Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
17-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FRANKRIJK OP ZIJN MOOIST : MAYENNE

Franse streekproducten in de kijker

Lekker tafelen in Mayenne

Telt de Mayenne heel wat historische monumenten en kastelen, dan komen de lekkerbekken hier evenzo aan hun trekken. Het vlees is er van prima kwaliteit en wie van kazen houdt, kan zijn geluk niet op. Port-Salut, Chamois d’Or, Chaussée aux moines, Vieux Pané, Saint-Paulin, Rouy, Babybel en onder andre Bons Mayennes en Petit Montsurais zijn slechts enkele van de meest gegeerde kazen. Aan tafel !

BOEUF FERMIER DU MAINE

Een van de absolute toppers in het departement Mayenne is de Boeuf Fermier du Maine, een Label Rouge du Terroir, sinds 1986 het symbool voor vlees van bijzonder hoge kwaliteit. Een van de grote kwekers van dit uitstekende ras is Marc Barrier. Als kweker van deze Rouge des Pres laat hij op zijn hofstede in Evron niets aan het toeval over. Zijn veeboerderij staat steevast borg voor kwaliteitsvol vlees dat constant onder controle staat van de Label Rouge Boeuf du Maine. Alban Chaumont waakt hierover.  Meer info: www.boeuffermierdumaine.com.

HÔTEL DU COMMERCE

Mayenne beschikt over een Paternoster aan eetgelegenheden en overnachtingsmogelijkheden. We pikken er een drietal betaalbare hotels uit, elk voorzien van een heerlijke tafel, met extra aandacht voor de streekproducten. In Vaiges is Hôtel du Commerce aan de rue du Fief aux Moines een aangename ontdekking. Hier verwent de familie Oger al vier generaties lang de bezoekers. De fraaie terras en aanpalende tuin zijn een baken van rust. Het hotel ademt de jaren zestig terwijl de keuken zorgt voor lekkere regionale schotels, uit de oven getoverd door Chef en eigenaar Samuel Oger. Meer info: www.hotelcommerce.fr

HÔTEL-RESTAURANT LA MARJOLAINE

Op een boogscheut van het historische kasteel van Mayenne ontdekken we aan Le Bas Mont in Moulay, dorpje met zowat 900 inwoners, hotel-restaurant La Marjolaine, hostellerie in 1988 uitgebouwd door Jean-Marie Chapin op het Domaine du Bas Mont, het voormalig kasteel van de familie Germain Ricoeur. Het geheel is vandaag goed voor een dertigtal kamers. De keuken is er uitstekend, net als de bediening. Ook hier komen de gerechten en de wijnen uit de regio. Proef er bij uw bezoek zeker de Maraîchère de tourteaux et langoustines, vinaigrette de tomates aux sésames noirs. Een delicatesse. Laat daarna de geneugten smaken van een Aloyau de boeuf fermier du Maine, poireaux confits au balsamique, galettes de pommes de terre. De kaastafel zorgt voor een extra toets terwijl de zoetekauwen zich kunnen storten op een ruime keuze aan nagerechten met extra oog voor Fondant de chocolat moelleux. De passende wijnen naar een keus van Maître Jean-Marie zorgen voor de rest. Naborrelen kan op de ruime terras waarna de heerlijke en ruime kamer je een uitzonderlijke zachte nachtrust weet te bezorgen. Ideaal adres voor de rustzoeker en de levensgenieter. Meer info: www.lamarjolaine.fr – lamarjolaine@wanadoo.fr en tel. 0032 (0)43 00 48 42 – Lid Relais du Silence en Logis de France.

HÔTEL-RESTAURANT L’ERMITAGE

Na een heerlijke wandeling of duik in de Rochefort grotten kan men tot rust komen in hostellerie L’Ermitage in Saulges. Hier zorgt de familie Possémé ervoor dat het je aan niets ontbreekt. De dertig kamers genieten alle comfort terwijl de keuken van buitengewone klasse is. Het label Table Distinguée dat Logis hen bedacht is hier zeker op zijn plaats. Zijn de schotels van superieurs kwaliteit, de bediening is navenant. Klasse dus. Dit huis mag inzake gastronomie zeker bij de beste uit de regio gerekend worden. Geen wonder dan ook dat de gidsen Michelin, Bottin Gourmand en onder andere Gault Millau L’Ermitage graag opnemen in hun respectievelijke culinaire bijbel. De relatief jonge Chef speelt met de top van de regionale producten, wat leidt tot succulente schotels waarbij het oog mee mag genieten. Meer info: www.hotel-ermitage.fr – info@hotel-ermitage.fr en tel. 0032 (0)2 43 646 600.

Mayenne: www.mayenne-tourisme.com en info@mayenne-tourisme.com,

tel. 0032 (0)2 43 53 18 18

Voor België: CB Communication, VB@cbcommunications.be

Georges Keters







Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs