Originele cadeautip
Schenk een
pakje
Poperingse
lente
Bij
Toerisme Poperinge kan je vanaf december een leuk cadeau aankopen: een pakje
lente. In maart worden in de hoppestad immers de hopscheuten geoogst. Wie deze
delicatesse wil proeven, kan deelnemen aan de culinaire ateliers, Taste of hops
(nieuw) of de scheuten proeven op restaurant. Wil je iemand verrassen met een
leerrijke dag of een lekker etentje in maart, dan kan je dit jaar een speciale
cadeaubon kopen bij de dienst toerisme.
Wil je iemand een plezier
doen met een pakje Poperingse lente? Dan kan je dit jaar bij Toerisme Poperinge
een cadeaubon aankopen. Je bepaalt zelf de waarde en de gelukkige ontvanger mag
hiermee deelnemen aan een Culinair Atelier, Taste of Hops of kan ermee terecht
in één van de 15 deelnemende restaurants. Wie wil kan de bon eveneens gebruiken
voor een logiesarrangement met hopscheuten. De bon is te koop vanaf 6 december
tot begin maart 2019.
TASTE OF HOPS
NIEUW EVENEMENT: Hop en allerlei afgeleide producten ruiken, smaken en
voelen op de hopboerderij. Showcooking door drie Poperingse chefs,
professionele presentatie door Angelo Dorny met live captatie (op groot
scherm), proeven van alle mogelijke bereidingen van Poperingse hopscheuten. Die
beleving biedt De Witte Ranke je aan onder de titel Taste of Hops op zaterdag
16 en zondag 17 maart 2019. Deelnameprijs: 120 euro. Vooraf inschrijven.
CULINAIR ATELIER HOPSCHEUTEN PLUKKEN
Wens je meer te weten over
de herkomst van de hopscheut? Wil je de groente zelf oogsten en leren
klaarmaken? Schrijf je dan in voor één van de Culinaire ateliers hopscheuten
plukken. Elke zaterdag in maart zijn er workshops van op de boerderij tot op
het bord. Aantal deelnemers beperkt tot 25 om het gezellig te houden. Daarom
raden we aan om op voorhand in te schrijven. Deelnameprijs is 75 euro.
MAART = MAAND VAN DE HOPSCHEUTEN
Vijftien restaurants
serveren de delicatesse hopscheuten in maart 2019. De chefs bereiden ze elk op
hun manier. Kies jouw favoriete restaurant uit en boek een tafeltje in: t
Hommelhof, Petit Watou, Paterstafel, Terminus, restaurant Callecanes, Maison
Charbon, In de Leene, Flous, t Blauwershuys, Passage, Hotel Amfora, Hotel de
la Paix, Pegasus, Manoir Ogygia of Hostellerie Saint-Nicolas (Elverdinge).
LOGEREN IN DE HOPPESTAD
Enkele Poperingse hotels en
B&Bs bieden een speciaal logiesarrangement aan tijdens de
hopscheutenperiode. Ontdek op de website waar je heerlijk kan logeren en waar
je extra wordt verwend door de gastvrouw en gastheer.
Alle info over deze evenementen,
de restaurants, de logiesarrangementen op
www.hopscheuten.be
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°


|