Exclusieve kunst op het bordxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Met Kunst aan Tafel in Oostende
Toerisme Oostende koppelt in samenwerking met artistiek raadgever Willy Bosschem en Horeca Middenkust voor de derde maal kunst aan gastronomie en zet Met Kunst aan Tafel twaalf gerenommeerde buitenlandse kunstenaars exclusieve kunst, onder de vorm van een onderbord, op tafel. Gekoppeld aan een succulent 4-gangendiner neemt men het onderbord mee naar huis. Nog tot 22 maart 2009.
Gastronomie en kunst zijn twee pijlers van onze cultuur. Wie het samen wil beleven vindt zijn gading twaalf uitgelezen restaurants in Oostende, waarbij telkens een kunstenaar tekent voor een exclusief bord. In restaurant Auteuil is dat Niki de Saint Phalle, in Gloria (Andromeda Hotel & Thalassa) schuift Jacques Villeglé zijn Images naar voor, in Le Grillon genieten we van Jean-Michel Folon, bij Chez Nous is Arman te zien, in de Savarin ontmoeten we Kimiko Yoshida, in Fort Napoleon zien we Reinhoud, in Villa Maritza tekent David Spiller voor het bord, in de Perigord (Thermae Palace) is Delphine Boël te gast in het bord, Ostend Queen doet het met Robert Combas, Georges Moquay tekent voor Petit Nice, Wolfgang Volz is te zien in de Beluga en in restaurant Marina laat de Frans-Duitse kunstenares Ücker Rotraut haar werk bewonderen in het bord.
RESTAURANT GLORIA
Een van de absolute toppers is restaurant Gloria aan de Albert I Promenade 60 in Oostende (Andromeda Hotel & Thalassa). Het is in restaurant Gloria dan ook telkens met volle teugen genieten van de lichte frisse op Belgische en Franse leest geschoeide keuken, met zicht op zee. Chef Philippe De Wilde, 47 lentes jong en doorgewinterd in het vak, is een meester in vis- en kreeftenbereidingen.
Het verlengstuk van de klasse van Chef Philippe De Wilde is de zaal is zaalmeester en maître sommelier Didier Hamers en zijn ploeg.
Nog meer kunst op tafel krijgt men in restaurant Gloria met de gastronomische actie Met Kunst aan Tafel. Nog tot 22 maart 2009 kan men er genieten van dubbele kunst: enerzijds een uitgelezen 4-gangenmenu, getekend Chef Philippe De Wilde, anderzijds gaat u naar huis met een onderbord, kunstwerk van de Franse kunstenaar Jacques Villegè, gekend voor zijn picturale slogans. Zijn bord Images gooit alvast hoge ogen bij de kunstliefhebbers.
Met Kunst aan Tafel is elke dag te genieten (uitgenomen woensdagavond buiten de schoolvakanties en donderdag). Prijs: 4-gangenmenu + bord: 95 euro; 4-gangenmenu, bord én wijnen inbegrepen: 115 euro.
Wie na een koninklijke maaltijd in restaurant Gloria als extra nog wil genieten van de geneugten van de zee, kan terecht in hotel Andromeda & Thalassa waarvan het restaurant deel uit maakt. Het 4-sterrenhotel (90 kamers waarvan ruim de helft met zicht op zee) behoort tot de mooiste aan de kust. Er zijn diverse midweek en weekend formules. Ruime parkeerhaven. Meer info: www.andromedahotel.be
RESTAURANT MARINA
Wie gek is op de Italiaanse keuken mag niet nalaten Met Kunst aan Tafel te genieten in restaurant Marina aan de Albert I Promenade 9 in Oostende (tel. 059 70 35 56).
Het staat buiten kijf, elke gastronoom zal het met ons eens zijn, de Italiaanse keuken is een parel, een schittering die nooit worstelt in een homogene traditie, het is eerder een regionale verscheidenheid met aubergines uit Calabrië, de herderskeuken van Sardïnië, overheerlijke wijnen uit Toscanië, Siciliaanse groenten, mozzarella uit Campanië , de prosciutto di Parma uit Emilia-Romagna en onder andere olijfolie en pastas uit Puglia. Gastheer Domenico Acquaro verwent de lekkerbekken dan ook al precies 35 jaar met al dat fraais dat de vruchtbare Italiaanse bodem ons weet te schenken. Hij laat zich hierbij in de zaal graag bijstaan door de klasse van Micha en Claudio.
Kwaliteit laat zich graag betalen: De klasse van elk gerecht staat of valt met dagverse, echte, uitmuntende en kwalitatief hoogstaande ingrediënten, zegt Signore Acquaro, een meester in zaalbereidingen.
Restaurant Marina is goed voor 65 culinaire zitjes en is elke dag open. Proef er zeker de koninklijke dorade in zoutkorst, de diverse bereidingen met truffels en de ongeëvenaarde sabayon van marsala, in de zaal persoonlijk klaargestoomd en gepresenteerd door de maestro himself: Domenico Acquaro.
Het Menu Met Kunst aan Tafel: 90 euro, inclusief bord; 110 euro, inclusief bord en gepaste wijnen.
Meer info: Restaurant Marina, Albert I Promenade 9, Oostende, tel. 059 70 35 56, eigen parking, www.resto-marina.be
Meer info over Met Kunst aan Tafel: www.metkunstaantafel.be en info@toerisme-oostende.be
Georges Keters

|