Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
30-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wondermooi Frankrijk - Gastronomie in departement LOT

Gastronomie in de Lot

Van eendenlever tot Vin de Cahors

 Tafelen in het departement Lot is puur genieten. Op een terras, onder een parasol uit het vuistje op een of andere pittoreske markt, in een sterrestaurant of zo maar een picknick langs de oevers van een kabbelende rivier, het is steevast smullen geblazen van met zuiderse accenten overgoten streekproducten en heerlijke AOC Cahors wijnen.

 

Laat het water je alvast in de mond komen: Eendenlever met truffelparfum,  een ivoorkleurig geitenkaasje La Borie d’Imbert Rocamadour of een lam à la façon del pais, rijkelijk overgoten met een van de vele AOC Vin de Cahors. Ideaal hierbij is een flesje Domaine de Chantelle La Passion 2005 Cahors, 100% Malbec gerijpt op nieuwe eiken vaten, 60 ha groot domein in Caillac waar Jean-Claude en Lydie Brunet al de derde generatie uitmaken. Wijnliefhebbers zullen zich alvast verheugen in de opening van de Villa Cahors Malbec, aan de Place Mitterand, palend aan het Toerismekantoor. Hier zorgt directeur marketing Jérémy Arnaud dat zo goed als alle AOC Cahors wijnen geproefd kunnen worden. Meer info: www.villacahorsmalbec.com

PONT DE L’OUYSSE

Men weet niet precies wanneer Ferme du Port-de-Louïsse omgevormd werd tot Hôtel-Café du Pont-de-l’Ouysse. Vermoedelijk rond 1886. Zeker is wel dat sindsdien het fornuis in handen was van de familie Chambon, van moeder op zoon en van vader op schoonzoon en is uitgegroeid tot een culinair paradijs, aan de boorden van de l’Ouysse, in het middeleeuws dorpje Lacave, tussen Souillac en Rocamadour. Vandaag staat de 5de generatie Chambon met Marinette en Daniël Chambon aan het roer, geflankeerd door de zonen Stéphane en Mathieu, respectievelijk in de keuken en de zaal. Zus Cathy ontfermt zich over de administratie. Boven deze gezellige gastronomische tempel schittert al sinds 1989 een Michelinster.  En hoe! Hetgeen Daniël en Stéphane uit de oven toveren is grandioos. Even likkebaarden? Wat dacht je van een Carpaccio de canard à l’huile de noix râée de truffes de la St-Jean, gevolgd door een Escalope de foie de canard poêlée aux pommes met als hoofdschotel een Carré d’agneau roti au thym. Een Cocotte de Rocamadour à la truffe mag niet ontbreken alvorens te genieten van een succulent nagerecht als Mille feuilles caramélisé au chocolat et crème légère à la vanille. Uiteraard te genieten met een Cahors Malbec in het glas. Dat alles vlekkeloos opgediend onder het oog van Mathieu Chambon. Hotel-Restaurant Le Pont de l’Ouysse beschikt verder over twaalf kamers en twee suites en appartementen, de een al mooier als de andere. Een buitenzwembad zorgt voor wat gezonde recreatie. Meer info: www.lepontdelouysse.fr

LE VINOIS

Aan de oevers van de Lot in Caillac, midden de wijngaarden en op 10 minuten van Cahors, weten Jean-Claude en Elisabeth Voisin in hun hotel-restaurant Le Vinois al zes jaar elke lekkerbek tot in de puntjes te verwennen met een succulente streektafel. Hij gaat er terecht prat op dat niets anders dan streekproducten op tafel komen. Zijn schotels met lam van Query, eend, foie gras, truffel en uiteraard de AOC wijnen van Cahors wapperen hoogt in het culinaire vaandel. Het wordt alvast watertanden bij de presentatie van onder andere de Poitrine de porc fermier, braisée et laquée à la bière brune, Tatin de pomme au boudin, Noix de Saint-Jacques à la plancha of een Pomme fruit farci et roti au Rocamadour, miel noix du Périgord et jambon de canard, fraaie gerechten waarbij niemand onberoerd blijft. Chef Jean-Claude Voisin, lid van de gereputeerde culinaire vereniging Les Bonnes Tables du Lot, laat niets onverlet om telkens weer wat nieuws uit de oven te toveren. Meer info: www.bonnestables-lot.fr

Hotel-Restaurant Le Vinois is een ideale rustplaats, tussen wijngaarden en historische kastelen. Het buitenzwembad is verwarmd tussen 15 april en 30 september. Het moderne interieur is een streling voor het oog en ideaal voor de rustzoekende epicurist. Meer info: www.levinois.com

(Georges Keters)

 







Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs