Topgastronomie in KOKSIJDE
Ode aan de vissers in restaurant DE KELLE
Lekkerbekken en zij die tuk
zijn op het beste wat uit de Noordzee en de polders te vinden is, vinden ruim
hun gading in een van de beste de beste? visrestaurants aan de Belgische
kust: DE KELLE aan de Zeelaan 265 in Koksijde. Maar er is nog meer, Chef
Thierry Cornelis is tegelijk een meester in wildbereidingen waarbij eend zich
eind deze maand laat zien. Intussen is het in restaurant DE KELLE genieten van
tong, tarbot, pladijs en de beste langoustines, met discretie en klasse
opgediend door gastvrouw en zaalmeester Tjörven.
Het Maandmenu
Welkomsthapje
Halve baby kreeft, citroenboter,
sjalot en basilicum
Op het vel gebakken "aan de lijn
gevangen" zeebaars, op een antiboise van tomate-variëteiten, artisjok,
venkel, salsa van gaspacho
Jonge duif uit t Heuvelland, burger van kalfstong,
zwezerik en ganzenlever, ragoût van peultjes,boontjes en lamsoor, ratte-patat
in grof zeezout gegaard, jus met tijmbloesen en zomertruffel
Kaasplankje met krokante sla (suppl 10)
of
Palet van zomerfruit, granité van pepermunt,
basilicumsorbet en amandelspons
60.00
euro
75.00
euro met passende wijnen
Het menu wordt per tafel opgediend
Het
Vissersmenu
Welkomsthapje
Bretoense kreeft,gerookte Oosterschelde paling,gelakte Sot-l'y-laisse, in een
heldere Japanse bouillon, met zeekraal, wakamé, hijiki, enoké, Thaise asperges
en koriander.
St. jakobsschelpnoot, Gillardeau oester en jonge
spinazie, geglaceerd met champagne
Op het vel gebakken "aan de lijn
gevangen" zeebaars, op een antiboise van tomaten-variëteiten, artisjok,
venkel, salsa van gaspacho
Tarbotsuprème ,Gillardeau-oester, krokante
langoustine, garnaaltjes en kreukels, ragoût van lamsoor, pijpuitjes en
champignons, "à la Normande 2011"
Open ravioli van ananas en rood zomerfruit,
basilicumsorbet
67.00 euro
85.00
euro met passende wijnen
Het menu wordt per tafel
opgediend
Restaurant DE KELLE
Thierry
Cornelis & Tjörven Ghysael
Zeelaan
265 8670 Koksijde
Tel.:
058 51 18 55
info@dekelle.be
www.dekelle.be

|