|
Nationale Horecawedstrijd van de VLAM
Guillaume Noël
Viskok van het jaar 2012
Guillaume
Noël, werkzaam in restaurant Sans Cravate in Brugge mag zich een jaar lang
VISKOK VAN HET JAAR noemen. Hij wist zich in een finale met vijf tot met een
recept van PLADIJS, de vis van het jaar, tot winnaar te kronen.
Een vakjury hield uit een voorselectie vijf finalisten.
Zij streden op Horeca Expo voor de titel: Jan Decan van restaurant TenBogaerde
in Koksijde, Pascal Peters van restaurant Kristoffel in Bocholt,
Jean-Christiaen Alvisse van restaurant LImpératif in Maisières, Guillaume Noël
van restaurant Sans Cravate in Brugge en Steven Devriendt van bistro Cuisine
Kwizien in Zwevezele.
Guillaume Noël won uiteindelijk met dit recept: Pladijs
en wulken, dooierzwam met waterkers en luchtige amandelmelk.
De jury wees op het hoge niveau van deze wedstrijd, die
tegelijk aan zijn 23ste editie toe was.
Meesterkok Henk Van Oudenhove & Véronique Bogaert,
exploitanten van restaurant Sans Cravate, Langestraat 159 in Brugge (1 Michelinster)
zijn dermate bijzonder tevreden met het behaalde resultaat van hun rechterhand
en zetten dan ook het winnend menu op de kaart. Succulent gerecht !
Op
de foto: Chef Henk, Véronique en Viskok van het jaar Guillaume
Sans Cravate
Langestraat
159 8000 Brugge
050
67 83 10
www.sanscravate.be
(Georges
Keters)

|