GASTRONOMIE & TOERISME Rendez-vous avec le Nord Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon, Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434 Westende, met als doel de horeca, het toerisme, vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke vrijdagvoormiddag even na 10 u.
VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid naar een bestand van levensgenieters, gastronomen, reislustigen, managers, zonnekloppers en natuurliefhebbers + gratis verdeling via VVV-kantoren aan de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide, Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen en in een reeks geselecteerde winkels. Wie een persoonlijk abonnement op adres wenst kan dit mits overschrijving van 20 euro per jaar, over te maken op het PCR-nummer 000-0483943-10 met vermelding "Abonnement 2009".
Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd of openbaar gemaakt (op gelijk welke manier) zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten verantwoordelijkheid van de uitgever.
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
02-11-2019
CHAMPAGNEWEEKEND AAN ZEE - IN MIDDELKERKE
23ste Champangeweekend
Middelkerke
duikt vier dagen in de
Champagne
Champagne
én Middelkerke: al 23 jaar in november
een begrip aan zee. Geen wonder, de Europese badplaats is al liefst 52 jaar
verbroederd met Epernay, het epicentrum van de Champagne, de drank der goden.
Elk jaar de topper van het jaar, dit keer zelfs vier dagen lang, geflankeerd
door een waaier van activiteiten, dat alles in het cc De Branding, stelt
schepen voor Toerisme en Evenementen Tom Dedecker.
Het
is meteen duidelijk, van vrijdag 8 tot en met maandag 11 november vloeit de Champagne
welig aan de Populierenlaan. Tien gekende viticulteurs vullen het cc De
Branding. Vanaf nu jaarlijks aangevuld met een gastchampagne. Champagne Ellner
geniet dit jaar de eer. Nieuw is ook de uitbouw van de Champagnehal en de
Feesthal, enerzijds uitgewerkt met de Champagnehuizen, anderzijds ruimte, goed
voor ambiance, show en gezelligheid, glas godendrank binnen handbereik,
vertelt Tom Dedecker.
ELF
CHAMPAGNEHUIZEN
Naast
de absolute pioniers Delphine en Christophe Prévoteau-Perrier, Bernard
Hennequin en Marcel Vautrain is het genieten van Moussy Père & Fils, Robert
Allait, Michel Genet, Bourdaire-Gallois, Mandois, Paul Clouet, Bonnaire en
gastchampagne Ellner. Het is voor ons elk jaar weer genieten in Middelkerke.
We geloofden van meet af aan in het project, een organisatie die uitgegroeid is
tot een absolute topper, waar we graag ons nieuwste en beste flessen
presenteren. Het ambachtelijk product spreekt
voor zich met het gevolg dat we vooral op het domein onze producten aan de man
brengen. Geen grootwarenhuistoestanden. We kennen al onze klanten persoonlijk.
En dat schept een band, stelt Delphine Prévoteau, al 23 jaar te gast
in Middelkerke?
RIDDER IN
DE ORDE VAN DE CHAMPAGNE
Het
23ste Champagnefestijn trekt zich op vrijdagavond 8 november op gang
met de aanstelling van de nieuwe Champagneridder. Om Ridder te worden dient men
bijgedragen hebben aan de toeristische uitbouw van Middelkerke en of aan het
Champagneweekend. Het is uitkijken wie de nieuwe Ridder wordt en zo de opvolger
wordt van zanger Paul Bruna. Eerder al werden Stefan Vander Espt, Stefaan
Lauwereins, Alain Bloeykens, Paul Geerts, Johan Töpke, Günther Neefs, Georges
Keters, Kenzo Lauwereins en onder andere Peter Germponrez tot Ridder geslagen.
DEGUSTATIES
MET ALAIN BLOEYKENS
Genieters
kopen hun eigen champagneglas aan 6 euro. Zonder glas kan er immers niet
gedegusteerd worden. Een glas Champagne kost 5 euro, een fles volgens de prijs
van het Champagnehuis. De toegang tot het volledig gebeuren is gratis. Wie zich
wil verdiepen in dit edele vocht kan deelnemen aan de Champagnedegustaties (15
euro per sessie), geleid door wijnspecialist Alain Bloeykens.
BEURS &
HORECA
De
Champagnebeurs schiet op vrijdag 8 november om 19.30 u. officieel uit de
startblokken met de inhuldiging van de Ridder van de Champagne. De vintage coverband
Rock au Vin gooit er meteen de beuk in met muziek uit de 60s en 70s. De
volgende dagen zijn Ignace Baert, La Folie Jolie en onder andere Zaki aan de
beurt om tussen de glazen door de sfeer naar een apotheose te brengen.
