Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
01-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE BIJ DE NOORDERBUREN

Tour de Culinair bij de Noorderburen

Zeeland op het bord

Is de Oosterscheldekreeft de ongekroonde keizer van de Zeeuws Zilte Zaligheden, dan zijn die producten in de beste huizen te genieten en vooral te proeven. Elk eethuis of restaurant dat zichzelf respecteert pakt uiteraard uit met de Zeeuwse troeven. Onder het motto Tour de Culinair trokken we doorheen een flink stuk van Zeeland en proefden van brood, appels, pannenkoeken, mosterd, jam en zaten aan enkele lekkere tafels.

Het Culinair Zeeuws Erfgoed ofte De Smaak van Zeeland wordt ons voorgesteld op Camping de Brem door campinguitbater en restauranthouder Daniël Viergevers, geflankeerd door Ingrid Stieber, die zich inlaat met de landelijke organisatie van Lekker Püh, lekker eten naar een gezond gewicht. Ingrid Stieber wil een aanslag doen op ieders gewicht en stelt dat overgewicht bij jongeren een groot probleem aan het worden is. Geen nood, wie haar boek Lekker Püh leest, ziet zichzelf wegsmelten. “Ook ik woog ooit 130 kg en dank zij mijn groeidiagrammen en BMI toepassingen bekwam ik opnieuw mijn gezonder gewicht”, gaf Stieber mee. De lichte gezonde Zeeuwse lunch onderstreepte het pleidooi, lunch helemaal in de lijn van Camping de Brem en restaurant Smaek,  Hoogenboomlaan 11a in 4325 DD Renesse, info@campingdebrem.nl en www.campingdebrem.nl

FRUITBEDRIJF DE MUYEHOF

De Muyehof in Nieuwerkerk is het biologisch fruitteelt bedrijf van Ingeborg Buitink en en Pieter Jans Jansonius. Op 10 ha telen zij tien rassen appels en drie rassen peren. Daarnaast houden ze een koppel Suffolk schapen en vijftien bijenvolken. “We hebben slechts één missie: het produceren van mooi en lekker fruit met echte voedingskwaliteiten. In ons fruitbedrijf maken we dan ook graag plaats voor dier en natuur”, zegt Pieter Jans Jansonius die zijn landbouwactiviteiten opgaf voor zijn eigen fruitbedrijf. Meer info: Fruitbedrijf De Muyehof, Platte Capelledijk 4 in 4306 Nieuwerkerk, pieterjans@xs4all.nl

SPELT BAKKERS

Wie het nog eens wil meemaken hoe brood ambachtelijk gemaakt wordt kan terecht bij Dik en zoon Marcel Spelt, goed voor Spelt Bakkers, aan de Nijverheidsweg 24 in 4311 RT Bruinisse. Al diverse generaties produceert dit huis zowel ambachtelijk als industrieel brood. Ze leveren dagelijks aan vakantieparken, horeca, cateringbedrijven, delicatessenzaken en aan de bakker om de hoek. “De broden worden ofwel half gebakken zo niet volledig. De klant kiest voor dagvers of kan de half gebakken later zelf verder afwerken tot een volwaardig product. Wij staan vooral in voor het produceren van Pain Nature (natuurdesem brood en banket van Zeeuwse ingrediënten), Pain Bio (biologische ingrediënten) en Pain de Mer, natuurdesem brood gemaakt van gezuiverd Zeeuws zeewater”, stelt marketingmanager Robert van Wijk. Meer info: info@bakkerspelt.nl en www.speltbakkers.nl

DE VIERBANNEN

Op stap in Zeeland mag je niet nalaten even culinair kennis te maken met Wouter Kik, eminente Chef van De Vierbannen, tweeledige zaak met op de benedenverdieping een uitstekende brasserie met een laagdrempelige menukaart en op de eerste verdieping een schitterend restaurant met uitstekend panoramisch zich op de kreken en de Oosterschelde. Zeeland ten top.

Aan het fornuis worstelt Wouter Kik zich stilaan naar de top. In minder dan een jaar wist hij lekkerbekkend Zeeland op zijn hand te krijgen. In de catacomben van dit unieke bouwwerk van glas en beton – met als buur het Watersnoodmuseum – pakt Chef Wouter Kik uit met verrassende schotels waarbij we de zee in al zijn geledingen mogen smaken. Oester, kokkel, scheermes en jawel, codium (viltwier) zijn verwerkt in een zilt geheel. Enig. Een stukje Skrei met rode biet, munt en mosterd doet vermoeden dat dit het summum is. Niets is minder waar want wanneer de Chef ons zijn Tarbot met spitskool, aardpeer, mossel en gember voorschotelt zit de verrukking mee aan tafel. De Thee met bloemenhoning zet een punt achter deze succulente lunch. Het is duidelijk, van Wouter Kik hebben we de laatste… kik zeker nog niet gehoord. Een belofte ! Meer info: brasserie@devierbannen.nl en www.devierbannen.nl

 

Met dank aan Sylvia De Geest (VVV Schouwen-Duiveland) en Balth Roessingh (Junction Communication)

Georges Keters

 

 

 









Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs