Puur
Genieten is hier het ordewoord
Domaine de la Blommerie Moeskroen
Wie het eens anders wil dan gewoon te tafelen en zich
eens los wil rukken uit het stramien van klassenrestaurants en tegelijk wil
genieten van een gastronomisch hoogstaande keuken, tot in de puntjes verzorgd
inzake bediening, zit goed in Domaine de la Blommerie in Moeskroen.
In Moeskroen? Schrik niet van de afstand, op amper 45
minuutjes uit de Westhoek ligt Domaine de la Blommerie aan je voeten. Een
domein waar de lekkerbek, de feestvierder, de zakenman of de familie zich kan
storten op een culinaire belevenis die zijn gelijke in de regio niet kent. Men
kan er tafelen met zijn tweetjes of samen een feest op het getouw zetten tot
500 man. Dat alles in een schitterend kader met pittoreske binnenkoer en
oergezellige zaaltjes die geschiedenis ademen, getekend Christophe en Nathalie
Baert. Onder hun beidjes stichtten ze in 1999 Domaine de la Blommerie, domein
dat een voormalig landbouwer te koop stelde. We mochten de kans niet laten
voorbij gaan en trokken naar het stadbestuur om er ons project een feestzaal
met traiteur uit te bouwen. Drie jaar later openden we met een trouwpartij op
paasmaandag 2002. Intussen zetten we ook de traiteurzaak La Maison Baert, het
levenswerk van vader Daniël Baert, verder. Vandaar dat we ook meewerken aan tal
van evenementen, als totaal organisator of als medewerker aan een of andere
receptie, bijeenkomst, productvoorstelling en onder andere ontvangst van
bedrijven. Het kan ook bij de klant thuis of in het bedrijf, alles op maat en
naar wens van de klant. Gezien onze ligging aan de Franse grens werken we
uiteraard niet zelden in het buitenland. Onze ploeg medewerkers is hierop
ingesteld en vult graag eender welk feest in, vertelt Chef Christophe Baert,
eminente kok en ondervoorzitter Euro-Toques België.
SENCE DE LA BLOMMERIE
De naam Domaine de la Blommerie is afgeleid van Sence de
la Blommerie, de naam van de voormalige boerderij, via een lokale amateur
historicus ontdekt in 1780. Het lag voor de hand dat we kozen voor dit stukje
erfgoed, in de volksmond gekend als De Blommerie. In onze zalen kunnen we tot
400 mensen ontvangen voor een culinair feest aan tafel, indien gewenst uit te
breiden met tent, dan goed voor zowat 700 man. Ons Salon du Pré Vert is daarnaast
ook nog goed voor een 120 tal gasten aan tafel. Daarnaast gaan we ook op
locatie met onze ploeg, steevast goed voor een vijftiental vast medewerkers,
bij festiviteiten aangevuld met extras, geeft Christophe Baert nog graag mee.
VAN PORTUGAL TOT JAPAN
Chef Christophe Baert is niet alleen een begenadigd
meesterkok, maar is telkens daar te vinden waar grote culinaire evenementen op
het getouw staan. Als ondervoorzitter Euro-Toques België is hij een graag
geziene gast op kookdemonstraties terwijl hij bij gelegenheid laat zien dat hij
het hart op de juiste plaats heeft. Voorbije winter was hij nog met collega
meesterkok Frans Saint-Germain uit de gelijknamige salons in Diksmuide, de
sleutelfiguur in de actie Gouden Gids en Restos du Coeur in Oostende, waar het
duo kookte voor de minder bedeelden uit de Stad aan Zee.
De Chef was eerder al te zien op de Belgische Week in de
Pestana Palace Lisabon in Portugal, kookdemonstraties in Sofia (Bulgarije) in
het kader van Euro-Toques en onder andere recent nog als co-chef in Hilton
Osaka, Japan.
FAMILIEBUFFET ALL IN
Wie de kookkunsten uit Domaine de la Blommerie letterlijk
aan de tand wil voelen, kan dit tegen de prijs van 50 euro per persoon
(kinderen onder de 10 jaar: 15 euro), aperitief met hapjes, Groot Buffet Entre Terre & Mer, keuze
tussen drie warme hoofdgerechten, succulente kaastafel naar keuze, uitgebreid
nagerechtenbuffet, wijnen, water en koffie inbegrepen tot 16.30 uur. Daarna
muziek met dj en amusement tot 19 uur. Dat alles op de zondagen 2 juni, 9 juni en
16 juni, 8 september, 20 oktober,
vrijdag 1 november, zondag 24 november en woensdag 25 december.
Reserveren is aanbevolen.
Domaine de la Blommerie
Drève
Gustave Fache 2
7700
Moeskroen
056
33 12 87
info@blommerie.com
www.blommerie.com
Georges
Keters

|