Culinair Nieuwpoort
Italië op uw bord in
da Claudio
Liefhebbers
van een Italiaanse authentieke Orecchiette alla Pugliese, Ravioli van Burrata
of een onvergelijkbare Ossobuco van kalfsvlees kunnen vanaf nu terecht in
restorante da Claudio in de Marktstraat. Smullend Nieuwpoort krijgt hier het
pure échte Italië op het bord.
De vraag naar een
authentieke Italiaanse keuken is vandaag groter dan ooit. De uit het Italiaanse
Puglia afkomstige Claudio Aquaro en Vanessa Beyens die drie jaar geleden
lekkerbekkend Nieuwpoort via hun traiteurzaak VinoFilia, in de Markstraat,
lieten genieten van de pure Italiaanse producten, trokken zopas een streep
onder deze schitterende zaak en openden aan de overkant (in het voormalig hotel
Ter Zilte) met Restaurante da Claudio een op en top Italiaans restaurant. De
kaart schuift een uitmuntende Italiaanse keuken naar voor. We konden niet
weerstaan aan de vraag om een pure Italiaanse keuken uit te bouwen. In
VinoFilia was dit niet mogelijk. Toen het pand in het voormalig hotel Ter Zilte
vrij kwam te staan sloten we VinoFilia en pakken we uit met een volwaardig
Italiaanse restaurant, geeft Claudio, geflankeerd door Vanessa graag mee.
ITALIE TROEF
We willen alvast aantonen
dat onze keuken veel meer is dan spaghetti, lasagne, pizza, mozarella of een
bruschetta. We serveren graag Gambero du Mazzara del Vallo, risotto en zowat
alle regionale bereidingen. Limoncello en Crema di Limoncello met vanille van
Madagaskar wordt in huis gemaakt. De Italiaanse chefs Vito en Ekos zorgen samen
met Vanessa voor het keukenplezier. We houden het bij simpele smaakvolle
gerechten, te genieten in een sfeerrijk midden of ons leuke zonneterras.,
stelt Claudio Aquaro beste Sommelier 2010 en Maître Sommelier AIS
(Associazione Italiana Sommelier).
ZON IN HET BORD
Het staat buiten kijf,
restaurante da Claudio brengt de Italiaanse zon in het bord. Afkomstig uit het
zonnige Puglia weet Claudio de rijkdom aan tomaten (pomodori), spinazie
(spinaci), linzen (lenticchi), aubergines (melanzane) en het niet te versmaden groene goud of olijfolie (olio doliva)
in de kijker te stellen. Voeg daarbij de vangsten in de Adriatische Zee zowel
als in de Mare Picolo (Ionische Zee, de Kleine Zee) en je hebt het beste uit de
regio op je bord. Liever wat vlees (carne)? Dan zullen lam, geit en het
everzwijnvarken u zeker bevallen. Uit de Mare Picolo is het genieten van kwalitatieve
hangmosselen (cosse) en oesters (ostriche), inktvis (calamaro), karper (carpa)
en onder andere ombervis (maigre). Bij dat alles hoort een regionale fles met
aandacht voor een Copertine (een rode parel uit Lecce), een Castel del Monte
(stevig rood) of een jonge Salento, in wit, rood of rosé.
ALBEROBELLO
Smullen van Italië doet
meteen dromen van een bezoek aan dit unieke land van zon, pasta, pesto, leuke wijnen
en olijfbomen. Moment suprême in Puglia is zonder twijfel een bezoek aan de
Zona Monumentale dei Truli in Alberobello, een leuke portie Werelderfgoed. Enig
in de wereld zijn deze huisjes opgetrokken in grote blokken wit gekalkte steen
en kegelvormig dak, al dan niet versierd met een of andere mysterieus motief
dat verwijst naar vruchtbaarheid, zomer, god of liefde. Een trullo telt meestal
slechts een of twee vertrekken en zijn daarenboven piepklein. Op de top van het
dorpje waakt Sint Antonio in het kerkje over de bewoners, vooral ingepalmd door
tweede verblijvers. Al bij al goed voor een paar uurtjes rondslenteren en
genieten van dit wereld wonder waarvan men de oorsprong tot op vandaag nog niet
heeft ontdekt.
DEGUSTATIE IN DA
CLAUDIO
Om de Italiaanse en keuken
uit Puglia extra in de kijker te stellen pakt het keukenteam van da Claudio uit
met een uitgelezen Degustatiemenu. Hierbij kunnen de smulpapen genieten van een
Vitello, Orechiette, Lamskoteletten om af te ronden met een onvervalste
Pannacotta. Speciale op maat gemaakte gerechtjes wachten op het jonge geweld.
Of wat dacht je van een Spaghetti Lucas, een Hamburger di Pesce of een
Scaloppina Nathan? En ja, er staat ook glutenvrije pasta op het bord. Tot
straks in da Claudio? Dat alles aan betaalbare prijzen.
Restorante
da Claudio
Marktstraat 19
8620 Nieuwpoort
058 24 33 74
Keuken: van 12 tot 14
uur en van 18.30 tot 22 uur.
Gesloten op zondag en
maandagmiddag.
Georges Keters


|