Traditioneel
pakken heel wat horecazaken uit met een uitgelezen Champagnemenu. Deze zijn
keurig samengevat en te vinden in de leuke Champagnebrochure, gratis te bekomen
bij de Dienst voor Toerisme.
Op zoek naar een
uitzonderlijke stek, ver van alle drukte, omringd door groen, aan de boord van een
exotische vijver en dito binnentuin, dan is Hotel-Restaurant Cap au Vert, in
deelgemeente Grandvoir van het lieflijke Neufchâteau in de provincie Luxemburg,
uw droomadres. Het echtpaar Pierre en Colette Geers-Gobbe bezorgen je een
onvergetelijk verblijf.
Cap au Vert is een kleinschalig rustiek hotel met twaalf
ruime kamers, waarvan een viertal met privaat terras en vier duplex kamers,
ideaal voor families met kinderen. Het geheel zit verwerkt in een groenrijke
omgeving, met een schitterende vijver als trekpleister. Een droom om te rusten,
te genieten en te relaxen. Dat alles in een zeer rustige omgeving, tussen
Libramont en Neufchâteau, via landelijke wegen makkelijk te bereiken. En voor
de gebruikers van de snelweg Namen - Aarlen, na het verlaten ervan, nog een
tiental minuutjes op landelijke weken en een weelde van rust opent zich.
EXOTISCHE BINNENTUIN
Meer nog, amper binnengetreden in de ruime hal, krijg je een
prachtig zicht op een werkelijk uniek verwarmd overdekt binnenwater, omgeven
door exotische en tropische planten, annex een school van unieke vissoorten,
samen goed voor een exclusief waterballet waar je niet genoeg van krijgt. Een
realisatie van de eigenaars Pierre en Colette, die sinds 2001 dagelijks dit pronkstukje
onder handen nemen. Heerlijke stek om er te ontbijten of te lunchen,
aansluitend te verpozen bij een fris glas of een dampende kop koffie.
TOPGASTRONOMIE
Rust en gezelligheid, aangevuld met een uitstekende
tafel, dat is pas genieten. Het restaurant, dat luistert naar de idyllische
naam Les Claytones du Cap, wordt geleid door de Heer des Huizes Pierre Geers,
meesterlijk, met kennis van zaken en altijd klaar voor een gesmaakt grapje. In
de keuken tekent LadyChef Colette voor effenaf smaakvolle schotels,
gepresenteerd in super vaatwerk en kwaliteitsvol bestek. Op het bord kiest de
LadyChef graag voor regionale producten waarbij kwaliteit en versheid de eerste
viool spelen. Hierbij gaat ook heel wat aandacht naar de presentatie. Juist,
het oog wil ook wat. Elke gastronoom vindt in de keuken van LadyChef Colette
zeker zijn gading. Maître Pierre zorgt voor gepaste wijnen. Topgastronomie op
zijn best.
VIER STERREN SERVICE
Hoe dan ook, een verblijf in Cap au Vert blijft
onvergetelijk, goed voor vier sterren die overal fonkelen. Het huis staat ook
borg voor seminaries en pakt op geregelde tijden uit met gastronomische
weekends. Ideaal voor zij die graag wat wild op tafel zien. Extra troef: men
spreekt Nederlands.
Ja
sire, er zijn nog Belgen. Nog maar pas (juli 2019) werd de nieuwe Gold Star Gin
boven de doopvont gehouden en nu al wist de sublieme fles de gouden medaille weg
te kapen op CWSA.
China Wine & Spirits Awards
(CWSA) is de grootste en meest prestigieuze wijn&spirits competitie in Hong
Kong en China. De zorgvuldig geselecteerde jury bestaat uit de top - 100 van de
beste wijnkopers, importeurs, distributeurs en retailers, allen gevestigd in
Hong Kong en China. Beschouw het evenement als de Champions League van de
sterke dranken. De belangrijke medaille van CWSA betekent voor de bedenkers Christian De Gussem en Nadine Van Gulik zondermeer een topprestatie en geeft de kwaliteit van de gin aan voor
de Chinese en bij uitbreiding de hele wereldmarkt.
