Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
19-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HORECA NIEUWPOORT - NIEUW ITALIAANS RESTAURANT

Culinair Nieuwpoort

 

Italië op uw bord in

da Claudio

 

Liefhebbers van een Italiaanse authentieke Orecchiette alla Pugliese, Ravioli van Burrata of een onvergelijkbare Ossobuco van kalfsvlees kunnen vanaf nu terecht in restorante da Claudio in de Marktstraat. Smullend Nieuwpoort krijgt hier het pure échte Italië op het bord.

 

De vraag naar een authentieke Italiaanse keuken is vandaag groter dan ooit. De uit het Italiaanse Puglia afkomstige Claudio Aquaro en Vanessa Beyens die drie jaar geleden lekkerbekkend Nieuwpoort via hun traiteurzaak VinoFilia, in de Markstraat, lieten genieten van de pure Italiaanse producten, trokken zopas een streep onder deze schitterende zaak en openden aan de overkant (in het voormalig hotel Ter Zilte) met Restaurante da Claudio een op en top Italiaans restaurant. De kaart schuift een uitmuntende Italiaanse keuken naar voor. “We konden niet weerstaan aan de vraag om een pure Italiaanse keuken uit te bouwen. In VinoFilia was dit niet mogelijk. Toen het pand in het voormalig hotel Ter Zilte vrij kwam te staan sloten we VinoFilia en pakken we uit met een volwaardig Italiaanse restaurant”, geeft Claudio, geflankeerd door Vanessa graag mee.

ITALIE TROEF

“We willen alvast aantonen dat onze keuken veel meer is dan spaghetti, lasagne, pizza, mozarella of een bruschetta. We serveren graag Gambero du Mazzara del Vallo, risotto en zowat alle regionale bereidingen. Limoncello en Crema di Limoncello met vanille van Madagaskar wordt in huis gemaakt. De Italiaanse chefs Vito en Ekos zorgen samen met Vanessa voor het keukenplezier. We houden het bij simpele smaakvolle gerechten, te genieten in een sfeerrijk midden of ons leuke zonneterras.”, stelt Claudio Aquaro – beste Sommelier 2010 en Maître Sommelier AIS (Associazione Italiana Sommelier).

ZON IN HET BORD

Het staat buiten kijf, restaurante da Claudio brengt de Italiaanse zon in het bord. Afkomstig uit het zonnige Puglia weet Claudio de rijkdom aan tomaten (pomodori), spinazie (spinaci), linzen (lenticchi), aubergines (melanzane) en het niet te versmaden groene goud of olijfolie (olio d’oliva) in de kijker te stellen. Voeg daarbij de vangsten in de Adriatische Zee zowel als in de Mare Picolo (Ionische Zee, de Kleine Zee) en je hebt het beste uit de regio op je bord. Liever wat vlees (carne)? Dan zullen lam, geit en het everzwijnvarken u zeker bevallen. Uit de Mare Picolo is het genieten van kwalitatieve hangmosselen (cosse) en oesters (ostriche), inktvis (calamaro), karper (carpa) en onder andere ombervis (maigre). Bij dat alles hoort een regionale fles met aandacht voor een Copertine (een rode parel uit Lecce), een Castel del Monte (stevig rood) of een jonge Salento, in wit, rood of rosé.

ALBEROBELLO

Smullen van Italië doet meteen dromen van een bezoek aan dit unieke land van zon, pasta, pesto, leuke wijnen en olijfbomen. Moment – suprême in Puglia is zonder twijfel een bezoek aan de Zona Monumentale dei Truli in Alberobello, een leuke portie Werelderfgoed. Enig in de wereld zijn deze huisjes opgetrokken in grote blokken wit gekalkte steen en kegelvormig dak, al dan niet versierd met een of andere mysterieus motief dat verwijst naar vruchtbaarheid, zomer, god of liefde. Een trullo telt meestal slechts een of twee vertrekken en zijn daarenboven piepklein. Op de top van het dorpje waakt Sint Antonio in het kerkje over de bewoners, vooral ingepalmd door tweede verblijvers. Al bij al goed voor een paar uurtjes rondslenteren en genieten van dit wereld wonder waarvan men de oorsprong tot op vandaag nog niet heeft ontdekt.

DEGUSTATIE IN DA CLAUDIO

Om de Italiaanse en keuken uit Puglia extra in de kijker te stellen pakt het keukenteam van da Claudio uit met een uitgelezen Degustatiemenu. Hierbij kunnen de smulpapen genieten van een Vitello, Orechiette, Lamskoteletten om af te ronden met een onvervalste Pannacotta. Speciale op maat gemaakte gerechtjes wachten op het jonge geweld. Of wat dacht je van een Spaghetti Lucas, een Hamburger di Pesce of een Scaloppina Nathan? En ja, er staat ook glutenvrije pasta op het bord. Tot straks in da Claudio? Dat alles aan betaalbare prijzen.

 

Restorante da Claudio

Marktstraat 19

8620 Nieuwpoort

058 – 24 33 74

Keuken: van 12 tot 14 uur en van 18.30 tot 22 uur.

Gesloten op zondag en maandagmiddag.

 

 Georges Keters









Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs