Nieuwpoortse garnalen op World Economic Forum in Davos
Europese leiders proeven van de Westhoek
Tweesterrenchef
Francky Vanderhaeghe uit restaurant St Nicolas in Elverdinge kookt op vrijdag
28 januari voor de Europese top op het 41ste World Economic Forum in
het Zwitserse Davos. Hij verzorgt er de lunch en schotelt de internationale
organisatie onder andere een bereiding van Nieuwpoortse garnaal voor. We laten
de Europese leiders proeven van de troeven van de Westhoek, stelt Reginalt
Lambersy.
Francky Vanderhaeghe vliegt met de lading garnaal door
toedoen van visspeciaalzaak Saumon dOr in Koksijde naar Davos. Daar de garnaal
geen bewaarmiddelen bevat dienen ze vers geleverd te worden. De garnaal werd
gevangen door de bemanning van de N86 Surcouf. Het is onze bedoeling de
Nieuwpoortse garnaal te promoten aan de Europese leiders zodat deze die op hun
beurt onze producten uit de Westhoek kunnen aanbevelen bij hun respectievelijke
keukenchefs. Onze garnaal is een topproduct en verdient ons inziens de nodige
aandacht bij de Europese topchefs, zegt Reginalt Lambersy, van Saumon dOr in
Koksijde.
RESTAURANT SAINT-NICOLAS
Sterrenchef Francky Vanderhaeghe, aan het fornuis in zijn
restaurant Saint-Nicolas in Elverdinghe, is zonder meer in zijn nopjes. We
gaan er op vrijdag 28 januari de lunch verzorgen voor de top van het World
Economic Forum, onafhankelijke organisatie die wereldtoppers uit het
bedrijfsleven bijeenbrengt. Het is voor onze Westhoekproducten, de garnaal in
het bijzonder, en mezelf een groot genoegen voor de Europese leiders te mogen
koken, gaf Francky Vanderhaeghe graag mee die hierbij een dertigtal
staatshoofden culinair zal verwennen. Daarbij prinses Mathilde en prins Filip,
Tony Blair, David Cameron, Rupert Murdoch, Angela Merkel en onder andere heel
wat bedrijfsleiders van diverse banken en multinationals.
(Georges Keters)
|