Mosseldag op 20 augustus in Yerseke
Meer met Mosselen
YERZEKE (Zeeland) - Op het Culinaire Plein
Meer met Mosselen tijdens de Mosseldag in Yerseke op 20 augustus, presenteren
8 restaurants van 11.00 - 18.00 uur hun culinaire mogelijkheden met
verschillende mosselbereidingen. Traditioneel zijn er de gekookte mosselen.
Maar met mosselen valt veel meer te doen. Zo zijn er gewokte of Thaise
mosselen. Of zelfs Mosselsoep uut Schouwen.
De 8 deelnemende restaurants zijn:
·
Restaurant de Zeelandbrug uit
Zierikzee met Mosselsoep uut Schouwen
·
Restaurant t Kraaienest uit
Wolphaartsdijk met Mossels en papilotte
·
ZijpeStijl seafood uit
Bruinisse met Thaise mosselen
·
Strandrestaurant Our Seaside
uit Renesse met Sushi gevuld met mosselen, zeekraal en lamsoren
·
Amadore Hotels &
Restaurants met een Bavarois van mosselen
·
Catering Plat de Zélande uit
Middelburg met Mossel steak met Zeeuwse Paella
·
Restaurant de Oesterbeurs uit
Yerseke met Mosselen op 3 manieren
·
Vis aan de Markt uit
Scherpenisse met gewokte mosselen mediterraanse stijl
Het plein is ingericht met Pagodetenten waar de 8 restaurants kookunits
hebben geplaatst. Elk restaurant laat de verschillende bereidingswijzen aan het
publiek zien. De mosselgerechten kunnen ook ter plaatse worden geproefd in de
vorm van kleine gerechtjes of amuses. Alle restaurants presenteren hun
gerechten op afbreekbaar couvert en niet op plastic. Op deze wijze wordt ook
aan het milieu gedacht.
De mosselrecepten zijn verzameld in een speciaal hiervoor ontwikkeld
receptenboekje. Dit boekje kan men gratis afhalen bij het culinaire plein. Om
10.30 uur zal het eerste exemplaar worden overhandigd aan de burgemeester van
Reimerswaal, de heer Aeilt Jan Huisman.
Vanaf 12.00 uur zal het trio East of the Sun het culinaire plein
muzikaal ondersteunen met passende jazzmuziek.
Ook aan drankvoorziening is gedacht. Wijn, bier of fris is eveneens op
het culinaire plein te verkrijgen.
Om 13.30 uur zal een jury alle gerechten beoordelen op het gebied van
smaak en presentatie. De jury bestaat uit mevrouw Karla Peijs (commissaris van
de Koningin van Zeeland) en de heren Jan Huisman (burgemeester van Reimerswaal)
en Cees van Liere (voorzitter van de Vrienden van de Zeeuwse Mossel),
DEMOCRATISCHE PRIJZEN
Net zoals het culinaire evenement Preuvenement van Maastricht kan men
bij meerdere kassas waardebonnen kopen (of zelfs pinnen) voor zowel
consumpties als de mosselgerechten. De bonnen kosten 2,50 per stuk. Voor alle
consumpties is 1 bon nodig. Voor een mosselgerecht/amuse 2 bonnen. Bij aanschaf
van 18 bonnen ( 45,-) krijgt men 2 bonnen en 1 flesje Spawater gratis.
Het Culinaire Plein Meer met Mosselen is mede mogelijk gemaakt door:
DRV Accountants en Belasting adviseurs, Moeleker grootkeukenapparatuur,
Spawater en de Mosselsector uit Yerske.
oooOOOOOooo

|