Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
03-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastronomie in de Sport

Voetbalkookboek van Kok Rode Duivels Wim Casteleynxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Smullen van Scoren aan tafel

 

Samen met Timmy Simons, Rik Coppens, Jan Ceulemans, Paul Van Himst, Georges Leekens of onder andere Aimé Antheunis aan tafel zitten is voor de voetballiefhebber niet langer een droom. Bruggeling, leerkracht Oostendse Hotelschool én kok van de Rode Duivels Wim Casteleyn laat je in zijn eerste boek, samen met meesterkok Felix Alen, vanaf maandag 25 augustus immers proeven van een heerlijk en vooral smakelijk boek: Scoren aan Tafel.

 

Het boekwerk telt 192 pagina’s en leest als een trein. Het proefstuk van Wim Casteleyn mag gezien worden. “Elf bekende voetbaliconen vertelden ons – via interviews van Johan Dhaene – hun gastronomische geheimen en eetgewoontes. Op die basis creëerden we een hedendaags passend en gezond menu. Een soort eerbetoon voor elke sporter. Heikki Verdurme zorgde hierbij voor schitterende foto’s waarbij het water je meteen in de mond komt. Bedoeling is promotie opleveren voor enerzijds gezonde voeding, anderzijds het voetbal. Elke van de elf voetballers, toch allemaal niet de minste, heeft een uitstekende band met lekkers op tafel. De een al meer fanatiek dan de andere, met liefde voor streekgerechten en dagverse producten. Wat aantoont dat ook topsporters een goede tafel weten te waarderen”, stelt Wim Casteleyn.

 

ELFTAL GASTRONOMEN

 

Het idee om dit boekwerk op tafel te leggen groeide enkele jaren geleden na een geslaagd banket dat Wim Casteleyn en Felix Alen net achter de rug hadden. “Sporters moeten opletten op hun voeding. Dat staat als een paal boven water. Toch kennen we heel wat toppers die fijne gastronomie tot in hun diepste vezels weten te waarderen. Als kok van de Rode Duivels was het maar een kleine stap om de beste Belgische voetballers wel eens letterlijk aan de tand te voelen. Vriend en collega Felix Alen was meteen in de wolken. Uitgeverij Lannoo was er evenzo meteen voor gewonnen. Daar een ploeg uit elf spelers bestaan kozen we voor elf toppers, van vroeger en nu. De leuke babbels leverden heel wat sappige verhalen, interessante weetjes en anekdotes op. Elk van hen bleek op de een of andere manier een lekkerbek te zijn. Het wordt dan ook met volle teugen genieten van de verhalen en recepten rond Paul Van Himst, Rik Coppens, Marc Wilmots, Michel Preud’homme, Moussa Dembele, Timmy Simons, Jan Ceulemans, Vincent Kompany, Georges Leekens, Wesly Sonck en Aimé Antheunis.

 

OESTERS & PANNENKOEKEN

 

Elf individualiteiten en meesters op de grasmat zorgden tegelijk voor evenveel verrassingen. Wim Casteleyn en Felix Alex kozen voor elk van hen een passend voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. “Naar de wedstrijden toe zijn pasta’s, kip, tong en steak de meest normale schotels. Eens los van het voetbal ontdekken we bij onze toppers heel wat fijnproevers. Zo is gewezen voetbalvirtuoos Rik Coppens gek van oesters, is Marc Wilmots een doorgewinterd soepliefhebber en staat bij velen pannenkoeken op het verlanglijstje als nagerecht. Vincent Kompany springt een gat in de lucht als bananen op tafel liggen. De Bourgondiër bij uitstek is zonder meer Aimé Anhteunis. Hij weet een goede tafel ten zeerste te waarderen en ziet graag uit naar iets moois in het glas. Heerlijke man om voor te koken”, stelt Wim Casteleyn, duidelijk tevreden van het boekwerk.

 

“Scoren aan tafel”, uitgeverij Lannoo,  wordt op maandag 25 augustus in de salons van het gereputeerde Hof te Rhode in Schaffen-Diest voorgesteld en ligt dan ook in de betere boekhandel tegen de prijs van 24,95 euro.

 

Georges Keters







Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs