Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
01-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NORMANDIE

Proeven van de Basse-Normandie

Van Camembert al over

Poiré tot Calvados

 

Liefhebbers van een super lekkere tafel kennen ze allemaal, de  heerlijke kazen uit Normandië, de Camembert voorop, gevolgd door Pont-L’Evecque, Neufchâtel en de Livarot. Voeg daarbij de Poiré, de Cider en de onvergelijkbare Calvados en de smaakpapillen zijn rijkelijk aan het feest. Kaas, appelen en peren, dat is Normandië op zijn best. We maakten kennis met enkele van deze heerlijkheden op de boerderij en bij de fabricatie om te eindigen in het glas of in het bord. Heerlijk !

FERME DU CHAMP SECRET

De beroemde Camembert, een legendarische kaas met dank aan Marie Harel die in 1791 nabij Vimoutiers het recept ontving van een priester uit Brie die op de vlucht was voor de Franse Revolutie. Haar standbeeld kan je bewonderen in Vimoutiers. Camembert werd intussen een symbool in Frankrijk en geniet sinds 1983 van het AOC-statuut. In Champsecret op de wijk La Novère produceert Patrick Mercier in zijn Ferme du Champ Secret al jaar en dag met een meesterlijke lepel de smeuïge kaas met klasse. Samen met Delphine zet hij 600 ronde houten doosjes op het schap. Dat alles in een kraaknette inrichting, neergepoot op het domein Ferme du Champ Secret, boerderij met schitterend melkvee, gelegen op 10 km van Domfront. Tijdens de week, rondleidingen van anderhalf uur voor groepen vanaf 15 man. Voor particulieren, elke vrijdag om 16 uur. Meer info: www.fermeduchampsecret.com

LA FERME DE LA PREMOUDIERE

Voor de verwerking van peren, appels, aardbeien tot Poiré, Calvados Domfrontais, Jus de Pommes, Poire Apéritif, Frambozen, Cidre en onder andere confituren zit je goed bij Pascal en Marie Brunet. Op de Ferme de la Prémoudière in Saint Denis-de-Villenette (op 10 km van Bagnole-de-l’Orne) laat Marie Brunet je alle hoeken van de uitgestrekte boerderij zien: uitgestrekte boomgaarden met appels en peren, een veld vol plukrijpe aardbeien, 25 melkkoeien en een hectare vol rood fruit. Alles wordt in huis gemaakt. In een voormalige schuur werden vijf Chambres d’Hôtes ingericht. Dat alles onder waakzaam oog van de Bouvier Hara en Pepito, het ezeltje dat je balkend begroet, eens je een voet op het erf zet. Meer info: www.lapremoudiere.com

CHATEAU DE LA BIERE

Frankrijk mag dan wel het beste land zijn als het topwijnen gaat, de lekkerbekkende Fransman is niet vies van een biertje. Her en der investeren jongelui in kleine ambachtelijke brouwerijen. Neem nu Donatien en Pascale Lesellier; op de wijk Le Fay in Lonlay L’Abbaye startten ze zopas met Château de la Bière een gloednieuwe brouwerij. Op hun repertoire alvast La Tortue, Le Dragon, La Fay Blanche, Le Phénix en Etoile de Noël. Donatien Lesellier hierover: “We brouwen op geobiologische wijze amber, blond, wit en fruitig bier. Onze eerste brouwsels lijken goed in de smaak te vallen. We beginnen kleinschalig en verhogen stilaan de productie, op ons eigen tempo. We durven hopen dat we binnen vijf jaar onze plaats in Normandië zullen mogen veroveren.” Aan de inzet van dit energieke echtpaar zal het zeker niet liggen. Meer info: www.chateau-de-la-biere.com

BOUTIQUE EPICERIE FINE

Op zoek naar de topproducten van Normandië, dan zit jet goed in de boetiek Epicerie Fine in hotel O Gayot aan de Avenue de Le Ferte Macé, hartje Bagnoles-de-l’Orne. Gerard Chatel is hier uw man. Hij ontfermt zich over de beste Normandische producten, geselecteerd door eigenaar en Michelin Chef Franck Quinton in hotel Manoir du Lys. In deze kelder van Ali Baba vindt men de beste confituren, hespen, kazen, worst en onder andere traiteurbereidingen. In de wijnkelder niets dan klasrijke wijnen, likeuren en aperitieven van allerlei slag. Liefhebbers van Calvados krijgen de hoogst gekwalificeerde flessen te bewonderen. Deze kwaliteitsproducten zijn dan ook te genieten in de salons van hotel O Gayot en het gezellige terras, waar tafelen in open lucht een verademing is. Leuk en smaakvol adres. Meer info: www.ogayot.fr en www.bagnolesdelorne.com

 

Georges Keters









Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs