Eddy Robaey nieuwe voorzitter xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Unie Oud-leerlingen Hotelschool Oostende
Beste Junior Kok van België hoogtepunt
In opvolging van Eddy Pilays, die begin dit jaar om persoonlijke redenen ontslag nam, werd Eddy Robaey tijdens de jongste statutaire vergadering van de Unie Oud-leerlingen Hotelschool Oostende unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter. Tot vandaag was hij secretaris-generaal en leidde samen met voorzitter Eddy Pilays de vereniging naar ongekende hoogten.
Als kersverse nieuwe voorzitter wil Eddy Robaey zich meer dan ook focussen op de nationale culinaire wedstrijd Beste Junior Kok van België, voorbehouden aan jonge chefs tot 25 jaar en oud-leerlingen van een Belgische erkende hotelschool of horecaopleiding. Mijn verkiezing tot voorzitter valt net samen met de viering van het 50-jarig bestaan van de vereniging en het toekennen van de titel Koninklijke vereniging. Dit wordt straks uitvoerig gevierd. Eerst maken we werk van het 38ste Kapittelbanket waarbij de Beste Junior Kok van België 2008 in de kijker wordt gezet op vrijdag 7 maart, in het Middelkerkse Casino, zegt Eddy Robaey, 54 lentes jong en zelf oud-leerling van de Oostendse Hotelschool, lichting 1972. Hij is er lesgever sinds 1978 en heeft er intussen al dertig jaar dienst opzitten. Zijn ervaring is van goudwaarde voor de Unie.
VIJFDE VOORZITTER
Met Eddy Robaey is de Unie Oud-leerlingen Hotelschool Oostende aan zijn vijfde voorzitter toe. Georges Mortier werd bij de stichting in 1958 de eerste voorzitter. Later volgden André Servaes, Germain Maes en Eddy Pilays die twaalf jaar in het zadel bleef en in totaal 32 jaar in het bestuur zitting had. Eddy Pilays zal voor mij altijd het grote voorbeeld blijven. Samen hebben we mooie en fantastische dagen gekend, inclusief slapeloze nachten om toch maar de eindjes aan mekaar te knopen om onze culinaire wedstrijd te kunnen verheffen tot een nationale topper. We zijn er dan ook, samen met het ganse bestuur, in geslaagd om deze wedstrijd te kneden tot een mini-Prosper Montagné, topwedstrijd voor chefs ouder dan 25 jaar. De leemte die Eddy Pilays nalaat in het bestuur is groot, zeer groot. Als niet een kon hij brandjes blussen, meningsverschillen oplossen en discussies ombuigen tot oplossingen. Ik dank hem dan ook voor de vele jaren gezellige samenwerking en het levenswerk van zovele leden verder in ere houden, besluit Eddy Robaey, klaar voor de 38ste wedstrijd Beste Junior Kok van België 2008 en die op de foto de pollepel doorgeschoven krijgt van voormalig voorzitter Eddy Pilays, twee monumenten binnen de Unie Oud-leerlingen Hotelschool Oostende. (GK)
|