Sterren fonkelen in Bagnoles-de-lOrne
Hotel-Restaurant Le Manoir de Lys
gastronomische topper
Enkele dagen of meer verblijven in Normandië is het
minste wat men kan invullen om zon prachtige streek van dichtbij te
bewonderen, te bewandelen en om van te proeven. Verblijfsmogelijkheden zat:
heerlijke kampeerterreinen, een gezellige chambre dhôte, slapen in een boomhut
of hippe woonwagen, een karakteristiek vakantiehuis of op hotel? Bagnoles-de-lOrne
zit immers bol van de leuke betaalbare hotelletjes, aansluitend enkele absolute
toppers.
Hotel-Restaurant Le Manoir de Lys is hierbij een
uitverkoren stek om ten volle te genieten van zowel de rust om en rond
Bagnoles-de-lOrne, als de tafelgeneugten die Chef Franck Quinton uit de oven
tovert. De infrastructuur ligt volledig in het groen en is sinds 1984 eigendom
van de familie Quinton. Paul en Marie-France Quinton zetten het
hotel-restaurant op het goede spoor en sinds 1989 laat zoon Franck en zijn
familie de zaak denderen als nooit te voren.
CHEF FRANCK QUINTON
Geboren en getogen Normandiër weet Chef Franck Quinton
zich elke dag samen met zijn 15-man sterke brigade te bewijzen aan het
fornuis. Hij is gepassioneerd door de seizoensgebonden streekproducten. Eens de
herfst in het land dan is de meester niet meer te houden. Inderdaad, de
paddenstoelen zijn mijn geliefde producten. In het bos van Andaines bevinden
zich minstens 1.200 verschillende soorten. De liefde voor de champignons heb ik
van mijn ouders, altijd op zoek naar iets extra. De kookkracht van Franck
Quinton vertaalt zich naderhand in een Michelin ster in 1998 terwijl hij in
2004 opgenomen wordt in het fraaie gezelschap van de Maitres Cuisiers de France,
goed voor een verzameling van zowat 300 topchefs. Mijn keuken mag je klasseren
onder de noemer Nature & Naturel
wat betekent dat we kiezen voor kwaliteitsvolle Normandische producten, bio en
kazen uit ons departement. Alleen op die manier kunnen we een constante bouwen
in de keuken, wat belangrijk is voor de lekkerbekken die kiezen van La Manoir
du Lys, stelt Chef Franck Quinton die het ganse jaar door ook uitpakt met
kooklessen in zijn immense keuken.
INTIEM HOTEL
Le Manoir de Lys telt 23 stijlvolle kamers en zeven
knappe suites. De warme houtkleuren zorgen voor rust in elk seizoen. Elk van de
vertrekken biedt ruimte en licht en bieden een fraai zicht op het park, de
boomgaarden of het bos.
In de immense tuin bevinden zich twee verwarmde zwembaden
met alle mogelijkheden tot ontspannen na een verkwikkende zwembeurt.
Wie verlekkerd is op gezonde boswandelingen kan terecht
in het aanpalende bos van Andaine, 7.000 ha groot, tegelijk ideaal oord voor
alle terrein fietsen en paarden op stap. Wie zin heeft in een partijtje golf
vindt ruim zijn gading in La Grand Domaine de Bagnoles-de-lOrne, met de wagen op
enkele minuten van het hotel.
Hotel Le Manoir du Lys is sinds 2010 ook lid van de
prestigieuze keten Relais du Silence.
ARRANGEMENTEN
In Le Manoir du Lys pakt men geregeld uit met een ruim
assortiment arrangementen waarbij culinaire kooklessen, seminaries, week- en
weekendverblijven in de kijker worden gezet. Chef Franck Quinton: Naar gelang
het seizoen pak ik uit met kooklessen omtrent foie gras, champignons of zelfs
met wat men nodig heeft om een perfecte picknick op het getouw te zetten. Dit kan
in groep of individueel. Andere toppers zijn de wijnproeverijen met sommelier
Yvon Lebailly, demonstraties hoe het beste van het varken kan verwerkt worden
tot gastronomische hoogstandjes of onder andere meezitten aan het uitwerken van
een table dhôtes.
CHAMPIGNONS
Zeer gegeerd zijn de weekends Cueillette &
Découverte des Champignons van 25 september tot en met 1 november, lopend van
diner op vrijdagavond tot en met de uitgebreide lunch zondag, dat alles aan
speciale voordeelprijzen, besluit sterchef Franck Quinton.
Le Manoir du Lys
Familie
Franck Quinton
Route
de Juvigny
61140
Bagnoles-de-lOrne
Normandië
Frankrijk
Tel.:
+33 2 33 37 80 69
manoirdu-lys@wanadoo.fr
www.manoir-du-lys.fr
www.bagnolesdelorne.com
www.ornetourisme.com
Georges
Keters


|