Proeven van Zilte Zeeuwse Zaligheden in Zeeland
Op stap met Oosterscheldekreeft, kardinaal van de Zee
De Stichting Promotie
Oosterscheldekreeft haalt dit jaar weer alle ogen op zich. Niet alleen werden
de eerste Oosterscheldekreeften anno 2012 overhandigd aan Karla Peijs,
Commissaris van de Koningin van de Provincie Zeeland en aan Joop Atsma,
staatssecretaris van Infrastructuur & Milieu, maar kan men vanaf nu tot 15
juli genieten van de kwaliteiten van de Kardinaal van de zee, kreeft die door
zijn afwijkende DNA-structuur zeer zacht van smaak is en alleen in proper water
gedijkt en daar is de Oosterschelde uiteraard de ideale pleisterplaats voor
deze op en top Zeeuwse lekkernij.
OOSTERSCHELDEKREEFT
Als er in de wereld een
regio is waar meer dan ooit verse producten op tafel komen, dan mogen onze
Noorderburen uit Zeeland hiervoor zeker de eerste prijs afhalen. Nergens worden
zoveel producten uit de zee en ingrediënten uit de polders kakelvers op tafel
gezet.
De Oosterscheldekreeft
is nog 15 juli 2012 te vangen en op zijn best te genieten in de beste
restaurants tegen een vaste prijs van 59,50 euro, exclusief drank. Daarna sluit
het seizoen, maar afhankelijk van de voorraden is de Oosterscheldekreeft ook
daarna nog werkrijgbaar.
Men kan kiezen
uit twaalf restaurants, met elk een eigen menu. Elke Chef wacht op u met een
verrassende tafel waarbij uiteraard de Oosterscheldekreeft de hoofdrol
speelt .
Wie de geneugten van Schouwen-Duiveland in zijn geheel
wil genieten heeft een ruime keuze uit de leden van Kring van de Zeeuwse
Kreeft, waar kwaliteit troef is.
VINO DOCEASSAJE 2010
Om het gastronomisch plezier nog te verhogen werd door
een prominente jury gekozen voor de Italiaanse Doceassaje 2010,Irpania DOC van
het huis Vinocia als Kreeftenwijn 2012. De importeur is wijnhandel Vina &
Vetro uit Den Haag. Bart de Bree, voorzitter van de wijncommissie van de Kring
van de Oosterscheldekreeft vertelt: De jury koos unaniem voor deze witte
Docessaje wijn omwille het feit dat het natuurlijke zoete, de romigheid en de
verfijnde smaak van de Oosterscheldekreeft perfect samen gaat met het delicate
aroma van de wijn.
PROEVEN
De Oosterscheldekreeft is met klasse te proeven in deze
restaurants:
Brasserie MARITIME,
Nieuwe Haven 21 in Zierikzee, laat u toe te genieten van de Oosterscheldekreeft,
met zicht op de haven met mosselkotters en plezierjachten. Meer info: www.brasseriemaritime.nl
en info@brasseriemaritime.nl
Restaurant MONDRIAAN,
Ooststraat 6 in Domburg. Gezellige huis met kwaliteit op het bord. Meer info: info@restaurantmondriaan.nl
en www.restaurantmondriaan.nl
Hostellerie
SCHUDDEBEURS, Donkereweg 35 in het
lieflijke Schuddebeurs is een oase van rust en romantiek. Op een steenworp van
Zierikzee is deze ruim 300 jaar oude herberg een droom voor elke rustzoeker en
gastronoom. Meer info: www.schuddebeurs.nl en Hostellerie@schuddebeurs.nl
Auberge DE CAMPVEERSE TOREN aan
de Kaai 2 in Veere, de parel van Zeeland met een adembenemend uitzicht op het
Veerse meer. Meer info: www.campveersetoren.nl en info@campveersetoren.nl
Restaurant DE KORENBEURS in
Kortgene is de perfecte locatie voor de pure levensgenieter. Klein maar
charmant hotel-restaurant waar lekkerbekken zich thuis voelen. Meer info: www.korenbeurs-kortgene.nl
en info@korenbeurs-kortgene.nl
Restaurant OESTERBEURS in
Yerseke, de bakermat van de Zeeuwse oester- en mosselcultuur, laat u in de
Parelzaal genieten van al dat lekkers. Meer info: www.oesterbeurs.nl
en info@oesterbeurs.nl
Restaurant DE STADSSCHUUR,
Schuttershof 32-43, hartje Goes is een verademing. Liefhebbers van een exquise
schotel en een mooi glas wijn zitten hier op hun best. Meer info: www.stadsschuur.nl
en info@stadsschuur.nl
Hotel-Restaurant DE PERENBOOM,
Achterweg 9, Lurgh Haamstede. Een adres die je steeds op zak dient te hebben,
omwille de uitstekende presentatie van de producten. Meer info: www.deperenboom.nl
en info@deperenboom.nl
Restaurant OUR SEASIDE,
Strand Renesse, Oost 2 in Renesse. Hier pakt de Chef uit met een succulente
bereiding van Oosterscheldekreeft op de grill, met Oosters tintje. Meer info: www.ourseaside.nl
en info@ourseaside.nl
Restaurant DE ETAGE, Jachthavenweg
61 a in Bruinisse. Panoramisch eethuis met schitterend zicht op de haven. De
Chef laat u de keus: Oosterscheldekreeft op de barbecue of gekookt met salsa
Fresca. Meer info: www.de-etage.nl
en info@de-etage@sailorsinn.nl
Restaurant VIS AAN DE MARKT,
Hoge Markt 8-10 in Scherpenisse. Leuk adressen waar men onder ander uitpakt met
huisgemaakte kreeftenkroketten. Meer info: www.visaandemartk.nl en info@visaandemarkt.nl
Restaurant AUBERGE DES MOULES,
Visserslaan 3 in Philippine waar Belgen thuis zijn als het mosselen gaat en
waar de Chef nu ook uitpakt met Oosterscheldekreeft in bereiding naar keus.
Meer info: www.aubergedesmoules.com
en info@augbergedesmoules.com
HOE ER NAARTOE
Zeeland en Schouwen-Duiveland is bijzonder makkelijk te
bereiken via de Westerscheldetunnel. De rit onder de tunnel duurt ongeveer vijf
minuten en kost 5 euro.
Met dank aan Stichting Promotie Oosterscheldekreeft,
Sylvia de Geest (Directeur VVV Schouwen-Duiveland), Balth P. Roesingh
(Projectleiding Junction Communications info@jccom.nl en Sonja van der Voet
(Promotie Zeeland Delta www.promotiezeelanddelta.nl. Meer info: www.vvvzeeland.nl
(Georges
Keters)


|