Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
29-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MET SILVERJET NAAR THE GAMBIA

Zonzekere vakantie met SILVERJET

 

Coco Ocean Resort & Spa

Paradijselijke parel in Gambia

 

Wie houdt van onverzadigbare zon, ongerept natuurschoon, een vleugje avontuur, botanische tuinen, azuurblauwe zeeën, hagelwitte stranden, liefhebber van een smaakvolle regionale en of exotische keuken en daarbij nog wat kennis wil maken met een flinke brok koloniale geschiedenis, dan vindt u dit allemaal in The Gambia – zeg maar Gambia –  het kleinste land aan de schitterende westkust van Afrika. Ideaal in de winter, heerlijk in de zomer.

 

Gambia is een voormalige Britse kolonie en zonder meer het  kleinste land van Afrika, meet 11.300 km² en telt 1,5 miljoen inwoners of een bevolkingsdichtheid van 135 personen per km². Het land is zowat volledig omgeven door Senegal. De munteenheid is de Dalasie (1 euro = +/ 40 Dalasies) en men spreekt er Engels, Mandinka, Wollof, Jola en onder andere Peul, maar in de hotels spreekt men vlot Engels en Frans. Wie ten volle wil genieten van de vele troeven die deze prachtig Afrikaanse parel te bieden heeft, mag niet nalaten het witte strand even te ruilen voor enkele tochtjes in het bijzonder fascinerende hinterland.  Voeg daarbij de bijzonder kleurrijke markten waar fruit, groenten en confectie aangeboden wordt en je inlandse trip kan niet meer stuk.

COCO OCEAN RESORT & SPA

Om dat alles in optimale vakantiestijl te beleven is het 5-sterrenhotel Coco Ocean Resort & Spa de ideale uitvalsbasis. Zonder meer het beste hotel in Gambia. Het op en top romantische paradijs ligt aan de boorden van de Atlantische Oceaan met ongerepte hagelwitte stranden, uitgebouwd met witte villa’s in Moorse stijl, opgetrokken binnen tropische tuinen, wat voor een aangename temperatuur zorgt. Het ligt net buiten het gewoel van de stad, maar niettemin slechts op enkele minuten van tal van pittoreske winkeltjes en eethuisjes. De service is er onberispelijk en aan de balie wordt men steevast geholpen door Hadi, Khaled en de niets ontziende Mary die uw verblijf tot in de puntjes verzorgen.

COCO OCEAN SUITES

De aankomst in de lobby lounge van Coco Ocean Resorts & Spa is zonder meer indrukwekkend. Onder het licht gewuif van palmbomen, leidt een zee van ruimte je naar een van de 85 Dôme Suites, Junior Suites, De Luxe Suites, Superior Suites, Royal Suites en onder andere een Superior Clubhouse of Beach House. Elk van deze verblijven zijn een streling voor het oog en zijn paradijselijk mooi, met alles er op en er aan, aansluitend terras en of balkon, troeven om optimaal te genieten met zicht op het maagdelijk witte strand en kabbelende Atlantische Oceaan dat als muziek in de oren klinkt.

SPA

Wie niet alleen wil genieten van de natuurlijke troeven van Coco Ocean kan ook het lichaam verwennen in een van de 14 massagekamers, een Marokkaanse hammam en onder andere een thalassazwembad. Een topteam zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt. En ja, je komt als herboren terug na een van de vele lichaamsbehandelingen waarbij rust en zalig genieten de ordewoorden zijn.

RESTAURANTS

Coco Ocean Resorts & Spa is er niet alleen om geest en lichaam te verwennen, maar schenkt veel aandacht aan de innerlijke mens. Uitgebouwd op verschillende niveaus laat de Chef de keuze tussen drie restaurants: klassieke Westerse keuken, Thaise keuken en streekgebonden keuken. Zonder daarbij het uitgelezen ontbijt te vergeten. In elke van de restaurants wordt alles steeds aan tafel bediend. Geen buffetten in Coco Ocean. Wie op een of ander speciaal dieet is of vegetarisch wil tafelen krijgt een ruime keuze voorgeschoteld. Is ontbijten of lunchen aan de boorden van de Atlantische Oceaan een onvergetelijk moment, dan zijn de romantici de koning te rijk ’s avonds te kunnen dineren bij kaarslicht en licht zwoele muziek wat de sfeer optimaal invult.

Het is duidelijk, Coco Ocean Resorts & Spa is top in The Gambia, ideaal voor rustzoeker, zonneklopper en levensgenieter.

PROMOTIE SILVERJET

Wie dat alles wil ontdekken in zijn pure vorm, Silverjet brengt  u graag naar Gambia en zorgt daarbij voor extra promotie voor vertrek tussen nu en 31 oktober . Echter wel voor zij die boeken voor 31 mei: 9 dagen/7 nachten voor slechts 750 euro in plaats van 1.079 euro:  vluchten Brussel-Banjul-Brussel, 7 overnachtingen met ontbijt en vervoer luchthaven Banjul inbegrepen.

De kleurige brochure Silverjet kan gratis bekomen worden bij uw vertrouwde reisagent en via www.silverjet.be

Georges Keters








>> Reageer (0)
28-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.INTERNATIONALE GROENE SLEUTEL

Hotel Soll Cress*** in Koksijde-St. Idesbald


ontvangt het internationaal milieulabel

Groene Sleutel

 

Het familiale hotel *** Soll Cress in Koksijde heeft zopas een Groene Sleutel in de wacht gesleept. Bond Beter Leefmilieu en Toerisme Vlaanderen reikten vandaag in Sandton Grand Hotel Reylof een 'Groene Sleutel' uit aan 100 toeristische ondernemingen. Het label is een erkenning voor de extra inspanningen die de ondernemingen leveren om bijvoorbeeld water en energie te sparen.

 

Sofie Vandamme – Hotel Soll Cress kijkt met tevredenheid terug op de erkenning: “Zo werden dit jaar de mazoutketels vervangen door gasbranders, werden alle bedlampjes in de kamers vervangen door led lampjes, maakte we de keuze voor toiletpapier, servetten en handdoekrollen met Eco label enz. Ook wordt onze jaarbrochure voortaan gedrukt op 100% gerecycleerd papier. 101 kleine dingen die samen zorgen voor het behoud van de natuur. De natuur die U zo belangrijk vind als u bij ons op vakantie komt.”

Jaarlijkse onafhankelijke controle

Hotel Soll Cress*** bewijst dat deelnemende ondernemingen de Groene Sleutel niet zomaar krijgen. De laureaten moeten voldoen aan een hele reeks criteria voor energie, water en mobiliteit. Ze hebben een ambitieus milieubeleidsplan, milieubewuste medewerkers, springen zuinig om met water en energie, doen aan afvalpreventie en sorteren hun afval en sporen hun gasten aan tot milieubewust gedrag. De uitbaters organiseren activiteiten in het thema duurzaamheid en hebben oog voor groenonderhoud, voldoende open ruimte en duurzame mobiliteit. Bovendien moeten ze elk jaar opnieuw aantonen dat ze zich inspannen voor het milieu. Een onafhankelijke jury met vertegenwoordigers van de overheid, milieuorganisaties en de toeristische sector kent het label toe.

Ook de Nederlandse Consumentenbond stelde vast dat de Groene Sleutel een kwaliteitsvol label is. Zij onderzochten de waarde van 5 toeristische ecolabels. Enkel De Groene Sleutel doorstond de test.

100 groene logies en attracties

Bond Beter Leefmilieu en Toerisme Vlaanderen reiken De Groene Sleutels voor het zevende jaar op rij uit. 10 campings, 26 jeugdverblijven, 27 hotels, 11 gastenkamers, 10 attracties, 13 meetinglocaties, 2 vakantiewoningen en 1 vakantiecentrum zijn bij de gelukkigen. In het totaal 100 groene logies en attracties en dat zijn er elf meer dan vorig jaar.


 

Meer info:

 

Hotel Soll Cress *** Koksijde


Koninklijke baan 225 – 8670 KOKSIJDE


www.sollcress.be / hotel@sollcress.be / www.sollcress.be
U kan Hotel Soll Cress*** ook virtueel bezoeken op www.sollcress360.be

 

 

OOOOOOOO


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HART VOOR GAMBIA WESTENDE STEUNT DOVENSCHOOL

Hart voor Gambia Westende steunt dovenschool in Afrika

 

Audiometer voor

St-John’s school for the Deaf

 

De Westendse vereniging omtrent ontwikkelingshulp voor minder bedeelden in zwart Afrika, Hart voor Gambia Westende, met drijvende kracht Helena Clybouw ofte Mama Gambia, is zopas terug uit Gambia. Naast heel wat andere goederen wist men een gloednieuwe gecalibreerde audiometer en hoorapparaten te schenken aan de St-John school for the Deaf in Kanifing. Deze aankoop is mogelijk gemaakt met de steun van vele onbaatzuchtige schenkers, het Noord-Zuid Comité Middelkerke en onder andere de vzw MEDIOS Oostende, dat op mondiaal vlak heel wat steun verleend aan ontwikkelingsprojecten.

 

St-John's school for the Deaf in Kanifing is de enige school in Gambia voor dove kinderen. Deze school startte in 1984 met zeven dove kinderen-leerlingen. Vandaag telt men er 245 die les krijgen van 39 leraars en vijf assistenten die allen dagelijkse zorg verlenen aan de kinderen. Heel wat van die leerlingen zijn doof geboren. Malaria en meningitis zijn andere boosdoeners die voor doofheid zorgen in Gambia. “Ondanks het grote aantal doven zijn er weinig mogelijkheden voor dove kinderen om school te lopen of een vak aan te leren. Dove mensen hebben hier dan ook beduidend minder kans op werkgelegenheid. De studies in de dovenschool lopen vanaf de kleuterschool tot de kinderen en leerlingen uiteindelijk een vak onder de knie hebben. Naast de Britse wordt hen ook de Nederlandse handtaal aangeleerd waardoor ze meer kansen krijgen tot zelfredzaamheid met grotere kansen op de jongeren- en volwassen arbeidsmarkt, vooral gericht op handenarbeid. Hiervoor werd recent een extra studiejaar hout- en metaalbewerking aan de school toegevoegd. Het werk van principal Daniël Mendy en vice-principal Marian Allen verricht hier wonderen, activiteiten die we al een paar jaar op de voet volgen. Beide directieleden ontfermen zich elke dag persoonlijk over het welzijn van hun leerlingen”, vertelt Helena Clybouw, gelukkig met het tot nog toe bereikte resultaat.

AUDIOMETER

Naast een container aan hulpgoederen, onbaatzuchtig verscheept met het Belgische marineschip Godetia onder leiding van commandant Luc Desanghere en keurig geleverd aan de kade in Banjul waar Peter Vanslambrouck (Stedenband Oostende en werkzaam in Banjul) de goederen netjes in bewaring hield in het Banjul City Council tot de komst van Mama Gambia. “Topstuk van onze zending dit jaar was de gecalibreerde audiometer die we na heel wat heel wat solidariteitsacties en stevige steun van MEDIOS Oostende konden aankopen, aansluitend divers medisch materiaal. Een audiometer maakt het mogelijk om het gehoorverlies te meten. Hoeft het gezegd dat de directie tevreden was?  Voor hen is dit een stuk van absolute goudwaarde en een troef om de dove kinderen nog beter te begeleiden”, stelt Helena “Mama Gambia” Clybouw.

ISMAILA BAH

Maar er is nog meer waar Hart voor Gambia Westende zich voor inzet. Bij een eerder bezoek aan de dovenschool St-John, ontfermt Mama Gambia zich al drie jaar over Ismaila Bah, een nu 16-jarige dove wees die pas sinds hij 14 werd naar de school kon gaan. Mama Gambia vertelt: “Als wees had de jongen het zeker niet makkelijk. Hart voor Gambia Westende koos ervoor om hem te steunen in zijn studies. En ja, de jongen doet het opperbest. Zijn rapporten zijn meer dan goed en volgens principal Daniël Meny doet Ismaila zijn uiterste best.  Ismaila is doof geboren maar dankzij de eerste testen met de audiometer kan hij op één oor ietwat horen. De door ons ook geschonken hoorapparaten zijn hier dan ook meer dan welkom.”

PROJECTEN

Hart voor Gambia Westende is hiermee evenwel niet aan haar proefstuk toe. Eerder al werden waterputten, groentetuinen en onder andere koeien en ezels en trekwagentjes aangekocht, projecten die intussen flink lopen. “We blijven niet stil zitten en staan ook vandaag aan de wieg van een gloednieuw project inzake het kweken van kippen, aansluitend verkoop van eieren, ten bate van de St-John’s school for the Deaf. Wie ons op de een of andere manier wil helpen is steeds welkom”, besluit Helena Clybouw.

Meer info: Hart voor Gambia Westende, 0486 20 19 44 of via e-mail: mamagambia@gmail.com

 

Georges Keters

 








>> Reageer (0)
09-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE IN OOSTENDE

Jonge Oostendenaars samen aan het fornuis in Andromeda Hotel Oostende

Twee nieuwe chefs in

gastronomisch restaurant Gloria

Het gastronomisch restaurant Gloria, de culinaire tempel van het viersterren Andromeda Hotel & Thalassa, heeft twee nieuwe chefs aan het fornuis. Met de Oostendenaars Laurent Vandekerckhove (26) en Frederik Vermeersch (20) waait een vernieuwde trend doorheen het huis. Dat alles onder het toeziend oog van F&B manager Mike Deloddere.

Beide jonge Oostendenaars stonden al een tijdje onder leiding van meesterkok Stijn Cornelis, al diverse jaren in de keuken van de Gloria, een man van vele oorlogen en onder andere finalist van de prestigieuze kookwedstrijd Gastronomische Club Prosper Montagné. Directeur Andromeda Hotel & Thalassa Sabine Friederichs vertelt: “Chef Stijn Cornelis sukkelt de jongste tijd fel met de gezondheid. Op doktersadvies diende hij het kalmer aan te pakken. Niet direct de gemakkelijkste oplossing wanneer men weet dat naast restaurant Gloria de keuken ook nog instaat voor brasserie De Renommee. Stijn verkoos voorlopig de pollepel ter zijde te laten en genezing af te wachten. Op zoek naar een nieuwe Chef dus. Tot we tot het besef kwamen dat we die in eigenlijk in eigen huis hadden. Weliswaar beiden jong, maar volgens Stijn Cornelis boordevol talent. De keuze viel op Laurent Vandekerckhove om de scepter te zwaaien, met Frederik Vermeersch als rechterhand. Het duo levert knap werk.”

KLASSIEK MET MODERNE TOETS

Laurent Vandekerckhove, net als Frederik Vermeersch, oud-leerling Hotelschool Ter Groene Poorte Brugge, ziet in die promotie de kans om zich te bewijzen. “Ik ben blij deze kans te krijgen en grijp ze dan ook met beide handen. Ik volg dan ook graag het credo van mijn vorige baas Stijn Cornelis. Zijn leuze “alleen verse marktproducten zorgen voor klassenschotels” willen we in onze keukenploeg steeds hoog in het vaandel laten wapperen”, zegt de kersverse nummer één aan het fornuis van de Gloria, geflankeerd door Frederik Vermeersch, waarmee hij bijzonder goed opschiet. Gastronomen en lekkerbekken konden het intussen beamen. De keuken is klassiek, voorzien van een ruime toets moderne en eigentijdse toetsen. De schotels zijn stuk voor stuk juweeltjes. Niet alleen inzake smaak, maar vooral ook qua presentatie, die in de zaal een knap verlengstuk kennen via de doorgewinterde zaalmeesters Didier Hamers en William Van Daele.

 

Meer info:  Restaurant Gloria, Albert I Promenade 60, 8400 Oostende, www.restaurantgloria.be

 

Foto: De nieuwe ploeg in de keuken van restaurant Gloria: Laurent Vandekerckhove, Mike Deloddere en Frederik Vermeersch.

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
07-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE IN MOESKROEN

Puur Genieten is hier het ordewoord

Domaine de la Blommerie Moeskroen

Wie het eens anders wil dan gewoon te tafelen en zich eens los wil rukken uit het stramien van klassenrestaurants en tegelijk wil genieten van een gastronomisch hoogstaande keuken, tot in de puntjes verzorgd inzake bediening, zit goed in Domaine de la Blommerie in Moeskroen.

 

In Moeskroen? Schrik niet van de afstand, op amper 45 minuutjes uit de Westhoek ligt Domaine de la Blommerie aan je voeten. Een domein waar de lekkerbek, de feestvierder, de zakenman of de familie zich kan storten op een culinaire belevenis die zijn gelijke in de regio niet kent. Men kan er tafelen met zijn tweetjes of samen een feest op het getouw zetten tot 500 man. Dat alles in een schitterend kader met pittoreske binnenkoer en oergezellige zaaltjes die geschiedenis ademen, getekend Christophe en Nathalie Baert. Onder hun beidjes stichtten ze in 1999 Domaine de la Blommerie, domein dat een voormalig landbouwer te koop stelde. “We mochten de kans niet laten voorbij gaan en trokken naar het stadbestuur om er ons project – een feestzaal met traiteur – uit te bouwen. Drie jaar later openden we met een trouwpartij op paasmaandag 2002. Intussen zetten we ook de traiteurzaak La Maison Baert, het levenswerk van vader Daniël Baert, verder. Vandaar dat we ook meewerken aan tal van evenementen, als totaal organisator of als medewerker aan een of andere receptie, bijeenkomst, productvoorstelling en onder andere ontvangst van bedrijven. Het kan ook bij de klant thuis of in het bedrijf, alles op maat en naar wens van de klant. Gezien onze ligging aan de Franse grens werken we uiteraard niet zelden in het buitenland. Onze ploeg medewerkers is hierop ingesteld en vult graag eender welk feest in”, vertelt Chef Christophe Baert, eminente kok en ondervoorzitter Euro-Toques België.

SENCE DE LA BLOMMERIE

De naam Domaine de la Blommerie is afgeleid van Sence de la Blommerie, de naam van de voormalige boerderij, via een lokale amateur historicus ontdekt in 1780. “Het lag voor de hand dat we kozen voor dit stukje erfgoed, in de volksmond gekend als “De Blommerie”. In onze zalen kunnen we tot 400 mensen ontvangen voor een culinair feest aan tafel, indien gewenst uit te breiden met tent, dan goed voor zowat 700 man. Ons Salon du Pré Vert is daarnaast ook nog goed voor een 120 tal gasten aan tafel. Daarnaast gaan we ook op locatie met onze ploeg, steevast goed voor een vijftiental vast medewerkers, bij festiviteiten aangevuld met extra’s”, geeft Christophe Baert nog graag mee.

VAN PORTUGAL TOT JAPAN

Chef Christophe Baert is niet alleen een begenadigd meesterkok, maar is telkens daar te vinden waar grote culinaire evenementen op het getouw staan. Als ondervoorzitter Euro-Toques België is hij een graag geziene gast op kookdemonstraties terwijl hij bij gelegenheid laat zien dat hij het hart op de juiste plaats heeft. Voorbije winter was hij nog met collega meesterkok Frans Saint-Germain uit de gelijknamige salons in Diksmuide, de sleutelfiguur in de actie Gouden Gids en Restos du Coeur in Oostende, waar het duo kookte voor de minder bedeelden uit de Stad aan Zee.

De Chef was eerder al te zien op de Belgische Week in de Pestana Palace Lisabon in Portugal, kookdemonstraties in Sofia (Bulgarije) in het kader van Euro-Toques en onder andere recent nog als co-chef in Hilton Osaka, Japan.

FAMILIEBUFFET ALL IN

Wie de kookkunsten uit Domaine de la Blommerie letterlijk aan de tand wil voelen, kan dit tegen de prijs van 50 euro per persoon (kinderen onder de 10 jaar: 15 euro), aperitief met hapjes,  Groot Buffet Entre Terre & Mer, keuze tussen drie warme hoofdgerechten, succulente kaastafel naar keuze, uitgebreid nagerechtenbuffet, wijnen, water en koffie inbegrepen tot 16.30 uur. Daarna muziek met dj en amusement tot 19 uur. Dat alles op de zondagen 2 juni, 9 juni en 16 juni, 8 september, 20 oktober,  vrijdag 1 november, zondag 24 november en woensdag 25 december. Reserveren is aanbevolen.

Domaine de la Blommerie

Drève Gustave Fache 2

7700 Moeskroen

056 – 33 12 87

info@blommerie.com

www.blommerie.com

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
01-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE BIJ DE BUREN

Stichting Promotie Oosterscheldekreeft

Culinair feest op de golven in Zeeland

Hoera!  De Oosterscheldekreeft is weer in het land en is traditiegetrouw in de beste restaurants te genieten tot 15 juli. Deze delicatesse behoort tot de vele heerlijkheden binnen de likkebaardende Zeeuws Zilte Zaligheden, zonder meer het nec plus ultra dat onze Noorderburen te bieden heeft. Het inhalen van de Oosterscheldekreeft is hiermee aan zijn 13de editie toe, getekend Luit Ezinga, voorzitter Stichting Promotie Oosterscheldekreeft.

Onder ruime belangstelling mocht Erica Terpstra, voormalig Europees en Nederlands zwemkampioene, aan boord van het vlaggenschip Frisia de eerste Oosterscheldekreeft anno 2013 in ontvangst nemen. Zij schoof de nog spartelende gepantserde lekkernij door naar Chef Marco Verspeten van restaurant De Etage in Bruinisse. Honderden genodigden smulden zich naderhand te pletter aan de Oosterscheldekreeft. Een festijn dat compleet werd gemaakt met een heerlijke Spaanse fles Treixadura 2011 van Bodega Terra do Castello. Een frisse, inspirerende wijn met een rijk aroma, fijn en elegant met toetsen van appel en grapefruit.

NOTABELEN OP DE GOLVEN

Zierikzee, hartje culinair Nederland, staat traditiegetrouw de laatste donderdag van de maand maart borg voor het inhalen van de eerste Oosterscheldekreeft, culinair feest op de golven waarbij de notabelen op hun paasbest op de Oosterschelde smullen van al het lekkers uit Zeeland. Dat alles in een vlekkeloze organisatie van De Kring van de Oosterscheldekreeft, getekend Balth Roessingh.

RESTAURANTS

Aan een vaste prijs van 59,50 euro pakt de Kring van de Oosterscheldekreeft uit met een succulent menu, nog tot 15 juli te genieten in deze restaurants, en daarna zolang de voorraad strekt.

SCHUDDEBEURS, Donkereweg 35, 4317 NL Schuddebeurs, tel. +31 (0)111 415651, hostellerie@schuddebeurs.nl en www.schuddebeurs.nl

De ETAGE, Jachthaven 61 A, 4311 NC Bruinisse, tel. +31 (0)111 484248, de-etage@sailorsinn.nl en www.de-etage.nl

MARTIME, Nieuwe Haven 21, Zieriekzee, tel. +31 (0)111 412156, info@brasseriemaritime.nl en www.brasseriemaritime.nl

VIS AAN DE MARKT, Hoge Markt 8-10, 4694 CG Scherpenisse, tel. +31 (0)166 663901, info@visaandemarkt.nl en www.visaandemarkt.nl

DE OESTERBEURS, Wijngaardstraat 2, 4401 CS Yerseke, tel. +31 (0)113 572211, info@oesterbeurs.nl en www.oesterbeurs.nl

DE STADSSCHUUR, Schuttershof 32-34, 4461 DZ Goes, tel. +31 (0)113 212332, info@stadsschuur.nl en www.stadsschuur.nl

 

CAMPVEERSE TOREN, Kaai 2, 4351 AA Veere, tel. +31 (0)118 501291, info@campveersetoren.nl en www.campveersetoren.nl

AUBERGE DES MOULES, Visserslaan 3, 4553 BE Philippine, tel. +31 (0)115 491265, info@aubergedesmoules.com en www.aubergedesmoules.com

STRANDRESTAURANT OUR SEASIDE, Strand Renesse, Oost 2, Strandopgang Kijkduin, Rampweg, Renesse, tel. +31 111 46 21 00,  info@ourseaside.nl en www.ourseaside.nl

’t VLASBLOEMEKEN, Nieuwstraat 8, Koewacht, tel. +31 114 36 19 14, info@vlasbloemeken.com en www.vlasbloemeken.com

 

ROLLS ROYCE ONDER DE KREEFTEN

Wie ooit proefde van de Oosterscheldekreeft zal het beamen, dit is een exclusief product. Luit Ezinga, voorzitter van de Kring van de Oosterscheldekreeft hierover: “Dergelijk product moet men koesteren. Daarom staken een gerenommeerde restaurants de koppen bij mekaar en bundelden hun expertise samen in de Kring van de Zeeuwse Kreeft, nu twaalf jaar geleden. Het doel is evenwel hetzelfde gebleven, maar de naam wijzigde zich in 2011 tot Kring van de Oosterscheldekreeft. Alle Zeeuwse kreeften zijn immers afstammelingen van de kreeften uit de Oosterschelde. Als topper van de Zeeuwse Zilte Zaligheden staat de Oosterscheldekreeft dan ook elk jaar steevast op het erepodium.”

Het is meteen duidelijk, de Oosterscheldekreeft wordt door Chefs en kenners zonder meer de Roll Royce onder de kreeften genoemd, een subliem buitenbeentje vanwege zijn DNA. Door de leefomstandigheden in de Oosterschelde heeft deze exclusieve kreeft zijn eigen blauwdruk gevormd.

Met dank aan Sylvia De Geest (VVV Schouwen-Duiveland) en Balth Roessingh (Junction Communication)

 

Georges Keters

 

 








>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE BIJ DE NOORDERBUREN

Tour de Culinair bij de Noorderburen

Zeeland op het bord

Is de Oosterscheldekreeft de ongekroonde keizer van de Zeeuws Zilte Zaligheden, dan zijn die producten in de beste huizen te genieten en vooral te proeven. Elk eethuis of restaurant dat zichzelf respecteert pakt uiteraard uit met de Zeeuwse troeven. Onder het motto Tour de Culinair trokken we doorheen een flink stuk van Zeeland en proefden van brood, appels, pannenkoeken, mosterd, jam en zaten aan enkele lekkere tafels.

Het Culinair Zeeuws Erfgoed ofte De Smaak van Zeeland wordt ons voorgesteld op Camping de Brem door campinguitbater en restauranthouder Daniël Viergevers, geflankeerd door Ingrid Stieber, die zich inlaat met de landelijke organisatie van Lekker Püh, lekker eten naar een gezond gewicht. Ingrid Stieber wil een aanslag doen op ieders gewicht en stelt dat overgewicht bij jongeren een groot probleem aan het worden is. Geen nood, wie haar boek Lekker Püh leest, ziet zichzelf wegsmelten. “Ook ik woog ooit 130 kg en dank zij mijn groeidiagrammen en BMI toepassingen bekwam ik opnieuw mijn gezonder gewicht”, gaf Stieber mee. De lichte gezonde Zeeuwse lunch onderstreepte het pleidooi, lunch helemaal in de lijn van Camping de Brem en restaurant Smaek,  Hoogenboomlaan 11a in 4325 DD Renesse, info@campingdebrem.nl en www.campingdebrem.nl

FRUITBEDRIJF DE MUYEHOF

De Muyehof in Nieuwerkerk is het biologisch fruitteelt bedrijf van Ingeborg Buitink en en Pieter Jans Jansonius. Op 10 ha telen zij tien rassen appels en drie rassen peren. Daarnaast houden ze een koppel Suffolk schapen en vijftien bijenvolken. “We hebben slechts één missie: het produceren van mooi en lekker fruit met echte voedingskwaliteiten. In ons fruitbedrijf maken we dan ook graag plaats voor dier en natuur”, zegt Pieter Jans Jansonius die zijn landbouwactiviteiten opgaf voor zijn eigen fruitbedrijf. Meer info: Fruitbedrijf De Muyehof, Platte Capelledijk 4 in 4306 Nieuwerkerk, pieterjans@xs4all.nl

