Jonge Oostendenaars samen aan het fornuis
in Andromeda Hotel Oostende
Twee nieuwe chefs in
gastronomisch restaurant Gloria
Het
gastronomisch restaurant Gloria, de culinaire tempel van het viersterren
Andromeda Hotel & Thalassa, heeft twee nieuwe chefs aan het fornuis. Met de
Oostendenaars Laurent Vandekerckhove (26) en Frederik Vermeersch (20) waait een
vernieuwde trend doorheen het huis. Dat alles onder het toeziend oog van
F&B manager Mike Deloddere.
Beide
jonge Oostendenaars stonden al een tijdje onder leiding van meesterkok Stijn
Cornelis, al diverse jaren in de keuken van de Gloria, een man van vele
oorlogen en onder andere finalist van de prestigieuze kookwedstrijd
Gastronomische Club Prosper Montagné. Directeur Andromeda Hotel & Thalassa
Sabine Friederichs vertelt: Chef Stijn Cornelis sukkelt de jongste tijd fel
met de gezondheid. Op doktersadvies diende hij het kalmer aan te pakken. Niet
direct de gemakkelijkste oplossing wanneer men weet dat naast restaurant Gloria
de keuken ook nog instaat voor brasserie De Renommee. Stijn verkoos voorlopig
de pollepel ter zijde te laten en genezing af te wachten. Op zoek naar een
nieuwe Chef dus. Tot we tot het besef kwamen dat we die in eigenlijk in eigen
huis hadden. Weliswaar beiden jong, maar volgens Stijn Cornelis boordevol
talent. De keuze viel op Laurent Vandekerckhove om de scepter te zwaaien, met
Frederik Vermeersch als rechterhand. Het duo levert knap werk.
KLASSIEK
MET MODERNE TOETS
Laurent
Vandekerckhove, net als Frederik Vermeersch, oud-leerling Hotelschool Ter
Groene Poorte Brugge, ziet in die promotie de kans om zich te bewijzen. Ik ben
blij deze kans te krijgen en grijp ze dan ook met beide handen. Ik volg dan ook
graag het credo van mijn vorige baas Stijn Cornelis. Zijn leuze alleen verse
marktproducten zorgen voor klassenschotels willen we in onze keukenploeg steeds
hoog in het vaandel laten wapperen, zegt de kersverse nummer één aan het
fornuis van de Gloria, geflankeerd door Frederik Vermeersch, waarmee hij
bijzonder goed opschiet. Gastronomen en lekkerbekken konden het intussen
beamen. De keuken is klassiek, voorzien van een ruime toets moderne en
eigentijdse toetsen. De schotels zijn stuk voor stuk juweeltjes. Niet alleen
inzake smaak, maar vooral ook qua presentatie, die in de zaal een knap
verlengstuk kennen via de doorgewinterde zaalmeesters Didier Hamers en William
Van Daele.
Meer
info: Restaurant Gloria, Albert I
Promenade 60, 8400 Oostende, www.restaurantgloria.be
Foto: De
nieuwe ploeg in de keuken van restaurant Gloria: Laurent Vandekerckhove, Mike
Deloddere en Frederik Vermeersch.
Georges Keters

|