FENOMEEN
Tijdens de avant-première in Oostende tijdens
de Art & Lifestylebeurs in Oostende liet de gloednieuwe Gold Star Gin al
meteen de monden van de kenners openvallen. Na enkele dagen werd de gin reeds
als een fenomeen omschreven, die zowel nieuwe als meer ervaren ginliefhebbers
flink aansprak. De Gold Star een gedistilleerde roze gin op basis van
jeneverbes, aardbei en frambozen en enkele geheime ingrediënten. De inhoud van
deze bijzondere fles heeft een fris fruitige afdronk en smaakt het best met een
gewone tonic. Dit verrassend samenspel van geuren, kleuren en smaken blijft in
de mond rondzingen tot de volgende slok er komt. En die komt er want Gold Star
Gin is verslavend, zoals we dat noemen. Van de Gold Star Gin is nu al geweten
dat ze straks de geschiedenisboeken zal ingaan. De deelname en de gouden
medaille aan CWSA was alvast een eerste schot in de roos.
OP VOEDINGSSALON BRUSSEL
Respect voor Christian De Gussem en Nadine
Van Gullik die uiteraard bijzonder trots is met deze bijzondere onderscheiding.
Voor de ondernemers uit Herselt zeker een beloning voor hun steevast geloof in
zakendoen.
Ik geloofde zelf steevast in mijn missie om
een mooie, smakelijke en vooral kwalitatieve gin op de markt te brengen. Ik heb
voor deze gin lang geëxperimenteerd met allerlei recepten en met de hulp van
enkele specialisten hadden we afgelopen zomer iets unieks in de fles. Tijdens
de persconferentie in het Thermae Palace Hotel in Oostende werden we al
uitvoerig gecomplimenteerd met de gin. Ik wilde hoe dan ook een hoogwaardig
product neerzetten en dat is volgens mij gelukt. Het publiek, de horeca en de
echte kenners zijn onverdeeld enthousiast en dat maakt ons natuurlijk bijzonder
trots. Ik ben nu volop in de weer om de gin op grote schaal World Wide op de
markt te brengen. Misschien nog leuk om te vermelden is dat wij van 19 tot en
met 27 oktober op het Voedingssalon in Brussel staan met onze gin en hij daar natuurlijk
ook kan geproefd en gekocht worden, stelt Christian De Gussem, dolblij met het
behaalde resultaat en de mooie vooruitzichten.
Voor de liefhbbers: de Gold Star Gin kan intussen
ook besteld worden via mail: goldstargin@gmail.com
TAZ#2019 het overbekende 10-daagse Zomerfestival in
Oostende, met theater, muziek, literatuur en nog zo veel meer slaat dit ook
even zijn tenten op in het auditorium van Kursaal Oostende, met Avanti!, Stijn
Meuris en Vuil! Vuil! Vuil als trekpleisters. Gastcurator Lucas De Man kijkt er
naar uit.
Programma
Donderdag 1 augustus om 10 u.:
AVANTI!
De Voortmannen bestijgen het podium met een nieuw
muzikaal theateravontuur. Villa Voortman is een laagdrempelig ontmoetingshuis
in Gent voor mensen die het moeilijk hebben in onze maatschappij.
Vrijdag 2 augustus om 20 u.
Stijn Meuris in het hoofd van Hawking
Duik samen met Meuris in het briljante brein van Stephen
Hawking met verhalen rond muziek, wetenschap, animatie en onder andere magie.
Zaterdag 3 augustus om 11 u.
Vuil! Vuil! Vuil!
Graag lekker vuil worden? Zet je dan vooral scherp voor
Radio Oorwoud met liedjes voor wilde modderotters, zingende bonobos en onder
andere huilende wolven en de Oorwoudbende.
MIDDELKERKE
Na de twee hittegolven volgt van donderdag 15 tot en met zondag 18 augustus
met Bubbels aan Zee wellicht de meest verfrissende vierdaagse aan zee. In
samenwerking met de gemeente wist organisator Alain Bloeykens de Italiaanse
prosecco als gastland naar het Epernayplein te krijgen. Daarnaast is het ook
genieten van de beste mousserende wijnen ter wereld.
Bubbels
aan Zee is het jaarlijkse festival voor mousserende wijnen als voorspel tot het
onnavolgbare champagneweekend in november. Alain Bloeykens en zijn medewerkers
zijn hiermee aan de zevende editie toe en kozen dit jaar voor het Italiaanse
Veneto en hun prosecco wijnen als speerpunt. Omdat prosecco vandaag een echte
hype is en de enige schuimwijn in ons land is die al vier jaar op rij een forse
groeimarge laat optekenen. Prosecco staat voor een op en top zomerse bubbelwijn
die de Italiaanse levensstijl perfect weet te etaleren. Door zijn fruitig en
lichtvoetig karakter weet hij vrijwel iedereen te plezieren. Prosecco staat
voor no stress, easy living, modieus en gracieus, kortom, la dolce vita op zijn
best. Prosecco is vandaag na cava en champagne de meest gedronken schuimwijn in
ons land. Nieuw dit jaar zijn onder meer een selectie verfijnde Portugese
schuimwijnen en, voor het allereerst, een ruim aanbod aan Belgische
schuimwijnen. Ons land ging er in de voorbije jaren flink op vooruit en dient
al lang niet meer onder te doen voor de meer gevestigde waarden, stelt
wijnkenner Alain Bloeykens.
STERCHEF FELIX ALEN
Om
het geheel nog smaakvoller dan ooit te maken, zet topchef Felix Alen zich aan
het fornuis en laat u genieten van gepaste hapjes op basis van al het lekkers
uit de zee bij de ruime keus aan bubbels. Op het menu staan handgemaakte garnaalkroketjes,
een Noordzee vissoepje en onvervalste Middelkerkse kibbeling. Een
animatieprogramma, geschoeid op Italiaanse wijze met gastoptredens,
aperitiefconcertjes, een Tropical Night en onder andere een DJ-avond, fleurt
het geheel graag op, uiteraard met glaasje bubbels binnen handbereik.
BUBBELDORP
En
er is nog meer: het Epernayplein is volledig omgebouwd tot Bubbeldorp. Alain
Bloeykens vertelt: In onze loungy tent is het constant genieten van geuren,
kleuren en amusement, overgoten met Italiaanse tintjes. Geniet op ons Italiaans
terras, voor de gelegenheid omgedoopt tot Prosecco by Mionetto and Freixenet,
de twee locomotieven en pioniers onder de prosecco producenten, die in het
Bubbeldorp hun beste flessen voorstellen. Onze hippe én Italiaanse bartender
shaket dan weer succulente cocktails op basis van prosecco.
PROEVERIJEN
Wie
meer wil weten over de verschillende soorten Italiaanse prosecco, kan zich, via
de Dienst voor Toerisme (www.middelkerke.be/bubbelsaanzee) of ter
plekke aan de ontvangstbalie, inschrijven voor een begeleide proeverij op
donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus telkens om 17 u.
Bubbels
aan Zee zet zijn deuren elke dag open vanaf 11 uur en sluit deze om middernacht.
Zaterdag 17 aug. blijft het Bubbeldorp open tot 1 uur en op zondag 18 aug.
wordt het Italiaans feestje om 20 uur sfeerrijk afgesloten.
De
toegang is gratis, een bubbelglas kost 2 euro (dat u mag houden), het nuttigen
van de bubbels vanaf 3 euro per glas en vanaf 16 euro per glas.
VOLLEDIG PROGRAMMA
DONDERDAG 15 AUG
11
u: Opening Bubbels aan Zee
Doorlopend:
proeverijen, animaties, cocktails shaken en verfijnde hapjes van topchef Felix
Alen.
17
u: PROSECCO VIP tent: Becommentarieerde prosecco proeverij - Thema: Alles wat
je wil weten over deze trendy mousserende wijn uit de Veneto
Begeleide
proeverij van 6 verschillende proseccos
20
u tot middernacht: Bubbels goes Tropic: DJ,
Sax, Percussie en Zangeres:
Wat
gebeurt er als je een dj samen met een live band op een podium brengt? Je
krijgt een heel aparte sfeer dat garant staat voor een schitterend
zomerfeestje!
VRIJDAG 16 AUG.
11.00:
Opening Bubbels aan Zee
Doorlopend:
proeverijen, animaties, cocktails shaken en verfijnde hapjes van topchef Felix
Alen.
17.O0:
PROSECCO VIP tent: Becommentarieerde prosecco proeverij - Thema: Alles wat je
wil weten over deze trendy mousserende wijn uit de Veneto
Begeleide
proeverij van 6 verschillende proseccos.
20
u; tot 01.00 : Bubbels goes Party: 2 internationale djs zorgen voor het
meest bruisende zomerfeest aan de kust.
20
u tot 22.00: Openingsset door DJ Yannick Paige
22 u. tot 01.00: Aansluitende set door DJ Crazy Sir G
ZONDAG 18 AUG
11
u.: Opening Bubbels aan Zee
Doorlopend:
proeverijen, animaties, cocktails shaken en verfijnde hapjes van topchef Felix
Alen.
14
u. tot 18.00: Bubbels goes Crazy
Verrassende
dj act met Kurt Frederickx. Muzikaal
brengt DJ Kurt een mix van de grootste hits uit de 70s, 80s, 90s en de
huidige actuele hitparade. Pop, Rock, R&B, Dance Ingrediënten genoeg om
een onvergetelijk feestje te bouwen op het Epernayplein!
Middelkerke: 15 tot en met 18 aug. op
het Epernayplein.
Burgemeester en
voorzitter Kursaal Oostende Bart Tommelein:
Kursaaleconomische motor
voor Oostende
Op de vooravond van het topseizoen staken de
organisatoren en partners van het Kursaal en de directie van Petrus &
Paulus West de koppen bij mekaar en maakten een eerste balans van het huidige
werkjaar, van 1 januari tot 30 juni 2019. De cijfers zijn veelbelovend.
Burgemeester en voorzitter vzw Kursaal, geflankeerd door toerismedirecteur
Peter Craeymeersch, Gwenny Nys en Jonas Schoonbaert (Kursaal) kijken tevreden
naar wat komen zal.
Het Kursaal mocht dit jaar al 120.000 bezoekers
ontvangen, waarvan 100.000 voor de concerten, 10.000 voor de business events en
nog eens 10.000 bezoekers voor de Lounge Bar. Met 54% zijn de vrouwelijke
bezoekers licht in het voordeel. Medewerkers van het Kursaal hebben de
afgelopen maanden bezoekers bevraagd over hun ervaringen in het gebouw en 4.244
onder hen vulden een vragenlijst in met hun bevindingen. De events scoren 8,8
op 10 op het vlak van tevredenheid en de locatie en de werking 8,9 op 10,
duidt burgemeester en voorzitter Kursaal Bart Tommelein.
Andere resultaten: 83 procent van de bezoekers
geeft aan speciaal voor het concert naar de stad te komen, meer dan de helft
komt uit West-Vlaanderen, ruim dertien procent woont in Oostende, bijna zestig
procent blijft eten in een restaurant en meer dan 22% procent blijft
overnachten in een hotel of andere slaapgelegenheid zoals B&B met pieken in
het weekend tot 35%. Eenzelfde verhaal voor de restaurantbezoeken, 58% blijft
iets nuttigen voor of na het event, met pieken van 75 tot 80%. Tegelijk merken
we dat de bezoekers Oostende bereiken met de auto. Het is meer dan duidelijk, het
Kursaal blijft dus een economische motor voor Oostende, stelt burgemeester-voorzitter
Bart Tommelein die verder werk wil maken op via mailings en website om de wagen
in de binnenstad zo veel mogelijk te mijden en meteen promotie te maken voor de
randparkings en het gebruik van het openbaar vervoer.
TEVREDENHEIDSCORES
En of men tevreden terugblikt op de tevredenheidscores.
Voorzitter Bart Tommelein hierover: Voor het event tellen we een score van 8,8
op 10, voor het gebouw en de werking 8,9 op 10, met uitschieters bij de
optredens van Bart Peeters, Niels Destadsbader, Take That, The Analogues,Liebrecht Vanbeckevoort en uiteraard Arno.
Die flirten allemaal met een perfect score van 10 op 10. Hieruit kunnen we
opmaken dat zowel de locatie als de kwaliteit van het programma hoog ligt. Dat
resulteerde in een vijfde uitverkochte shows. De impact op de stad is dan ook
niet gering met mooie cijfers van overnachtingen en restaurantbezoeken. We zijn
tegelijk blij dat de Oostendenaar de weg vindt naar het Kursaal, één op tien
van de respondenten geeft immers aan te wonen in Oostende.
FORSE INVESTERINGEN
De
voorbije maanden werd fors geïnvesteerd in de infrastructuur. Zo zijn er nieuwe
led-armaturen in de erehal, een nieuw wifi - netwerk, nieuwe barelementen,
mobiele bars, bloembakken, en een nieuw vestiairemeubel. Ook uit de feedback
van de enquête werden investeringen gehaald: er werden tweehonderd ergonomische
verhoogkussens voor kinderen gekocht, het assortiment in de bar werd
uitgebreid, er werden nieuwe signalisatiebordjes gemonteerd in het auditorium,
en er zijn nieuwe jeton automaten waarbij kan worden betaald met Bancontact. We
investeren jaarlijks zon 100.000 à 150.000 euro in het gebouw, zegt
toerismedirecteur Peter Craeymeersch.
DIVERS PROGRAMMA
ZOMER 2019
Inzake programmering is het Kursaal formeel. Het
jaarprogramma is zeer divers, gaande van Macy Gray totFC De Kampioenen, expo die loopt tot en met 1
september. Hoogtepunt van de zomer is de musical Fame, die van 5 tot 10 aug.
zeven shows Engelstalig opvoert, met geprojecteerde vertaling in het Nederlands
en Frans. De musical staat voor het eerste en exclusief in België. Een unieke
kans om een Broadway Musical in eigen land te zien, stelt de voorzitter.
En er is nog meer. Voor het eerst sedert lang
kunnen we ook de collegas van Theater aan Zee verwelkomen met drie grote
shows. Op 15 augustus komt Alan Parsons met zijn topband. Van eigen bodem zijn
tal van grote namen te bewonderen pet onder andere, tijdens het Filmfestival
begin september, Vrouwen aan de Macht met een authentieke Ladies Night.
Daarnaast kunnen de bezoekers aan de talrijke events om en rond het Kursaal
genieten van een rijk aanbod van aperitiefjes, in restaurant Kurso of de nieuwe
pop-up bars. Tenslotte zijn er nog de vuurwerken die men kan bewonderen, waar
anders dan op het zonneterras van het Oostendse Casino, aangemaakt op de luifel
aan de voorkant van het Kursaal, ideaal voor wat te verpozen voor of na een of
ander concert, geeft voorzitter Bart Tommelein nog graag mee.
FEESTJAAR 2020
Naar aanleiding van de 15de verjaardag
sinds de heropening in december 2004 wordt 2020 een niet te versmaken
feestelijk jaar. Burgemeester-voorzitter Bart Tommelein: We zullen het Kursaal
openstellen voor iedereen. Heel wat mensen die anders moeilijker naar het
Kursaal kunnen komen, zullen nu de kans krijgen om dat wel te doen. Eer zullen verschillende
speciale dagen en gelegenheden zijn, toegankelijke evens voor iedereen,
aansluitend leuke collectors items. Meer nieuws hierover in het najaar. Het
logo van het feestjaar zal in tussen her en der geregeld opduiken.
Voor
de liefhebber van een heerlijk glaasje Italiaanse druiven zit je goed bij
Annick De Wilde uit Sint-Niklaas. Als pure Piemonte appassionata weet zij al
enkele jaren de meest verrassende delicatessen naar ons land te halen, met het
accent op de beste olijfolie, antipasti, dolci en uiteraard ook schitterende
wijnen uit deze regio.
Annick
De Wilde bezoekt Piemonte meerdere malen per jaar met extra aandacht voor de regio
van de Roero en de Langheom bij kleinschalige
wijnboeren hun fruitige godendrankjes te degusteren. Vaak zijn de authentieke,
lokale wijnbouwers zo gepassioneerd met hun product bezig, dat hen geen tijd
overblijft om hun wijnen te promoten in het buitenland.
En
hier ligt net de uitdaging en de meerwaarde die Annick Boel De Wilde biedt:
een stukje Piemonte naar Vlaanderen brengen. Door haar kleinschalige, maar
vooral persoonlijke aanpak en het verhaal van de wijnbouwers weet zij de tal
van Italiaanse wijnliefhebbers te verrassen met pareltjes van witte, rosato en
rode wijnen.
HOLIDAY SUITES NU OOK AAN DE COTE D'OPALE - NOORD-FRANKRIJK
HOLIDAY SUITES
NU OOK IN
BOULOGNE-SUR-MER
Op
maandag 17 juni opent Holiday Suites haar nieuwe vakantieresidentie met 95
verblijven in Boulogne-sur-Mer.
Na Bray-Dunes, Équihen-Plage en Oye-Plage, vestigt Holiday
Suites zich nu ook in havenstad Boulogne-sur-Mer.
General
Manager Anaë Huybrechts is heel tevreden met deze nieuwe uitbreiding: In
Boulogne-sur-Mer is er voor iedereen wat wils: strand, cultuur, sport en
natuurlijk Nausicaá, het grootste aquarium van Europa. Dankzij onze nieuwe
opening in Boulogne-sur-Mer versterkt Holiday Suites haar aanwezigheid aan de
Franse Opaalkust en kunnen onze klanten nog meer genieten van deze prachtige
streek. Het nieuwe Holiday Suites gebouw is gesitueerd in het hart van de
jachthaven, vlak over het casino. Dankzij de centrale ligging, kan je
gemakkelijk het historisch stadscentrum en Nausicaá te voet bereiken.