Chef restaurant De Kelle in Koksijde beloond voor jarenlange inzet
Thierry Cornelis bekroond met Toque Blanche Orde 33 Meesterkoks van België
KOKSIJDE Thierry Cornelis, de kloeke chef-eigenaar van het gereputeerde visrestaurant De Kelle aan de Zeelaan 265 in Koksijde werd maandag in Knokke-Heist tijdens de Grote Nacht van de Orde der 33 Meesterkoks van België opgenomen in het fraaie kransje van de Toque Blanche, een grote stap op weg naar de titel van Meesterkok. Voor de rijzige veertiger een bekroning van zijn nooit aflaten om steeds maar beter te doen in zijn strijd omtrent eerlijke keuken en topgastronomie in de Westhoek.
De prestigieuze Orde der 33 Meesterkoks van België bekroont ieder jaar tijdens de Grote Nacht van het Magistraal Kapittel in het Casino van Knokke de meest verdienstelijke chefs. Een bekroning die binnen de wereld van de gastronomie een stuk meer waarde heeft dan heel wat gidsen die zichzelf kronen tot de keizer der culinaire bijbels. De Orde der 33 Meesterkoks van België pakt uit met enkele fel begeerde titels: Ambassadeur, Honoris Causa, Toque Blanche en Meesterkok, het summum. Thierry Cornelis, doorgewinterd in het horecawereldje, werd door de Raad, de Dignitarissen en de Ambassadeurs tot Toque Blanche opgenomen, titel die nog één stap verwijderd is van Meesterkok en waarmee hij bijzonder blij is: Het bijna voorbije jaar 2008 is voor mij een bijzonder jaar geworden. Op elk vlak maakten we grote sprongen. De klantenkring blijft groeien en tijdens de weekends stellen we met tevredenheid vast dat we perfect op koers zijn en progressie maken, stelt de kersverse Toque Blanche.
Visrestaurant De Kelle
Met de aanstelling van Thierry Cornelis als Toque Blanche bewijst nog maar eens dat onze Westhoek niet moet onderdoen inzake gastronomische kwaliteit tegenover vele grootsteden. Restaurant De Kelle is straks aan zijn 15de jaar toe. De opname bij de Orde der 33 Meesterkoks van België is niet alleen een bekroning voor de inzet welke eega Tjörven, ikzelf en ons toegewijd personeel dagdagelijks plegen, maar tegelijk een nieuwe aansporing om nog beter te doen. Onze leuze, het gebruik van dagverse en vooral regionale producten op tafel zetten, doet ons steeds zoeken naar nieuwe gerechten. Het scheppen van nieuwe schotels is elke dag een uitdaging wie we nooit uit de weg gaan. Met de Noordzee in onze voortuin en de polders in onze achtertuin zitten we rijk inzake keus van streekproducten, geeft Thierry Cornelis, die volgend jaar De Kelle in een nieuw (lees maritiem) kleedje wil steken, nog graag mee.
Hotelschool Ter Duinen
Dat Thierry Cornelis gedreven is om elke dag terug in het keukengareel te lopen is niet vreemd. Als een der topleraren in de Hotelschool Ter Duinen, tot nader order nog steeds de absolute top in ons land in zake hotelscholen, zwaait hij er de scepter in de keuken. Niets gaat boven het doorgeven van je kennis aan jonge gemotiveerde leerlingen. Het doet dan ook steeds plezier als we later zien dat onze oud-leerlingen het ver schoppen binnen het wereldje van de horeca. Ook ik heb veel geleerd van mijn toenmalige leraars en ja, nu wil ik op mijn beurt deze wetenschap graag doorgeven. Het is een mooie stiel, maar men moet elke dag opnieuw beginnen en nieuwe uitdagingen invullen. Samen kunnen we veel. De school heeft uitstraling en dat willen we dan ook graag meegeven aan onze leerlingen, aldus nog de gloednieuwe Toque Blanche, die zijn titel graag opdraagt aan eega Tjörven, de discrete en onvermoeibare kracht in de zaal die telkens weer de kroon op het keukenwerk van Thierry zet.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Georges Keters
|