Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
20-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MICHELIN 2013

De MICHELIN gids België en Luxemburg 2013

 

De MICHELIN gids België en Luxemburg biedt, met 124 sterrenrestaurants en 146 Bib Gourmand restaurants, een zeer ruime selectie voor 2013. Deze selectie bevat een nieuw tweesterrenrestaurant en tien nieuwe restaurants krijgen een eerste ster.

 

De 57e editie van de MICHELIN gids België en Luxemburg getuigt opnieuw van kwaliteit en stabiliteit

in de Belgische en Luxemburgse gastronomie, maar ook van een echte dynamiek bij restauranthouders die qua creativiteit met elkaar wedijveren.

In de MICHELIN gids België en Luxemburg 2013, bevestigen de restaurants Hof van Cleve (Kruishoutem), De Karmeliet (Brugge) en Hertog Jan (Sint-Michiels) wederom hun drie sterren. Ze handhaven zich in gastronomische wereldtop. Deze allerhoogste onderscheiding voor restaurants met een “voortreffelijke keuken die een reis waard is”, is wereldwijd slechts aan een honderdtal restaurants toegekend.

 

Met het nieuwe tweesterrenrestaurant, La Durée in Izegem, bevestigt de 2013 selectie de kwaliteit van de Belgische gastronomie. De talentvolle chef, Angelo Rosseel, is erin geslaagd om zijn keuken

verder te ontwikkelen door perfecte klassieke bereidingen te combineren met moderne technieken.

Sang-Hoon Degeimbre van L’Air du Temps in Eghezée / Noville-sur-Mehaigne, die sinds 2009 al twee sterren heeft, verhuist zijn restaurant naar Liernu dat enkele kilometers verderop gelegen is.

 

In deze nieuwe editie worden ook tien restaurants voor het eerst onderscheiden met één Michelin ster (7 in Vlaanderen, 1 in Brussel en 2 in Wallonië). Onder andere restaurant Cuines,33 in Knokke dat een

originele nieuwe formule introduceert waarbij de gedrevenheid van de chefs tot uitdrukking wordt gebracht in een zeer verfijnd tapas menu. Eveneens een ster voor restaurant A’Qi in Brugge / Sint Andries waar chef Arnold Hanbuckers een uiterst klassieke keuken combineert met invloeden uit andere werelddelen en gebruik maakt van lokale kwaliteitsproducten. In Brussel/Ukkel is restaurant Va Doux Vent – het voormalige restaurant Bon-Bon – bekroond met een ster. Dit restaurant is overgenomen door een trio afkomstig van prestigieuze Brusselse adressen. Verder werd een ster toegekend aan twee Waalse restaurants: Le Jardin des Bégards in Luik dat wordt geleid door chef François Piscitello die gerechten aanbiedt geïnspireerd door de Italiaanse keuken en L’Impératif in Maizières met een keuken

die visgerechten eer aandoet .

 

Als teken van de dynamiek in de Belgische en Luxemburgse gastronomie, nomineert Michelin in de 2013 editie drie rijzende sterren. Dit zijn Villa Lorraine in Brussel, een beroemd restaurant dat terug

op de voorgrond van de Brusselse gastronomie treedt dankzij een nieuw team en een chef die een moderne en sobere keuken aanbiedt. Ook restaurant en wijnbar The Glorious in Antwerpen trekt met een trendy inrichting en een absoluut klassieke en gulle keuken veel hippe gasten en schept veel verwachtingen voor een toekomstige ster. Tot slot De Kristalijn in Genk waar de keuken volledig past bij de ambiance en inrichting: modern, origineel, creatief en licht.

 

De 2013 selectie van de MICHELIN gids België en Luxemburg beloont ook 146 Bib Gourmand restaurants (in de MICHELIN gids aangeduid met het symbool =) die zich onderscheiden door hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Trendy restaurants of kleine bistrots, een traditionele of innovatieve keuken, streekproducten of exotische ingrediënten… de stijl van de keuken maakt niet uit.

Al deze adressen hebben met elkaar gemeen dat ze een compleet menu (voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht) aanbieden voor maximaal € 35 (in Brussel en Luxemburg stad voor maximaal € 36) waarbij de kwaliteitscriteria uit de MICHELIN gids worden gerespecteerd (kwaliteit van de producten, creativiteit en consistente prestaties).

 

Dankzij de homogene en rigoureuze selectiemethode die in 23 landen wordt toegepast, is de MICHELIN gids een internationale standaard voor de gastronomie. Alle in de gids opgenomen adressen zijn geselecteerd door de welgekende MICHELIN inspecteurs. Zij werken volledig anoniem en rijden door het koninkrijk en het groothertogdom om de beste adressen te ontdekken. Deze inspecteurs krijgen een strenge opleiding. Ze volgen de werkmethodes die al tientallen jaren zijn beproefd door MICHELIN inspecteurs over de hele wereld om een internationaal en homogeen kwaliteitsniveau te kunnen garanderen. Als blijk van hun objectiviteit betalen de MICHELIN inspecteurs altijd hun rekeningen.

 

De MICHELIN gids België en Luxemburg 2013 is vanaf 22 november te koop voor de prijs van € 19,95 in België en € 19,38 in Luxemburg.

 

OOOOOOOOOOOOOO







Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs