Fonkelende Logis-parel in hartje Ardennen
Carpe Diem restaurant met kamers
Tijd om uzelf en uw gezin ven te verwennen, niet ver van
huis, ergens in de rustige Ardennen? Ja, dan zit je goed in hotel-restaurant
Carpe Diem in het vredige Ouffet, te midden de Luikse Condroz. Als prominent
lid van Logis willen de eigenaars Stéphane & Marie Poncelet alleen het
beste en ontvangen u van harte in hun hotel-restaurant aan de GrandPlace 2.
Net voor de eeuwwisseling in 1999 namen Stéphane en Marie
Poncelet hun intrek in de woonst op adres. Ze verbouwden de woning en schreven
in 2005 een nieuw hoofdstuk met het in gebruik nemen van zeven nieuw kamers.
Bij de verbouwingen hield men rekening met de typische stenen uit de Condroz,
zodat de geest van de regio intact bleef. Rust en comfort was het succes van
dit hotel-restaurant waar men zich eerder liet focussen op het restaurant.
Laat ons stellen dat we een restaurant uitbaten met de mogelijkheid er te
overnachten, is de leus van Stéphane Poncelet. Intussen is het hotel
uitgebouwd tot elf kamers, voorzien van alle mogelijke comfort.
STREEKGASTRONOMIE
En daar is hij ten volle in geslaagd. Uit de keuken, waar
Laurent Ninane al ettelijke jaren de scepter zwaait komen zo goed als
uitsluitend regionale seizoensgebonden producten, met Notre Lunch en de Menu
Marché als smaakvolle openers, aan democratische prijzen. Wie wat meer tijd
heeft kan zich storten op Notre Menu Découverte, een vijfgangenmenu met alles
er op en er aan tegen de prijs van 45 euro, 75 euro met aperitief, gepaste
wijnen en koffie.
Topper van het huis is evenwel Notre Menu entre Terre et
Mer. Hier is de Chef op zijn allerbest en schuift een zesgangenmenu op tafel
met het beste uit de zee en het hinterland van de Condroz. Diner goed voor 54
euro of 84 euro all in. Het is duidelijk, de keuken van Carpe Diem is
uitstekend, de wijnen meer dan voortreffelijk. De bediening door de gastheer
zet de kroon op het werk. En ja, mocht de zon van de partij zijn, dan wacht
tafelen in de tuin. Ideaal om jezelf lekker te verwennen in open lucht.
SEMINARIE & FEESTEN
Hotel-Restaurant Carpe Diem stelt zijn infrastructuur ook
ter beschikking van huwelijken, communies, verjaardagsfeestjes,
familiebijeenkomsten en uiteraard seminaries. Stéphane Poncelet: Onze zaal geeft uit op het terras en de tuin
en biedt plaats aan zowat tachtig personen. De ideale locatie voor een
onvergetelijke receptie. Onze seminarieruimte, waar makkelijk veertig man
kunnen plaats nemen, beschikt over alle faciliteiten om van uw vergadering een
succes te maken. Er is uiteraard mogelijkheid om te overnachten. Hier kunt u in
alle rust vergaderen en gebruik maken van gepast didactisch materiaal met
daarbij flipchart, scherm, projector, geluidsinstallatie en al het nodige dat
tot een succes van een seminarie dient te leiden.
ARRANGEMENTEN
Carpe Diem pakt ook uit met een aantal arrangementen
waarbij het gastronomische gekoppeld wordt aan een rustig verblijf. Hierbij is
er keus tussen de Klassieke Terug van de Markt, Klassieke Carpe Diem, Klassieke
Gastronomie en Klassieke Carpe Diem Entre Terre et Mer. Dat met keuze uit een
verblijf in de Junior suite, Klassieke kamer, Carpe Diem Kamer of Suite Carpe
Diem. Voor elk wat wils aan democratische prijzen. Speciale prijzen voor
arrangementen op aanvraag.
PAREL VAN LOGIS
Hotel-restaurant Carpe Diem is sinds 2005 prominent lid
van Logis, een federatie van zelfstandige hoteleigenaars met zetel in Parijs.
Alle hotels van de groep zijn verschillend en stuk voor stuk beschikken ze over
andere troeven. Ze delen evenwel dezelfde mentaliteit en waarden met een
persoonlijke ontvangst, een huiselijke sfeer, een kwalitatief hoogstaande
accommodatie en een streekgebonden keuken als speerpunten.
Carpe Diem is hier een prototype in de Condroz en laat
geen enkele gelegenheid voorbij gaan om het de klant makkelijk te maken. Dit
restaurant met kamers zoals Stéphane het zo graag uitdrukt is hier dan ook
een van de toppers van Logis in de provincie Luik.
Hotel-Restaurant Carpe Diem
Logis
Stéphane
& Marie Poncelet
GrandPlace
2
4590
Ouffet
086
36 74 45
info@lecarpediem.be
www.lecarpediem.be
Tekst
& Fotos: Georges Keters


|