Rustzoekers zijn thuis in Pepinster
Hostellerie-Auberge Simple comme Bonjour
Gelegen in een bosrijke omgeving van 14 ha grijpt
hostellerie-auberge Simple comme Bonjour in Pepinster je meteen bij de keel:
groen, groener, groenst te midden een aanstekelijke stilte waarbij alle stress
samen met de ondergaande zon verdwijnt aan de einder van het Domaine des Douys,
op een boogscheut van de thermale stad Spa.
Voor de kenners: dit is de voormalige sterrenzaak
Hostellerie Lafarque, vandaag omgetoverd door eigenaar Jan Huyghen tot een
toegankelijk en betaalbaar luxehotel met restaurant. Eind december 2012 besloot
de eigenaar om diverse redenen het over een andere boeg te gooien, leverde zijn
sterren in, ging zelf opnieuw aan het fornuis staan en stapte uit de
prestigieuze Relais & Châteaux keten. De acht 4-sterrenkamers bleven zoals
ze waren en vormen vandaag nog het pronkstuk van dit uniek in Normandische
stijl opgetrokken landkasteel. Een metamorfose dat de provincie Luik op zijn
grondvesten liet daveren. Eigenaar Jan Huyghen, een doorgewinterd man binnen de
horeca en eigenaar van het pand sinds 2007, vaart sinds april 2013 een totaal
andere koers. Na rijp beraad besloot ik de grandeur van het huis om te buigen
tot het toegankelijk maken voor iedereen met dien verstande dat we de acht
luxueuze kamers lieten zoals ze waren en we de keuken naar het niveau van
bistro brachten. Personeel en onderhoudsmensen zijn vandaag zo goed als niet
meer te vinden, de algemene kosten swingen de pan uit en men moet hard, zeer
hard werken om optimaal op hoog niveau te fungeren om niet te verdrinken in de
hoge eisen die het beroep van horeca vandaag stelt. Vandaar onze keuze om het
geheel van de infrastructuur optimaal te bewaren het leefklimaat in mensentaal
om te zetten. Het begin zorgde wat voor verwarring bij onze trouwe klanten maar
intussen ligt die brug achter ons en lopen we elk weekend bijzonder goed. De
stap naar het evenwicht inzake gastronomie is zonder problemen gezet en we zijn
blij deze beslissing te hebben genomen. Simple comme bonjour
, geeft eigenaar
Jan Huygen graag mee.
LUXE KAMERS & SUITES
Hostellerie-Auberge Simple comme Bonjour staat centraal
in een ruime tuin met terras. Een afzonderlijke parkeerhaven zorgt voor de
wagen.
Het restaurant laat u genieten van regionale gerechten,
verwerkt in een eerlijke Belgische keuken, aansluitend Franse toetsen. Het gevarieerd
ontbijt kan genoten worden in het restaurant, op terras of in de kamer. De bar
staat open voor tal van verfrissingen. Er is gratis WI-FI.
Elk van de vijf kamers en drie suites baadt in een luxe
met alles er op en eraan: bureau, minibar, uitstekende bedden, flat screen tv,
inloopdouche, ligbad, afzonderlijk toilet, ruime wastafel en donszachte
handdoeken, annex schitterend zicht op het park. De Junior Suite is voorzien
van een afzonderlijke kamer.
De kamers staan 7 dagen op 7 ter beschikking, het
restaurant is gesloten op maandag, dinsdag, woensdag en zaterdagmiddag, tenzij
op reservatie (feestjes, seminaries, familiebijeenkomsten, vergaderingen enz.)
HOGE VENEN
Simple comme Bonjour ligt op een boogscheut van het
mondaine Spa (20 minuten met de wagen) en het legendarische Circuit
Spa-Francorchamps. Het Natuurreservaat De Hoge Venen ligt op zowat 20 km van
het hotel, een niet te missen reservaat voor natuurliefhebbers en amateurs van
absolute stilte. Tussen Eupen, Malmedy, Spa en het Duitse Monschau ontdekt men een
ruim 30.000 ha beschermd gebied Hertogenwald met vier stuwmeren en het moerassig
4.500 ha groot natuurgebied De Hoge Venen. Het bestaat grotendeels uit heide en
turf. De toegang tot het gebied staat onder strenge controle van de overheid.
Wandelpaden verbinden de grote vlakten turf en de immense moerassige
waterpartijen. Het wordt ten sterkste aangeraden het gebied niet na valavond te
bewandelen, omwille de grote mogelijkheid tot verdwalen.
Simple comme Bonjour
Jan
Huygen
Chemin
des Douys, 20,
4860
Pepinster (Goffontaine)
087
46 06 51
info@simplecommebonjour.be
www.simplecommebonjour.be
Gesloten
om maandag, dinsdag, woensdag en zaterdagmiddag (uitgenomen bij reservatie)
Tekst
&Fotos: Georges Keters


|