Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
16-12-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROTE NACHT 33 MASTERCHEFS OF BELGIUM 2018

Christophe Baert

Eric Ferniez

Axel Rousseau

Nieuwe 33 MasterChefs

 

 

33 MASTERS OF BELGIUM

TE GAST IN CASINO OOSTENDE

 

Het 56ste Magistraal Kapittelbanket van de 33 Masters of Belgium, zeg maar de Grote Nacht, haalde met zowat 600 deelnemers in het Oostendse Casino het  kruim van de Belgische chefs op het podium. Voorzitter Stéphane Buyens zette de nieuwe Masterchefs, Ambassadeurs, Compagnons de la Toque Blanche en Club Members met klasse in de kijker.

 

 

Onder de vele benoemingen tellen we alvast drie nieuwe Masterchefs : Christophe Baert (Domaine de la Blommerie in Moeskroen), Eric Fernez (d’Eugénie à Emilie uit Baudour en Axel Rousseaux (Ô de Sammeuit Arquennes) – (Foto).

Jelle Devisch, rechterhand van meesterkok Frans Saint Germain in Père et Mère in Diksmuide, Sandrine Losfeld (De Tuin, Nieuwpoort), Thibault Van Aerde (TouGou, Brugge), Stephane Fievez (Vijverhof, Wevelgem), Frederik De Mets (Hemelhof, Kortrijk), David Grosdent (L’Envie, Zwevegem), Olivier Van Steenkiste (d’Oude Burcht, Kortrijk), Didier Bourdeaux (Maison D, Ronse), Barabara Ferry (L’Ecailler, Luik), Edward Van Dorpe (Le Plat Pays, Zandvoorde), Sander Van de Walle (Sel Gris, Duinbergen), Jan Verhelst (Jan Verhelst, Eke) en Bert Zaman (Lux, Antwerpen) kregen de titel van Compagnon de la Toque Blanche opgespeld.

Thierry Vandebroucke (Fish Express) werd Ambassadeur.

 

 

CHRISTOPHE BAERT

Met Christophe Baert telt de 33 Masters of Belgium een sterke aanwinst. Hij woont zowel in Koksijde als in Moeskroen waar hij samen met eega Nathalie het Domaine de la Blommerie, traiteur met restaurant, met kloeke hand leidt. De zaak is een familiebedrijf die Christophe samen met zijn medewerkers uitbouwde tot een niet meer weg te denken oase van culinair genot. “Ons vak is voortdurend in ontwikkeling zodat we elke dag alert en mee moeten zijn met de jongste trends. Als cateringbedrijf staan we voor alles open en brengen gastronomie naar aal hoek van onze regio. Daarnaast zijn onze all-in formules sterk gegeerd. Hier staan gezelligheid, gastronomie en kwaliteit hoog in ons vaandel. Het is hard werken, maar we doen het graag en leven er voor”, stelt de kersverse Master Chef, die naderhand steeds de batterijen komt opladen in Koksijde.

 

 

33 MASTERCHEFS

De 56ste Grote Nacht werd niet alleen overgoten met het beste wat op het vlak van de gastronomie te vinden is, maar kreeg met het optreden van special guest Nathalie Meskens, ondersteund door The 33 Masterchefs Band, een extra pigment. De algemene leiding was in handen van de executieve Masterchefs Lieven Demeestere, Frans en Tim Saint Germain. Het Aperitief van de Ambassadeurs zette het feest op het juiste spoor met een Open Table Cooking  door de 33 Masterchefs. De Champagne Gosset, Remi Bols en de Gin Tonic bar Schweppes lieten zich smaken, als prelude tot het Gala Menu. Hier was het genieten van een brede waaier van klassegerechten met aandacht voor Schotse zalm, wilde tarbot, Duroc d’Olives Rouge, kazen Van Tricht en onder andere ambachtelijk Bourbon roomijs. Dat alles rijkelijk overgoten met wijnen Young Charly. Het geheel werd in goede banen geleid door de leerlingen van het Hotelschool Ter Duinen, onder supervisie van Ambassadeur Olivier Willaert.

 

 

Georges Keters

Foto’s: Luc Cassiman en Dirk De Deyn

 













Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs