Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
29-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE IN BRUGGE
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Van tolhuisje tot knus bistro-restaurant

 

Gezelligheid op het bord in Pro Deo

 

Sinds oktober 2007 is restaurant Pro Deo aan de Langestraat 161 in het middeleeuwse Brugge in nieuwe handen. Het jonge echtpaar Kristof Vermeulen en Nathalie Couckuyt, bijgestaan door Dirk Vermeulen, doorgewinterd in de horecawereld, zette meteen zijn stempel op de zaak. Met groot succes.

 

In amper enkele maanden tijd wist dit trio het eeuwenoude voormalig tolhuis uit 1562 uit te bouwen tot een gezellig oord waar tafelen niet alleen leuk is, maar de gezelligheid meteen ook in het bord te vinden is. Men kan er niet alleen intiem genieten van de smakelijke schotels die Chef Kristof uit zijn oven tovert, maar bistro-restaurant Pro Deo staat ook open voor kleine feestjes, familiebijeenkomsten en verjaardagsparty’s, tot 30 man. Dat alles in een gemoedelijk en romantische sfeer. De kleinschaligheid van het huis laat dit graag toe en met de Nathalie in de zaal is charme nooit ver weg. “Maitre” Dirk zorgt hierbij dat alles in de puntjes verzorgd blijft.

 

FAMILIAAL

Bistro-restaurant Pro Deo bezit niet alleen de warmte die men vandaag te weinig in de eethuizen vindt, maar zorgt tegelijk voor een familiale sfeer. De bediening is los, doch volgens de regels van de kunst. Amper binnen, voelt men zich onmiddellijk thuis. Andere grote troef van het huis is de dagverse producten waarmee Chef Kristof het fornuis aanvalt. Diepvries is nergens te vinden en elk van zijn gerechten en menu’s zijn betaalbaar. “Lekker eten hoeft helemaal niet duur te zijn. De keuken is elke dag van dinsdag tot zaterdag open met op de middag een lunch met soep of voorgerecht, hoofdschotel en koffie tegen de prijs van 11 euro”, stelt Dirk Vermeulen.

’s Avonds kan men genieten aan de kaart, van de suggesties van de dag of van een uitgelezen menu met halve fles wijn aan democratische prijzen.

 

HEERLIJK

De kaart mag dan wel beperkt zijn, wat Chef Kristof op tafel zet is heerlijk. Uitschieters zijn alvast het Bordje met diverse soorten ganzenlever en de Gebakken ganzenlever met mango. Subliem. Wie gek is op vis krijgt meteen een flinke moot kabeljauw of verse tong op het bord. Carnivoren moeten van goeden huize zijn om de royale smakelijke porties te genieten. De grote verdienste van het huis is de versheid van producten. “Onze keuken is hierop ingesteld. Diepvries komt er niet in. Eén geen plaats en twee, we werken onze lunch elke dag uit volgens marktaanbod. Elke dag dus nieuwe ingrediënten op het fornuis. En daar werken we graag mee”, besluit Kristof Vermeulen, geflankeerd door eega Nathalie en vader Dirk, vakman in hart en nieren en decennia ervaring in de beste huizen.

Bistro-restaurant Pro Deo? Een adres om zeker op zak te hebben, eens je op stap bent in het mooie Brugge. Het ligt op wandelafstand van de Grote Markt. Genieten dus.

 

BISTRO-RESTAURANT PRO DEO

Langestraat 161

8000 Brugge

050 33 73 55 & 0477 90 68 72.

Open van dinsdag tot zaterdag.

Gesloten op zondag en maandag

 

Georges

>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Tien jaar Thalassa in Andromeda Hotel Oostende

Herbronnen in een zee van gezondheid

 

Tien kaarsjes siert de feesttaart van het Andromeda Thalassa in het Andromeda Hotel & Thalassa in Oostende. Kinesitherapeut Brent Debie en zijn professioneel team verwennen er immers al een decennium lang zij die houden van pure lichaamsverzorging, thalassa en schoonheid. Herbronnen in een zee van gezondheid.

 

Toen wijlen Marcel Friederichs tien jaar geleden een kuurcentrum in zijn viersterrenhotel Andromeda uitbouwde, fronsten heel wat collega’s de wenkbrauwen. Het kuurcentrum groeide mee met zijn tijd en lokte extra klanten naar het hotel. De koppeling van een viersterrenhotel met een thalassa-kuurcentrum zorgde ervoor dat hotelgasten meerdaagse kuren konden volgen. Enerzijds kon men er ten volle genieten van de troeven van het huis, de zee en het strandleven, anderzijds van een intense belevenis omtrent lichaamsverzorging. 

"Maar onze faam verspreidde zich als een lopend vuurtje en bracht met zich mee dat niet-hotelgasten in grote getallen kwamen kuren. Dat is niet alleen te danken aan mijn professionele team van therapeuten maar ook aan het uitgekiende gamma gepersonaliseerde kuren", vertelt Brent Debie, licenciaat motorische revalidatie en kinesitherapie.

"Samen met de klant – die bij ons nog lekker ouderwets koning is – wordt een uitgekiende planning opgezet van kuren en behandelingen waarbij de behoeften van de klant en zijn algemeen welzijn voorop staan. Dat deze benadering onze klant gelukkig maakt, bewijzen de talloze pagina's met dankwoorden van talloze kuurgangers", glundert Brent.

 

KUURHOTEL

Sabine Friederichs, general manager van het Andromeda Hotel & Thalassa stelt: "Vandaag kunnen we de klanten volledig op maat bedienen. Massagebad, niagara, regendouchemassage, bodypeeling, parafango-applicatie, diverse kruidenbaden, gelaatsverzorging, medische pedicure, relaxerende voetmassage, algenomwikkeling, shiatsu en onder andere relaxerende voetmassage. Daarbij aansluitend is er nog ons zwembad, sauna, solarium, whirlpool en fitnesszaal. Het hotel is in die tien jaar niet alleen uitgegroeid tot een van de absolute toppers aan zee, maar ons Andromeda Thalassa kuurcentrum heeft tegelijk een naam opgebouwd als kuuroord bij uitstek waar meer dan de helft van de klanten van buiten het hotel komen. We zijn dan ook bijzonder blij hieraan te hebben kunnen meehelpen”, zegt Brent Debie, geflankeerd door Bruno, Ilse, Lies en Catherine.

 

IDEALE FORMULE

Voor Brent Debie is het een feit: “Het succes van onze thalassa is te danken doordat deze ook toegankelijk is voor niet-residenten. Vandaag vullen we onze thalassa voor 50% met niet-residenten. In deze jachtige tijden heeft de mens meer aandacht voor zijn eigen welzijn gekregen en beseft hij dat ontstressen een noodzaak is. En waar anders ben je beter dan in deze relaxte omgeving (ons kuuroord is met zijn 1500 m2 een ware oase in de stad) en in de handen van onze kuurspecialisten. De infrastructuur van het hotel geeft elke kuurder de mogelijkheid om te genieten van kamers met zicht op zee, van het gastronomisch restaurant Gloria en gezonde salades in de brasserie De renommee.”

 

NEUSJE VAN DE ZALM

Dat de sector van de welness niet stilstaat en steeds verfijndere technieken toepast zal ook te merken zijn vanaf februari, dan start het Andromeda Thalassa kuurcentrum met een unieke 'hotstone massage' : spiergroepen worden behandeld met massagetechnieken waarbij de warmte van lavastenen een diep relaxerend werking geeft.

En of dat niet genoeg is wordt eveneens vanaf februari een totale gepersonaliseerde gelaatsverzorging opgezet: aan de hand van een bilan van het type huid van de kuurder (vette huid, gedehydrateerde huid, comedonen, rimpels…) wordt een eigen crème bereid die verder thuis gebruikt kan worden.

 

ANTI STRESS ARRANGEMENT

Om de 10de verjaardag in de kijker te stellen pak men uit met een Anti Stress Arrangement, twee dagen herbronnen aan zee in het Andromeda Hotel & Thalassa, inhoudend manuele lichaamsmassage, shiatsu en gelaatsmassage, computergestuurd Niagara massagebad en overnachting in een junior suite met zicht op zee (dag 1) gevolgd door uitgebreid ontbijtbuffet, bodypeeling met zee-elementen van Algotherm, volledige algenomwikkeling, manuele regendouche massage en onder andere kruidenbad met essentiële oliën. Als extra: twee dagen vrij gebruik van het zwembad, sauna, whirlpool, solarium en technogym in de fitnesszaal. Badjas en badlaken gratis in bruikleen. Prijs: 450 euro voor twee personen; 250 euro voor één persoon.

Andromeda Thalassa is toegankelijk voor niet residenten aan de Van Iseghemlaan 103, 8400 Oostende, 059 70 66 60, brent@andromedahotel.be

Open van vrijdag, zaterdag, zondag, maandag en dinsdag van 9 tot 18 uur. Reservatie aanbevolen.

 

Andromeda Hotel & Thalassa

Kursaal Westhelling 5

8400 Oostende

059 80 66 11

www.andromedathalassa.be

 

Georges Keters


>> Reageer (0)
28-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Romantik Hotels & Restaurants International

Vorstelijk genieten in

Hostellerie Le Maréchal

 

Om er even uit te zijn, even te relaxen en te genieten van de geneugten des levens hoef je geen vlucht van tien uur. Vanuit Brussel ben je met de wagen op een vijftal gezellige uurtjes in Hostellerie Le Maréchal, in “Petite Venise”, gerenommeerd kwartier hartje Colmar, Elzas, Frankrijk. Luxe-kamers en een succulente keuken en je midweek of weekend kan niet meer stuk.

 

Dit charmante 15de eeuwse pand heeft alles wat men zich kan dromen. De dertig suites en de kamers ademen stuk voor stuk geschiedenis uit en getuigen van grote klasse. Het is dan ook vorstelijk genieten in kamers die allen luisteren naar namen van gereputeerde musici. Het is dus letterlijk en figuurlijk wegdromen tussen de lakens in de suite van Bach of Wagner, of genieten van de bubbelende jacuzzi in de klassiek ingerichte kamers – met romantische baldakijn – van Händel, Mendelsohn, Liszt of Debussy.

Aansluitend is er het gastronomische restaurant A L’Echevin, waar chef Thierry Chefdeville met liefde voor de Franse keuken het beste uit de oven tovert. In alle culinaire gidsen scoort restaurant A L’Echevin dan ook zeer hoog. De Menu du Terroir (foie gras, lam en Munster uit de Elzas, 35 euro), Menu entre Mer et Rivière (oesters, langoustines, vis van de dag en Tête de Moine, 55 euro) en zijn Valse Gastronomique en Six Temps (Sint-Jacobsnootjes, kreeft, baars, rund en een assortiment uitgelezen kazen, 75 euro) zijn stuk voor stuk parels voor de fijnproevers.

 

ARRANGEMENTEN

 

De familie Bomo, al aan de derde generatie toe, pakt uit met enkele alles omvattende arrangementen.

Met de Etape Gourmande is het genieten van één overnachting in dubbele kamer met ontbijtbuffet en een viergangendiner Gourmand voor twee personen, exclusief wijnen, vanaf 250 euro voor twee personen.

Het Weekend Fin Gourmet omvat een verblijf van twee nachten in dubbele kamer en ontbijtbuffet, een Streekgebonden vijfgangendiner met selecte wijnen, een diner Gourmand voor twee personen met een 8-gangen Gala Menu, gepaste wijnen inbegrepen, vanaf 310 euro per persoon.

Top of the bill is het arrangement Etape Romantique: één overnachting in de suite Wagner of Bach met zicht op “La Petite Venise”, kingsize bed, jacuzzi, minibar en individuele airco, een diner Gourmand voor twee personen met een 8-gangen Gala Menu, gepaste wijnen inbegrepen. Ontbijtbuffet en fles Champagne, bloemen en fruitschaal bij aankomst op de kamer. 580 euro voor twee personen.

Deze arrangementen zijn het ganse jaar geldig, uitgenomen tussen 24 en 31 december.

Hostellerie Le Maréchal is lid van de prestigieuze keten Romantik Hotels & Restaurants.  

 

Hostellerie Le Maréchal****

& Restaurant A l’Echevin

Familie Bomo

4-6 Place des Six Montagnes Noires

68000 Colmar

Frankrijk

+ 33 3 89 41 60 32

info@hotel-le-marechal.fr

www.hotel-le-marechal.com

 

Georges Keters

>> Reageer (0)
26-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HORECA OP DE FIETS
Klik op de afbeelding om de link te volgen

WINTERHALTER nieuwe fietstoeristenclub binnen horeca

 

Keukenchefs op de fiets met Geert Casteleyn

 

Het is een werelds gegeven, alle mooie dingen groeien uit een boutade of een grapje. Zo ook de start van de horeca-wielertoeristenploeg Winterhalter – Casteleyn met ploegleider Geert Casteleyn, van het gelijknamig huis in horecatoestellen in Leffinge. “Trouwe klanten kregen in de voorbije horecabeurzen geen lotjes of kortingbonnen toegestopt, maar werden automatisch lid van onze toeristenclub, complete uitrusting er boven op”, vertelt Geert Casteleyn.

 

Het zat er al een hele tijd aan te komen. Het Middelkerkse kruim uit de keukens met  Johan Sabbe, Stefaan Lauwereins en onder andere Fredje en Gino Lambert waren op hun schaarse vrije uren regelmatig te zien op de fiets. “Een laat namiddagtochtje naar de Kemmelberg of een heen en terug naar Sluis, Brugge of de Westhoek met West-Vleteren als speerpunt was ons deel. Pas toen we helemaal de smaak te pakken kregen, trokken we zelfs naar Frankrijk, de ronderenners achterna. Meer nog, de Mont Ventoux moest er deze nazomer aan geloven. Een paar dagjes uit en klaas was kees. We hadden meteen de smaak te pakken. Van het een kwam het ander. Dank zij de medewerking van onze vaatwasspecialist Winterhalter schoven we tijdens de jongste horecabeurs in Gent enkele promoties naar voor. Gevolg: nooit was de belangstelling van horecalui voor de fiets zo groot. Vandaag steken een vijftien lui in kraaknette en spiksplinternieuwe uitrusting”, stelt Geert Casteleyn, sportman in hart en nieren en ooit begenadigd voetballer.

 

CHEFS OP DE FIETS

Met lui als Stefaan Lauwereins (restaurant De Vlaschaard), Gino Lambert (restaurant Papillon) en Johan Sabbe (restaurant Chaplin) uit Middelkerke was de basis vlug gelegd. Chris Schelstraerte (restaurant Bonbini Middelkerke), Jules Volckaert (restaurant The Paddock Torhout), David Demeyere (De Plezante Hof Ichtegem), Geert Van Kerschaver (restaurant Walrave Raversijde), Wim Van Maercke (restaurant Freddy’s Must Oostende) en onder andere Patrick Declercq (restaurant ’t Lindeke Moorsele) en vader van Pedro Declercq (restaurant De Lanteirne Westende) en onder andere Stefaan Vandersteene uit Nieuwpoort, Alain Steen uit Leffinge, en meesterkok Frans Saint Gemain uit de gelijknamige Salons in Diksmuide zitten voortaan samen in het zadel. “Tegen dergelijk kleppers van formaat moet ik me in niet meten. Dit zijn allemaal nog jonge gasten. Maar één ding is zeker, fietsen is niet alleen gezond – als men het niet forceert – en brengt de geest weer zuiver. Aan het fornuis is het hard werken, wat extra verstrooiing in de buitenlucht verricht wonderen en zorgt steevast voor nieuwe inspiratie”, weet topchef en fervent wielertoerist Frans Saint Germain.

 

RONDE VAN FRANKRIJK

Het mag dan een kleine winterstop zijn voor de jongens van Winterhalter, de plannen voor het

komende seizoen groeien elke dag. Geert Casteleyn: “Naast onze oefentripjes pakken we steevast uit met enkele vaste waarden als een rit naar Breskens, naar Frans-Vlaanderen en natuurlijk West-Vleteren waar we graag even halt houden bij onze geestelijke broerders die naar het schijnt het beste bier ter wereld brouwen. Topper op ons programma wordt dit jaar de beklimming van de Alpe d’Huez, alpenreus uit de Ronde van Frankrijk. Afgelopen zomer duwden we de Mont Ventoux onder onze wielen, dit jaar moet die andere klepper er aan geloven.”

Hoe dan ook, dit groepje horecalui halen hun inspiratie uit een fijne fietstocht. “Dit is een ideale gelegenheid om de batterijen op te laden, frisse lucht te happen en daarna vol enthousiasme onze klanten bedienen in het restaurant. Dat alles zonder aan competitie te doen. Er wordt niet gekoerst, er wordt met volle teugen genoten van enkele uurtjes in de natuur”, besluit Johan Sabbe, begenadigd fietser en een van de grondleggers van de nieuwe fietsclub, waarbij de dames de heren per wagen volgen.


SPECIALE ACTIE


Geïnteresseerde horecalui zijn steeds welkom.
Intussen loopt bij Geert Casteleyn de actie "Vaatwasmachine kopen = gratis winter & zomerfietsuitrusting" De actie loopt nog tot eind februari 2008 en loopt in de eigen salons aan de Dorpstraat 2 in Leffinge tijdens Tecnik' Hotel (24-28 feb). Geert Casteleyn is niet present op de beurs, maar zorgt in eigen toonzalen voor uitzonderlijke voorwaarden. Alle info: 059 30 00 15.

  

Horeca Fietsclub Wintherhalter-Casteleyn: meer info 059 30 00 15;

 

Georges Keters

 


>> Reageer (0)
23-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exclusief in Oostende
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Feest in het glas

 

Pineau des Charentes, Veuve Baron & Fils

 

Kenners weten wat ze drinken. Er is Pineau en Pineau. Met een Pineau des Charentes, Veuve Baron & Fils is het meteen feest in het glas. Johny Cuffez uit Oostende – zaakvoerder Infinitron – is dan gelukkig en fier tegelijk dat hij die heerlijkheid als exclusieve invoerder mag voorstellen: de Veuve Baron & Fils.

 

Pineau des Charentes  is zonder meer een van de meest natuurlijk gealcoholiseerde drank, uitstekend als aperitief, bij stevige kazen en bij chocoladegerechten, fruittaartjes en sorbets.

Er zijn twee soorten Pineau des Charentes: de Pineau Blanc, een mengeling van witte druiven (80% Ugni Blanc en 20% Colombard) met cognac en de Pineau Rosé, een mengeling van blauwe druiven (100% Merlot) met cognac. Bij het versgeperste sap wordt een hoeveelheid cognac toegevoegd waardoor een alcoholgehalte van 17,50 graden bekomen wordt. Het sap gaat nu rijpen in oude cognacvaten en zal zich ontwikkelen tot een superieure drank. “Als liefhebber van een leuk glas Pineau leerde ik het allemaal aan de lijve ondervinden. Vandaar mijn voorliefde voor Pineau des Charentes, Veuve Baron & Fils. De oogst van bijvoorbeeld 2001-2002 mag nu al vlot gedronken worden, al kan hij nog jaren op fles bewaard worden. Het kan alleen het verouderingsproces ten goede komen”, vertelt een gelukkig ogende Johny Cuffez.

 

EXTRA VIEUX PINEAU

En dan is er natuurlijk het nec plus ultra van Veuve Baron & Fils. “Vanaf vijf jaar op vat wordt de Pineau “Vieux Pineau” en na tien jaar mag deze godendrank de titel “Extra Vieux Pineau” dragen”, stelt Johny Cuffez die wat blij is dat zijn juweeltjes intussen in tal van gerenommeerde restaurants op de kaart staat. Niet direct de goedkoopste, beslist een van de allerbeste.

Het is duidelijk dat de ene Pineau de ander niet is. “Pineau des Charentes, Veuve Baron & Fils” is dan ook de enige producent die sinds 1976 al liefst 33 Gouden Medailles wist weg te kapen op diverse wedstrijden. Meer nog, Veuve Baron & Fils wist al drie maal de “Coup de Coeur” van wijngids Hachette des Vins – de gids der wijngidsen – in de wacht te slepen. Voeg daarbij de Prix d’Excellence in 2003, 2004 en 2005 en je weet meteen dat Pineau Des Charentes, Veuve Baron & Fils niet zo maar een Pineau is.

Exclusief invoerder Benelux Johny Cuffez laat u na afspraak graag proeven van zijn unieke collectie Pineau des Charentes.

 

INFINITRON

Johny Cuffez

Vredestraat 69

8400 OOSTENDE

Mobiel: 0473 26 26 36 

Fax: 059-43 42 42

pineau@cuffez.be

www.cuffez.be

 

Georges Keters


 

 

 

 


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw restaurant in Oostende
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Oostende

Beste Junior Kok van Belgie 1996 opent Toi moi et la mer

 

De talentrijke Christophe Snauwaert, Beste Juniorkok van België 1996, opende op de Albert I Promenade 68 in Oostende zijn eigen restaurant: Toi moi et la mer. Na zowat tien jaar aan de zijde te hebben gestaan van de beste chefs in binnen- en buitenland, achtte Christophe de tijd rijp om op eigen benen te staan. Met succes meteen, want de zaak haalt in korte tijd goede naam met zijn succulente visschotels. Toppers uit zijn oven zijn het Haasje van kabeljauw, de Scampistaartjes in de wok op Thaise wijze en onder andere het Quatro van kort gebakken zeebaars, tonijn, Sint-Jacobsnoot en gamba met risotto bij de visgerechten, Osso-bucco op Italiaanse wijze en Gabakken kalfszwezerik en duivenborstje bij de vleesschotels. De wijnkaart is eerder beperkt maar is doorspekt met tal van klasrijke en vooral betaalbare wijnen, met accent op de beste Franse flessen, in de zaal discreet op tafel gezet door Matty. Restaurant Toi moi et la mer, een zaak om in het oog te houden. Gesloten op dinsdag. In de winter tot Pasen op maandagavond en dinsdag. (Georges Keters)

 

 


>> Reageer (0)
22-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Denis Renty verovert Maxim’s met nieuw product

Champagne Romeo & Juliette voor beste Franse acteurs

 

Vlaanderen zendt zijn zonen uit. Een cliché die van de week nog maar eens onderstreept werd. Denis Renty uit Middelkerke met eigen voedingsbedrijf in Gent stelde in hartje Parijs met Champagne Romeo & Juliette zijn nieuwste creatie voor in Espace Pierre Cardin, aansluitend receptie in Hotel Maxim’s.

 

Beide exclusieve locaties haalden de beste Franse acteurs op het podium, goed voor de uitreiking van de Prix Raimu, prestigieuze prijzen uitgedeeld aan de beste Franse theater- en cinema-acteurs van het voorbije jaar. Veel schoon volk uiteraard met blikvangers voorzitter Claude Brasseur, Charlotte Gainsbourg – dochter van – en onder andere Pierre Cardin, met zijn 80 jaar een nog flinke verschijning. Denis Renty uit Hostellerie Renty in Middelkerke en met voedingszaak op het Graaf van Vlaanderenplein 20 in Gent, stelde er aan het Franse publiek zijn nieuwste creatie voor: Champagne Romeo & Juliette. Naast een ruim aanbod van Belgische producten die hij in Londen slijt, mikt Renty nu ook op Frankrijk, met Parijs als speerpunt.

 

FILMMONUMENT

“Hoe konden we hier beter starten dan bij dergelijk evenement. Bij een prijsuitreiking als de Prix Raimu, zeg maar de “Oscars van de Franse Comédiens” mag een glas Champagne uiteraard niet ontbreken. We gingen dan ook onmiddellijk in op het aanbod van organisator Rodrigue Laurent, om dit theater- en filmfestijn – vorig jaar onder voorzitterschap van Alain Delon – van het jaar te ondersteunen met ons nieuwste product”, vertelt een glunderende Denis Renty, geflankeerd door de nieuwe voorzitter en filmmonument Claude Brasseur. “Een hele grote meneer die Brasseur, die zich onze Champagne flink liet smaken. Het werd een bijzonder toffe avond, temeer dat ook Charlotte Gainsborg zich langs haar beste zijde liet zien in Maxim’s. Misschien lag het ook aan de Champagne”, lacht Denis Renty zijn tanden bloot, terwijl hij muzieklaureaat Camille Bazaz (foto) bedenkt met een fris glas.

 

ROMEO & JULIETTE

Hoe komt men er toe om een Champagne Romeo & Juliette op de markt te brengen? “Champagne, spreek het uit en er verschijnt blijdschap op de lippen. Waarom? Niemand weet het.

Wetenschappers en oenologen vulden er al boeken mee, maar niemand kan het antwoord geven. Feit is dat deze heerlijke belletjes die steevast verbonden worden met verleiding en het goede leven, een uitvinding zou zijn van Dom Pérignon, een ascetische monnik. Grapje misschien maar Champagne blijft sprankelen en de zinnen beroeren en dat niemand kan weerstaan aan deze Grote Dame. Net zoals Romeo evenmin kon weerstaan aan de verlokking van Juliette, een creatie van de Britse dramaturg William Shakespeare. Vandaar dat we met onze nieuwe Champagne resoluut kozen voor de naam van Romeo & Juliette, naam aan onze brein ontsproten na een amoureuze ontknoping in de voorbije zomer”, geeft Denis “Romeo” Renty ons nog graag mee.

 

Champagne Romeo & Juliette, Denis Renty, Hostellerie Renty, Louis Logierlaan 51, Middelkerke, gsm 0478 23 00 82.

 

Georges Keters

 

 

 

 

 

 

 

 

 


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.THALYS
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Met THALYS  doorheen Europa

Brussel – Parijs in 1u 22 min.

 

Parijs, ooit een verre vakantiebestemming, vandaag slechts 1u 22 min vanuit Brussel met de Thalys! Een weekendje uit of even shoppen in hartje Parijs, de Thalys brengt je in minimum van tijd naar de Franse hoofdstad op het uur wanneer het jou past. De Thalys spoort immers 25 keer per dag heen en terug.

 

En voor de prijs hoeft men het niet te laten. Er is al een heen en terugreis vanaf 55 euro in Comfort 2 (Smiley Tarief) en vanaf 140 euro is er al een zitje in Comfort 1 (Mezzo + Tarief). In Comfort wordt het ontbijt, een snack, tussendoortje, lunch of diner aan uw zitplaats bediend. Bovendien wacht een waaier van dagbladen en tijdschriften. Voor je het weet spoort de Thalys het station Parijs Noord (Paris-Nord) binnen en kan je shoppingdag beginnen.

Ook voor gezinnen zit men bij de Thalys goed. Het Kid & Co tarief biedt een korting van 50% (van het Librys-tarief) aan voor een of twee volwassenen die samen met een kind van minder dan twee jaar reizen.

En er is nog meer: dankzij het tarief Elk Belgisch Station zijn de Thalys-tickets ook geldig op de binnenlandse treinen in België. Deze reisformule geeft u voor enkele euro’s extra de mogelijkheid om met een binnenlandse trein op het nationale spoorwegnet in België of naar het station van Brussel-Zuid te reizen.

 

De Thalys spoort ook vanuit Brussel naar Amsterdam (in 2u.42min) en naar Keulen (in 2u.20 min)

 

Meer info en of reservering: Thalys – 070 66 77 88 en in de informatiekantoren van de grote NMBS-stations en erkende reiskantoren.

 

Georges Keters

 

 

 


>> Reageer (0)
12-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

Soll Cress Koksijde

Orval-Ambassadeur 2008

 

Hotel-Restaurant Soll-Cress van de familie André Vandamme en Jenny Depeser, dochters Sofie, Hannelore, de kleine Lyza én groot Orval-bezieler Rik Vernack, werden in de salons van de Orval in Villers-devant-Orval benoemd tot Orval-Ambassadeur 2008.

 

Deze titel wordt slechts na diverse anonieme controles toegekend aan die professionele zaken die Orval volgens de regels der kunst schenken. Meer nog, Hotel-Restaurant Soll Cress is de enige aan de Westkust en het onmiddellijke hinterland die het certificaat van Ambassadeur 2008 in de wacht sleepten. De unieke Oval-drieliterfles, die elke kersverse Ambassadeur mocht ontvangen, siert vanaf nu het restaurant.

Om deze heuglijke gebeurtenis in de kijker te stellen pakt Hotel-Restaurant Soll Cress in het voorjaar 2008 uit met een authentieke ORVAL-week. Meteen een mooie aanloop naar de viering van het 40-jarige bestaan van de zaak in januari 2009.

Liefhebbers van een goede keuken, een mooi glas en een rustige nacht kunnen via de website de datum van de aanstaande Orval-week vinden, aansluitend de vele troeven van dit unieke familiehuis, enig aan de Westhoek. Hotel-Restaurant Soll Cress is niet alleen een oase van gezelligheid aan tafel, maar beschikt teven over 41 van alle comfort voorzien kamers en volledig uitgerust Aqua-fit-O-Center, inclusief heerlijk verwarmd zwembad.

 

Hotel Restaurant Soll Cress, Koninklijke Baan 225, 8670 Koksijde-Sint-Idesbald, tel. 058 51 23 32 – hotel@sollcress.be en www.sollcress.be

 

Georges Keters

>> Reageer (0)
06-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Start de dag met een goed ontbijt
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 


Elke dag vanuit Westende:
ONTBIJT AAN HUIS GEBRACHT

 

Wat is er heerlijker om de dag berensterk te starten dan met een ontbijtmand, kant en klaar aan de deur gezet? ONBIJTSERVICE MATINEE uit Westende levert tussen 7 en 11 uur elke dag uw ontbijt aan huis en dit in de regio’s Oostende, Nieuwpoort en alle deelgemeenten van Middelkerke.

Er bestaan diverse soorten formules (van luxe tot Champagne), voor elk wat wils en steeds met zorg samengesteld, naar de wens van de besteller, vanaf 15 euro per persoon.

Ontbijtservice Matinee
Koning Ridderdijk 24 • 8434 Westende-bad
0478 75 45 55 en 0477 28 76 28 • fax: 058 24 25 65

Alle info en bestellen: www.ontbijtmatinee.be


>> Reageer (0)
02-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orde 33 Meesterkoks van België
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Daniël Soete & DOLISA Toque Blanche Orde 33 Meesterkoks van België

“Eenvoud is basis van goede keuken”

De jaarlijkse Grote Nacht van de Orde der 33 Meesterkoks van België is zonder meer de crême de crême voor de liefhebbers van Belgische gastronomie. Tijdens dit magistraal kapittel werd Daniël Soete (in koksuitrusting op foto), keukenleraar Hotelschool Ter Duinen Koksijde en uitbater van de Verfijnde Gastentafel Dolisa in Wulpen bekroond met de titel van Toque Blanche. Hij blijft er – zoals steeds – bijzonder nuchter bij. “Eenvoud is de basis van een goede keuken”, geeft Daniël Soete graag mee.

Elk jaar worden dan ook heel wat jonge, veelbelovende en verdienstelijke chefs in de kijker gesteld. Dit jaar trokken liefst acht Westvlamingen met de titel van Toque Blanche naar hun fornuis. Een daarvan is Daniël Soete, al 27 jaar gewaardeerd praktijkleraar aan de Hotelschool Ter Duinen. Hij is zonder meer de stille kracht en doet zijn job met liefde voor het vak. “Koken is eigenlijk niet zo moeilijk. Het is zelfs zeer eenvoudig. Helaas zoekt men het soms zo ver dat het basisproduct niet meer overheerst op het bord. Wie tarbot wil genieten wil ook tarbot smaken. Wie gek is op een mooi stukje fazant wil wild proeven en wie een kreeft wil verorberen wil dan ook kreeft tegen het verhemelte. Zo simpel is dat. Voor mij dus zeker geen schuimpjes of moleculair gedoe. Men mag wel eens iets uitproberen, maar de basis moet blijven. Dat is het geheim van elke goede chef”, zegt Daniël Soete.

GOEDE KEUKEN
Voor de kersverse Toque Blanche Orde 33 Meesterkoks, titel die toegekend wordt aan een uitstekende chef die de Belgische producten hoog in het vaandel draagt, betekent deze titel een bekroning voor zijn inzet.”Ik ben er blij mee, het bewijst dat we het bij het rechte eind hebben. Ik herhaal: eenvoud is de basis van een goede keuken”, stelt Daniël Soete.

Als iemand die titel verdient is het zeker Daniël Soete. Al meer dan twintig jaar draagt hij onder andere zijn steentje bij tot het welslagen van het jaarlijkse magistraal kapittelbanket van de Orde, en is hij een geprezen collega. “Wie Daniël als leraar of chef naast zich heeft, mag zich in de wolken achten. Zijn kennis is verbluffend en zijn liefde voor de dagverse en seizoen gebonden producten kent geen grenzen. Eenvoud is daarbij steeds te vinden in zijn werk. Een voorbeeld voor vele chefs”, zegt collega Thierry Cornelis en chef in zijn restaurant De Kelle in Koksijde, recent nog tot Ridder geslagen bij de Orde Fortunat Gastronomische Club Prosper Montagné.

GASTENTAFEL DOLISA
Naast zijn drukke bezigheden in de hotelschool vertroetelt Daniël Soete de lekkerbekken ook aan zijn Verfijnde Gastentafel Dolisa, geen specifiek restaurant maar een “gastentafel” aan huis in de Kerkwijk 17 in Wulpen. Dolisa verwijst naar de voornamen van de drie kinderen Dominique, Olivier en Isabelle. “Ja, koken is mijn werk en hobby en dan laat ik graag mijn vrienden mee genieten. In september 2006 besloten mijn echtgenote Carine en ikzelf om uit te pakken met een gastentafel. Deze telt maximum veertien man, steeds op reservatie, tel. 058 31 44 78. Er is elke maand een vast menu dat steevast start met een glas Champagne en enkele hapjes, gevolgd door vier gangen, koffie en versnaperingen. Dat alles tegen de prijs van 65 euro, alles inbegrepen”, vertelt Daniël Soete, goed op dreef als het over koken gaat.

Op de pralines na wordt alles in huis vervaardigd. De gastentafel is enkel gedekt op vrijdagavond, zaterdagmiddag en zaterdagavond en zondagmiddag. De tafel wordt aangepast aan de reservaties. Men kan kiezen voor een tafel voor twee, voor vier of voor een groepje. Het mag cliché klinken maar de klant is hier nog koning met Daniël aan het fornuis en Carine als ideale gastvrouw.


Georges Keters

 

 

 

  

 


>> Reageer (0)
01-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toprestaurants in de wereld
Klik op de afbeelding om de link te volgen

CULINAIR WALES

 

Wales telt tien 5-sterrenrestaurants

 

Voor het eerst in de culinaire geschiedenis van Wales telt Cymru liefst tien vijfsterren restaurants “with room”, toprestaurants met hotelfaciliteiten. Gwesty Cymru in Aberystwyth opende pas deze zomer de deuren en zag zich nu al beloond met vijf sterren, getekend Visit Wales. Gwesty Cymru is meteen het eerste 5-sterren restaurant with room in Aberystwyth.

 

Gwesty Cymry telt acht kamers, allen in boetiek stijl ingericht, aansluitend restaurant met de nadruk op Welsh design en stijl die de bezoekers een extra gevoel van behagen geeft. Voeg daarbij de gracieuze architectuur en het plaatje is compleet. Dit tot groot genoegen van Rhodri Glyn Thomas, minister van Toerisme die het hotel in augustus opende, meteen goed voor de nummer tien die 5 sterren telt.

Co-eigenaar Huw Roberts is dan ook bijzonder tevreden met de hoge quotering, resultaat te danken aan de onverdroten inzet om het gebouw in zijn totaliteit te voorzien van de nodige klasse.

 

De tien 5-sterrenrestaurant “with rooms”:

The Drawing Room in Builth Wells

The Bell in Skenfrith

Castle Cottage Restaurant with Rooms in Harlech

Plas Bodegroes in Pwllheli

Crown at Whitebrook in Monmouth

Tyddyn Llan Restaurant with Rooms in Llandrillo

The Kinmel Arms in Abergele

Ty Mawr Mansion in Lampeter

Fairyhill in Gower

Gwesty Cymru in Aberystwyth

 

Meer info over Wales:

 

Deketelaere Luc
Green Destinations
Pr & Consultancy in Tourism
luc.deketelaere@greendestinations.com
0475  48 55 69

 

Georges Keters


>> Reageer (0)
29-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Culinair & toeristisch Gent in de kijker

Magazine Gastronomie & Toerisme straks ook in GENT

 

Vanaf februari 2008 mag je voortaan ook het Magazine Gastronomie & Toerisme met culinair en toeristisch nieuws verwachten in Oost-Vlaanderen, met GENT als speerpunt.

 

Het magazine is gratis te bekomen bij de Dienst voor Toerisme en de beste horecazaken & hotels.

De culinaire weetjes en toeristische bezienswaardigheden worden verzameld door levensgenieter JOHAN D’HAENE (foto). Johan is de initiatiefnemer en realisator van de bijzonder populaire blog PLIETSPLETS en alom gewaardeerd presentator in het Gentse.

Hotels, restaurants en organisatoren van toeristische activiteiten kunnen steeds met Johan D’Haene in contact komen en hen het jongste nieuws bezorgen. Deze zullen niet alleen te lezen zijn in het Magazine Gastronomie & Toerisme, maar tegelijk hier op deze blog.

Neem intussen ook een kijkje op de kleurrijke blog van Johan: www.bloggen.be/plietsplets en je dag kan niet meer stuk.

Voor meer info en mededelingen: Plietsplets@telenet.be

 

Georges Keters

>> Reageer (0)
25-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orde 33 Meesterkoks van België
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Culinaire top van België samen aan tafel

 

Grote Nacht

Orde 33 Meesterkoks van België

 

De Grote Nacht van het 45ste Magistraal Kapittel van de Orde van de 33 Meesterkoks van België is ook dit jaar uitgegroeid tot het meest hoogstaande culinaire feest van het jaar. Het Casino Knokke was tot in het nok gevuld met niets dan gastronomen en liefhebbers van een heerlijke en lekkere tafel.

 

Voorafgaand aan dit culinair feest zorgden voorzitter Stéphane Buyens, secretaris-generaal Anthony Vanhuysse en de meesterkoks voor een eens te meer indrukwekkende intronisatie van vier nieuwe Meesterkoks, één Ambassadeur elf nieuwe leden Compagnons de la Toque Blanche en zeventien nieuwe ere-leden, allen begaan met slechts één zaak: de gastronomie in al zijn geledingen hoog in het vaandel dragen.

Onder de tonen van het Thebetaans ensemble Intrada uit Brugge en bij een leuk glas Champagne Laurent Perrier Grande Cuvéé zwaaide voorzitter Stéphane Buyens met vaste hand met het ere-zwaard teneinde de nieuwe leden tot de Orde te introniseren.

 

ERE-LEDEN

De nieuwe Ere-Leden komen uit alle hoeken van het land, aansluitend verdienstelijke lui uit Europa: Pieter Billiet (Frankrijk), Michel Boury (The Three Corners El Gouna, Egypte), Eddie Box (journalist uit Tongeren), Philppe Collin (hotelier uit Bastogne), Filip De Fraeye (directeur Hotel- en Toerismeschool Spermalie Brugge), Yves Debohan (Algemeen Directeur Laurent Perrier, Brussel), Eric Demonty (commercieel directeur, Ovifat), Didier Jacoby (Horeca – artikelen Luik), Johan Knaepen (advocaat uit Alken), Cédric Leboeuf (Banqueting Organisation, Brussel), Pascale Luca (Wijnen Luca, Oostkamp),V. Marlier de Brabant (Brussel), Olivier Sermeus (Directeur Hotel Conrad Brussel), Robert Tans (Boels Verhuur, Overijse), Luc Vanparijs (industrieel, Linden), Josiane Vanmeerbeek (restaurateur, Brussel) en Frederik Wullepit (zaakvoerder, De Panne)

 

TOQUE BLANCHE

Werden geïntroniseerd bij de Orde als Compagnon de la Toque Blanche (die later eventueel Meesterkok kunnen worden): Frédéric Bruggeman (keukenchef Parkrestaurant Brugge), Wim Decock (banketbakker Prestige-Glossie Waregem), Kristof Deprez (keukenchef De Mangerie Brugge), Jurgen François (keukenchef Maekelhoeve Veerle), Marc Germonprez (keukenchef Den Baigneur Knokke-Heist), Paul Hendrickx (keukenchef Aneth Brugge), Pierre Léonard (keukenchef La Fontaine St. Vincent Soignies), Pierre Résimont (keukenchef L’Eau Vive Arbre), Daniel Soete (keukenchef Dolisa Koksijde), Kurt Van Daele (keukenchef Kurt’s Pan Brugge) en Gaël Vessé (keukenchef Jean de Bohême Durbuy).

 

AMBASSADEURS

De Orde der 33 Meesterkoks is sinds 19 november twee nieuwe Ambassadeurs rijker: Henri Barré uit Antwerpen en Jacques Cliquet uit Brussel.

 

MEESTERKOKS

Tot slot van een indrukwekkende intronisatie kreeg voorzitter Stéphane Buyens de eer om vier nieuwe Meesterkoks aan de Orde toe te voegen: Raphaël Adam (restaurant L’Essentiel in Temploux), Jean-Phillipe Darcis (cholatier-banketbakker uit Verviers), Wim Demeestere (chocolatier-banketbakker uit Heverlee) en Bernard Lescrinier (restaurant Bernardin uit Antwerpen).

 

ROYAAL BUFFET

De 45ste editie van het Magistraal Kapittel kon toen al niet meer stuk. Maar het beste moest nog komen. En daarvoor zorgde vooral Meesterkok Frans Saint Germain uit de gelijknamige Salons in Diksmuide aan het fornuis, die een schitterend menu op tafel liet aanrukken. De keukenbrigade van de Hotelschool Ter Duinen Koksjide zorgde onder leiding van werkmeester Olivier Willaert en Frank Malbrancke voor een vlekkeloze bediening in de zaal, in samenwerking met zaalmeester Ortwin Carrein van Salons Saint Germain uit Diksmuide en Salons Alta Ripa uit Avelgem.

Voeg daarbij het Groot Royaal Buffet van de Orde der 33 Meesterkoks van België en je weet meteen dat het een avondje werd om duimen en vingers af te likken. Dit buffet wordt traditioneel het pronkstuk van de avond, diverse standjes waar zowat elke Meesterkok en Toque Blanche het beste uit hun keukens op tafel zetten.

 

Hoe dan ook, de Orde van de 33 Meesterkoks van België onderstreepte in het Knokse Casino eens te meer hun waarde in belang binnen de gastronomische wereld in ons land. Het kruim van ’s lands gastronomen ontbreekt hier zelden.

En als ons aller Westhoeker Will Tura (Honoris Causa Orde 33 Meesterkoks) dan nog zijn Hemelsblauw en Ik ben zo eenzaam zonder jou (in beide landstalen!) als verrassingsact onder begeleiding van The Bobby Setter Band de zaal inslingert is het hek helemaal van de dam. Algemeen coördinator secretaris-generaal Anthony Vanhuysse mag tevreden terugkijken op een eens te meer hoogstaande culinaire avond, getekend Orde der 33 Meesterkoks van België.

 

Georges Keters

>> Reageer (0)
16-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tophotels in Duitsland
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Keizerlijke luxe in Duitsland

Steigenberger Hotel Bad Homburg

is oase van rust

 

Gelegen tussen grootstad Frankfurt en het Taunusgebergte in Duitsland wacht in het keizerlijke Bad Homburg een weelde aan gezelligheid, topgastronomie, rust, ontspanning en relax in ongeëvenaarde kuuroorden, met als epicentrum het Steigenberger Hotel Bad Homburg. Zo ver en zo dichtbij. Klaar voor een keizerlijke wandeling?

Zij die al genoten hebben van de service en invulling van een Steigenberger Hotel & Resorts weten het: dit is de max. Deze superieure hotelketen bezit klasrijke vestigingen in vooral Duitsland, maar ook enkele in Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Egypte. Stuk voor stuk juwelen inzake relax, ontspanningsmogelijkheden en gastronomie.

Een van die parels is alvast Steigenberger Hotel & Resort Bad Homburg. General manager Kai H. Gehrmann en PR-manager Christine Strott zorgen er persoonlijk voor dat het je aan niets ontbreekt en aan het fornuis weet Chef Frank Haipeter je culinaire verlangens tot in de puntjes te verzorgen.

 

TOPKLASSE

Met zijn 152 ruime kamers en 17 suites, twee leuke restaurants en een gezellige bar, met ruime terras, is het alvast genieten geblazen. Vooral in de zomer is het een plezier te kunnen relaxen op een van de zachte zitjes, met zicht op de Kaiser-Friedrich-Promenade, op een steenworp van het Kurpark, golfbaan en keizerlijk park. Ook de wagen kan rusten in de immense ondergrondse parkeerhaven, goed voor zowat 140 wagens. Voor wie nog wat aan de lijn werken, wacht een fitness. Extra relaxen wordt het in de sauna, het stoombad en het solarium.

De kamers zijn ruim en zijn voorzien van een bureel, met mogelijkheid tot aansluiting op het internet. De evenzo fraai uitgewerkte en ruime badkamers zijn voorzien van badjassen zodat totale relax hier aan de orde is. Niets moet, alles kan is dan ook het sleutelwoord van de Steigenberger Hotel & Resorts groep.


KUUROORD

Een verpozende wandeling in de Kurhausgarten, de tuinen palend aan het hotel en de Kaiser-Friedrich-Promenade, is de ideale genegenheid om een extra frisse neus te halen. De Thai Sala tempel, de Brunnenallee, het Kaiser-Wilhelmsbad, het Casino, de bronnen van de Keizer, Auguste Viktoriak, Louise,  Landgraaf en Elisabeth vormen de ruggengraat van dit unieke park dat met het Thermalbad Taunus Thermen het kuuroord bij uitstek vormt. De Russische kerk en het golfterrein vervolledigen deze super groene long, buur van Steigenberger Hotel Bad Homburg.

 

EINDEJAARSFEESTEN

Met de eindejaarsfeesten in zicht pakt Steigenberger Hotel Bad Homburg uit met enkele fraaie culinaire momenten & relax.

Er is al een Kerstbuffet aan 44 euro per persoon, een Kerstmenu aan 54 euro en een Kerstmenu All In aan 64 euro.

Met Oudejaarsavond komen de lekkerbekken dit jaar nog een laatste keer ruim aan hun trekken in het restaurant, met keuze uit drie mogelijkheden, naar gelang de keus van het menu en de mogelijkheden tot muziek en dans.

De Sylvester Party met buffet is er aan 95 euro per persoon, het Silvester Candlelight Dinner aan 115 euro per persoon en het Silvester Gala aan 145 euro, glas Champagne en halve fles wijn per persoon. Voor wie het wenst, er wacht al een mooie dubbele kamer vanaf 148 euro per nacht. Alle details zijn te vinden op de uitgebreide website.

Hoe dan ook, Steigenberger Hotel Bad Homburg is niet alleen een ideale stek om de batterijen op te laden, ook culinaire fanaten voelen zich hier op hun best, terwijl zij die het begrepen hebben om zich eens extra te laten verwennen in een der meest perfecte kuuroorden, hier letterlijk en figuurlijk aan de bron zitten.

 

Steigenberger Hotel Bad Homburg

Kaiser-Friedrich-Promenade 69-75

61348 Bad Homburg

Duitsland

Tel. +49 6172 181 0

Bad-homburg@steigenberger.de

www.bad-homburg.steigenberger.de

 

Georges Keters

 

 


>> Reageer (0)
15-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EUROSTAR
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In 1.51 uur van Brussel naar London

Eurostar schrijft geschiedenis

 

Eurostar, de hogesnelheidstrein die België en Frankrijk met het Verenigd Koninkrijk verbindt, schrijft geschiedenis. Sinds woensdag 14 november 2007 spoort de hogesnelheidstrein van en naar het prachtig gerenoveerde St Pancras International, gelegen in het hart van Londen.

Dankzij deze verhuis van Waterloo International naar St Pancras International worden de reistijden tussen Brussel-Parijs en Londen met 20 minuten verminderd. De beste reistijd tussen Brussel en Londen bedraagt vanaf nu 1.51 uur, 1.20 uur tussen tussen Rijsel en Londen en 2.15 uur tussen Parijs en Londen.

Vanuit St Pancras International hebben reizigers een makkelijke verbinding met de rest van Londen en Groot-Brittannië. Er zijn immers 6 metrolijnen en 7 treinmaatschappijen (vanuit St Pancras International, King’s Cross en Euston, één metrostation verwijderd van St Pancras International).

St Pancras International werd helemaal in haar vroegere glorie hersteld en is voortaan een bestemmingsstation voor de 21ste eeuw. Geniet er van de langste champagnebar van Europa, die 97 meter lang langs de Eurostarperrons loopt. De komende weken openen nog een reeks onafhankelijke winkels zoals een Dagelijks Brood, een gastro-pub en een brasserie van wereldklasse de deuren.

Meer info: Inlichtingen en reserveringen: surf naar www.eurostar.com, tel. 02 528 28 28, in de NMBS-stations met verkoop van internationale tickets en in de erkende reisagentschappen. 

 Georges Keters


>> Reageer (0)
14-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotelschool Ter Duinen Koksijde in de kijker
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Culinaire Ridders

Club Prosper Montagné

 

Thierry CORNELIS 
Restaurant DE KELLE Koksijde

&

Rolf COEN – Hotel-restaurant LOTUS De Panne

 

Foto: Thierry Cornelis - Stéphane Buyens - Rolf Coen: top uit de Westhoek.

Thierry Cornelis, patroon aan het fornuis van het visrestaurant De Kelle in Koksijde en Rolf Coen, idem dito hotel-restaurant Lotus in De Panne werden door de prestigieuze Orde van Sint-Fortunatus Gastronomische Club Prosper Montagné omwille hun vele culinaire verdiensten opgenomen als Ridder.

 

De Gastronomische Club Prosper Montagné zet tijdens haar jaarlijks galabanket en culinaire wedstrijd Eerste Kok van België in het Kursaal Oostende elk jaar enkele verdienstelijke gastronomen in de kijker en neemt ze – na grondige doorlichting op hun kooktalent – op in de Gastronomische Club, een culinair hoogstaand kransje met niets dan chefs die kiezen voor eerlijke producten. De Westhoek voegde dit jaar met Thierry Cornelis en Rolf Coen twee parels aan deze smakelijke kroon toe. “Het doet deugd deze erkenning te bekomen, vooral omdat deze wordt toegekend door mensen uit de horeca. Het bewijst dat we goed bezig zijn”, zeggen de twee gloednieuwe culinaire Ridders als één klok, twee chefs uit de regio die hun strepen verdiend hebben met hard werken. Kandidaat-Ridders worden voorgedragen door minstens twee leden uit de Gastronomische Club Prosper Montagné, vaklui en of collega’s dus.

 

ROLF COEN IN LOTUS DE PANNE

In hotel-restaurant Lotus aan de Duinkerkelaan 83 in De Panne kijkt Rolf Coen met tevredenheid terug op de aanstelling als Ridder van de Gastronomische Club Prosper Montagné. In 1990 nam hij de zaak over van zijn schoonhouders Sylvère en Diane Deklerck en zorgde er meteen voor een nieuwe wind. Aan het fornuis werkte hij zich met liefde voor het vak uit tot een sterke chef. Als oud-leerling van de Hotelschool Ter Duinen Koksijde kiest hij graag voor alles wat uit de zee komt. “Met een tuin als de Noordzee is het normaal dat we kiezen voor vis. Ik ben tegelijk verlekkerd op tarbot, wat het gastronomisch plaatje de hoogte in duwt”, stelt chef Rolf Coen, tevens verlekkerd op foie gras. De kersverse culinaire Ridder is tegelijk ondervoorzitter Horeca De Panne en als Compagnon Toque Blanche lid van de Orde van de 33 Meesterkoks van België, titels die hij met verve verdedigt en uitdraagt tot het welzijn van zijn tafelgasten.

 

THIERRY CORNELIS IN DE KELLE KOKSIJDE

Met Thierry Cornelis uit het gereputeerd visrestaurant De Kelle aan de Zeelaan  265 in Koksijde is de Gastronomische Club Prosper Montagné een klassenchef rijker. Als praktijkleraar in de Hotelschool Ter Duinen Koksijde weet hij zijn kennis met veel liefde door te schuiven naar de leerlingen. In zijn restaurant, in de zaal klasrijk bijgestaan door eega Tjörven, geeft hij elke dag het beste van zichzelf aan de stoof. “Ik werk graag met vlees en wild, maar vis ligt me zeer nauw aan het hart. Het is een zo heerlijk product dat je er vele kanten mee op kunt. Met een vismijn als Nieuwpoort en de Noordzee als dichtste buur is het heerlijk elke dag verse aanvoer in de pan te krijgen”, stelt Thierry Cornelis, doorgewinterd in het vak. “Deze titel is voor mij een erkenning voor ons werk, elke dag te pleiten voor het gebruik van dagverse en vooral regionale producten, want onze streek zit bol van de fraaie producten”, geeft Thierry Cornelis nog graag mee.

 

HOTELSCHOOL TER DUINEN KOKSIJDE

Met de aanstelling van Thierry Cornelis en Rolf Coen telt de Gastronomische Club Prosper Montagné meteen twee nieuwe oud-leerlingen van de Hotelschool Ter Duinen Koksijde. Directeur Raf Sonneville was er in het Kursaal in Oostende als de kippen bij om hen te feliciteren. “Het doet bijzonder deugd om te zien hoe vaklui binnen de horeca kiezen voor oud-leerlingen uit onze school. Meer nog, met Thierry Cornelis wordt een praktijkleraar uit onze school naar voor geschoven. Dat doet extra deugd. Het bewijst dat we met topmensen aan de stoof staan”, stelt de directeur. Stéphane Buyens, voorzitter Orde 33 Meesterkoks van België, ook oud-leerling Ter Duinen Koksijde en sterrenkok aan het fornuis van Le Fox in De Panne is evenzo blij met de aanstelling. “Het bewijst dat we in de Westhoek beschikken over een flinke schare goede chefs en toffe collega’s. Het kan de gastronomie in onze regio alleen maar ten goede komen”, besluit Stéphane Buyens.

 

EERSTE KOK VAN BELGIE 2008

De aanstelling van Thierry Cornelis en Rolf Coen ging de uitreiking van de Eerste Kok van België 2008 vooraf, wedstrijd voor jonge chefs. Peter AESAERT uit restaurant Hof ter Leie in Sint-Martens-Latem werd de laureaat. Hij werd door voorzitter Manu Desutter en zijn provoosten dik in de prijzen gezet en ging met een gloednieuwe MERCEDES uit de C-Klasse naar huis, een check van 2.500 euro geschonken door het ministerie van Middenstand en onder andere met een check van 1.250 euro geschonken door BRU, de wisselbeker Club Prosper Montagné en de schaal van de Provoosten naar huis.

 

Georges Keters


>> Reageer (0)
13-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SNEEUWVAKANTIE IN EIGEN LAND
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

Oase van rust in Ardennen

 

 

Wild & Kerst in

Ferme Château Le Duc

 

 

 

Groen en stilte zijn de grote troeven van onze Ardennen. Een van die nieuwe parels is Ferme Château le Duc in het vredige Ucimont, op een steenworp van Bouillon. Ideaal oord om te ontstressen in een oase van absolute rust en stilte, annex verwenning in themakamers en wellness, met jacuzzi en sauna.

 

In een oude in natuursteen opgetrokken boerderij bouwde de Vlaming en eigenaar Koen en Thamar Kinsbergen een hotelaccommodatie uit met dertien kamers, elk met een eigen stijl. Het bijna monumentale gebouw telt zes grote en zeven kleinere kamers, allen voorzien van het modernste comfort en internetaansluiting. De imposante Marrakesh kamer heeft uitzicht op de 4.000 m² grote tuin met vijver. De kamers Cupido, Mexico, Zuid-Afrika, Griekenland of Hollywood laten niets aan de verbeelding over. Klein, maar gezellig en… romantisch.

Het immense salon, met vleugel, houtkachel, bibliotheek en leeshoek, is door zijn lichtinval oogverblindend en werpt meteen een laken van rust om je heen. Het dorpje Ucimont telt amper een handvol huizen, wat de landelijk rust nog eens extra onderlijnt.

 

ALLE KOMFORT

 

Laat u niet overvallen door de naam. Ferme Château le Duc is helemaal geen kasteel, enkel de naam verwijst naar de plaats waar de eeuwenoude boerderij ooit een mijlpaal in de regio was. Het huis leent zich zowel voor groepen als voor individueel verblijf, met mogelijkheid tot lunch en diner. Er is een vergaderzaal met een twintigtal aangesloten PC’s.

De keuken van het huis is zonder meer uitstekend. Geen culinaire kronkelingen, maar een stevige keuken, gestoeld op grootmoeders wijze, met eerbied voor de seizoenen en streekgerechten. De joviale exploitanten Gertie en Eddie zorgen ervoor dat het u aan niets ontbreekt.

De kamerprijzen variëren tussen 50 en 80 euro per kamer, naar gelang de grootte. Het ontbijt kost 8,50 euro per persoon, lunch 12,50 euro en diner 20 euro of 30 euro. Een gastronomische menu kost 40 euro. Exclusief wijn. Speciale prijzen voor groepen vanaf zestien man.

 

TOPPER

 

Ferme Château le Duc biedt tegelijk een interessant arrangement aan: twee overnachtingen met ontbijt, 1 maal diner met 4-gangenmenu en 1 maal diner met 5-gangenmenu, dranken tijdens en na de maaltijd (uitgezonderd sterke dranken) inbegrepen tegen de prijs van 200 euro per man. Tijdens het wildseizoen staan wildgerechten op het menu.

 

KERST 2007

 

Voor kerst loopt een speciaal kerstarrangement met start op zondag 23 december vanaf 14 uur tot dinsdag 25 december voor 285 euro per persoon.  Dit op basis van half pension. Het kerstmenu is een 5 gangen luxe wild menu met gepaste dranken.

 

GROEPEN

 

Ferme Château Le Duc staat ook open voor groepen. Teneinde de sessies volledig aan uw behoeften aan te passen beslist u zelf à la carte wanneer, welke en hoe u uw activiteiten plant. Indien gewenst kan de volledige hotelaccommodatie voor welke doel dan ook afgehuurd worden.

 

 

Ferme Château Le Duc
Rue Château Le Duc 52
6833 Ucimont

Tel.: +32 61 46 45 29
Mob.: +32 475 93 98 13
Fax: +32 3 454 33 37

Email: info@group-hotel.com

 

 

Georges Keters

 

 

 


>> Reageer (0)
12-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOTELWERELD
Klik op de afbeelding om de link te volgen

European Hotel Management pakt uit met eerste vesting in België

Scandic Brugge wordt Apollo Arthotel

 

Met de overname van het management van Scandic Brugge door de Nederlandse groep European Hotel Management verdwijnt de naam Scandic uit het Brugse straatbeeld. Het hotel luistert voortaan naar de nieuwe merknaam Apollo Arthotel en wordt zodoende voor de Nederlandse groep de eerste vesting in het buitenland. Alle personeelsleden blijven, onder leiding van Gunther Beeckman, sinds de start in 2002 directeur van het hotel.

 

Immo Ter Poel, eigenaar en exploitant van het fraaie viersterrenhotel Scandic in Sint-Pieters Brugge, zette per 1 oktober een punt achter de samenwerking met de Hiltongroep, die Scandic als merknaam in portefeuille heeft. Immo Ter Poel gaat nu in zee met de Nederlandse groep European Hotel Groep (EHM) die meteen kiest voor een gloednieuwe merknaam: Apollo Arthotel. In Nederland beheert EHM negen logiesverstrekkende bedrijven. Het voormalige Scandic hotel is meteen de eerste EHM-vesting in het buitenland.

Directeur Gunther Beeckman: “Eigenaar NV Accentis met afgevaardigd bestuurder Christophe Desimpel schuift 50% van haar aandelen door naar EHM die tegelijk het management waarneemt. De nieuwe co-eigenaar kiest voor Apollo Arthotel omdat Brugge best gelinkt mag worden aan “art”, kunst, cultuur, toerisme en gastronomie, troeven die we via ons hotel graag uitspelen. Getuige daarvan zijn de beelden in de tuin van onder andere Livia Camestroro uit Jabbeke. Ik ben de mening toegedaan dat Apollo Arthotel heel wat troeven in handen heeft om de kunst te koppelen aan een cultureel, gastronomisch en toeristisch verblijf in Brugge. Onze ligging zorgt voor extra rust. Het ligt in de bedoeling om ons hotel in de zeer nabije toekomst uit te breiden met een extra conferentiezaal, zodoende tijdens de week de capaciteit van de conferenties op te drijven en de weekends in te vullen met festiviteiten, al dan niet lokaal gebonden.”

 

NIEUW BLOED

 

Scandic Hotel Brugge is eigendom van Immo Ter Poel, gesticht door wijlen industrieel Aimé Desimpel, die het hotel bouwde in 2002, infrastructuur goed voor 120 van alle comfort voorziene kamers, vergaderfasciliteiten en een ruime brasserie. Vandaag werken er constant een 25-tal personen. Ondanks een start in een bijzonder moeilijke periode met 9/11 en onder andere Sars wist directeur Gunther Beeckman fraaie resultaten te halen, maar de zware afschrijvingen en hoge schuldenlasten deden de eindcijfers elk jaar in het rood belanden. Een recente kapitaalsverhoging bracht nieuw leven in de zaak en koos men tegelijk met EHM voor een nieuw management en ruilde de Hiltongroep voor de Nederlanders, die meteen 50% van de aandelen van nv Accentis overnamen.

 

EERSTE IN BELGIE

 

Voor European Hotel Management is dit de eerste vesting in het buitenland. “In Nederland is EHM een sterke speler met onder andere “De Dikke van Dale” in Sluis in portefeuille. De groep is vrij jong en pas in 2005 opgericht door drie heren die het klappen van de hotelzweep kennen: Francesco Monaco, Willem-Jan Van Dijssel en Bas Tolmeijer. Ze maken zich sterk om van hun eersteling in België het Apollo Arthotel Brugge een bloeiende zaak te maken. Het is de ambitie om een sterk portfolio van hotels op te bouwen in ons land. We gaan er, als starthotel in België, met hart en ziel graag aan meehelpen”, besluit directeur Gunther Beeckman.

 

Apollo Arthotel Brugge

Handboogstraat 1

8000 Brugge

Tel.: 050 25 25 25

Fax: 050 25 25 27

www.apollohotelsresorts.com/brugge

www.europeanhm.com

 

Georges Keters

>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wintersport in Oostenrijk
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Innsbruck paradijs voor cultuurfanaten, skiërs en lekkerbekken

 

Op wandel met Sisi en Franz Jozef

 

Liefhebbers van een stevige brok cultuur, geschiedenis, lekker eten en onvervalste skipret, zitten goed in Innsbruck en in een van de 25 dorpen en voorsteden. Als hoofdstad van Tirol heeft Innsbruck werkelijk alles te bieden, winter én zomer.

 

Innsbruck is een stad voor iedereen, want in elk van zijn 25 (vakantie)dorpen Aldrans, Ampass, Axams, Birgitz, Ellbögen, Götzens, Gries im Sellrain, Grinzens, Igls, Kematen, Küthai, Lans, Mutters, Natters, Oberperfuss, Unterperfuss, Patsch, Rangen, Rinn, St. Sigmund-Praxmar, Sellrain en Sistrans is er altijd iets te beleven. Alvorens de stad in te trekken is het bijzonder interessant om zich de Innsbruck Card aan te schaffen, kaartje dat je toelaat tegen een aantrekkelijke prijs 24, 48 of 72 uur aan gunsttarieven of gratis de voornaamste musea, bus en kabelbanen te bezoeken of te gebruiken. 

 

SISI EN FRANZ JOZEF

Het Gouden Dakje is wellicht het meest gefotografeerd geschiedkundig monument van Innsbruck. Dit was de plaats van waaruit keizer Maximiliaan I samen met Maria van Bourgondië en later zijn tweede vrouw naar steekspelen keek op het pleintje, dat vandaag nog steeds intact is. Het dakje telt 2.657 vergouden koperen dakpannen.

Niet te missen is een bezoek aan de Sint Jacobs Dom, in barok opgetrokken in 1717 met het beroemde Maria-altaar als pronkstuk, zonder daarbij de indrukwekkende preekstoel te vergeten.

Sla ook de keizerlijke Hofburg niet over, het schitterend paleis waar keizerin Maria Theresia halfweg de 18de eeuw verbleef. Indrukwekkend is vooral is de gigantische Grote Zaal met de portretten van de koninklijke en keizerlijke families waarbij deze van Sisi en Franz Jozef de aandacht trekken. Dit is pas genieten.

Voor de sportievelingen wacht de Olympic-Bobbahn in Igls, olympische bobsleebaan (alleen voor durvers), terwijl de dames reikhalzend uitkijken naar een bezoekje aan de kristallen wereld van Swarowski in het naburige Wattens.

En in Küthai wacht een wereld van skipret.

 

PRACTISCH

HOE ERHEEN: Makkelijk te bereiken met de wagen, via snelwegen die vlot Innsbruck bereiken. Vanuit Brussel 890 km waarvan 780 km snelwegen.

Diverse mogelijkheden met de trein. Alle info in alles stations NMBS.

Ryanair vliegt vanuit Charleroi naar Salzburg. Met huurauto nog 186 km, waarvan 177 snelweg, naar Innsbruck. Ook vluchten vanuit Keulen naar Innsbruck op maandag en vrijdag, met Hapag Lloyd Express.

SKIPISTES: Innsbruck beschikt over een waslijst van schitterende skipistes. Regelmatige skibussen brengen u vanuit uw hotel in enkele minuten naar uw geliefde piste. Maak alvast gebruik van de Innsbruck Gletscher Skipass, de Innsbruck Super Skipass en de Tageskarten, om goedkoper uw skipret in te vullen. De pasjes kunnen in uw hotel gekocht worden.

VERBLIJF: In Innsbruck: Hotel Europa Tyrol***** , vanaf 183 euro per nacht kamer 2 personen, inclusief ontbijt (www.europatyrol.com) en The Penz Hotel, gloednieuw designhotel, vanaf 90 euro per persoon per nacht (www.thepenz.com). Voor de skiërs in Küthai (2.000 m hoogte): Jagdschloss Küthai vanaf 110 euro per dag per persoon halfpension (www.jagdschloss.at) en Sporthotel Küthai vanaf 51,50 euro per dag per persoon, all in programma (www.sporthotel-kuehtai.com)

ETEN & DRINKEN: In Innsbruck: “Alfred Miller’s Schöneck” (exclusief restaurant met Michelin-ster) is de absolute topper; “Lichtblick”, design eethuis op het dak van Town Hall; “Deng” in de oude stad; “Europastübler” in Hotel Europa (rechtover station) is top én betaalbaar, met de beste Wiener Schnitzel in het bord; “Ottoburg”, gezelligheid troef en uitstekende keuken in historisch gebouw, eerlijke prijzen. Wie het hypermodern (en prijzig) wil, vindt zijn gading in het gloednieuwe restaurant “Pavillon”, voor het theater en Hofburg.

In Lans is het genieten in “Zum Wilden Mann” alsook in “Isserwirt”, landelijk en oersmakelijk. In “Jagdschloss Küthai” in Kühai zit je met een flinke brok geschiedenis (en de graaf) aan tafel.

MEER INFO: Innsbruck Tourismus, Burggraben 3, A-6020 Innsbruck, tel. + 43 512 59850, fax + 43 512 598 50 7, website: www.innsbruck.info, www.ski-insbruck.at, office@innsbruck.info en bij je vertrouwde reisagent.

 

Georges Keters


>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs