Caals Comedy Club zomer lang in Casinoxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
In de wieg gelegd om te lachen
Met zijn 4,8 kg lag hij nog maar pas in de ouderlijke wieg of men noemde hem al het lieve kleine dikkertje. Als tiener sleepte hij die molligheid ook achter zich aan. Geen nood, het zou zijn handelsmerk én uithangbord worden, goed voor een schitterende carrière, een loopbaan binnen de showwereld die weinigen hem zullen nadoen: Luc Caals, levensgenieter van het zuiverste ras. Hij demonstreert zijn gastronomische liefde met zwier in restaurant DE SAUTEUSE, Westendelaan 144, Middelkerke.
Bij een heerlijk koel glas Champagne is Luc Caals al meteen in de wolken. Lekker genieten van een succulente tafel, bij vrienden, wat is er mooier in het leven, steekt de Vlaamse komiek meteen van wal. De man die al miljoenen mensen deed lachen over heel Vlaanderen is de eenvoud zelve. En lachen is hem met de papfles meegegeven. Als kleine dikkerd was ik vaak het mikpunt voor grappen en grollen, maar ik speelde het meteen mee en stond de eerste op de bres om lol te tappen op het podium. Naderhand maakte ik van mijn hobby mijn beroep, nu al 36 jaar lang. Leuker kan het niet, zegt de 56-jarige leukerd steeds goed voor een of andere grap.
DE SAUTEUSE
Na een, zeg maar twee mooie glazen Champagne als aperitief, geeft lachebek Luc Caals graag mee dat hij tegelijk een lekkerbek is. Een foie gras of een portie oesters gaat er graag in. Hééééééérlijk. Als tussengerecht mag dat een kreeftje zijn en als hoofdgerecht kies ik steevast voor vis. Met Normandische tong kan je me steeds verleiden. En als toetje kijk ik met grote ogen uit naar een Sabayon. Wat de wijnen betreft laat ik de keus steeds over aan de sommelier. Ik ben verlekkerd op een goed glas maar ben helemaal geen kenner. Ieder zijn stiel, zegt de Antwerpse komiek die vanaf vrijdag 18 juli de kust in het algemeen, Middelkerke in het bijzonder opnieuw aan het bulderen wil brengen, een ganse zomer lang.
Dat Luc Caals een fijnproever van het zuiverste ras in, demonstreert hij ook graag in shows, een mix van lach en koken. Verwacht geen drie-sterrenschotel, wel een vijf-sterren show, waarbij de huidige tv-koks (of wat daar moet voor doorgaan) in het niets verdwijnen.
Hoe dan ook, tafelen met Luc Caals is méér dan genieten. Hij is de vereenzelviging van hoe een bon vivant hoort te zijn: een gezonde eetlust en een gezonde lach.
Hij genoot dan ook met volle teugen van hetgeen Chef Dieter Pylyser uit de oven toverde in zijn restaurant De Sauteuse, vlot bediend door gastvrouw Sabrina Blomme. Dit is een restaurant naar mijn hart: eerlijke schotels en verdomd lekker! besluit Luc Caals. Het seizoen in Middelkerke kan beginnen.
Caals Comedy Club in Casino Middelkerke op 18, 19, 20, 21, 24, 25, 26 en 27 juli; 1, 2, 3, 7, 8, 11, 12, 13, 15, 16, 17, 23 en 24 augustus. Aanvang om 20.30 uur. Toegang: 29 euro. Reservatie: tel. 059 300 368. Meer info: www.caalscomedyclub.be
Restaurant DE SAUTEUSE
Dieter en Sabrina Pylyser-Blomme
Westendelaan 144
8430 Middelkerke
059 31 07 20
Georges Keters

|