Waar Vlamingen thuis zijn:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Auberge Des Moissons hartje Champagne
Voor wie de Champagnestreek met de lieflijke dorpjes om en rond Epernay al bijna 40 jaar zustergemeente van Middelkerke op zijn best wil verkennen en s avonds wil genieten van alle rust aansluitend een heerlijke streekgebonden tafel, dan is dit uw adres: Auberge Des Moissons in Matouges.
Een weekje vertoeven op de Route Touristique du Champagne, wie droomt er niet van. Deze regio met niets dan heerlijke plekjes waar de tijd (soms) nog stil staat en men er letterlijk leeft als God in Frankrijk is een zegen voor de levensgenieter. Champillon, Damery, Chouilly, Cramant, Ay, Moussy, Pierry of onder andere Hautvillers, Oger of Avive, het zijn stuk voor stuk pareltjes. Er een weekje vertoeven tussen de wijngaarden die straks parelen in het glas is dan ook extra leuk. Logeren in het centrum Epernay geeft perspectieven voor hen die van een avondleven houden. Wie evenwel kiest voor rust en topgezelligheid kijkt uit naar een accommodatie net buiten het gewoel. Genieten heet dat. Gelegen op tien minuten van Epernay vullen Milène en Benoît Jacquinet in hun Auberge Des Moissons al je wensen in. Bovendien zijn de Vlamingen er bijzonder welkom. De ontvangst is er gemeend warm en hartig. Men voelt zich onmiddellijk thuis. Landelijke elegantie is hier dan ook de grootste troef.
VIJFDE GENERATIE
Van oorsprong een 75 ha groot landbouwbedrijf wist de vijfde generatie de Auberge Des Moissons vandaag uit te bouwen tot een schitterend verblijf met 27 driesterrenkamers, voorzien van alle mogelijke comfort, inbegrepen flatscreen tv met acht buitenlandse zenders, een ADSL-verbinding en gratis wifi of lijnverbinding. Het restaurant telt 110 plaatsen, allen discreet opgesteld zodat gezelligheid en intimiteit troef is.
Maar er is nog meer: het boerenbedrijf heeft zich intussen ontplooid tot een gerenommeerde hoeve waar op terreinen buiten het domein de familie Jacquinet gevogelte van alle slag gekweekt wordt, park goed voor ruim duizend stuks kippen, ganzen, eenden en onder andere parelhoen. Op die manier kunnen we onze gasten alles kakelvers opdienen. Het gros van onze producten komt uit eigen tuin zodat we effectief weten wat op tafel komt, stelt Benoît Jacquinet, geflankeerd door eega Milène, tegelijk vol eerbied over het pionierswerk van zijn ouders Claudine en André.
HUISELIJK
Is het landelijk karakter van het hotel-restaurant behouden gebleven, de gezelligheid zweeft doorheen het ganse complex. De inkom doet u meteen thuis voelen. Er is zo goed als geen balie waar Benoît of zus Valérie zich ontfermt over de ontvangst van de bezoekers. De grote open haard zorgt voor extra sfeer in het salon dat plaats biedt voor wat tv-kijken of gezellig kletsen bij een goed glas. De exotische binnentuin zorgt voor verfrissing en is omringd door de kamers en seminariezalen. Elk van de kamers is wars van elk geluid, zodat iedereen aan zijn trekken komt. Rustig genieten in de tuin is dan ook de boodschap. Ideaal na een vermoeiende dag stappen in de Champagnevelden. Er is al een kamer voor twee personen vanaf 80 euro.
CHAMPAGNETRUFFELS
Passend in de ontplooiing van het domein wist de familie Jacquinet de jongste jaren uit te pakken met de kweek van een Champagnetruffel, verspreid over vijf terreinen, elk een ha groot. Vorig jaar plukten we de eerste truffels, vandaag een der grote troeven op onze tafels. Vanaf november is het straks weer genieten van deze heerlijkheden. Voor het plukken van de aromatische knollen zorgt onze hond Angy. Heerlijk beest, geeft Benoît Jacquinet nog graag mee.
CULINAIR
In de keuken ontfermt Chef Marc Seignier over landelijke en streekgebonden schotels. Daar alles zo goed als van het eigen hof komt, is versheid hier dan ook de grote troef. Op tafel is het dan ook smullen van een eenvoudige maaltijd met het gezin of vrienden tot de meest succulente gastronomische schotel, steeds seizoengebonden. Er is al een 4-gangenmenu vanaf 23 euro. Proef alvast de Gerookte eendenfilet en de uiteraard in huis gemaakte foie gras. Uitmuntend is de brochette met kwarteltjes. Liefhebbers van de pure Confit de canard zitten hier op hun plaats. En ja, lekkerbekken mogen niet nalaten even te genieten van de Sorbet pamplemousse met Rosé Champagne. Een succulente verfrissing. Zoetkauwen krijgen met de Tartelette au chocolat et glace noix de coco arrosée au Malibu beslist nu al het water in de mond.
Auberge Des Moissons
(Logies de France 3 Schouwtjes)
Milène & Benoit Jacquinet
8 Route Nationale
51510 Matouges
Frankrijk
+ 33 3 26 70 99 17
desmoissons@orange.fr
www.des-moissons.com
Gratis afgesloten parkeerhaven
Gesloten van 24 december 2008 tot 12 januari 2009.
Georges

|