Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
14-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHAMPAGNEWEEKEND MIDDELKERKE

17de

Champagneweekend Middelkerke

 

 

Van vrijdag 8 tot en met maandag 11 november loopt in het Middelkerkse Casino de 17de editie van het Champagneweekend, ontsproten uit meer dan 45 jaar vriendschap en jumelage met onze Franse zusterstad Epernay, het kloppend hart van de Champagne. Vier dagen lang stellen 11 ambachtelijke wijnbouwers uit de regio hun beste flessen voor. In de restaurants worden speciale champagnemenu’s op tafel gezet. Culinair genieten is dus de boodschap. Het champagneweekend is tot stand gekomen door de unieke samenwerking tussen de dienst voor Toerisme, de Handelaarsbonden, de Horeca en het Jumelagecomité van Epernay en Middelkerke.

Champagne en Middelkerke kunnen het al lang goed met elkaar vinden. Je zou het een ouderwets huwelijk kunnen noemen: trouw en moeilijk te scheiden. Zowel inwoners, tweede verblijvers als toeristen vinden elkaar ieder jaar opnieuw terug in het gezellige Casino. 11 echte, ambachtelijke champagneboeren uit de streek van Epernay komen er persoonlijk hun beste champagne schenken. 

Vrijdag 8 november

Officiële opening om 20 u door burgemeester Janna Rommel-Opstaele en toerismeschepen Michel Landuyt

Inhuldiging Ridder in de Orde van de Champagne om 20.30 u

Ignace Baert aan de piano in de Baccarazaal om 21 u.

DJ Louch van 23 tot 02 u.

Zaterdag 9 november

Champagnebeurs deuren open van 11 tot 00 u.

NIEUW: Aperitiefconcert Freddy Birset om 11.30 u.

Champagne proeverijen met Alain Bloeykens om 11, 14 en 16u

Champagnelounge (Sunstudio) met Ignace Baert van 14 tot 18u

DJ Lounch vanaf 14.30 u.

Champagnefuif met DJ Booth van 21 tot 00 u.

Zondag 10 november          

Champagnebeurs deuren open van 11 tot 00u

NIEUW: Aperitiefconcert Jo Lemaire om 11.30 u.

Champagne proeverijen met Alain Bloeykens om 11, 14 en 16u

Champagnelounge (Sunstudio) met DJ Lounch van 14 tot 18 u.

Ignace Baert aan de piano in de Baccarazaal van 14.30 tot 18 u.

DJ Lounch vanaf 18 tot 00 u.

Maandag 11 november

Champagnebeurs deuren open om 11 tot 21 u

NIEUW: Aperitiefconcert Rita & Les Martins om 11.30 u.

Champagne proeverijen met Alain Bloeykens om 11, 14 en 16u

DJ Lounch van 14.30 tot 21 u

De champagnebeurs is elke dag vrij toegankelijk. De champagnehuizen staan opgesteld in de inkomhal en de Baccarazaal van het Casino.

COLLECTOR’S ITEM CHAMPAGNEGLAS

Deelnemers aan de beurs kopen hun eigen champagneglas aan 5,00 euro. Zonder glas kan er niet gedegusteerd worden. Inruilmogelijkheid van gebruikte glazen tegen propere glazen aan de glazenstand in de inkomhal.

DEGUSTATIEPRIJZEN

Glas champagne: 4  euro
Fles champagne: volgens prijs van het champagnehuis.

DEELNEMENDE AMBACHTELIJKE WIJNBOUWERS:

Champagne Bonnaire

120, Route d’Epernay

F- 51530 Cramant
info@champagne-bonnaire.com

je@bonnaire-clouet.com

0033 326575085 (tel)

0033 608267305 (gsm)

Champagne Bourdaire-Gallois

21, Rue de Trigny

F-51220 Pouillon
daniel.bourdaire@orange.fr

bourdaire-gallois@ornage.fr
0033 326031792 (tel)
0033 688592560 (gsm)

Champagne Paul Clouet

1, place André Tritant
F-51150 Bouzy
contact@champagne-paul-clouet.com

je@bonnaire-clouet.com

0033 326570731 (tel)

0033 608267305 (gsm)

Champagne Dhondt-Grellet

Le Moulin

F-51190 Flavigny 
dhondt-grellet@wanadoo.fr
0033 326579709 (tel)

0033 608313956 (gsm)

Champagne Michel Genet

29, Rue des Partelaines

F-51530 Chouilly
champagne.genet.michel@wanadoo.fr
0033 326554051 (tel)

0033 608426283 (gsm Agnes)
0033 682659744 (gsm Vincent)

Champagne B. Hennequin

“Les Almanachs”

F-51480 Arty-Venteuil
champ.b.hennequin@free.fr
0033 326584817 (tel)

0033 684541905 (gsm)

Champagne Henri Mandois

66, Rue du Général de Gaulle

F-51530 Pierry
info@champagne-mandois.fr
0033 326540318 (tel)

0033 607395747 (gsm)

Champagne Moussy Père & Fils

40, Rue du Grand Mont

F-51190 Le Mesnil-sur-Oger
andremoussy@orange.fr
0033 326575499 (tel)

Champagne Prévoteau-Perrier
15, Rue André-Maginot

F-51480 Damery
champagneprevoteau-perrier@wanadoo.fr
0033 326584156 (tel)

0033 629244796 (gsm)

Champagne Vautrain,

207, Route de Reims

F-51530 Dizy
christianvautrain@yahoo.fr
0033 326552989

Champagne Robert Allait
6, Rue du Parc
F 51700 Villers-sous-Chatillon
champagne.allait@wanadoo.fr
0033 326 583723 (tel)
0033 786639025

CHAMPAGNEPROEVERIJEN

Kunstgalerij – 1ste verdieping Casino - zaterdag 9 – zondag 10 – maandag 11 november om 11, 14 en 16 u.

Zin en onzin over champagne

Introductie en proeverijen met Alain bloeykens. Wat is het verschil tussen een Brut, een Millésime, een Blanc de Blancs of een Grand Cru? Hoe serveer je champagne zonder brokken te maken? Is champagne louter een aperitief?
Wijnjournalist Alain Bloeykens maakt u wegwijs in de boeiende wereld van de champagne. Samen met hem proeft u, in een seminarie van ongeveer 45 minuten 5 verschillende champagnes en maakt hij komaf met de meest hardnekkige fabeltjes!

Introductie en proeverij met wijnjournalist Alain Bloeykens. € 15,00 – degustatie en gids ‘de 10 ambachtelijke wijnbouwers uit Epernay' inbegrepen.

CHAMPAGNE MENU'S

In heel wat restaurants zetten de Chefs een smaakvol Champagne Menu op tafel tegen de prijs van 80 euro per persoon, halve fles Champagne inbegrepen.

Restaurant IL CIRCO - Casino Middelkerke

Restaurant PAPILLON - Leopoldlaan 53

Restaurant CHAPLIN - Leopoldlaan 95

Restaurant EAT & SEA - Zeedijk 72

Restaurant HONFLEUR - Paul de Smet de Naeyerstraat 19

Restaurant KAPELLE - Diksmuidestraat 68 - Sint-Pieters-Kapelle

Restaurant KRISTOFFEL - Leopoldlaan 39

Restaurant DE LANTEIRNE - Westendelaan 308 - Westende-Dorp

Restaurant RAMBLAS - Oostendelaan 24

Restaurant DE SAUTEUSE - Westendelaan 144

Restaurant SIRENE - Leopoldlaan 67

Restaurant LA TEMPETE - Paul de Smet de Naeyerstraat 21

Restaurant DE VLASCHAARD - Leopoldlaan 246

Restaurant LA TULIPE - Leopoldlaan 81

Restaurant MARQUIZE - Henri Jasparlaan 175 - Westende-Bad

Restaurant THE LORD - Leopoldlaan 129

INFO & RESERVATIE

Dienst voor toerisme Middelkerke – Westende T 059 30 03 68 toerisme@middelkerke.be

 

 (GK)










Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs