Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
25-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastronomie aan Zee

Caals Comedy Club zomer lang in Casinoxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

“In de wieg gelegd om te lachen”

 

Met zijn 4,8 kg lag hij nog maar pas in de ouderlijke wieg of men noemde hem al het lieve kleine dikkertje. Als tiener sleepte hij die molligheid ook achter zich aan. Geen nood, het zou zijn handelsmerk én uithangbord worden, goed voor een schitterende carrière, een loopbaan binnen de showwereld die weinigen hem zullen nadoen: Luc Caals, levensgenieter van het zuiverste ras. Hij demonstreert zijn gastronomische liefde met zwier in restaurant DE SAUTEUSE, Westendelaan 144, Middelkerke.

 

Bij een heerlijk koel glas Champagne is Luc Caals al meteen in de wolken. “Lekker genieten van een succulente tafel, bij vrienden, wat is er mooier in het leven”, steekt de Vlaamse komiek meteen van wal. De man die al miljoenen mensen deed lachen over heel Vlaanderen is de eenvoud zelve. En lachen is hem met de papfles meegegeven. “Als kleine dikkerd was ik vaak het mikpunt voor grappen en grollen, maar ik speelde het meteen mee en stond de eerste op de bres om lol te tappen op het podium. Naderhand maakte ik van mijn hobby mijn beroep, nu al 36 jaar lang. Leuker kan het niet”, zegt de 56-jarige leukerd steeds goed voor een of andere grap.

 

DE SAUTEUSE

Na een, zeg maar twee mooie glazen Champagne als aperitief, geeft lachebek Luc Caals graag mee dat hij tegelijk een lekkerbek is. “Een foie gras of een portie oesters gaat er graag in. Hééééééérlijk. Als tussengerecht mag dat een kreeftje zijn en als hoofdgerecht kies ik steevast voor vis. Met Normandische tong kan je me steeds verleiden. En als toetje kijk ik met grote ogen uit naar een Sabayon. Wat de wijnen betreft laat ik de keus steeds over aan de sommelier. Ik ben verlekkerd op een goed glas maar ben helemaal geen kenner. Ieder zijn stiel”, zegt de Antwerpse komiek die vanaf vrijdag 18 juli de kust in het algemeen, Middelkerke in het bijzonder opnieuw aan het bulderen wil brengen, een ganse zomer lang.

Dat Luc Caals een fijnproever van het zuiverste ras in, demonstreert hij ook graag in shows, een mix van lach en koken. Verwacht geen drie-sterrenschotel, wel een vijf-sterren show, waarbij de huidige tv-koks (of wat daar moet voor doorgaan) in het niets verdwijnen.

Hoe dan ook, tafelen met Luc Caals is méér dan genieten. Hij is de vereenzelviging van hoe een bon vivant hoort te zijn: een gezonde eetlust en een gezonde lach.

Hij genoot dan ook met volle teugen van hetgeen Chef Dieter Pylyser uit de oven toverde in zijn restaurant De Sauteuse, vlot bediend door gastvrouw Sabrina Blomme. “Dit is een restaurant naar mijn hart: eerlijke schotels en verdomd lekker!” besluit Luc Caals. Het seizoen in Middelkerke kan beginnen.

 

Caals Comedy Club in Casino Middelkerke op 18, 19, 20, 21, 24, 25, 26 en 27 juli; 1, 2, 3, 7, 8, 11, 12, 13, 15, 16, 17, 23 en 24 augustus. Aanvang om 20.30 uur. Toegang: 29 euro. Reservatie: tel. 059 300 368. Meer info:  www.caalscomedyclub.be

 

Restaurant DE SAUTEUSE

Dieter en Sabrina Pylyser-Blomme

Westendelaan 144

8430 Middelkerke

059 31 07 20

 

Georges Keters







Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (1)

03-06-2024
what color is generic cialis
generic cialis online This is where post cycle therapy PCT comes in

03-06-2024 om 06:42 geschreven door enfolbons




Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs