Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
20-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN ZEE & BRUGGE

Achter de schermen bij topchefs

Gastro Vita 20 jaar culinair genieten

Gastro Vita, een culturele en gastronomische vereniging, met zetels in Oostende en Brugge, brengt onder impuls van Mariola Farina, een Vlaamse met Italiaanse roots, al twintig jaar een kijkje achter de schermen in de keukens van topchefs aan de kust en in het Brugse. Kleine groepjes gastronomen zien de Chef aan het werk, zitten naderhand samen aan tafel en genieten van de creatieve kennis van de meester.

Om dat alles in de kijker te stellen haalde initiatiefneemster en stichter Gastro Vita Mariola Farina haar Chefs samen voor een feest in de vernieuwde zaak ItalDeli aan de Oostendelaan 270 in Middelkerke. Grote troeven van Gastro Vita zijn vooral de hartelijke ontvangst, de demonstratie en uitleg van de Chef tijdens het koken en degustatie van de gerechten afgerond met passende wijnen en koffie. Elk van de deelnemers ontvangt naderhand de recepten van de geserveerde gerechten. En dat doet Mariola Farina al twintig jaar lang. Zo is Chef Dirk Decroos (restaurant In ’t Visserke, Nieuwpoort) er vanaf het eerste jaar bij, net als een beloftvolle Chef als Renzo Truwant (restaurant ’t Blekkertje, Koksijde). “Elk van de bezoeken aan onze leden-restaurateurs is een culinaire verrijking,  zowel voor de Chef als de bezoeker”, vertelt een gelukkig ogende Mariola Farina.

CULINAIRE SUCCESFORMULE

Het succes van Gastro Vita is te danken aan de vlotte samenkomst tussen de Chef en de levensgenieters. “De Chef zorgt voor een verkorte demo in de keuken van een voorgerecht, hoofdschotel en nagerecht. De Chef stelt het menu samen en bundelt de recepturen om naderhand aan de bezoekers te schenken. Elk menu omvat drie gangen, wijnen en koffie inbegrepen. Dat alles voor de vaste prijs van 60 euro. Voor de Chef betekent dit niet alleen directe kennismaking, maar tegelijk staat hij het ganse jaar op de programmafolder, goed voor 4.000 exemplaren, aansluitend te vinden op de website. Ons programma komt op heel wat culturele agenda’s te staan, wordt voorgesteld bij demo’s op beurzen zoals Brugge Culinair, BAB-festival en via pamfletten bij alle Chefs. De Gastro Vita avonden worden gehouden op een dag die de Chef bepaalt, tussen maandag en donderdag. Bij uitzondering kan het ook wel eens over de middag plaats vinden. Meestal zijn er twintig personen bij elke sessie, steeds twee per jaar. Is de keuken te klein om twintig kijklustige en likkebaardende deelnemers te ontvangen, dan lassen we een derde sessie in”, vertelt een glunderende Mariola Farina.

CHEFS AAN HET FORNUIS

In twintig jaar Gastro Vita (letterlijk: Gastronomisch Leven) wist Mariola Farina heel wat topchefs uit de regio aan het fornuis te krijgen en de toegankelijkheid van sommige toppers makkelijker en betaalbaar te maken. Onderstaande restaurants staan dan ook dit jaar opnieuw te popelen om deel te nemen aan de nieuwe culinaire reeks die Gastro Vita intussen al heeft ingezet:

Restaurant ’t Hof van Vivenkapelle in Vivenkapelle

Restaurant Den Dijver in Brugge

Restaurant De Roeschaert in Houthave

Restaurant ’t Apertje in Brugge

Restaurant Laurel & Hardy in Oostkamp

Restaurant Den Amand in Brugge

Restaurant Le Manoir Quatre Saisons in Brugge

Restaurant The Sixties in Brugge

Restaurant De Zilverlinde in Aartrijke

Restaurant Au Bain Marie in Deinze

Restaurant Guillaume in Brugge

Restaurant ’t Blekkertje in Koksijde

Restaurant De Zilveren Pauw in Brugge

Restaurant In ’t Visserke in Nieuwpoort

Restaurant O Point in Loppem

Restaurant ’t Jong Gerecht in Brugge

Restaurant Manuscript / Kempinsky in Brugge

Banketbakkerij Creades in Beernem

Wijnbar Est in Brugge

Hotel-Restaurant De Loreto in Brugge

ItalDeli – Italiaanse Delicatessen in Middelkerke

Restaurant De Bietemolen in Lichtervelde

Cuisine Kwizien in Zwevezele

Restaurant Tête Pressée in Sint-Michiels Brugge

Restaurant De Narai Thai in Brugge

Patisserie Academi in Brugge

De Chefs genoten naderhand van een uitgebreide receptie in de salons van ItalDeli, Oostendelaan 270 in Middelkerke, met Stefaan Ciers, Kurt Vanhollebeke en Claudio Acquaro, geflankeerd door Davide Orrù, Vino Monte Schiavo, als gulle gastheren. Twintig jaar Gastro Vita, dat verdiende duidelijk een feest !

Foto's:  Stefaan Ciers, Davide Orrù, Mariola Farina en Claudio Acquaro  +  Alle Chefs in de salons ItalDeli Middelkerke

Achter de schermen van toprestaurants

Gastro Vita

Mariola Farina

Korte Vuldersstraat 28A
8000 Brugge
Tel. 0476 33 47 74

www.gastrovita.be

gastrovita@telenet.be

(Georges Keters)







Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs