Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
01-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROLLS ROYCE ONDER DE KREEFTEN

Proeven van Zilte Zeeuwse Zaligheden in Zeeland

Op stap met Oosterscheldekreeft, kardinaal van de Zee

 De Stichting Promotie Oosterscheldekreeft haalt dit jaar weer alle ogen op zich. Niet alleen werden de eerste Oosterscheldekreeften anno 2012 overhandigd aan Karla Peijs, Commissaris van de Koningin van de Provincie Zeeland en aan Joop Atsma, staatssecretaris van Infrastructuur & Milieu, maar kan men vanaf nu tot 15 juli genieten van de kwaliteiten van de Kardinaal van de zee, kreeft die door zijn afwijkende DNA-structuur zeer zacht van smaak is en alleen in proper water gedijkt en daar is de Oosterschelde uiteraard de ideale pleisterplaats voor deze op en top Zeeuwse lekkernij.

 

OOSTERSCHELDEKREEFT

Als er in de wereld een regio is waar meer dan ooit verse producten op tafel komen, dan mogen onze Noorderburen uit Zeeland hiervoor zeker de eerste prijs afhalen. Nergens worden zoveel producten uit de zee en ingrediënten uit de polders “kakelvers” op tafel gezet.

De Oosterscheldekreeft is nog 15 juli 2012 te vangen en op zijn best te genieten in de beste restaurants tegen een vaste prijs van 59,50 euro, exclusief drank. Daarna sluit het seizoen, maar afhankelijk van de voorraden is de Oosterscheldekreeft ook daarna nog werkrijgbaar.

Men kan kiezen uit twaalf restaurants, met elk een eigen menu. Elke Chef wacht op u met een verrassende tafel waarbij – uiteraard – de Oosterscheldekreeft de hoofdrol speelt .

Wie de geneugten van Schouwen-Duiveland in zijn geheel wil genieten heeft een ruime keuze uit de leden van Kring van de Zeeuwse Kreeft, waar kwaliteit troef is.

VINO DOCEASSAJE 2010

Om het gastronomisch plezier nog te verhogen werd door een prominente jury gekozen voor de Italiaanse Doceassaje 2010,Irpania DOC van het huis Vinocia als Kreeftenwijn 2012. De importeur is wijnhandel Vina & Vetro uit Den Haag. Bart de Bree, voorzitter van de wijncommissie van de Kring van de Oosterscheldekreeft vertelt: “De jury koos unaniem voor deze witte Docessaje wijn omwille het feit dat het natuurlijke zoete, de romigheid en de verfijnde smaak van de Oosterscheldekreeft perfect samen gaat met het delicate aroma van de wijn.”

PROEVEN

De Oosterscheldekreeft is met klasse te proeven in deze restaurants:

Brasserie MARITIME, Nieuwe Haven 21 in Zierikzee, laat u toe te genieten van de Oosterscheldekreeft, met zicht op de haven met mosselkotters en plezierjachten. Meer info: www.brasseriemaritime.nl en info@brasseriemaritime.nl

Restaurant MONDRIAAN, Ooststraat 6 in Domburg. Gezellige huis met kwaliteit op het bord. Meer info: info@restaurantmondriaan.nl en www.restaurantmondriaan.nl

Hostellerie SCHUDDEBEURS, Donkereweg 35 in het lieflijke Schuddebeurs is een oase van rust en romantiek. Op een steenworp van Zierikzee is deze ruim 300 jaar oude herberg een droom voor elke rustzoeker en gastronoom. Meer info: www.schuddebeurs.nl en Hostellerie@schuddebeurs.nl

Auberge DE CAMPVEERSE TOREN aan de Kaai 2 in Veere, de parel van Zeeland met een adembenemend uitzicht op het Veerse meer. Meer info: www.campveersetoren.nl en info@campveersetoren.nl

Restaurant DE KORENBEURS in Kortgene is de perfecte locatie voor de pure levensgenieter. Klein maar charmant hotel-restaurant waar lekkerbekken zich thuis voelen. Meer info: www.korenbeurs-kortgene.nl en info@korenbeurs-kortgene.nl

Restaurant OESTERBEURS in Yerseke, de bakermat van de Zeeuwse oester- en mosselcultuur, laat u in de Parelzaal genieten van al dat lekkers. Meer info: www.oesterbeurs.nl en info@oesterbeurs.nl

Restaurant DE STADSSCHUUR, Schuttershof 32-43, hartje Goes is een verademing. Liefhebbers van een exquise schotel en een mooi glas wijn zitten hier op hun best. Meer info: www.stadsschuur.nl en info@stadsschuur.nl

Hotel-Restaurant DE PERENBOOM, Achterweg 9, Lurgh Haamstede. Een adres die je steeds op zak dient te hebben, omwille de uitstekende presentatie van de producten. Meer info: www.deperenboom.nl en info@deperenboom.nl

Restaurant OUR SEASIDE, Strand Renesse, Oost 2 in Renesse. Hier pakt de Chef uit met een succulente bereiding van Oosterscheldekreeft op de grill, met Oosters tintje. Meer info: www.ourseaside.nl en info@ourseaside.nl

Restaurant DE ETAGE, Jachthavenweg 61 a in Bruinisse. Panoramisch eethuis met schitterend zicht op de haven. De Chef laat u de keus: Oosterscheldekreeft op de barbecue of gekookt met salsa Fresca. Meer info: www.de-etage.nl en info@de-etage@sailorsinn.nl

Restaurant VIS AAN DE MARKT, Hoge Markt 8-10 in Scherpenisse. Leuk adressen waar men onder ander uitpakt met huisgemaakte kreeftenkroketten. Meer info: www.visaandemartk.nl en info@visaandemarkt.nl

Restaurant AUBERGE DES MOULES, Visserslaan 3 in Philippine waar Belgen thuis zijn als het mosselen gaat en waar de Chef nu ook uitpakt met Oosterscheldekreeft in bereiding naar keus. Meer info: www.aubergedesmoules.com en info@augbergedesmoules.com

HOE ER NAARTOE

Zeeland en Schouwen-Duiveland is bijzonder makkelijk te bereiken via de Westerscheldetunnel. De rit onder de tunnel duurt ongeveer vijf minuten en kost 5 euro.

Met dank aan Stichting Promotie Oosterscheldekreeft, Sylvia de Geest (Directeur VVV Schouwen-Duiveland), Balth P. Roesingh (Projectleiding – Junction Communications – info@jccom.nl en Sonja van der Voet (Promotie Zeeland Delta – www.promotiezeelanddelta.nl. Meer info: www.vvvzeeland.nl

(Georges Keters)

 

 









Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs