Christophe Baert
Eric Ferniez
Axel Rousseau
Nieuwe 33 MasterChefs
33 MASTERS OF BELGIUM
TE GAST IN CASINO OOSTENDE
Het 56ste Magistraal Kapittelbanket van de 33
Masters of Belgium, zeg maar de Grote Nacht, haalde met zowat 600 deelnemers in
het Oostendse Casino het kruim van de
Belgische chefs op het podium. Voorzitter Stéphane Buyens zette de nieuwe
Masterchefs, Ambassadeurs, Compagnons de la Toque Blanche en Club Members met
klasse in de kijker.
Onder de vele benoemingen tellen we alvast drie nieuwe
Masterchefs : Christophe Baert (Domaine de la Blommerie in Moeskroen), Eric
Fernez (dEugénie à Emilie uit Baudour en Axel Rousseaux (Ô de Sammeuit
Arquennes) (Foto).
Jelle Devisch, rechterhand van meesterkok Frans Saint
Germain in Père et Mère in Diksmuide, Sandrine Losfeld (De Tuin, Nieuwpoort),
Thibault Van Aerde (TouGou, Brugge), Stephane Fievez (Vijverhof, Wevelgem),
Frederik De Mets (Hemelhof, Kortrijk), David Grosdent (LEnvie, Zwevegem), Olivier
Van Steenkiste (dOude Burcht, Kortrijk), Didier Bourdeaux (Maison D, Ronse),
Barabara Ferry (LEcailler, Luik), Edward Van Dorpe (Le Plat Pays, Zandvoorde),
Sander Van de Walle (Sel Gris, Duinbergen), Jan Verhelst (Jan Verhelst, Eke) en
Bert Zaman (Lux, Antwerpen) kregen de titel van Compagnon de la Toque Blanche
opgespeld.
Thierry Vandebroucke (Fish Express) werd Ambassadeur.
CHRISTOPHE BAERT
Met Christophe Baert telt de 33 Masters of Belgium een
sterke aanwinst. Hij woont zowel in Koksijde als in Moeskroen waar hij samen
met eega Nathalie het Domaine de la Blommerie, traiteur met restaurant, met
kloeke hand leidt. De zaak is een familiebedrijf die Christophe samen met zijn
medewerkers uitbouwde tot een niet meer weg te denken oase van culinair genot.
Ons vak is voortdurend in ontwikkeling zodat we elke dag alert en mee moeten
zijn met de jongste trends. Als cateringbedrijf staan we voor alles open en
brengen gastronomie naar aal hoek van onze regio. Daarnaast zijn onze all-in
formules sterk gegeerd. Hier staan gezelligheid, gastronomie en kwaliteit hoog
in ons vaandel. Het is hard werken, maar we doen het graag en leven er voor,
stelt de kersverse Master Chef, die naderhand steeds de batterijen komt opladen
in Koksijde.
33 MASTERCHEFS
De 56ste Grote Nacht werd niet alleen overgoten met
het beste wat op het vlak van de gastronomie te vinden is, maar kreeg met het
optreden van special guest Nathalie Meskens, ondersteund door The 33
Masterchefs Band, een extra pigment. De algemene leiding was in handen van de
executieve Masterchefs Lieven Demeestere, Frans en Tim Saint Germain. Het
Aperitief van de Ambassadeurs zette het feest op het juiste spoor met een Open
Table Cooking door de 33 Masterchefs. De
Champagne Gosset, Remi Bols en de Gin Tonic bar Schweppes lieten zich smaken,
als prelude tot het Gala Menu. Hier was het genieten van een brede waaier van
klassegerechten met aandacht voor Schotse zalm, wilde tarbot, Duroc dOlives
Rouge, kazen Van Tricht en onder andere ambachtelijk Bourbon roomijs. Dat alles
rijkelijk overgoten met wijnen Young Charly. Het geheel werd in goede banen
geleid door de leerlingen van het Hotelschool Ter Duinen, onder supervisie van
Ambassadeur Olivier Willaert.
Georges Keters
Fotos: Luc Cassiman en Dirk De Deyn




|