MICHELIN NEDERLAND IN DE LIFT
Twee nieuwe 2-sterrenrestaurants
MICHELIN
NEDERLAND laat voor 2019 opnieuw zienMichelin hoe
groot het culinaire potentieel er wel is. Gerenommeerde koks en jonge talenten
maken de hoge verwachtingen helemaal waar. Met twee nieuwe
tweesterrenrestaurants en maar liefst twaalf nieuwe sterren kunnen we editie
2019 inlijsten. Nederland telt vandaag 110 sterrenzaken.
De chefs van de drie restaurants met
zijn en blijven stuwende krachten achter de ontwikkeling van de Nederlandse
gastronomie. Jonnie BOER van De Librije in Zwolle, Jannis BREVET van Inter Scaldes in Kruiningen en Jacob Jan BOERMA van De Leest in Vaassen nemen met verve hun
rol op als inspirator van de nieuwe generatie chefs. Hun persoonlijke keukens zijn
uniek en behoren tot de culinaire wereldtop.
Gwendal POULLENNEC, de internationale directeur van de MICHELIN gidsen,
bevestigt de positieve evolutie. Dit jaar is een uitstekende editie voor
Nederland. Onze inspecteurs zijn onder de indruk van het hoge niveau dat
gehaald wordt door ervaren chefs die al eerder zijn onderscheiden. Ze hebben
eveneens heel wat nieuwe namen gevonden om de selectie te verrijken. Deze jonge
chefs, die zich soms laten inspireren door het werk van hun collegas, brengen
de Nederlandse gastronomie naar een hoger niveau op het gebied van
creativiteit, innovatie en smaak.
Reken
Nico BOREAS gerust onder de Nederlandse topchefs. Dit voorjaar opende hij Sabero in Roermond en dat was meteen
een schot in de roos. Chef BOREAS etaleert er zijn technische kennis en neus
voor finesse. Emotie speelt ook een belangrijke rol in de keuken van Pure C in Cadzand. Het creatieve
samenspel dat Syrco BAKKER creëert met lekkernijen uit de polders en de zee is
indrukwekkend. De gerechten zijn er ongemeen boeiend en dat levert een
wervelende ervaring op.
Maar
liefst twaalf restaurants worden in editie 2019 onderscheiden jeugdige klasse.
Wat meteen opvalt, is de opmars van talentvolle chefs die op jonge leeftijd
aantonen dat op klasse geen leeftijd staat.
De MICHELIN gids Nederland
2019 is te koop vanaf 20 december voor de prijs van 23,95 in Nederland en België en 23,27 in
Luxemburg. In deze nieuwste editie vindt u 834 adressen, namelijk 263 hotels
(waaronder 21 gastkamers) en 571 restaurants waaronder 110 sterrenrestaurants,
drie 3-sterrenhuizen en 129 BIB GOURMAND restaurants.
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO



|