Pura Passione
Maakt zomer
BELLISSIMO
Voor
de liefhebber van een heerlijk glaasje Italiaanse druiven zit je goed bij
Annick De Wilde uit Sint-Niklaas. Als pure Piemonte appassionata weet zij al
enkele jaren de meest verrassende delicatessen naar ons land te halen, met het
accent op de beste olijfolie, antipasti, dolci en uiteraard ook schitterende
wijnen uit deze regio.
Annick
De Wilde bezoekt Piemonte meerdere malen per jaar met extra aandacht voor de regio
van de Roero en de Langhe om bij kleinschalige
wijnboeren hun fruitige godendrankjes te degusteren. Vaak zijn de authentieke,
lokale wijnbouwers zo gepassioneerd met hun product bezig, dat hen geen tijd
overblijft om hun wijnen te promoten in het buitenland.
En
hier ligt net de uitdaging en de meerwaarde die Annick Boel De Wilde biedt:
een stukje Piemonte naar Vlaanderen brengen. Door haar kleinschalige, maar
vooral persoonlijke aanpak en het verhaal van de wijnbouwers weet zij de tal
van Italiaanse wijnliefhebbers te verrassen met pareltjes van witte, rosato en
rode wijnen.
EVEN PROEVEN ?
WITTE WIJN:
ROERO
ARNEIS DOCG - AZIENDA AGRICOLA NIZZA SILVANO, 2017-18
Druivensoort: 100 % Arneis
(autotochtone druif uit Piemonte)
Vinificatie:
inox vaten
Neus:
fris - fruitig - delicaat
Smaak:
verfijnd - droog - fruitige citrustoets - fris mineraal - licht bittertje in de
afdronk.
Foodpairing:
aperitief - antipasti - lichte voorgerechten -
lichte visbereidingen - asperges - schaaldieren
Schenken:
8 - 10 graden
ROSATO:
LANGHE
DOC ROSATO "CANTÉ" - AZIENDA AGRICOLA NIZZA SILVANO 2018
Druivensoort: 100 % Nebbiolo
Vinificatie:
inox vaten
Neus:
geuren van bloemen en fruit
Smaak:
vol - droog - verfijnd - kruidig - licht bittertje in de afdronk
Foodpairing:
ideaal als aperitief - terraswijn - barbecue - gegrilde zomerse gerechten
Schenken:
8 - 10 graden
RODE WIJN:
DOGLIANI
DOCG SORI' DIJ BUT-AZIENDA AGRICOLA ABBONA ANNA MARI 2018
Druivensoort:
100 % Dolcetto
Vinificatie:10
maanden op inox vaten
Neus:
expressief - veel fruit: pruimen en kersen - vanille
Smaak:
volle aanzet - zachte tannines - lange afdronk - licht bittertje.
Foodpairing:
charcuterie - kazen - gegrild vlees -
pasta ragù - pizza - barbecue
Schenken:
16 - 18 graden
NEBBIOLO
D'ALBA DOC - AZIENDA AGRICOLA LA GANGHIJA 2017
Druivensoort:
100 % Nebbiolo
Vinificatie:
12 maanden op Franse eikenhouten vaten en 8 maanden op fles.
Neus:
aangenaam intens boeket, tonen van pruimen, bramen, zoethout en kruiden
Smaak:
elegant en vol in de mond, harmonieus met diepe tannines, lange volle afdronk
Foodpairing:
rood vlees - gebraad - entrecote op de barbecue
Schenken:
18 graden - kan nog enkele jaren rijpen (8 tot 12 jaar na botteling op fles)
DESSERTWIJN
VINO
DOLCE "BIRBET" - AZIENDA AGRICOLA NIZZA SILVANO 2017
Druivensoort: 100 % Brachetto
Vinificatie:
inox vaten
Neus:
aangenaam - fruitig - kruidig
Smaak:
zacht - zoet - licht parelend
Foodpairing:
desserts - fruitsalades - aardbeien - gebak met fruit - sabayon - aardbeitjes
wijn
Schenken:
8 - 10 graden
MEER INFO:
Annick Boel De
Wilde
Eekhoornstraat 35 -
9100 Sint-Niklaas
0479-93.04.30
info@purapassione.be
www.purapassione.be
Georges Keters


|