SPELT BAKKERS

Wie het nog eens wil meemaken hoe brood ambachtelijk gemaakt wordt kan terecht bij Dik en zoon Marcel Spelt, goed voor Spelt Bakkers, aan de Nijverheidsweg 24 in 4311 RT Bruinisse. Al diverse generaties produceert dit huis zowel ambachtelijk als industrieel brood. Ze leveren dagelijks aan vakantieparken, horeca, cateringbedrijven, delicatessenzaken en aan de bakker om de hoek. “De broden worden ofwel half gebakken zo niet volledig. De klant kiest voor dagvers of kan de half gebakken later zelf verder afwerken tot een volwaardig product. Wij staan vooral in voor het produceren van Pain Nature (natuurdesem brood en banket van Zeeuwse ingrediënten), Pain Bio (biologische ingrediënten) en Pain de Mer, natuurdesem brood gemaakt van gezuiverd Zeeuws zeewater”, stelt marketingmanager Robert van Wijk. Meer info: info@bakkerspelt.nl en www.speltbakkers.nl

DE VIERBANNEN

Op stap in Zeeland mag je niet nalaten even culinair kennis te maken met Wouter Kik, eminente Chef van De Vierbannen, tweeledige zaak met op de benedenverdieping een uitstekende brasserie met een laagdrempelige menukaart en op de eerste verdieping een schitterend restaurant met uitstekend panoramisch zich op de kreken en de Oosterschelde. Zeeland ten top.

Aan het fornuis worstelt Wouter Kik zich stilaan naar de top. In minder dan een jaar wist hij lekkerbekkend Zeeland op zijn hand te krijgen. In de catacomben van dit unieke bouwwerk van glas en beton – met als buur het Watersnoodmuseum – pakt Chef Wouter Kik uit met verrassende schotels waarbij we de zee in al zijn geledingen mogen smaken. Oester, kokkel, scheermes en jawel, codium (viltwier) zijn verwerkt in een zilt geheel. Enig. Een stukje Skrei met rode biet, munt en mosterd doet vermoeden dat dit het summum is. Niets is minder waar want wanneer de Chef ons zijn Tarbot met spitskool, aardpeer, mossel en gember voorschotelt zit de verrukking mee aan tafel. De Thee met bloemenhoning zet een punt achter deze succulente lunch. Het is duidelijk, van Wouter Kik hebben we de laatste… kik zeker nog niet gehoord. Een belofte ! Meer info: brasserie@devierbannen.nl en www.devierbannen.nl

 

Met dank aan Sylvia De Geest (VVV Schouwen-Duiveland) en Balth Roessingh (Junction Communication)

Georges Keters

 

 

 








>> Reageer (0)
31-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZOMERSEIZOEN 2013 met SILVERJET

Zomerzon 2013 wacht op je

 Travel in Style

met

SILVERJET

 

De gloednieuwe brochure ZOMERZON 2013 ligt op de reistafel, een 340 pagina’s tellende klasrijk werk met beschrijving van de allermooiste bestemmingen, hotels en zonverzekerde continenten.

 

SILVERJET BELGIE – met algemeen directeur Wim David – pakt uit met locaties naar ieders beurs, evenwel met de nadruk op onberispelijke kwaliteit. Er is keus te over: wil je zonnen, actief bezig zijn, winkelen of de regio verkennen, het kan allemaal. Kies je voor een design hotel, familiehotel met de kinderen of trek je liever met zijn tweetjes in een vijfsterrenhotel, geen nood, Zomerzon 2013 SILVERJET heeft het in huis. Of toch liever golfen, surfen of duiken? Ook hier ruime keus. Uiteindelijk komen ook vanzelfsprekend de lekkerbekken aan hun trekken. Hotels met toprestaurants met daarbij veelal Michelin Chefs aan het fornuis, SILVERJET maakte een vrij grote selectie van culinaire hoogstandjes inzake gastronomie.

 

TOPHOTELS

SILVERJET is al jaren specialist in het kiezen van haar hotels. Met de vesting in België zet general manager Wim David deze rijke traditie verder. “We kiezen alleen voor het beste met keus uit historische monumenten, hotels met een geschiedenis en wellness met ultramoderne Spa’s. En ja, uiteraard ook voor Honeymooners waar pasgehuwden in romantische sfeer optimaal kunnen genieten van hun pril geluk. Genieten van elkaar in een betoverende omgeving op de mooiste plekjes van deze wereld, wat kan men zich nog meer wensen”, stelt Wim David.

HOE REIZEN?

SILVERJET laat in zijn brochure ZOMERZON 2013 de keus tussen diverse formules. Zo laten de Combinatiereizen toe dat bijvoorbeeld twee buurlanden met mekaar kunnen gekoppeld worden in één reis. La Réunion bijvoorbeeld met Mauritius of Singapore met het shopping paradijs Dubai, SILVERJET zoekt het allemaal voor je uit.

SILVERJET staat ook aan je zijde bij het uitzoeken naar Flexreizen. Hierbij zoekt men de juiste locatie voor strand, zwembad en bijvoorbeeld een historische plaats. Een mixed van zowat alles. De reizen kunt u zelf samenstellen, SILVERJET werkt ze voor u uit.

TAILOR MADE is de jongste tijd meer dan in. Ook hier staat SILVERJET borg voor het uittekenen van uw geplande reis, waar en wanneer men wil. Bestaande reizen kunnen verlengd of verkort worden, gecombineerd met andere of zo maar à la carte. SILVERJET bezorgt u een uitgewerkte offerte op maat.

WORLD WIDE

SILVERJET brengt je wereldwijd in de beste omstandigheden. In Spanje lonkt het naar Tenerife, Lanzarote & Fuertoventura, Gran Canaria en Costa del Sol. In Portugal wachten prachtige hotels aan de Costa de Lisboa en Algarve. In Cyprus is het genieten van toppers in Paphos, Limassol en Coral Bay. Griekenland lonkt dan weer met Kreta en Rhodos terwijl Malta Sint-Julians, Valletta, Sliema en het steeds verrassende Gozo voorschotelt. Allemaal schitterende locaties op een van de mooiste eilanden van de Middellandse Zee.

In Italië is SILVERJET thuis aan de kust van Amalfi, Napels, Capri en de Toscaanse regio. De sprong naar Sicilië en Marokko met Essaouira, Agadir en Marrakech is niet ver weg.

De ABC-Eilanden met Aruba, Bonaire en Curaçao liggen op zowat tien uren vlucht terwijl de Caraïben met Sint-Maarten, Sint-Barth, Domenicaanse Republiek, Cuba, Costa Rica en de Bahama’s zorgen voor extra eilandenzon.

Amerika’s Sunshine State Florida met Miami laat niemand onberoerd. In Fort Lauderdale vertrekken heel wat cruiseschepen waarbij SILVERJET met Silversea, Seadream en Seabourn het summum van cruises invult.

The Gambia is een Afrikaanse parel in de brochure SILVERJET die met hotels als Ocean Bay, Coco Ocean Resort & Spa, Sheraton Gambia Hotel Resort & Spa en The Kairaba Beach Hotel niets dan toppers invult. The Gambia is een zonnezekere bestemming op amper zes uur vanuit Brussel. Deze trip kan gecombineerd worden me een bezoek aan Senegal.

En wachten ons uiteraard nog de Seychellen, de Malediven en het allermooiste van de Verenigde Arabische Emiraten met Dubai, Jumeirah Beach, Palm Island en Abu Dhabi. Qatar en Oman ontbreken evenmin terwijl Indonesië en Thailand de klasrijke lijst afsluiten.

De kleurige brochure kan gratis bekomen worden bij uw vertrouwde reisagent of bij

 

SILVERJET BELGIE

Wim David

Buskinlaan 19

8210 Loppem

Tel.: 050 700 965

www.silverjet.be

 

(Georges Keters)

 

 

 








>> Reageer (0)
03-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ER ZIT MUZIEK IN DE KUST

Middelkerkse Charmezanger scoort nu ook met eerste schlagerhit

 

Paul Bruna: “Jij bent de top”

 

Zowat iedereen die het nieuwe nummer van Paul Bruna hoort, is het er over eens, dit wordt een echte schlagerhit voor de Vlaamse zanger. Er werd dan ook geen moeite gespaard om van Jij bent de top een echt topproduct te maken. Coming man in showwereld Peter Keereman schreef het nummer en zorgde ook voor de opname. Voor die opname werden livemuzikanten ingehuurd en bovendien werd een leuke clip opgenomen, samen met drie meisjes uit de het wereld van de Misses.

Niettegenstaande Paul Bruna aanzien wordt als een van de ambiance- en sfeermaker op de podia , is het de eerste maal dat hij een echte schlager uitbrengt. In het verleden had hij hitnoteringen met  Als de morgen is gekomen, Ik geniet van elk moment, Geef mij je angst en Dan volg je haar benen, allemaal leuke nummers, maar niet echt wat je een schlager kunt noemen. Deze keer is dat met Jij bent de top wel het geval en insiders geven het nummer potentiële hitkansen. Het nummer swingt vanaf de eerste maat en blijft nadien hangen en dat zijn nu net ingrediënten voor een hit.

Om het nummer ook te promoten op de TV-zenders werd  een bijhorende clip opgenomen. De opnames gebeurden om en rond het Casino van Middelkerke. De binnenopnames vonden plaats in de Tavern on the Beach met zicht op zee, de buitenopnames werden gemaakt in een hels stormweer op de Middelkerkse Zeedijk.  Voor de clip deed Paul Bruna beroep op drie meisjes de het klappen van de zweep kennen inzake acteren, defileren en er mooi uitzien want alle drie komen  ze uit de wereld van de missen. Sophie Parret uit Kortrijk, Sikiri Callebaut uit Middelkerk en Sara Boddez eveneens uit Middelkerke tonen in de clip het beste van zichtzelf.  Sophie Parret was ook al te zien in de clip ‘Dan volg je haar benen’ met Paul Bruna, maar voor Sikiri Callebaut en Sara Boddez was het een eerste optreden in een muziekclip. De opnames  gebeurden onder leiding van Alain Declercq , een ervaren cameraman uit Kortrijk.  

FANPAGINA

Sedert kort is er ook de Officiële fanpagina Paul Bruna op facebook waar iedereen alle nieuws van Paul Bruna kan terugvinden. Op 10 dagen tijd vonden  meer dan 360 mensen deze fanpagina leuk. Wie nog meer info zoals biografie, discografie en een pak foto’s van optredens wil zien kan terecht op de website www.paulbruna.be die ook al helemaal werd vernieuwd. Paul Bruna treedt op live on tape op tijdens vedettenparades in Vlaanderen en Nederland en trekt nog steeds doorheen Vlaanderen met zijn eigen seniorenshow.

 Paul Bruna is te boeken via boekingen@paulbruna.be of 0496/ 36 90 74 of www.paulbruna.be

 

                °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°                    








>> Reageer (0)
27-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BESTE JUNIOR KOK VAN BELGIE 2013

Koninklijke Unie Oud-leerlingen Hotelschool Oostende vzw

 

43ste Nationale Culinaire wedstrijd Beste Junior Kok van België 2013

 

De Koninklijke Unie Oud-leerlingen Hotelschool Oostende organiseert op dinsdag 30 april voor de 43ste maal de Nationale culinaire wedstrijd Beste Junior Kok van België.

De wedstrijd vindt ’s morgens plaats in de keukens van de Hotelschool, de proclamatie én galabanket om 19 uur in de salons van restaurant Ostend Queen in het Oostendse Kursaal. De wedstrijd staat open voor alle gediplomeerde oud-leerlingen van een Belgische hotelschool, tot en met 25 jaar.

VARKENSKROONTJE

De wedstrijd omvat twee delen: een bereiding van een totaal nieuw en onuitgegeven recept met als thema VARKENSKROONTJE. De tweede opdracht wordt een bereiding van een klassiek gerecht, pas op de ochtend van de wedstrijd bekendgemaakt via loting, een klassieker uit de culinaire gids van Auguste Escoffier.

GALABANKET

De wedstrijd krijgt zijn apotheose in de salons van restaurant Ostend Queen een exquis menu op tafel zet:

 

Gala Banket Beste Junior Kok van België 2013

Aperitief Champagne Autréau

Amuses van de Chef

Gegrilde entrecote in harmonie met pijlstaartinktvis en geroosterde pinda

 Samenspel van Sint-Jakobsschelpen en hoevekip met Parmezaanse kaas

 Aan stuk gebraden varkenskroontje met krentensaus vergezeld van Roseval aardappel

 Elsanta aardbeien en tomaat

 Geurige mokka met versnaperingen

 Met gepaste wijnen – selectie door wijn antiquair Bernard Vandendriessche uit Oostende, oud-leerling Oostendse Hotelschool, aperitief Champagne Autréau en waters.

Prijs: 89 euro all in

 

Inschrijven bij:  voorzitter Luc De Roo, Kwartelstraat 48, 8400 Oostende, tel. 059 29 51 93,fax 059 80 51 58 mail: lucderoo11@telenet.be

ORGANISATIE

Het geheel van deze wedstrijd – na de Culinaire wedstrijd Prosper Montagné de belangrijkste culinaire prijs voor jonge chefs – is in handen van de Koninklijke Unie Oud-leerlingen Hotelschool Oostende en staat onder leiding van voorzitter Luc De Roo, geflankeerd door wedstrijdleider Eveline Heyman, voorzitter wedstrijdjury Marc Boin, voorzitter proefjury Georges Keters, PR-manager Ludo Pottier, culinair manager Wim Casteleyn en zaalmanager Paul Desoete.

Meer info, reglement en inschrijvingen: voorzitter Luc De Roo, Kwartelstraat 48, 8400 Oostende, tel. 059 29 51 93, mail: lucderoo11@telenet.be






>> Reageer (0)
19-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ACCES HOTEL OOSTENDE - ARRRANGEMENTEN 2013

Culinaire hoogstandje

 in

OOSTENDE

 

ACCES HOTEL

pakt van vrijdag 15 tot en met zondag 17 maart uit met een

 

HIP CHAMPANGE EVENT,

de bruisende voorloper van het

CHAMPAGNE AAN ZEE evenement in november dat loopt in de Salons van Acces Hotel Oostende.

Het Hip Champagne Event vindt plaats in de salons van de Hippodroom van Oostende tijdens het weekend van 15 maart.

In samenwerking met de organisatie pakt ACCES HOTEL uit met een schitterend

ARRANGEMENT

Twee nachten met ontbijtbuffet, viergangendiner op de eerste avond, Champagne met het ontbijt, fles Champagne op de kamer, dagticket van De Lijn om niet met de wagen naar de Hippodroom te moeten en zo optimaal te kunnen genieten van de Champagne:

Prijs per persoon:  185euro

Prijs per 2 personen: 250 euro

 

Meer info: ACCES HOTEL OOSTENDE tel. 059 80 40 82

www.hotelacces.be

 

(Georges Keters)










>> Reageer (0)
17-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAKANTIE AAN ZEE IN DE WESTHOEK

 

DE  PANNE

 Nieuw toeristische gids is pareltje

 

Toerisme De Panne legt met trots de volledig vernieuwde toeristische gids op tafel. Zowel voor wat betreft de ‘look & feel’, als voor wat betreft de inhoud is de gids volledig vernieuwd. Deze brochure zal de toerist nog meer zin doen krijgen om naar de kustgemeente te komen, en dit het hele jaar door. De toeristische gids is gratis te verkrijgen bij Toerisme De Panne en bij de handelaars in De Panne.

Het begint uiteraard allemaal met de cover. Deze is volledig wit met links onderaan de naam van de heerlijke badplaats. “Toerisme De Panne wil met deze cover knallen door zijn eenvoud en door het bewandelen van de niet-traditionele paden van toeristisch drukwerk. De witte cover is hedendaags, de golven in vernis verwijzen uiteraard naar de zee. Het groen in het logo komt terug op de 4 zijden van de gids en hierdoor valt deze gids extra op. Dit groen, dat verwijst naar de actieve natuur, werd op de randen van de gids gespoten via een speciaal procedé. Deze stijlvol afgewerkte gids is er werkelijk eentje om bij te houden”, stelt Toerismeschepen Bram Degrieck, geflankeerd door burgemeester Ann Vanheste en Toerismedirecteur Peter Cappelle.

FOTOBOEK

De toeristische gids is een combinatie van een werffolder en een fotoboek. Doorheen de gids werd veel aandacht besteed aan grote en sprekende foto’s.

Toerismedirecteur Peter Cappelle: “Het is de bedoeling dat de lezers, die soms geen zin hebben om de teksten volledig te lezen, sowieso al verknocht geraken aan De Panne door alleen nog maar de foto’s te bekijken.

Voor de foto’s wordt samengewerkt met professionele fotografen met oog voor toeristische troeven. Deze fotografen gaan steeds op pad onder intensieve begeleiding van Toerisme De Panne.

BEKNOPTE TEKSTEN

De teksten zijn luchtig en beknopt. De volledige gids werd herschreven en ‘hertaald’ in het Frans, Duits en Engels. Er werd bewust gekozen voor een eenvoudig taalgebruik en voor beknopte teksten.

Toerismeschepen Bram Degrieck: “Doorheen de toeristische gids worden de troeven van De Panne uitgelicht. Je zal merken dat er, in vergelijking met voorgaande jaren, een aantal nieuwe topics zijn. De belangrijkste onderwerpen zijn: natuur, kinderen, bewegen, 365, erfgoed, regio, evenementen, shopping, gastronomie en overnachten. De witruimtes doorheen de gids zorgen voor rust. Op die manier wordt een frisse en uitnodigende brochure gecreëerd.”

GASTRONOMIE

Toerismedirecteur Peter Cappelle is bijzonder blij met de gids, die de potentiële verblijfs- of ééndagstoerist en potentiële tweede verblijver naar De Panne moet lokken. “De ‘habitués’ moeten nog meer zin krijgen om naar De Panne te komen. Eenmaal ze er zijn hebben ze de toeristische gids in principe niet zoveel meer nodig. Om die reden heeft Toerisme De Panne gekozen om een handige pocket te maken die overal kan worden meegenomen. Deze pocket zal beschikbaar zijn tegen eind maart en zal zoveel mogelijk praktische informatie geven over eten en drinken, zeg maar gastronomie op zijn best in De Panne.

GRATIS

De toeristische gids is beschikbaar bij Toerisme De Panne en zal intensief bedeeld worden via de plaatselijke logies en restaurants, regionale toerismekantoren, buitenlandkantoren en onder andere Toerisme Vlaanderen en uiteraard ook beschikbaar aan de Toerismobiel, het mobiel toerismekantoor dat in de zomermaanden op de drukkere plaatsen in De Panne aanwezig is. De gratis gids kan aangevraagd worden via de  website www.depanne.be en via de Facebookpagina van Toerisme De Panne.

RESTAURANT IMPERIAL

De gloednieuwe toeristische gids De Panne werd met klasse voorgesteld in de salons van restaurant IMPERIAL waar Eddy Voet en eega Myriam Ryckman een succulente lunch uit de oven toverde, de nieuwe gids en De Panne waardig. Een adres om op zak te hebben in de Westhoek in het algemeen, De Panne in het bijzonder.

Restaurant IMPERIAL, Leopold I-Esplanade 9, De Panne, tel. 058 – 41 42 28

 


Toerisme De Panne

Zeelaan 21 - 8660 De Panne

  058-42 18 18

toerisme@depanne.be

www.depanne.be

 

(Georges Keters)

 

 






>> Reageer (0)
06-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN AAN ZEE IN KOKSIJDE

VALENTIJN

 IN

RESTAURANT  DE KELLE KOKSIJDE

Van woensdag 13 februari tot en met maandag 18 februari

 

Het restaurant DE KELLE pakt van woensdag 13 tot en met maandag 18 februari uit met een verrassende, liefdevolle en erotische wandeling met start op de golven van de Noordzee, al over de uitgestrekte Polders, naar de jachtvelden van de Ardennen, om te eindigen tussen de Haspengouwse fruitgaarden. Overgoten met heerlijk bruisend nat uit Epernay en de Loire, naderhand flink gezegend door St.-Emilion. Het naspel komt uit Brazilië met knapperige toetjes

 

Coupe Champagne uit Epernay met Cupido's welkomhapjes

Een heerlijk voorspel tussen St.-Jacobsoester, ganzenlever en gerookte rivierpaling

Een Poperingse relatie van hopscheuten, Noordzeetong en kreeft

Een wilde date in de Ardense bossen, hertekalf, boschampignons, knollen en penen

Het ultieme orgasme tussen de Mooie Hélèna en de vurige Tiramisu.

Braziliaanse kopje nat met Valentijn versnapering

 

90 euro

Champagne, gepaste wijnen, waters en koffie inbegrepen

 

Restaurant DE KELLE

Thierry Cornelis & Tjörvan Ghysdael

Zeelaan 265

8670 Koksijde

058 51 18 55

info@dekelle.be

www.dekelle.be








>> Reageer (0)
28-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN AAN ZEE - OOSTENDE

VALENTIJN

IN CHARLES LINDBERGH

grens MIDDELKERKE -OOSTENDE

 

Daglunches
Charles Lindbergh



 


Valentijntip!

Verras uw geliefde op 16/02 met een romantisch
5-gangen diner, muzikaal omlijst door Sabien Tiels!

Klik hier voor alle info

 


Caribbean Latin Party 08/02

Verlang je ook naar Zomerse ritmes, tropische muziek en een avond vol zwoele ambiance? Kom dan zeker af!

Klik hier voor alle info

 


Maandmenu

Bij Charles kan je nog tot 7 februari genieten van een heerlijk menu met keuze tussen
vis of vlees!

Klik hier voor alle info

 

EN ONTDEK ONZE EVENEMENTEN:

 

www.charleslindbergh.be

Daglunches van 28 januari tot 2 februari

 

Maandag 28/01

Maandags zot voorgerechtje

Konijn op wijze van de Chef

Dinsdag 29/01

Slaatje van de Chef

Zuiderse Kip

Woensdag 30/01

Wildpaté op winterse wijze

Kalkoenbrochette met curry en rijst

Donderdag 31/01

Zalm degustatie

Filet Charles met Pepersaus

Vrijdag 01/02

Slaatje van de Chef

Verse vis volgens aanvoer uit de Oostendse haven

Zaterdag 02/02

Suggestie van de Chef



 


 

Tot binnenkort in Charles!

RESTAURANT CHARLES LINDBERGH

059/80.27.77
www.charleslindbergh.be

 













>> Reageer (0)
21-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN AAN ZEE IN MIDDELKERKE

HOSTELLERIE RENTY MIDDELKERKE

 

Krokus- & Valentijnsarrangement St-Valentin

Verblijf met / Séjour avec:

1 overnachting / nuit

1 uitgebreid ontbijt / petit déjeuner

1 Valentijnmenu / menu Saint-Valentin

1 fles / bouteille Champagne Brut Romeo & Juliette p. pers.

1 overnachting niet mogelijk op zaterdag

1 nuit pas possible le samedi soir

Kamerprijzen / Prix chambres:

Kamer / Chambre 5 & 8:
€ 276 voor / pour 2 pers.

Kamer / Chambre 4 & 7:
€ 286 voor / pour 2 pers.

Kamer / Chambre 1 & 2:
€ 296 voor / pour 2 pers.

Kamer / Chambre 3 & 6:
€ 306 voor / pour 2 pers.

 

2 overnachtingen / nuits

2 x uitgebreid ontbijt

1 Valentijnmenu / Menu Saint-Valentin

1 fles Champagne Brut Romeo & Juliette

1 Menu Bib’Gourmand

Kamerprijzen / Prix chambres:

Kamer / Chambre 5 & 8:
€ 422 voor / pour 2 pers.

Kamer / Chambre 4 & 7:
€ 432 voor / pour 2 pers.

Kamer / Chambre 1 & 2:
€ 452 voor / pour 2 pers.

Kamer / Chambre 3 & 6:
€ 482 voor / pour 2 pers.

GESLOTEN DINSDAGAVOND EN WOENSDAG / FERME MARDI SOIR ET MERCREDI

Reservaties noodzakelijk en enkel telefonisch / Réservations seulement par téléphone: 059-31 20 77
Tijdig reserveren is aangeraden / Il est conseillé de réserver à temps

Voorschot bij reservatie / Accompte € 80 p. pers.
(KBC iban 18473406741165 - BIC KREDBEBB)

Meer info: bezoek onze pagina "Arrangementen".
Pour plus d'infos: visitez notre page "Arrangements".

Hostellerie RENTY

Louis Logierlaan 51

8430 Middelkerke

059 31 20 77

www.renty.be

 

 

 








>> Reageer (0)
05-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN ZEE - MIDDELKERKE

 

Van volkskroeg tot rendez-vous plaats voor lekkerbekken

 25 jaar genieten in

De Rattenvallebrug

 

MIDDELKERKE – Toen Koenraad Opstaele en eega Claudette David 25 jaar geleden café De Sleepboot overnamen en er grill-tea-room De Rattevallebrug van maakten, zullen ze nooit gedacht hebben dat hun optrekje aan de Plassendaelevaart het epicentrum zou worden van vissers, lekkerbekken en levensgenieters.

 

Vandaag viert het echtpaar een kwarteeuw De Rattevalle. “Ja, hoe een dubbeltje rollen kan. Ik was werkzaam als slager in Oostende toen mijn echtgenote en ik besloten om café De Sleepboot om te toveren tot grill tea-room De Rattevallebrug. Aan de overkant van de vaart was toenmalig café De Rattevalle een pleisterplaats voor veehandelaars, kaarters en vissers. Wij wilden van de Rattevallebrug een gezellige stek maken waar kinderen zich ook konden uitleven, terwijl hun ouders gingen vissen of een stevige pint pakken. In de beginfase waren we enkel in het weekend open. Nu zijn we in de zomer en de vakantieperiode elke dag open, in de winter van vrijdag tot zondag”, vertelt Koen Opstaele, met pretoogjes.

PARADIJS VOOR PALINGVISSERS

Met het verdwijnen van café De Rattevalle bleef De Rattevallebrug alleen over. Het werd spoedig het huis voor de vissers. De Plassendaelevaart is immers het gedroomde water voor palingvissers. Elk jaar vindt er de 24 Uren van de Rattevalle plaats, wedstrijd dat ruim honderd vissers naar de vaart lokt. “Het ene bracht het andere bij en daar echtgenote Claudette kokkin is (Groene Poorte Brugge) was de link snel gelegd. We maken er tegelijk een knus restaurantje van. Als slager kies ik dagelijks voor het beste vlees, onze grote troef wanneer het om ribbetjes en steaks gaat. In de namiddag houden we het bij in huis gemaakte pannenkoeken en ijs. Voeg daarbij onze tien bieren van het vat en zo stellen we iedereen gelukkig. Het succes van ons huis is vooral te danken aan het feit dat iedereen hier met iedereen praat, wat het eens zo gezellig maakt”, zegt Koen Opstaele.

RATTEVALLEKUIPJE

Intussen is De Rattevallebrug niet alleen een begrip geworden in de regio, maar tegelijk de plek waar lekkerbekken aan hun trekken komen, de slogan van het huis. Claudette David kijkt tevreden terug op een kwarteeuw Rattevallebrug: “Ja, het lijkt wel een sprookje, van gewoon café die De Sleepboot ooit was, is iedereen hier nu thuis. Naast de vissers kennen de fietsers ons ook. Hier bouwen ze graag een rustpauze in en genieten van een van onze vele bieren, met ons eigen Rattevallekuipje, een bruin of blond abdijbiertje van het vat. Lekkerbekken vinden ons omwille de ribbetjes, de mixed grill, de côte à l’os en ons eigen gedraaide ijs. En voor de kinderen zorgt het springkasteel in de zomer meteen voor een heerlijke namiddag. We dragen levensgenieters en families dan ook hoog in het vaandel.”

 (Georges Keters)






>> Reageer (0)
04-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS AAN ZEE - IN OOSTENDE

Bekroning voor het ganse team

 Zilveren Award Wyndham voor Ramada Ostend

 

OOSTENDE – Hotel Ramada Ostend aan de Leopold II-laan 20, behorend tot de wereldwijd bekende luxueuze Wyndham hotelgroep, ontving de Zilveren Wyndham Reward voor de regio Europa, Midden Oosten en Afrika. “Te danken aan de inspanning van al onze medewerkers”, stelt Rita Poissonnier, general manager Ramada Ostend.

Ramada Ostend is lid van de Wyndham Hotels & Resorts, wat staat voor luxe en topservice met locaties in de belangrijkste zakelijke en toeristische bestemmingen over de hele wereld. Vijf jaar geleden nam Ramada haar intrek in de gebouwen van Holiday Inn op adres. Sindsdien is het hotel uitgegroeid tot een begrip in de regio. Het telt negentig totaal gerenoveerde comfortabele kamers voorzien van alle benodigdheden om het hotelleven leuk te maken. Een gezellige hotelbar zorgt voor de nodige rust bij een goed glas en een fijne babbel. General manager Rita Poissonnier is bijzonder tevreden over de toegekende prijs: “Het systeem binnen de groep is gestoeld op een kwaliteitsprogramma waarbij men ofwel punten spaart, zo niet airline miles bij de bevriende luchtvaartmaatschappijen. We dragen klantenservice hoog in ons vaandel. De toekenning van de zilveren prijs mag dan ook een verdienstelijke eer genoemd worden voor de ons geboden service naar de klanten toe.”

OP NAAR GOUD IN 2013

General manager Rita Poissonier, geflankeerd door assistent general manager Kristoffel Verdonck, ontving de trofee uit de handen van de Portugees Rui Barros senior vice-president en managing director Europa, Midden Oostende en Afrika voor de Wyndham Hotel Groep. “Voor ons een bijzonder grote eer die we zeker koesteren met onze ganse team. We dragen dan ook deze titel graag aan hen op. Ons streven naar perfectie is groot. We willen dat zowel zakenlui als vakantiegangers die Oostende bezoeken het hier naar de zin hebben. Het is voor ons een stimulans om dat zilver in 2013 om te buigen in goud. Dat zou een ultieme bekroning kunnen zijn. We werken er elke dag voor. Op naar de top, zou ik stellen”, geeft general manager Rita Poissonier nog graag mee.

WHYNDHAM HOTELS & RESORTS

Ramada Ostende behoort tot de Wyndham Hotel Groep dat wereldwijd tophotels onder zijn vleugels houdt. Daarbij Ramada, Dream Hotels, Microtel, Wyndham Garden, Wyndham Collection, Planet Hollywood, Hawthorn, Baymont, Day’s Inn, Travelodge en onder andere Knights Inn. Ze bieden allemaal het comfort dat verwacht mag worden in de beste hotels. Naast een vestiging in Oostende telt Ramada in ons land ook nog hotels in Antwerpen, Luik en Brussel. Elk van de hotels is zo ingeplant dat zakelijke centra, fitness, golf, tennis, kuuroorden en of prachtige locaties binnen handbereik liggen. De bekroning van de Zilveren Award voor Ramada Ostende is dit duidelijk een aanwinst voor de Stad aan Zee inzake hoteltoerisme.

 Op de foto: Kristoffel Verdonck, Rita Poissonier en Ruis Barros.

 

(Georges Keters)

 

 






>> Reageer (0)
16-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ITALIAANSE TAFEL AAN ZEE in NIEUWPOORT

Viert eindejaar aan een authentieke ITALIAANSE TAFEL met

 

Enogastronomia Italiana

 

Claudio Acquaro en Vanessa Beyens

 

Marktstraat 30

8620 Nieuwpoort

tel 0473/489521

info@vinofilia.be

 

 Menu voor Kerst en Nieuwjaar

Antipasto Italiano

(roulade van mozzarella, radicchio rosso, tomaat en tonijn op bedje van

rucola; gegratineerde mossel; groene olijven “Bella di Cerignola”;

gefrituurde olijf all’Ascolana en mozzarellakroketje; roulade van

courgette met ricotta en San Martino ham; mini panzerotti met

scamorza affumicata en tomaat)

 

Crespelle con Fontina, prosciutto cotto e funghi di bosco

Gevulde hartige pannenkoek met Fontinakaas, gekookte ham en

Bospaddenstoelen

 

Involtini di tacchino ripieno con verdure d’inverno e ossobuco di patate

farcite con lenticchie

Roulade van kalkoen, gevuld met winterse groentjes, met ossobuco van

aardappel gevuld met linzen

 

Triologia di Formaggi o Triologia di Dolci

Trilogie van Kazen (Pecorino pepato, Gorgonzola Eccellenza en

Taleggio) of Trilogie van Zoetjes (Tiramisù met speculoos en

gecarameliseerde appeltjes, Mousse van Torrone, Pannacotta met

Limoncello geparfumeerd met verse munt)

Prijs: 30 euro

 

Bestellen:

 

Indien U een kerst- of eindejaarsmenu wenst te bestellen, gelieve dit dan te doen tegen uiterlijk 21 december 2012, met betaling van een voorschot van 50%.

In de periode van de feestdagen zullen wij onze sluitingsdagen

aanpassen, waardoor we zondag 23 en maandag 24 december, alsook zondag 30 en maandag 31 december open zullen zijn.

We sluiten dan op dinsdag 25, woensdag 26 december en op dinsdag 1 en woensdag 2 januari.

Aangezien het voor ieder van ons Kerst is, schenken we per menu 2 euro aan het Kinderkankerfonds…

 

Prettige Feesten

 

Enogastronomia Italiana

 

Claudio Acquaro en Vanessa Beyens

Marktstraat 30

8620 Nieuwpoort

tel 0473/489521

info@vinofilia.be

 






>> Reageer (0)
14-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CITY TRIP ANTWERPEN

Tophotel in Antwerpen

 

Sir Plantin Hotel Antwerp

luxe in oase van rust

Antwerpen is niet alleen de navel van Vlaanderen, maar is tegelijk een ideale locatie om er een paar dagen in te verblijven. De stad ademt zoveel warmte uit dat kiezen uit een waslijst knappe hotels niet makkelijk is. Wie houdt van rust, van lifestyle, een vleugje romantiek, historiek en art-nouveau zal zijn verblijf in Sir Plantin Antwerp nog lang geheugen. General manager “Sir” Wim Van Respaille is uw gastheer, gesteund door een schare nooit aflatende medewerkers die allen het beste voor de gast willen. Luxe in een design hotel in een oase van rust, in een historische wijk.

 

Op een boogscheut van het bruisende stadsleven en het uniek gerenoveerde Centraal Station Antwerpen is een verblijf in dit verleidelijke lifestyle hotel een verademing. Het mag dan net op de rand van de stad gelegen zijn, het bevindt zich in de overigens knap uitgebouwde art-nouveau wijk Zurenborg. Hier kan men verpozen op charmante pleintjes, genieten op het terras van de vele hedendaags uitgebouwde kroegjes om dan nog niet te spreken van de smaakvol ingerichte restaurantjes die bij zwoele avonden het epicentrum vormen van genietend Antwerpen.

176 RELAX KAMERS

Sir Plantin Hotel in Antwerpen is een van de honderd internationale hotels van de Duitse hotelgroep Grand City Hotels, gespecialiseerd in het opwaarderen van hotels. Sir Plantin Hotel was eerder al tweemaal een voormalig hotel dat de uiteindelijk een tijdlang leegstond. Grand City Hotels knapte het intussen op in diverse fasen. Het hotel kreeg in eerste fase een grondige facelift, waarna twee fase het geheel zal afmaken, met het gevolg dat men uiteindelijk 176 relax kamers zal tellen, verdeeld over drie verdiepingen.  Sir Plantin is de eerste in de Grand City Hotel groep die uitgebouwd werd naar een eigen life-hotelconcept: de Sir Hotels. Deze bieden een aristocratische gastvrijheid in een trendy kader en dat tegen een democratische prijs met een meer dan uitstekende verhouding prijs/kwaliteit.

ZAKENLUI & TOERISTEN

General manager Wim Van Respaille is alvast tevreden met de evolutie van dit hotel in zijn nieuwe vorm: “Een van onze zo vele troeven is het feit dat men in ons concept kan genieten van tal van mogelijkheden en faciliteiten die gratis aangeboden worden. Zo wacht in de lobby de klok rond een gratis koffie, thee, chocolademelk en croissants service. Onze klanten, die variëren tussen jong en minder jong, zakenlui en toeristen, zijn – na een nauwgezette enquête – bijzonder tevreden. Er is niet alleen de gezellige bar, net achter de balie met receptie, maar de lounge nodigt graag uit tot korte bijeenkomsten en besprekingen, hetgeen jongere zakenlui vandaag ten zeerste waarderen. Een van de zaken waar we met de ganse crew op werken is het streven naar optimaal verwennen van de klant. Klanten zien terugkomen is minstens zo belangrijk dan elke dag nieuwe klanten te lokken. Het bestaande klantenbestand krijgt dan ook meer dan normaal onze aandacht. Zij kennen het huis, zij weten wat ze er kunnen verwachten. Het feit dat we een flink percentage vaste klanten tellen bewijst dat dit een goede methode is.”

HOOG NIVEAU

Hoe dan ook, het staat als een paal boven water dat Sir Plantin Hotel Antwerpen een schot in de roos is. Niet alleen ligt het designhotel op een boogscheut van het centrum met het resultaat dat de historische monumenten, de uitgangsbuurt en een doolhof van restaurants en eethuizen op wandelafstand te bereiken is. Zo niet brengt een vlotte verbinding met tram en bus je op een drafje ook naar het MAS (Museum Aan de Stroom), het Rubenshuis, de Onze-Lieve-Vrouw Kathedraal, de Zoo en onder andere het magische stadhuis onder toeziend oog van Brabo. En voor wie het niettemin toch allemaal te ver zou lijken om te stappen, net om de hoek van het hotel wacht de historisch architecturaal goed bewaarde site Zurenborg, ontwikkeld tussen 1894 en 1906, vandaag een oase van rust met gebouwen opgetrokken in neo-klassieke en art nouveau stijl.

 

Sir Plantin Hotel Antwerp

General Manager Wim Van Respaille

Plantin & Moretuslei 136-140

2018 Antwerpen

03 271 07 00

info@sirplantin-antwerp.com

www.sirplantin-antwerp.com








>> Reageer (0)
13-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPRESTAURANTS IN ANTWERPEN

ABSOLUTE TOPPERS IN ANTWERPEN

 

DE VIOLIN

Gastronomische pap met een Zilveren Lepel

Op een boogscheut van het Antwerpstadion, in de volksmond gekend als Den Bosuil, ligt een mooi gerenoveerde hoeve. Een beetje verscholen achter een grote groene haag, deuren en blaffetuuren fris blauw-wit geschilderd, oogt restaurant De Violin als een plaatje en belooft als het ware de restaurantbezoeker gezelligheid en rust. Als we binnenstappen worden is het bijna zoals we ons hadden voorgesteld : een zorgvuldig gedoseerde mix van rustieke gezelligheid en moderne toetsen die een gevoel van relax geeft en onze reeds hoog gespannen verwachtingen nog een beetje de hoogte in duwt. We worden bijzonder hartelijk onthaald  door Peter Meersman, eigenaar en onze gastheer.

SUCCULENTE GERECHTEN

Op de kaart van de Violin vind je een selecte keuze van voorgerechten zoals Torentje van huisbereide ganzenlever met parmaham gecombineerd met ganzenleverkrullen en meloenknikkers, of  Slaatje met een spiesje van gerookte of gebraden kwartel vergezeld van appeltjes en appeldressing of nog Gebakken nieroogkreeftjes in een botersausje met korenasperges, spekjes en croûtons. Bij de hoofdgerechten een Zeetong op de wijze van de Violin, Roodbaarsfilet met courgettes en een mousseline van asperge en Spaanse kruiden of nog Mechelse koekoekfilet met een kruidensaus en peterselieaardappelen.  Naast de à la carte biedt Restaurant de Violin nog een Lunchformule, elke middag met aangepaste wijnen en koffie, een Degustatiemenu, vijfgangenmenu volgens marktaanbod en zonder dranken of een Degustatiemenu Deluxe, vijfgangenmenu volgens marktaanbod met een apero naar keuze, een halve fles per persoon  zorgvuldig uitgekozen aangepaste wijn en koffie.

AZIATISCHE ZOMERTERRAS

Tijdens het nuttigen van een glaasje lekkere huischampagne kunnen de rokers in ons gezelschap nog het Aziatische zomerterras ontdekken. Een oase van rust, zeer stijlvol ingericht en een aanrader voor zwoele zomeravonden. We besluiten om de chef de vrije hand te laten en hij vergast ons op een menu met een keur aan smaken en aroma’s. Als voorgerecht presenteert hij ons een Symphonie Violin : een trilogie van twee Sint-Jacobsvruchten in een lichte witte wijsaus, gebakken ganzenlever en zalm met rivierkreeftjesen appeltjes. Klassiek maar mooi gebracht en voortreffelijk ondersteund door een Pouilly Fumé 2011. Het hoofdgerecht, Jonge tarbot met mosseltjes in een lichte ricardsaus, wordt zeer verrassend door een prachtige Clos des Jacobins 1999, Saint-Emilion Grand cru , begeleid. Alhoewel we geen grote dessertliefhebbers zijn, kunnen we toch niet weerstaan aan de huisgemaakte parfait die letterlijk en figuurlijk op onze tong smelt.

DE ZILVEREN LEPEL

De Tafel van de Zilveren Lepel werd vijf jaar geleden opgericht door enkele leden van de Antwerpse Rotary.De gastronmen van de Tafel bezoeken incognito restaurants en beoordelen deze voornamelijk op een goede prijs/kwaliteitverhouding. Aan goede en vriendelijke bediening, netheid en ook aan gezelligheid wordt veel aandacht geschonken. Peter Meersman, Dirk Cerinne en Marleen zijn dan ook zeer vereerd en terecht trots dat zij deze mooie onderscheiding als team in ontvangst mogen nemen. Ze stellen dan ook een speciale Zilverenlepelmenu bestaande uit, een Cassoulette van noordzeevis met ruccolacoulis, Escalope van zalm met een mosterdsaus of een Ibericosteak Blackwell en afgesloten met een Tarte Tatin met vanilleijs en crème anglaise voor. Apero, halve fles wijn en koffie of thee met garnituur inbegrepen aan 50 euro

TRAITEUR & SEMINARIE

Voor al uw recepties en feestjes van 8 tot 200 personen staat het team van restaurant de violin voor u klaar. Thuis, feestzaal of kasteel…met of zonder bediening alle formules zijn mogelijk op uw favoriete locatie. Op de eerste verdieping reserveert Restaurant de Violin voor u een seminarieruimte tot dertig personen. Ook uitstekend geschikt voor vergaderingen of intieme feestjes.

Restaurant De Violin

Bosuil 1 – 2100 Deurne – 03 324 34 04

www.deviolin.be

(Jeffrey Lowyck)

 

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

 

 Huis De Colvenier, gastvrije verwenning

 

Op wandelafstand van de Groenplaats, in de St.-Antoniusstraat, een zijstraat van de Nationale straat, ligt een statig negentiende eeuwse patriciërswoning. Het behoorde eertijds toe aan gekende Antwerpse families en een goede twintig jaar geleden werd het pand aangekocht en volledig gerenoveerd door zaakvoerder en meesterkok Patrick Van Herck. Ondertussen heeft Huis de Colvenier zich een plaats veroverd aan het Antwerpse Gastronomische firmament en is er niet meer weg te denken.

Opgeleid bij Robuchon in Parijs, t Laurierblad, Scholtenshof en onder andere Bruneau,is Patrick Van Herck een adept van de klassieke Franse keuken die eigentijdse toetsen legt en persoonlijke inspiratie verwerkt in zijn gerechten. Via de open keuken leidt zaal- en wijnmeester Michel Verhoeven ons naar de wijn- en degustatiekelder. De wijnkelders dateren uit 1897 en zijn een sensatie op zich. Het is een aaneenschakeling van kleine keldertjes, nissen en verschillende zeer gezellig ingerichte proefruimtes waar ruim 20.000 topwijnen naast de gekende klassiekers liggen.

APERITIEF IN DE KELDER                                                                                     

De chef, vergezeld door zijn charmante echtgenote Marta do Nascimento komt ons persoonlijk verwelkomen en rondleiden. Bij de nootjes, de olijven en de Parmezaanse kaas, die standaard bij het aperitief geserveerd worden, presenteert onze gastheer een chaud-froid van franse pladijsfilet met een kruiden aromatenvinaigrette.  Een aangename eerste kennismaking van verschillende aroma’s en smaken die veel belooft voor hetgeen nog komen moet. We moeten geen enkel ogenblik twijfelen en geven meesterkok Patrick Van Herck de volledige vrije hand. Op zijn eigen sympathieke manier verzekert hij ons een outstanding culinaire ervaring.

TOPKLASSIEKERS

Als eerste voorgerecht wordt een huisgemaakte ganzenlever met een confituur van vijgen, balsamico en rood fruit vergezeld van een witte Olimpia port gepresenteerd.  Klassiek maar voorteffelijk. We vervolgen met gestoomde rogvleugel op een bedje van prei, garnaaltjes en champagnesaus zeer goed begeleid door Grüner Veltliner 2011 Herzogenburg. Het hoofdgerecht, steak van Wagyu met een rode wijnsaus, is een superbe stukje vlees waarbij de  Antica Enotria Falu Puglia van 2007 uitstekend past. Het dessert laten we aan ons voorbijgaan, maar we sluiten een heerlijke maaltijd af met een selectie kazen om U tegen te zeggen, die met Braziliaanse charme door Marta worden toegelicht en geserveerd. De chef heeft woord gehouden en ons een zeer aangename culinaire avond bezorgd.

GASTENKAMERS

Patrick Van Herck is geen chef die stilzit. Steeds nieuwe ideeën en vooruitblikken in de toekomst. Zo is hij met twee nieuwe projecten bezig : uitbreiding van de wijnbar naar drie verschillende niveaus en de inrichting van een viertal luxueuze gastenkamers in zijn prachtig pand. Zoals we de De Colvenier nu kennen wordt dit zeker een nieuw schot in de roos.


Restaurant De Colvenier

Sint Antoniusstraat 8 - 2000 Antwerpen

03 226 65 73

www.colvenier.be


(Jeffrey Lowyck)








>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs