Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
18-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WONDERMOOI FRANKRIJK -Departement La Sarthe

Aan tafel in culinair Frankrijk

La Sarthe walhalla voor lekkerbekken

Levensgenieters en liefhebbers van een goed glas moeten in La Sarthe nooit lang op hun honger blijven. De regio zit bol van de leuke adressen waar streekproducten op hun best uit de over getoverd worden en smaakvol te genieten zijn. Laat u vooral verleiden door de rijkdom van de charcuterie waarbij rillettes d’oie, andouillettes, wildpastei en een flinke reeks gedroogde worst de scepter zwaaien. Boschampignons en asperges vullen het geheel aan. Lam en rundsvlees staan hier hoog aangeschreven met extra aandacht voor Marmite Sarthoise, soort potjesvlees opgediend met brood. Hemels, geflankeerd door een fles Jasnière of Coteaux du Loir. Liever vis of gevogelte?  Geen nood, snoekbaars of de Blanc de volaille Sarthoise ligt zo op je bord. Zoetemondjes kijken uit naar de alom gekende Tarte des soeurs Tatin of Profiteroles à la pistache et sauce chocolat. Echter niet aleer genoten te hebben van de obligate kaasschotel, onmisbaar op Franse tafels.

LE MOULIN DES QUATRE SAISONS

Aan de boorden van de Loir, hartje La Flèche, is tafelen op het terras an Le Moulin des Quatre Saisons een ware belevenis. Het werk van Camille Constatin wordt door eega en gastvrouw Karoline met klasse op tafel gezet. De keuze is groot en de wijnen zijn schitterend. Even likkebaarden? Wat dacht je van een Cassolette de Lotte, Homard, Coquilles Saint-Jacques et Sole au jus safrané als starter en een Tête de veau à la Dijonnaise als hoofdgerecht, aangevuld met kaasplank en afgerond met een Moelleux au chocolat?  De keuzewijn van expert Karoline zorgt voor een ideaal culinair huwelijk. Meer: www.moulindesquatressaisons.com

RESTAURANT DU DAUPHIN

Op stap in La Ferté-Bernard vindt men in de schaduw van de indrukwekkende Saint-Julien poort het restaurant Du Dauphin in de rue d’Huisne. Hier verzorgen Magali en David Guimer al ruim vijftien jaar deze culinaire tempel met niets dan gastronomische hoogstandjes. De drie eeuwen oude gelagzaal, met uitgebouwde kelder, zorgt met zijn oranje en gele tinten voor interne rust. De bediening is zo goed als perfect en de schotels getuigen een voor een van grote klasse, getekend David Guimer. Er is keus tussen een vijftal klassieke menu’s, doorspekt met eigen toets van de Chef. Meer info: www.restaurant-du-dauphin.com

LE GRENIER A SEL

Op een steenworp van de oude stad Le Mans bouwden Catherine en Jean-Pierre Clarigo aan de Place de l’Eperon in zowat vijf jaar een modern en fris ogend gastronomisch restaurant uit. De Chef, ooit actief in diverse sterrenzaken kookt met verse seizoensgebonden gerechten. Hij houdt het eerder bij een beperkte kaart, aangevuld met een betaalbare wijnkaart. Er wacht al een Menu Retour du Marché aan 24 euro. Het degustatiemenu kost 60 euro, exclusief dranken.

AUBERGE DE LA FORÊT

In het centrum van het rustige Vibraye zorgen Claudine en Guy Renier in hun Auberge de la Forêt voor eerlijke en fijne keuken. Als lid van Les 19 Bonnes Tables Sarthoise laat de Chef je letterlijk proeven van de streek. Fijnbesnaarde gerechten leren je meteen dat hier een sterke Chef aan de stoof staat. De bediening is correct. Meer info: Auberge.Foret@orange.fr

LES POESIES PALATINES

Lekkerbekken uit La Sarthe kennen Auberge Les Poésies Palatines al een paar jaar. De eigenaars Jean-Michel David en LadyChef Catherine Beauger hebben hun woonst enkele jaren geleden omgevormd tot restaurant, culinaire tempel weggestoken tussen het groen in Saint Ouen en Belin, rustig stekje tussen Le Mans en La Flèche. De eetzaal nodigt uit tot genieten. Een piano – omgevormd tot bar – en een voorhistorisch schrijfmachine doen terugdenken hoe simpel het leven vroeger was. Op tafel komen niets dan succulente schotels. Jean-Michel is geprezen als discrete zaalmeester, LadyChef Catherine als gepassioneerde kokkin met liefde voor de seizoenen. Een huis dat zeker een ommetje waard is. Meer info: www.poesies-palatines.com

 

Sarthe Développement

72000 Le Mans - www.tourisme-en-sarthe.com

Vallée du Loir

72500 Vaas - www.vallée-du-loir.com

Met dank aan Véronique Richard (Vallée du Loir), Elodie Veron (La Sarthe), Véronique Beauvois en Catherine Bizet (www.cbcommunication.be)

Georges Keters






>> Reageer (0)
16-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WONDERMOOI FRANKRIJK

Puur genieten dicht bij huis

La Chartreuse du Val Saint Esprit

paradijs voor genieters

Gezelligheid, rust, topgastronomie en leven als God in Frankrijk, je hoeft het niet steeds ver te zoeken. Op ruim anderhalf uur rijden vanuit de Westhoek vindt je in hartje Artois het viersterrenhotel La Chartreuse du Val Saint Esprit in Gosnay, op een boogscheut van Arras en Béthune.

Bij het binnenrijden van de statige binnenkoer laat niets vermoeden dat enkele stappen verder een wereld van rust, luxe en stilte aan de voeten ligt. La Chartreuse du Val Saint Esprit  dateert uit 1320 en was eeuwenlang de pleisterplaats van de karthuizerpaters, volgelingen van Saint Bruno die aan de basis lag van de stichting van de Orde des Chartreux. Het domein, omgeven door de originele muur, ademt in alle vleugels van het kasteel niets dan geschiedenis. De pracht en de praal die het intussen tot hotel omgevormde klooster weet te etaleren haalden dan ook niets dan gekroonde hoofden naar deze oase van stilte, ver weg van het gewoel in de stad. Margaretha van Vlaanderen, Isabella van Portugal, Jan Zonder Vrees, Filip de Goede en onder ander Karel de Stoute waren er frequent te gast.

VIER STERREN RUST

Het hotel – recent volledig gerenoveerd – is met zijn vier sterren een der absolute blikvangers uit de regio. Het telt 53 kamers, inclusief suite en vier familiekamers, allen uitgebouwd met de laatste snufjes inzake comfort, inclusief Wifi en safe. Bovendien is elke kamer anders aangekleed zodat je telkenmale in een andere wereld van stilte terecht komt. De meeste kamers hebben uitzicht op het zes ha grote park dat extra rust uitstraalt. Naast een eeuwen oud bomenpark beschikt het domein over twee tennisvelden, een fitness en – voor wie het nuttig kan zijn – een helihaven. Groen is dan ook een van de grote troeven van het huis.

In de schaduw van La Chatreuse beschikt het domein nog over een driesterrenhotel La Métairie, aangesloten bij de groep Best Western. Dit hotel is ideaal voor congressen, seminaries, huwelijken, allerhande feesten en productvoorstellingen.

GASTRONOMIE

La Chartreuse du Val Saint-Esprit is tegelijk een culinaire tempel waar Chef Frank Gilabert al acht jaar met vaste hand de drie restaurants met klasse leidt. Topgastronomie is te beleven in restaurant Le Robert II, streekgastronomie te genieten in restaurant La Distellerie en voor wie het gemoedelijk wil, zit goed in restaurant Au Vasco. Het keukenteam rond Chef Frank Gilabert bestaat uit 25 man, ploeg patisserie inbegrepen. “Omdat we topkwaliteit nastreven wordt zo goed als alles in huis gemaakt”, stelt de ambitieuze Chef, geflankeerd door PR Myriam Castelain, die de dagelijkse leiding van het hotel in goede banen leidt.

Het hoeft geen betoog, tafelen in restaurant Le Robert II is een plezier voor alle zintuigen. Chef Frank Gilabert is een meester in eigentijdse gerechten, gebaseerd op de klassieke basis van Auguste Escoffier tot nader order nog steeds de Koning van de Chefs en de Chef van de Koningen. Of wat dacht je als voorgerecht van een Poulette de Bresse en gelée de pot-au-feu of een Charlotte de morilles en écailles de ris de veau. Heerlijk. Moeilijk kiezen voor het hoofdgerecht: enerzijds de Canon et côtes d’agneau du pays Ch’ti, anderzijds een in de mond smeltende Carré de veau. De Fromages affinés en de Chariot de pâtisseries maken het geheel compleet. De wijn, vakkundig bediend door de zaalmeesters Patrick en Sophie, is hemels, geplukt uit een 40.000 flessen tellende kelder.

Het geheel staat onder de leiding van de eigenaars, het echtpaar Jean en Armelle Constant, elke dag in het getouw om het de bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken:  “Vous servir: notre règle!”

ARRANGEMENTEN

Het domein La Chartreuse du Val Saint Esprit pakt uit met diverse arrangementen.  Er is bijvoorbeeld al een verblijf van een nacht met diner in Le Robert II (exclusief drank) en buffetontbijt tegen de prijs van 310 euro voor twee personen.

 

La Chartreuse du Val Saint Esprit

Small Luxury Hotels of the World

Directeur-Eigenaar Jean Constant

1, rue de Fouquières

62199 Gosnay – Frankrijk

Tel.: + 33 (0)3 21 62 80 00

LeValSaintEsprit@lachartreuse.com

www.lachartreuse.com

 

(Georges Keters)






>> Reageer (0)
08-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMISCH TOPEVENMENT AAN ZEE IN OOSTENDE

Ostend Queen: 19 mei 2011

Passion for Luxury

Luxe en genot omarmen mekaar op donderdag 19 mei vanaf 19 uur in de salons van het Oostendse toprestaurant OSTEND QUEEN, met aan het fornuis Chef Koenraad Steenkiste. Het wordt een avond vol luxe, entertainment en tongstrelende gastronomie, dat alles overgoten met de mooiste bubbles getekend Champagne Romeo & Juliette. Op het dak van de cultuurtempel Casino-Kursaal, vergasten Sandra Van den Broeck en ex- Miss België Cilou Annys u op zinnenprikkelende verwennerij. Een onvergetelijk zicht op zee zorgt voor het romantische toetje.

GENIETEN

Denis Renty is inspirator en organisator van dit spetterende evenement en kijkt er naar uit: “De crisis duwde luxe en verwennerij de jongste jaren enigszins ietwat naar de achtergrond, terwijl zoveel moois te beleven valt.  En dit hoeft daarvoor niet altijd duur of extravagant te zijn. Met dit exquise evenement brengen we niets dan levensgenieters voor een smaakvolle avond samen, met slechts één doel: genieten met volle teugen.”

 

PURE VERWENNERIJ
De boodschap van Passion for Luxury is simpel: Verwen u zelf en geniet van het mooie leven. Organisator Denis Renty hierover: “En dat is precies wat ons zorgvuldig samengestelde programma doet. Samen met Markies Fiffi wandelt u Ostend Queen binnen. U smaakt tongstrelende gastronomie van chef Koenraad Steenkiste. Proeft sprankelende Romeo & Juliette Champagne. En beweegt op de meeslepende muziek van King Jazz en dj Jean L. Pourveur. Misschien laat u zich verleiden door de sensuele, en stijlvolle act van het burleske dansensemble Les Mademoiselles op laat u zich verbluffen door trendy kunstenaar Stefaan de Croock. Hoe dan ook, Passion for Luxury is een feest voor alle zintuigen.”

GEPASSIONEERDE PARTNERS

Organisator Denis Renty mag dan ook rekenen op de  medewerking van toppers als Maison Mademoiselle, Diamare, Ostend Queen, Romeo & Juliette Champagne, De Lijsterbes, Aporselein, Bar d’Oh, Twobrax, Strook, Bureau Blanc, Not a number en Teksten Touché. Voeg daarbij het organisatieteam, de werkkracht van Céline Buysse en Bureau Blanc, Chef Koenraad Steenkiste en zijn keukenploeg, de directie van Ostend Queen en Hans Deprez en je weet meteen dat de eerste editie van Passion for Luxury alleen het best wil.

 

EEN LEVEN VAN PROEVEN & GENIETEN

Denis Renty groeit op in Hostellerie Renty van zijn ouders Norbert en Liesbeth Renty in Middelkerke. De liefde voor gastronomie geven ze hem met de paplepel mee. Hij volgt een opleiding kok-restauranthouder. Hij is amper 18 als hij naar Londen en Parijs trekt. In deze wereldsteden doet hij onbetaalbare ervaring op in diverse sterrenzaken. Het leger en de liefde doen hem echter terugkeren naar België. Hij werkt een aantal jaren in sterrenrestaurants in Kortrijk, tot de lokroep van de zee hem naar Oostende brengt, waar hij met Aroma zijn eigen koffiebar start. Hij is pas 23. Zeven jaar later stampt hij Food & Beverages uit de grond. Kwalitatief hoogstaande voedingsproducten en dranken importeren en exporteren is zijn motto. En dat doet hij met groot succes. De premiummerken Illy en Wattwiller lanceert Denis Renty in België. Op die manier ontdekt Denis zijn tweede grote passie: marketing. En die ontplooit hij al gauw met een eigen Champagne dat met Romeo & Juliette de meest romantische benaming meekreeg. Intussen pendelt Denis Renty tussen Engeland en België, zijn grootste afzetmarkten. Straks wachten hem nog andere landen.

 

CHAMPAGNE ROMEO & JULIETTE

Met Romeo & Juliette Champagne brengen Denis Renty en zijn zakenpartner Hans Deprez, een kwalitatief hoogstaand product op de markt.

Het gamma Romeo & Juliette Champagne wordt geproduceerd door een traditionele champagneboer met 42 hectare wijngaarden in Pierry, op een steenworp van Epernay.   Champagne is een statussymbool. En een glas frisse bubbels mag niet ontbreken op feestelijke gelegenheden.

 

Meer info:

www.passionforluxury.be

Denis Renty:  0478 23 00 82

Champagne Romeo & Juliette: www.romeojuliette.com

Ostend Queen: www.ostendqueen.be en 059 – 44 56 10

Georges Keters (Pers & PR): 0495 22 68 79 – 058 23 69 79






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MARITIM HOTELS

Ideaal verblijf voor weekend of kort verblijf

MARITIM Hotel in Königswinter

 

Wie er een paar dagjes uit wil, hoeft niet direct duizenden kilometers te vliegen.  Dicht bij huis vindt men alle heil in een midweek of weekend bij onze Duitse buren in het idyllische Königswinter.  Gelegen aan de Rijn aan de voet van het Siebengebirge (Zevengebergte)  is Maritim Hotel Königswinter  een der absolute toppers voor een leuk, ontspannend en culinair verblijf, op iets meer dan drie uur met de wagen.

 

Direct aan de Rijnoever gelegen is het vanaf de aankomst tot het vertrek genieten. De voorbijvarende aken zijn een lust voor het oog en brengen rust. Maritim Hotel Königswinter dompelt u meteen in een elegante sfeer overladen met alle mogelijke comfort waarbij het u aan niets ontbreekt: 250 kamers, inclusief 32 suites, allen met volledig uitgeruste badkamer, telefoon, radio, tv en mini-bar. En voor wie het wenst, met zicht op de Rijn of kasteel Drachenfels. Voeg daarbij alle mogelijkheden voor relaxatie, fitness, wellness, fietsverhuur, stoombad, zwembad, sauna, solarium, kapsalon en onder andere beauty studio en je verblijf kan niet meer stuk. De wagen kan rusten in de ondergrondse parkeerhaven, die 248 plaatsen telt.

GASTRONOMIE

En dan is er uiteraard nog de keuken. De Chefs laten zich niet onbetuigd en verwennen u met klasse. Het restaurant Rheinterassen biedt – zoals de naam het zezgt – een prachtig zicht op de Rijn. Het ontbijtbuffet is werkelijk om van de dromen. Voor lunch en diner kan men er genieten aan de kaart en op zaterdag is er een smulbuffet naar believen. De wijnkaart laat betaalbare pareltjes zien uit alle hoeken van de wereld. De keus aan het buffet is uitgebreid en bijzonder verzorgd. Wie na een verkwikkend diner nog even wil relaxen kan zijn gading vinden in de Piano Bar met live muziek of genieten van een leuk biertje in de klassieke Bier- en Weinstube Rhein’sche Stuff.

TE ZIEN IN DE REGIO

Een verblijf in Maritim Hotel Köningswinter, hoe kort ook, biedt tal van mogelijkheden. De centrale ligging brengt je overal binnen wandelafstand naartoe. Het ganse jaar door zijn er feesten. Of wat dacht je van de Rhein in Flammen of het Winterfest, twee uitbundige festiviteiten die de spreekwoordelijke “Rheinische” vrolijkheid onderstrepen. Dat bier en wijn hierbij overvloedig vloeien en muziek en gezang de kroon op het feestwerk zetten hoeft geen betoog. Onze Oosterburen zijn immers meester in dat soort “Festen”.

Wie aan de Rijn verblijft mag niet nalaten een boottocht op de agenda te plaatsen. Aan boord is sfeer en de al om gekende Duitse Gemütlichkeit alvast rijkelijk te vinden. De Rijn zorgt na elke bocht voor een nieuwe aangename verrassing. Wie het meer begrepen heeft op wat geschiedenis en cultuur maakt een uitstapje naar de Drachefels met kasteel Drachenburg en de Nibelungenhal, goed voor een leuke wandeling te midden groen. Leuk is er zich naartoe laten brengen met de Drachenfelsbahn, oudste tandradspoorbaan van Duitsland. Op de top van Drachenfels wordt je beloond met een mooiste uitzicht op de Rijn.En bij mooi weer is het volop genieten van de skyline van Keulen.

IDEALE ARRENGEMENTEN

Directeur en general manager Henrik Grosse-Perdekamp, executive assistent manager Gabriele Bugge en sales manager Kay-Christian Dubbert ontvangen u met open armen en zorgen dat het u aan niets ontbreekt. “Kiezen voor Martim Hotel Königswinter is kiezen voor ontspanning en rust. Men kan genieten op het unieke Rijnterras, wandelen in het Zevengebergte of gewoon wat slenteren langs de promenade. Ideaal voor een kort verblijf. En voor wie wenst te shoppen,  Bonn (op 15 minuten), Keulen (op een half uurtje) en Koblenz op minder dan een uurtje met de wagen. Leuk toch? Na een mooie dag, naderhand lekker tafelen. Ideaal”, vertelt executive assistent manager Gabriele Bugge vol enthousiasme.

En om dit allemaal extra te onderstrepen pakt Maritim Hotel Königswinter uit met een twee schitterende arrangementen. De RIJNIMPRESSIE is te boeken tot eind oktober: 2 x overnachting, inclusief ontbijt, welkomstcocktail in de bar, 2 x avondmaal in kader half pension en op zaterdag smulbuffet, één boottocht over de Rijn en vrij gebruik van zwembad, sauna, stoomcabine en fitness: 208 euro per persoon. Idem dito (uitgezonderd boottocht) bij het VERWENWEEKEND AAN DE RIJN, het hele jaar boekbaan tijdens de weekends: 228 euro per persoon. Dat alles bij beschikbaarheid. Meer info bij je vertrouwde reisagent.

 

MARITIM Hotel Königswinter

Rheinallee 3 – 53639 Königswinter

+49 (0) 2223 707 0

www.martim.com en info.kwi@maritim.de

(Georges Keters)






>> Reageer (0)
06-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.POLITIEZONE MIDDELKERKE WAAKT OVER VEILIGHEID TOERISTEN

Ontslagnemende minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom bezoekt Middelkerkse Politiezone met oog op de veiligheid tijdens zomervakantie

 

“Vriendelijke doch kordate aanpak levert resultaten op”

 

Ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom bezocht, geflankeerd door senator Bart Tommelein, vrijdag 6 mei de lokalen van de Middelkerkse politie.  Ze kreeg naast een rondleiding ook uitleg van burgemeester Michel Landuyt en korpschef Joos Duchi over de werking van de Middelkerkse Politiezone, een politie die zich optimaal voorbereid op de nieuwe zomervakantie. Als minister bezocht Annemie Turtelboom uiteraard al meerdere politiezones. Zij was dan ook in de wolken en stelde de Middelkerkse Politiezone als een voorbeeld. “Een parel, zelden heb ik een dergelijke omvangrijke crisisruimte gezien. Het pleit voor de inspanningen die het Middelkerkse gemeentebestuur in het algemeen en de politie in het bijzonder gepresteerd heeft”, gaf de minister nog mee.

BURGEMEESTER MICHEL LANDUYT

Burgemeester Michel Landuyt was uiteraard bijzonder tevreden met de bevindingen van de minister: “Met onze crisisroom zijn we dan ook uitstekend voorbereid om niet enkel op het terrein maar ook daarbuiten gepast in te grijpen en te coördineren in geval van nood, bijvoorbeeld als er kinderen vermist zijn op het strand of mocht er iets fout lopen bij grootschalige evenementen.  Gelukkig hebben wij nog nooit van onze crisisruimte gebruik moeten maken en ik hoop dat dit dankzij de inzet van ons politiekorps en de ondersteunende federale maatregelen ook in de toekomst zo zal blijven.”

“Concreet heeft de minister ons beloofd dat wij tijdens de drukke zomermaanden geen versterking hoeven te verlenen bij manifestaties of massa-evenementen in het binnenland.  Gezien de druk op ons politiekorps tijdens de zomermaanden, waarbij nu reeds heel veel ’s nachts en tijdens de weekends moet gewerkt worden, is dit een noodzakelijke en logische beslissing.  Daarenboven krijgen wij naast federaal politiepersoneel en een interventiekorps ook voor een 15-tal dagen een paardenpatrouille en een helikopter, die voor de hele kustzone gebruikt wordt.  Met de paarden kunnen wij de omgeving van de campings en de duinen nauwlettend in de gaten houden.  Daarnaast zal ook politie op mountainbike ingezet worden om drukke en moeilijk toegankelijke toeristisch-recreatieve zones te bewaken, in het bijzonder langs de Zeedijk.  Zo bestrijken we dus ons volledige grondgebied.”

“Niet enkel op drukke plaatsen, maar ook op bepaalde risicovollere tijdstippen zorgen we dat de politie zichtbaar aanwezig is.  Zo wordt er een ploeg ingezet om rond het sluitingsuur in de uitgangsbuurt een oogje in het zeil te houden.  Sommigen blijven dan vaak nog wat rondhangen terwijl ze wachten op de eerste tram, wat wel eens voor overlast zorgt.  Door dan heel nadrukkelijk aanwezig te zijn, voorkomen we dit” aldus nog de burgemeester.

KORPSCHEF JOOS DUCHI

Met de steun van het gemeentebestuur van Middelkerke weet Joos Duchi, korpchef  van de Politiezone Middelkerke met vaste vriendelijke hand en kordate aanpak de aanzwellende toeristengroep in toom te houden: “De veelheid van toeristen tijdens de zomermaanden leidt niet tot zwaardere maar wel tot meer incidenten en interventies.  Vaak gaat het dan om lichtere vormen van overlast, bijvoorbeeld als iemand wat te diep in het glas gekeken heeft.  Onze politie streeft ernaar om een dienstverlenende houding aan te nemen en zich vriendelijk op te stellen.  Tegelijk treden we ook hard op als het nodig is en pakken wij overlast proactief aan door duidelijk aanwezig te zijn in het straatbeeld.  Tijdens de zomermaanden worden dan ook ongeveer een derde meer manschappen ingezet als tijdens het laagseizoen. Al bij al hebben wij in onze badplaats tot dusver nog nooit grote problemen of incidenten gehad, ook niet tijdens de zomermaanden.  Onze vriendelijke maar, indien nodig, ook kordate en harde aanpak werpt dus haar vruchten af  en we gaan komende zomer die lijn dan ook doortrekken.”, besluit korpschef Joos Duchi, klaar om alweer een hopelijk rustig en incidentvrij seizoen tegemoet te gaan, tot heil van de plaatselijke bevolking en de toerist die niets lieven wil dan genieten. In Middelkerke natuurlijk.

 (Georges Keters)

 






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

   

 
SUCCESJAAR VOOR DEUTSCHE BAHN

 

Deutsche Bahn heeft 2010 met een sterke groei afgesloten. De omzet van het concern steeg met 17,9% en het aantal treinreizigers nam met 2,2% toe.  Alle bedrijfsonderdelen van DB produceerden zwarte cijfers. President-directeur dr. Rüdiger Grube: “Economisch succes schept de voorwaarde voor een nog klantvriendelijker bedrijf”.

 

In 2010 kon Deutsche Bahn in alle relevante markten weer een duidelijke groei realiseren. Het aantal treinreizigers dat Deutsche Bahn in 2010 vervoerde is - ondanks enkele technische problemen met materieel - met 42 miljoen gegroeid naar 1,95 miljard (+2,2%). De reizigers van dochteronderneming Arriva zijn daarin niet meegeteld. In totaal werden in de treinen van DB 78,6 miljard reizigerskilometers afgelegd.

 

De omzet van het DB-concern steeg in 2010 met € 5,1 miljard naar 34,4 miljard euro (+17,3%). De winst ligt met een krappe 1,9 miljard euro 181 miljoen euro boven het resultaat van 2009 (+10,7%). Deutsche Bahn verhoogde haar netto investeringen met 259 miljoen euro naar 2,07 miljard euro (+14,3%). Grube: “Ons doel is om het Deutsche Bahn de komende jaren nog klantvriendelijker te maken. Het economisch succes van DB schept een belangrijke voorwaarde voor betere service en kwaliteit”, meldde hij tijdens de presentatie van de jaarcijfers in Berlijn.

 

Reizigersgroei België

Ook de reizigersaantallen op de rechtstreekse ICE-verbinding tussen Brussel en Frankfurt stegen significant. In 2010 werden ruim 580.000 internationale reizigers geteld, 14% meer dan in 2009. Steeds meer reizigers boeken via de DB site (www.bahn.com/be) en via de kanalen van coöperatiepartner NMBS. Deze toename is in hoge mate terug te voeren op het feit dat de consument meer aandacht krijgt voor de gunstige Europa-Spezial tarieven en het internationale netwerk van DB, dat vanuit Duitsland met 250 dagelijkse verbindingen meer dan 80 Europese steden aandoet. Dagelijks maken zo’n 40.000 reizigers gebruik van deze verbindingen. Om aan de stijgende vraag te blijven voldoen is het aantal dagelijkse verbindingen tussen Brussel-Frankfurt sinds december 2010 verhoogd van 3 naar 4, in beide richtingen.

 

Deutsche Bahn werkt de komende jaren hard aan het optimaliseren van de service en dienstverlening. Verder wordt het succesvolle CO² reductieprogramma verder opgevoerd. Vanaf december 2013 biedt DB drie keer per dag een nieuwe ICE-verbinding tussen Brussel (vanuit Amsterdam) en Londen.

 

OOOOOO


>> Reageer (0)
13-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN ZEE

Wijnweekend haalt fijnproevers naar Middelkerkse Casino

Château Magnol grote trekpleister

 

Wijnliefhebbers en lekkerbekken zitten van vrijdag 15 tot en met zondag 17 april goed in Middelkerke en Westende. Drie dagen lang staan de beste flessen van Wijnhandel Renty & Vanhoutte met kroonjuweel Château Magnol als grote trekpleister in de kijker. Een organisatie Dienst voor Toerisme Middelkerke onder supervisie van Johnny Devey, schepen voor Toerisme

 

WIJNHANDEL RENTY & VANHOUTTE

 

Dit jaar staat geen speciaal thema op de agenda. Coördinator Klaas Germonprez: “Het geheel is gebouwd rond Wijnhandel Renty & Vanhoutte met aandacht voor diverse nevenproducten die het degusteren van de wijn nog aangenamer maken, met extra aandacht voor streekproducten als daar zijn De Beauvoorder uit Veurne, Het Beste van bij Ons uit Ieper, geflankeerd door enkele streekproducten uit onze zustergemeente Vresse-sur-Semois. Wijnkenner Alain Bloeykens zorgt voor extra commentaar en tips bij wijn proeven en wijn kopen terwijl Steve Vanparys en Pierre Hacha zorgen voor Cookdemo’s, elke dag vanaf 14.30 uur.”

 

BARTON & GUESTIER

 

Top van de driedaagse is het wijngamma van een Barton & Guestier in Château Magnol, het oudste handelshuis van Frankrijk en deel uitmakend van Châteaux et Domaines Castel, de grootste Franse wijnproducent en de vierde wereldwijd. Zaakvoerder en wereldwijnkenner Francky Renty van Wijnhandel Renty & Vanhoutte is exclusief verdeler in België van deze prachtwijnen. “We laten de bezoekers aan het Wijnweekend kennis maken met het ganse gamma, van genietbare en betaalbare wijnen al over de fraai reeks getekend Barton & Guestier, intussen in onze regio sterk gekend bij heel wat restaurateurs, tot de top met het raspaardje Château Magnol als absolute hoogvlieger”, stelt Francky Renty.

 

TOPDAG VOOR MIDDELKERKE

 

Toerismeschepen Johnny Devey kijkt vol verwachting uit naar deze 6de editie van het Wijnweekend. “Naast Wijnhandel Renty & Vanhoutte wordt het ook genieten van Winetime uit Nieuwpoort, Italiaanse Delicatessen uit Middelkerke, Monteberg Wijngoed uit Dranouter, De Beauvoorder uit Veurne en onder andere Boucherie Antoine uit Vresse. Zij laten in het Casino hun beste producten proeven. Het wordt zonder meer opnieuw een topdag in Middelkerke. In de diverse restaurants staan speciale menu’s op de agenda”, aldus schepn Johnny Devey, notoir liefhebber van een goed glas en lekker tafel. Meer info over de menu’s: www.middelkerke.be

 

De wijnbeurs is vrij toegankelijk op vrijdag 15 april van 12 tot 21 uur en op zaterdag 16 en zondag 17 april van 10 tot 18 uur. Op zaterdag 16 april is Radio 2 van 8 tot 10 uur te gast in de Baccarazaal van het casino. Toegang: 12,50 euro.

(Georges Keters)






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE BIJ ONZE BESTE NOORDERBUREN

Zeeland walhalla voor lekkerbekken

Zeeuwse Zilte Zaligheden

Zierikzee, Veere, Goes, Yerzeke, Vlissingen en onder andere Middelburg, Goeree, Renesse en Bruinisse zijn onlosmakend verbonden aan mosselen, oesters, kreeft, garnaal en vangverse vis en wapperen hoog in het blauw-wit-rode vaandel van onze geliefde Noorderburen. Het is duidelijk, Zeeland is het paradijs, het walhalla voor lekkerbekken, gastronomische hoogstandjes graag ingevuld door de Zeeuwse Zilte Zaligheden.

 

Al deze geneugten zijn te genieten in diverse eethuizen, bistrots, brasseries en gezellige restaurantjes. Tussenin is het eens zo leuk enkele bedrijven, landerijen en of natuurgebieden te bezoeken, zaken die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met de realisatie en of kweek van de unieke producten die Zeeland telt. En dat zijn er heel wat.

DE PERENBOOM

Na amper een paar jaar wisten Barbara en Martijn Mastenbroek hun restaurant bistro in Burgh-Haamstede uit te bouwen tot een culinaire stopplaats waar de Chef zorgt voor uitstekende driegangen menu’s, zowel in de bistro (waar een lunch en dinerkaart wacht) als in het sfeervol restaurant. Proef er alvast eens van de Paling Sam Uil of een Heretenboutfilet gegaard op stro. Enig. Gastvrouw Barbara vertroetelt u met leuke wijnen. Voor zij die na een succulent avondje genieten, wachten leuke hotelkamers vanaf 72 euro per nacht. Voor wie wat langer wil blijven met de familie, is er al een appartement vanaf 575 euro per week. DE PERENBOOM, Achterweg 9, 4328 LZ Burgh-Haamstede, tel. +31 (0)111 65 19 72, info@deperenboom.nl en www.deperenboom.nl

DE ETAGE

Zie, proef en beleef Zeeland op hoog niveau is het credo dat eigenaar Ben Verloo en gastvrouw Fleur naar voor schuiven als slagzin om hun gloednieuw restaurant De Etage in de kijker te stellen. Geen ijdele woorden,  niets is minder waard. Hetgeen Chef Marco Verspeten uit de oven tovert tart alle verbeelding. Het feest begint steevast met een uitgebreide proeverij van Zeeuwse Zilte Zaligheden: krab, paling, mesheften, oesters, mosselen. De Kabeljauwrug met Zeeuwse mosseltjes en een saffraan sausje met bieslook zette de kroon op het werk. Subliem, uitstekend gegaard, smeltend in de mond. Een échte Zeeuwse Zilte Zaligheid. Voeg daarbij een heerlijke fles uit Frankrijk, Spanje, Nieuw-Zeeland of zelfs uit Schouwen-Duiveland, je culinair festijn kan niet meer stuk. En er is nog meer: De Etage pakt elke maandag uit met een Diner Compleet (aperitief, 3-gangen verrassingsmenu, 2 glazen wijn, koffie met zoetigheden) aan de prijs van 45 euro. De Etage is sinds dit jaar ook lid van De Kring van de Oosterschelde kreeft. Restaurant De Etage, Jachthavenweg 61a, 4311 NC Bruinisse, tel.: +31 (0)111 48 42 48, de-etage@sailorsinn.nl en www.de-etage.nl

POISSON & CUISINE

Trek in een bezoek bij een visverwerker, dan ontvangt Mark Kern je graag in zijn visverwerkend bedrijf Poisson & Cuisine in Stellendam. De man is bezeten door alles wat uit de zee komt, verstrekt uitleg over versheid, kwaliteit en diversiteit van de Zeeuwse producten, proeverij inclusief. Poisson & Cuisine, Meester Snijderweg 55, 3251 LJ Stellendam, tel. +31 (0)187 49 18 00, info@poisson-cuisine.nl en www.poisson-cuisine.nl.

VISAFSLAG STELLENDAM

Iets verder op kan je elke werkdag tegen 8 uur de veiling van de aanvoer van de Stellendamse vissers meemaken in de Visafslag. Directeur Johan van Nieuwenhuyzen van United Fish Auction is uw gastheer. Visafslag Stellendam, Meester Snijderweg 5, Stellendam, info@unitedfishauctions.com en www.unitedfishauctions.com

DE ZEEMEEUW

Boven de vismijn en visafslag kan je al dat moois dat de vissers de afgelopen nacht uit de Noordzee meebrachten proeven in het restaurant De Zeemeeuw. Hier staat Kees van der Bok aan het fornuis en is uiteraard een meester in visbereidingen. Gastvrouw Leni schoof met de breedste glimlach een door Kees vangverse gebakken grietfilet met stampotje van polderpuree en garnalenjus op tafel. Verser kan niet. Het echtpaar is tegelijk eigenaar van hotel-café-restaurant Akershoek in Ouddorp, info@hotelakershoek.nl en www.hotelakershoek.nl voor zowel De Zeemeeuw als Akershoek.

LANDGOED MOERMOND

Wie de regio op makkelijke wijze wil verkennen kan zich een paar dagen nestelen in het Landgoed Moermond in Renesse. Manager Remco Roestenburg is uw gastheer.

Meer info: info@landgoedmoermond.nl en  www.landgoedmoermond.nl

 

Met dank aan drs. Sylvia M.E. De Geest, directeur Zeeland Schouwe-Duiveland en Balth.P. Roessingh, PR,  info@jcom.nl en www.jcom.nl

Georges Keters








>> Reageer (0)
12-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET BESTE AAN DE KUST

Week van de Zee in Nieuwpoort

Van vrijdag 29 april tot en met woendag 15 mei lopen in de verschillende badplaatsen activiteiten die de natuur en het milieu aan de kust in de kijker plaatsen.  Het programma in Nieuwpoort zal ongetwijfeld jong en oud weten te bekoren:

Zaterdag 30 april van 10 u tot 12 u: verkenning in het unieke natuurreservaat ‘De IJzermonding’ waar watervogels zich in de slikken en schorren bijzonder thuis voelen.  Een natuurgids vertelt je meer over hun tafelmanieren en wat zowel op hun menu staat: langpootkreeftjes, kokkels, wadslakjes en onder andere  strand- of penseelkrabben.

Afspraak op het einde van de parking Halvemaanstraat.  Laarzen en verrekijker zijn aanbevolen.

Zondag 1 mei van 10 u tot 12 u: ontdekking in de wondere wereld van de straatnamen.  Een wandeltocht doorheen Nieuwpoort-bad op zoek naar gedichten, verhalen en foto’s.  Aansluitend wordt u vergast op een bio-aperitief en een zeehapje. Afspraak aan het toerismekantoor op het Hendrikaplein.  Deelname: € 3.  Ook toegankelijk voor rolstoelpatiënten.

Zondag 1 mei van 14u30 tot 16u30: leerrijke wandeling in de Simliduinen op zoek naar de geneeskrachtige kruiden en planten die er voor komen. Afspraak aan de St.-Bernarduskerk.

Zondag 8 mei van 9u30 tot 12 u: Zeedorp ‘Leve de Zee’.  Een gezinsactiviteit met krabben vangen op het staketsel, schelpen zoeken, zeediertjes zoeken op het strandhoofd, turen naar zeevogels, een voeltent met workshop klei en een bezoek aan de garnaalkruiers van ‘De Spanjaardbank’.  Als afsluiter: proven van de vers gekookte garnalen. Afspraak ter hoogte van het westerstaketsel.

Zaterdag 14 mei om 10 u: demonstratie bevissing met fuiken.  Paling en andere trekvissen hebben het moeilijk.  In Nieuwpoort zet men de spuien op de IJzer nu bij opkomend tij op een kier om vissen door te laten.  Onderzoekers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek stelden vast dat zo 400 keer meer glasaal zijn weg landinwaarts vindt.  De vangst wordt tot 17 u tentoon gesteld. Afspraak op de rechteroever van de IJzer, ter hoogte van het sluizencomplex De Ganzepoot.

Meer info: www.nieuwpoort.be en info@nieuwpoort.be






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topgastronomie

Dorpsslagerij groeit uit tot absolute marktleider

Ganda Ham Belgische delicatesse

Toen  slager Roger Cornelis en zijn eega Maria Mattheeuws in 1954 met Vleeswaren Corma een kleinschalige dorpslagerij op poten zette, zullen ze wel nooit gedacht hebben dat hun hoofdproduct van ambachtelijk gedroogde ham het tot markleider zou brengen binnen het wereldje van de gastronomie. Met dank aan de inbreng van zoon Dirk die via het invoeren van de eigen merknaam Ganda Ham tot een wereldproduct wist uit te bouwen.

Wie ham zegt, denkt meteen aan varken. Eeuwen voor onze tijdrekening was het varken in China populair als huisdier, tegelijk het meest geconsumeerde dier. Het varken kreeg lang het predicaat van minderwaardig vlees opgespeld. Het vlees kwam vooral op tafel bij boeren en plattelandsbewoners, populatie die sterkte zocht in de consumptie van het varken, dier dat van kop tot staart genuttigd werd. Niets ging verloren. Meer nog, het varken was makkelijk te kweken en was niet kieskeurig om zijn voedsel. Het was tevreden met de restjes en peuzelde letterlijk alles op. Uitstekend dus voor de kwekers die tegelijk de winter doorkwamen met het geslachte varken in te pekelen. Naderhand ging men in de kweek voor minder vet en meer vlees zodat “gewerkt” werd aan het varken. Een slachtrijp varken bevatte dan ook stevig en mals vlees. Zowat alles is er bruikbaar van. Flink gegeerd waren uiteraard de hammen. En hiervan maakte Roger Cornelis uit Wetteren, later in Mariakerke bij Gent zijn specialiteit: gedroogde rauwe hammen.

AMBACHTELIJK

Slager Roger Cornelis zweert bij het ambachtelijke en zijn zaak groeit zienderogen. Een nieuwe verhuis dringt zich op en in 1969 vestigt hij zich op de huidige plaats in Destelbergen. Ondernemend als hij was voerde Roger proeven uit voor de productie van rauwe hammen op basis van droogzouting volgens het oude Vlaamse procedé, techniek die al jaren in Spanje en Italië werd toegepast: droog gezouten hammen in zes maand. Het legt hem geen windeieren en het bedrijf kan de vraag nauwelijks volgen.

DIRK CORNELIS

Vleeswaren Corma gooit dan ook hoge ogen op de vleesmarkt. In 1980 krijgt vader Roger versterking van zoon Dirk. Hij bleef niet stilzitten en trok de wereld rond om enerzijds uit te zoeken hoe men hammen pekelde en anderzijds op welke wijze men ze droogde. Dirk ontdekt dat het gebruik van zeezout leuke aroma’s oplevert. “We wrijven de buitenkant van de ham in met droog zout, wat het vocht uit het vlees trekt terwijl de jus in de ham blijft. Zeezout zorgt voor een meerwaarde”, vertelt Dirk Cornelis, gepassioneerd door het vak. De toegepaste methode zorgde in minimum van tijd dat de Corma hammen, intussen in 1985 vervangen door de merknaam GANDA HAM, de deur uitvlogen. Men kon de productie nauwelijks volgen. “Maar we maakten er geen race van, we hielden het op kwaliteit. Grondstof ligt aan de basis van kwaliteit”,  geeft Dirk Cornelis nog mee, vandaag onbetwist marktleider met een firma die intussen is uitgegroeid tot 45 man die allen staan voor één enkel product: Ganda Ham, verwijzend naar de oud-Keltische benaming voor de stad Gent.

GANDA HAM IN DE KEUKEN

Intussen is Ganda Ham een begrip geworden binnen het wereldje van de fijnproever. De ham, steeds bereid volgens de aloude Vlaamse traditie, is een begrip geworden. Topchefs als Felix Alen (Hof ter Rhode, Diest), Peter Goossens (Hof van Cleve, Kruishoutem), Rudi De Volder (’t Convent, Lo-Reninge), Frank De Wilde (Quartier Sauvage, Gent), Sergio Herman (Oud Sluis, Sluis) en, naar onze mening de allergrootste, Geert Van Hecke (Karmeliet, Brugge), gebruiken het graag bij de bereiding van hun succulente schotels.

GANDA HAM GAMMA

Het is duidelijk, de opgang van de Ganda Ham is nog nauwelijks te stuiten. Enkele jaren geleden kwam er een intense samenwerking tot stand tussen Ganda Ham en de geitenkaasmakerij Le Larry uit Lochristi, kazen op ambachtelijke wijze gemaakt uit zowel biologische als conventionele melk, zonder toevoeging van kleurstoffen en of bewaarmiddelen.  Naast de ham en kaas is er sinds kort ook de Ganda Tripel op de markt, een 9,50 % vol. alc, natuurlijk bier van hoge gisting met nagisting op de fles, speciaal ontworpen voor de bierliefhebber. Een lekkernij in het glas;

BEDRIJFSBEZOEK

Voor wie het wenst staat Ganda Ham open voor groepsbezoeken, minimum 15 man. De rondgang duurt anderhalf uur, degustatie inbegrepen. Deelnemen kost 3,50 euro per persoon. Uitgebreide proeverijen kunnen ook.

Ganda Ham – nv CORMA

Directeur: Dirk Cornelis

Haenhoutstraat 210 – 9070 Destelbergen

Tel.: 09 353 74 10

info@ganda.be en www.ganda.be

(Georges Keters)






>> Reageer (0)
05-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN NEDERLAND
Klik op de afbeelding om de link te volgen

4-Sterrenhotel, wellness- en culinair paradijs in Zeeland

Amadore Wellness Hotel De Kamperduinen

Op het ongetwijfeld mooiste plekje van Zeeland, tussen het Veerse Meer, de duinenrand en de Noordzee op het uiterste puntje van Noord-Beveland, werd vorig jaar een voormalig appartementencomplex omgetoverd tot een viersterrenhotel met alles er op en eraan: top wellness, sauna, massage, binnenzwembad, rust, gastronomie, leuke brasserie, warme ontvangst en ongekunsteld vriendelijk onthaal: Amadore Wellness Hotel De Kamperduinen, de nieuwste telg van de groep Amadore Zeeuwse Hotels & Restaurants, hotelgroep uitgebouwd door algemeen directeur Jerry van Zuylen.

Proef de sfeer en ontspan is hier geen holle slogan, maar het wijst meteen de weg naar een ontspannen verblijf.  Het complex in amper in een jaar tijd uitgegroeid tot een begrip in de regio. Hotelmanager Christina Acda is in de wolken: “Het is een plezier te zien dat onze klanten met volle teugen genieten. Onze royale kamers zijn uitgebouwd met boxspringbedden, luxe badkamer met instapdouche, bad, minibar en onder andere flatscreen tv. Heel wat kamers hebben ook een ruime balkon. Daarnaast staan er nog appartementen en penthouses ter beschikking, al dan niet te gebruiken voor families”, vertelt een immer blij gemutste Christina Acda die bijzonder veel belang hecht aan de sfeer binnen het hotel. “De gasten moeten zich zonder meer thuis voelen. Het zijn geen nummers, maar gasten in de echte zin van het woord. En dan is een persoonlijke benadering de ideale formule. Het persoonlijk contact doet wonderen”, geeft de gepassioneerde hotelmanager Christina Acda nog graag mee.

WELLNESS

Een de absolute troeven van Amadore Wellness Hotel De Kamperduinen is de wellness. Een rustgevende wandeling doorheen het paradijs van massages, sauna, sunshower, jetstream zwembad, dompelbad en onder andere de stortdouche en whirlpool laat zien dat het de gast op zoek naar ontspanning zich onmiddellijk thuis voelt. “Alle facetten zijn aanwezig, zon, licht, strand en zee zijn de extra troeven die ons hotel weet te schenken”, zegt Mike Heremans, F&B manager en rechterhand van de hotelmanager, duidelijk genietend van de rust die de binnentuin uitstraalt. “Onze gasten genieten hier niet alleen van diverse schoonheidsbehandelingen en massages uitgevoerd door gediplomeerde specialisten maar kunnen tegelijk genieten van de buitenaccommodatie als daar zijn de fitness, het fietswerk en het wellness-huisje, onze jongste aanwinst”, besluit Mike Heremans.

GRAND CAFE RAYMONDO

Sfeer en warmte zijn de sleutelwaarden die Brasserie De Kamperduinen onder de vleugels van Grand Café Raymondo hanteert. Zaalmeester Mike Heremans (Hotelschool Ter Duinen Koksijde) zwaait er de plak. “Het is onze betrachting de ultieme smaak van Zeeland op het bord te brengen via gebruik van niets dan streekgebonden producten. Chef Johan Dick – ooit in de leer bij de beste Michelinsterren – zorgt er elke dag voor hoogstaande culinaire verrassingen”, stelt Mike Heremans. Inderdaad, kreeft, oesters, mosselen, plaatselijk wild,  gevogelte en het alom geprezen lamsvlees zijn de grote spelers op het bord. Voeg daarbij een gevarieerde wijnkaart en je culinair uitstapje naar Brasserie De Kamperduinen kan niet meer stuk.

TE DOEN

Wie zijn verblijf in De Kamperduinen wil koppelen aan een verkenning van de regio zit goed. Noord-Beveland is het kleinste eiland van Zeeland. Watersporters zijn er dus aan het feest. Het hotel ligt op een paar honderd meter van het strand en in de buurt is het genieten van het Veerse Meer. Fietsers kunnen hun geluk niet op en uitstapjes naar Goes, Zierikzee en Middelburg staan steevast op de agenda.

GROEP AMADORE

Elk van de hotels en restaurants uit de groep Amadore bezit zijn eigenheid maar dragen allemaal de kwaliteitsstempel die Amadore hoog in het vaandel laat wapperen, stempel die staat voor topkwaliteit, optimale service en grenzeloze gastvrijheid. De groep telt niets dan klasrijke huizen: Amadore Grand Hotel Arion in Vlissingen (www.hotelarion.nl), Amadore Hotel Arneville in Middelburg (www.hotelarion.nl), Grand Café Hotel Jersey in Goes (www.grandcafejersey.nl), Grand Café Stefano’s in Vlissingen (www.stefanos.nl), aansluitend telkens een Grand Café Raymondo (www.raymondo.nl). Algemene info: www.amadore.nl

 

De Kamperduinen Amadore Wellness Hotel

Manager Christina Acda

Patrijzenlaan 1 in 4493 RA Kamperland,

Tel.: +31 (0)113 370 000

info@dekamperduinen.nl en www.dekamperduinen.nl

 

(Georges Keters)


>> Reageer (0)
04-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FIETSEN ZONDER ZORGEN MET REIZEN LAUWERS

Reizen Lauwers lanceert

 www. Fietsburo. be

Website om eigen fietsvakantie samen te stellen

 

Reizen Lauwers is sinds 3 april 2011 een gloednieuw  en uniek project rijker: met de  www.fietsburo.be kunnen wielerliefhebbers er hun eigen fietsvakantie samenstellen of kiezen een arrangement.  Reizen Lauwers zorgt voor de praktische organisatie ervan.

FIETSVAKANTIE A LA CARTE

Op de website stellen fietstoeristen hun eigen vakantie in Vlaanderen of Nederland samen – voor vier tot tien personen. Francois Deroep, marketingverantwoordelijke bij Reizen Lauwers: “De wielerliefhebber kiest zelf waar hij vertrekt en aankomt – én hoeveel dagen hij over de tocht doet.  Wij zorgen voor de praktische organisatie.  Plant een vriendengroep een fietstocht van Antwerpen naar Vlissingen – in twee dagen tijd?  Dan stippelen wij de route uit en regelen de overnachting, inclusief ontbijt. De bagage vervoeren naar het hotel?  Of de toeristen – mét fiets – terug naar het startpunt brengen? Allemaal geen probleem!”

FIETSARRANGEMENT

Wie zelf geen inspiratie heeft, kan kiezen voor een fietsarrangement. Reizen Lauwers stippelde in elke Vlaamse provincie een aantal meerdaagse fietstochten uit.  Francois Deroep hierover: “Vlaanderen is een prachtig decor om in te fietsen. De mooie natuur en het historisch erfgoed zijn ideale ingrediënten voor een ontspannende fietsvakantie.”

FIETSBURO VOOR DE WIELERGEKKEN VLAMING

De Vlaming is wielergek – zoveel is zeker. De voorjaarsklassiekers brengen  traditiegetrouw veel mensen op de been. Maar we kruipen met z’n allen ook zélf op de fiets.  “We organiseren al enkele jaren fietsvakanties in het buitenland: een gigantisch succes. Maar onze klanten snakten ook naar fietsformules in Vlaanderen en Nederland. Daarom zijn we gestart met www.fietsburo.be, een  innovatief concept dat duidelijk in de smaak valt”, stelt François Deroep, vol enthousiasme.

REIZEN LAUWERS

Reizen Lauwers, gevestigd in Boechout, is marktleider in de organisatie van begeleide autocarvakanties. De grootste troef van het bedrijf – dat al bestaat sinds 1947 –  is de uitstekende verhouding prijs en kwaliteit. Ondertussen blijft Reizen Lauwers zijn reisaanbod uitbreiden voor elk wat wils: vliegvakanties, cruises en onder andere citytrips. Benieuwd naar het nieuwste project? Neem dan snel een kijkje op onze unieke en kersverse www.fietsburo.be.

 

Meer info:

François Deroep – Marketingverantwoordelijke Reizen Lauwers

Nijverheidsstraat 17 - 2530 Boechout - Tel. +32 (0)70 35 08 18

E-mail: francois@lauwers.be

www.lauwers.be en www.fietsburo.be






>> Reageer (0)
03-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NEDERLAND - GASTRONOMIE IN ZEELAND

Stichting Promotie Oosterscheldekreeft

Vlaams minister-president Kris Peeters opent  Oosterscheldekreeftenseizoen in Zierikzee

 

ZIERIKZEE – Onder ruime belangstelling mocht Vlaams minister-president Kris Peeters aan boord van de Frisia de eerste Oosterscheldekreeft anno 2011 in ontvangst nemen. Hij schoof de nog spartelende gepantserde lekkernij door naar Chef Leon Wissen die voor de gelegenheid het fornuis van zijn restaurant De Stadschuur ruilde voor het kombuis van de Frisia. De dag kon toen al lang niet meer stuk.

 

Zierikzee, hartje culinair Nederland, staat traditiegetrouw de laatste donderdag van de maand maart borg voor het inhalen van de eerste Oosterscheldekreeft, culinair feest op de golven waarbij de notabelen – met zijn allen netjes verdeeld over diverse vaartuigen – op hun paasbest op de Oosterschelde smullen van al het lekkers uit Zeeland. Dat alles in een vlekkeloze organisatie van De Kring van de Oosterscheldekreeft, getekend Balth Roessingh. De kreeft wordt nog tot half juli in de voornaamste Zeeuwse restaurants geserveerd.

ZIERIKZEE

De pittoreske haven van Zierikzee is al tien jaar het epicentrum om de Oosterscheldekreeft in al zijn glorie aan het grote publiek voor te stellen. Deze heerlijke ceremonie, een volksfeest waarbij notabelen samen aan de kreeftentafel genieten van al dat moois dat uit Zeeland en Schouwen-Duiveland te proeven is. Voorzitter van de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft Luit Ezinga was de koning te rijk de Vlaamse Minister-President Kris Peeters te mogen begroeten, samen met diverse ambassadeurs, burgemeesters, Chefs en onder andere niets dan lekkerbekken. Daarbij een flinke vloot liefhebbers uit Vlaanderen, bont gezelschap dat – gewapend met regenschermen – zich aan boord van de diverse schepen en zeilschoeners hees. De kreeftenvangst kon beginnen.

EERSTE KREEFT

De vloot koos koers voor de Oosterschelde om er de fuiken aan boord van de ZZ10 te hijsen. Minister-President Kris Peeters – genietend van de sfeer aan boord van de Frisia – nam met de breedst mogelijke glimlach de allereerste Oosterscheldekreeft 2011 in ontvangst. Hij schoof die evenwel vlug door richting kombuis. De rest van de kreeft zou volgen. Intussen vloeide de Champagne Moët & Chandon welig, met dank aan Bob Bron, directeur Moët Hennessy Nederland. De rest laat zich raden, de kreeftenlunch werd een succulente smulpartij waarbij eenieder het zich flink liet smaken, selecte kreeftenwijn binnen handbereik.

KREEFTENWIJN 2011

Al even traditioneel als de vangst van de eerste Oosterscheldekreeft wordt een wijn uitgekozen dat best past bij deze Zeeuwse delicatesse. Dit jaar koos men voor de Franse Marsanne Les Tannes 2010, Château de Conas in Pézenas, Languedoc. De Marsanne-druif bezit een expressief en levendig karakter, vol fruit. De elegante smaak van Les Tannes, aanvullende geur van wit fruit en vanille passen bij een geserveerde temperatuur van 7 tot 8 graden uitstekend bij zeevruchten en uiteraard bij de Oosterscheldekreeft. Tot grote tevredenheid van de broers Eric en Joost de Bruijn van het wijnhuis P. de Bruijn uit Nijmegen die de officiële kreeftenwijn in huis haalden. Meer info: www.debruijnwijnkopers.nl, De wijn voorgesteld door de Franse ambassadeur Jean-François Blarel.

RESTAURANTS

Aan een vaste prijs van 59,50 euro pakt de Kring van de Oosterscheldekreeft uit met een succulent menu, te genieten in deze restaurants:

DE PERENBOOM, Achterweg 9 in 4328 LZ Burg Haamstede, tel. +31 (0)111 651972, www.deperenboom.nl en info@deperenboom.nl

MONDRIAAN, Ooststraat 6, 4357 BE Domburg, tel. +31 (0)118 584434, info@restaurantmondriaan.nl en www.restaurantmondriaan.nl

SCHUDDEBEURS, Donkereweg 35, 4317 NL Schuddebeurs, tel. +31 (0)111 415651, hostellerie@schuddebeurs.nl en www.schuddebeurs.nl

De ETAGE, Jachthaven 61 A, 4311 NC Bruinisse, tel. +31 (0)111 484248, de-etage@sailorsinn.nl en www.de-etage.nl

MARTIME, Nieuwe Haven 21, Zieriekzee, tel. +31 (0)111 412156, info@brasseriemaritime.nl en www.brasseriemaritime.nl

VIS AAN DE MARKT, Hoge Markt 8-10, 4694 CG Scherpenisse, tel. +31 (0)166 663901, info@visaandemarkt.nl en www.visaandemarkt.nl

DE OESTERBEURS, Wijngaardstraat 2, 4401 CS Yerseke, tel. +31 (0)113 572211, info@oesterbeurs.nl en www.oesterbeurs.nl

DE STADSSCHUUR, Schuttershof 32-34, 4461 DZ Goes, tel. +31 (0)113 212332, info@stadsschuur.nl en www.stadsschuur.nl

DE KORENBEURS, Kaaistraat 12, 4484 CS Kortgene, tel. +31 (0)113 301342, info@korenbeurs-kortgene.nl en www.korenbeurs-kortgene.nl

CAMPVEERSE TOREN, Kaai 2, 4351 AA Veere, tel. +31 (0)118 501291, info@campveersetoren.nl en www.campveersetoren.nl

AUBERGE DES MOULES, Visserslaan 3, 4553 BE Philippine, tel. +31 (0)115 491265, info@aubergedesmoules.com en www.aubergedesmoules.com

OOSTERSCHELDEKREEFT

Alle info: Balth..P. Roessingh, Westhavendijk 76 (kantoor)

4475 AE Wilhelminadorp, Tel: +31(0)113-302787, Fax: +31(0)113-302907

Mob.: (+31)(0)6-53353843, E-mail: info@jcom.nl en www.jcom.nl

(Georges Keters – Culinair journalist)








>> Reageer (0)
26-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN ZEE

Finalist Prosper Montagné aan het fornuis in Andromeda Hotel

 Stijn Cornelis nieuwe Chef in

restaurant Gloria in Oostende

 De 32- jarige Stijn Cornelis uit Oostduinkerke is sinds deze week de nieuwe chef in restaurant Gloria, gastronomische tempel binnen het 4-sterren Andromeda Hotel & Thalassa.  De leerling van Marcel Geerts ziet hierin een eerste bekroning van zijn streven naar de top. “Ik ben blij deze kans te krijgen en grijp ze dan ook met beide handen. Mijn credo “alleen verse marktproducten zorgen voor klassenschotels” willen we in onze keukenploeg hoog in het vaandel laten wapperen”, zegt de kersverse nummer één aan het fornuis van de Gloria.

Kenners weten het al langer, het gastronomische restaurant Gloria binnen de muren van Andromeda Hotel & Thalassa, behoort tot de top van culinair Oostende. Chef Philip De Wilde kreeg zopas de kans om in Brussel een nieuwe uitdaging aan te gaan zodat directeur Sabine Friederichs op zoek moest naar een nieuwe eerste kok. “We gingen niet over één nacht ijs en kregen tal van chefs over de vloer. Onze keuze ging uiteindelijk naar Stijn Cornelis, tot gisteren sous-chef in het klasrijke Kempinski Hotel Dukes’ Palace in Brugge. De man heeft meerdere pijlen op zijn boog en wist zich dit jaar nog tot finalist te koken op de prestigieuze kookwedstrijd Gastronomische Club Prosper Montagné. Hij is een fervent voorstander van de klassieke Franse keuken. Dat is precies wat we zoeken”, stelt een Sabine Friederichs, blij met de nieuwe aanwinst.

  

Na zijn middelbare studies Economie en Moderne Talen trok hij naar het fornuis waar hij via een stagecontract restauranthouder al vrij snel begreep dat zijn toekomt aan de stoof te vinden was. “Ik kook zeer graag en ben bijzonder leergierig. Op al mijn stageplaatsen over het hele land (Beluga, Leuven; Salade Folle, Rumst, Karmeliet, Brugge) opende ik de ogen en wist ik veel te leren van mijn chefs. Ik heb vooral heel wat te danken aan Marcel Geerts, Eerste Kok van België Prosper Montagné 1977, die me de knepen van het vak leerde. Ook van Ivan Verhaeghe, executive chef Kempenski Hotel Dukes’ Palace Brugge stak ik heel wat op. In restaurant Gloria wil ik die kennis ontplooien en het niveau betrachten van mijn leermeersters”, vertelt Stijn Cornelis.

MARKTMENU TROEF

Als er één zaak is die Stijn Cornelis leerde is dat hij in de keuken met dagverse producten de beste resultaten aan het fornuis weet te behalen. “Dit is steeds mijn credo geweest en ik trek dan ook graag deze lijn door. Vandaar dat we onmiddellijk de kaart hebben aangepakt en een Marktmenu creëerden. We zijn kieskeurig op onze ingrediënten, want deze vormen de basis voor het succes in de keuken. Elk seizoen heeft zijn eigen rijkdom en wat is er mooier dan te koken met seizoensgebonden producten. Hierdoor gaat niets van de smaak verloren. Voeg daarbij dat keuken en zaal op elkaar dienen ingespeeld te zijn. De zaalmeesters zijn het perfecte verlengstuk van het werk in de keuken. Met William Van Daele en Didier Hamers zitten we goed. En in de keuken kan ik rekenen op een uitstekende Charlotte Plovie, al jaren vertrouwd met de Gloria-keuken”, stelt de ambitieuze Stijn Cornelis.

ESCOFFIER IN RESTAURANT GLORIA

De komst van een jong talent als Stijn Cornelis kan alleen positief zijn voor culinair Oostende. De Stad aan Zee bulkt niet van de toprestaurants en het is nog steeds wachten op een ster of hoge quotatie in de Gault Millau. “Onze betrachting is zo hoog mogelijk te klimmen met dien verstand dat we in de eerste plaats willen zorgen voor een smaakvolle tafel. We hebben een zwak voor de keuken van Escoffier aangevuld met een lichte oosterse toets bij dewelke men het product als dusdanig nog steeds optimaal terugvindt in het bord. We houden er niet van dat de lekkerbek dient te raden wat hij eet. Daarom kiezen we voor eerlijke en dagverse producten. Zodoende hopen we mee te kunnen helpen aan het opwaarderen van de gastronomisch keuken van restaurant Gloria”, besluit Stijn Cornelis.

 

Foto:  Chef Stijn Cornelis geflankeerd door sous-chef Charlotte Plovie en directeur Andromeda Hotel & Thalassa Sabine Friederichs.

(Georges Keters – Culinair Journalist)

Restaurant Gloria – Andromeda Hotel & Thalassa

Kursaal Westhelling – Albert I Promenade 60

8400 Oostende

Tel.  059 80 66 11

www.restaurantgloria.be






>> Reageer (0)
24-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPGATRONOMIE IN LUIK

Vijf jaar super tafelen op eiland in Wanze (Luik)

Hemels genot in La Gastronomie du Mayeur

 

Wielerliefhebbers kennen de regio op hun duim terwijl de renners er een hekel aan hebben: de Muur van Hoei is niet direct een verkeersdrempel van formaat, maar veelal de onverbiddelijke scherprechter in de wielerklassieker De Waalse Pijl waarbij de gemeente Wanze een grote rol speelt. Gastronomen hebben evenwel een ander gevoel bij deze kuitenbijter: met restaurant La Gastronomie du Mayeur telt Wanze een tafel waar superlatieven te kort schieten.

 

Het huis op zich is al een bijzonderheid. Omringd door de rivier Méhaigne bevindt het restaurant zich op het eilandje Chanteleau. De riante villa is een kopie van het stulpje dat de Franse acteur Jean Marais ooit bezat in Marne-la-Cocquette. Hier stampte Chef Jean-Luc Lambotte en zijn eega Mireille Marchand in 2006 restaurant Gastronomie du Mayeur uit de grond, genoemd naar zijn grootvader, voormalig bewindvoerder van deze kleine entiteit. Het geheel, goed voor een vijftigtal zitjes, is uitgewerkt in drie compartimenten dat de mogelijkheid biedt om zowel kleine groepen als de tête à tête liefhebbers in alle sereniteit en rust te laten genieten van al dat moois dat Chef Lambotte uit zijn oven tovert. Bij mooi weer kunnen nog eens zoveel lekkerbekken op het terras genieten, tegelijk de tuin te bewonderen. Een fraaie parkeerhaven laat toe de wagen in alle rust even uit te blazen tussen het groen.

AUTODIDACT

Jean-Luc Lambotte (42) mag dan wel een laatbloeier zijn, hij wist in minimum van zijn tijd zijn kooktalent te verzilveren. Afkomstig uit een familie waarbij traditiegetrouw transport en politiek de scepter zwaaiden ging de interesse van Jean-Luc eerder naar eigen ontdekkingen, wat scheidkunde en wetenschappelijke opzoekingen vooraleer zich in 1993 als complete leek te storten in het wereldje van de restauratie. In eerst  Auberge du Hoyoux, later in Jardins de Pauline, beide restaurants in Modave, ontpopte de leergierige Jean-Luc Lambotte zich al spoedig tot een meester aan het fornuis met het resultaat dat hij in 2006 met Gastronomie du Mayeur zijn eigen restaurant op poten zette. Met succes, want intussen is het huis tot ver buiten de grenzen van het Luikse bekend als gastronomische tempel.

CREATIEVE KEUKEN

Met eega Mireille Marchand als elegante en joviale gastvrouw is de ontvangst warm en hartelijk. In de zaal wordt zij geflankeerd door Jonathan Fallais en Claude Vincent, twee jonge knapen die de knepen van het vak al duchtig onder knie hebben. In de keuken laat de Chef zich bijstaan door vooral stagiaires die hier hun kennis komen verrijken.

Elk bord, getekend Jean-Luc Lambotte, is een lust voor het oog en een ode aan de smaak. De creatieve keuken zorgt voor subtiele en verrukkelijke gerechten, vol streling voor het verhemelte en genieten alle aandacht. De passende wijnen, geplukt uit een ruim 2.500 tellende flessenrijke kelder, maken het feest compleet.

CARTE BLANCHE

Met zijn klassiekers Menu Découverte, Menu Dégustation, Menu Homard Blue en Menu Saveurs du Japons laat Chef Jean-Luc Lambotte zijn talent optimaal bewonderen. Het wordt evenwel helemaal te gek als je hem Carte Blanche geeft. Een reeks succulente schotels passeren de culinaire revue, de een al smaakvoller dan de andere. Tonijn, ganzenlever, oester, langoustine, kreeft en onder andere baars of tong krijgen een andere dimensie wanneer men Jean-Luc zijn zin laat doen. Het is duidelijk, hier heeft men het laatste nog niet gezien. Wanze beschikt niet alleen over een flink stuk geschiedenis om en rond de wielerklassieker Waalse Pijl, maar kan met restaurant Gastronomie du Mayeur de hele culinaire wereld aan. Geen wonder dat de bonzen van Euro Toques en Chaine des Rotisseurs dit adres op hun ledenlijst hebben staan. Een adres om zeker op zak te hebben, eens op stap aan de andere kant van ons leuke landje.

La Gastronomie du Mayeur

Jean-Luc Lambotte en Mireille Marchand

Chaussée de Tirlemont, 1C

4520 Wanze

Tel.: 085 41 34 57

www.gastronomiedumayeur.be

Gesloten op zaterdagmiddag, maandag en dinsdag.

Georges Keters – Culinair Journalist

 








>> Reageer (0)
20-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN DE ARDENNEN

Diamant aan de kroon van Ardennen

Koninklijk verblijf in

Château d’Hassonville

 

Aye, deelgemeente van Marche-en-Famenne, je vindt het niet op je doorreis naar of op weg naar je vakantieverblijf in de Ardennen of het Groot-Hertogdom Luxemburg. En toch mag je het niet missen, Aye, zalig stekje waar Château d’Hassonville, neergepoot in een 55 ha groot groen domein garant staat voor een koninklijk verblijf. Voor rustzoekers, gastronomen en liefhebbers van het goede leven, een pleisterplaats. Om graag te komen. En terug te komen.

Na het oprijden van de hectometers lange groene inrit ontplooit het kasteel zich in al zijn glorie als een sprookje. Château d’Hassonville, zonder meer een der pure diamanten aan de kroon van ons te veel onderschatte Ardennen. De ontvangst op de binnenkoer alleen al is koninklijk. Alexander Rodrigues – die met de familie het kasteel bezit – komt je persoonlijk begroeten. Duivel-doet-veel Philippe ontfermt zich over je bagage. Je verblijf kan beginnen. Het 17de eeuwse kasteel werd door de Zonnekoning Lodelijk XIV in 1675 opgetrokken als jachtverblijf. Nadat het in de loop der eeuwen diverse eigenaars had gekend kocht de familie Rodrigues-Van Eyck het kasteel in 1986 en bouwde het om tot een hotel-restaurant met 20 luxueuze kamers, inclusief enkele suites. Aan de authenticiteit van dit landjuweel werd niet getornd. Op de binnenkoer werd een gezellige bar uitgewerkt, aansluitend plaats voor kleine seminaries tot dertig man, een snookerzaaltje en plaats voor wat leesgenot. De knetterende haarden op diverse plaatsen zorgen voor extra sfeer en rust.

TOPGASTRONOMIE

Wordt de bezoeker stilaan herboren, dan zorgt restaurant Le Grand Pavillon voor culinaire hoogstandjes die mening Michelin-chef in de kou zet. Chef Olivier De Laere zwaait sinds 2008 de scepter in het restaurant. De ervaring die hij opdeed in diverse tophuizen met minstens één Michelin-ster, is vandaag terug te vinden in het bord. Lekkerbekken schuiven dan ook graag aan voor het hemels Menu Clé d’Or, een zesgangendiner, een opeenvolging van succulente schotels, stuk voor stuk parels alleen te vinden op de beste tafels.

ARRANGEMENTEN

Tekenen voor een op en top belevenis is genieten van een Gastronomisch Weekend Arrangement: Menu Châtelaine (4 gangen), overnachting en ontbijtbuffet, Menu Clé d’Or (6-gangen), overnachting en ontbijtbuffet: 265 euro per persoon logerend in een tweepersoonskamer met zicht op binnenkoer, 314 euro per persoon in tweepersoonskamer met zicht op het park of annexe.

MIDWEEK

Voor een verblijf in de week stelt Château d’Hassonville bovenstaand arrangement voor met inbegrip van Champagne aperitief, wijnen en mokka bij de twee diners aan 540 euro voor een kamer binnenkoer en aan 640 euro voor een kamer of annexe en dit voor TWEE personen logerend in tweepersoonskamer.

 

Het is duidelijk, een verblijf op het domein van Château d’Hassonville, hoe kort ook, is een ideaal oord van verkwikking, van absolute rust en het terugvinden van zichzelf. Tot straks in Château d’Hassonville?

 

Hotel-Restaurant Château d’Hassonville

Familie Rodrigues

Route d’Hassonville 105

6900 Marche-en-Famenne (Aye)

084 – 31 10 25

info@hassonville.be

www.hassonville.be

Restaurant gesloten op maandag en dinsdag

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS & GASTRONOMIE IN NEDERLAND

Gastronomie bij de Noorderburen

Nieuwe Chef in Badhotel Renesse

Gijs Pijnenburg uit Domburg is de nieuwe Chef in het Badhotel Renesse. Hij stond eerder aan het fornuis in restaurant Mondriaan in Domburg en het Badhotel Domburg.

Hierdoor is de kaart volledig in een nieuw kleedje gestoken, aansluitend wijnkaart.

Intussen staat nog tot vrijdag 20 mei het Mosselarrangement op de agenda, met uiteraard de Zeeuwse mossel als middelpunt van alle culinaire genot. Verder sieren de Sint-Jacobschelpen, de oesters en nog veel meer uit de zee de borden van het restaurant Le Marquis.

Meer nog, met Veere, Zierikzee en Middeburg in de buurt is je verblijf in Badhotel Renesse onvergetelijk.

Meer info  en boeking arrangementen:

Badhotel Renesse

 Laône 2-6, 4325 EK Renesse - Nederland

Tel.:  +31 (0) 111 46 25 00

info@badhotelrenesse.nl en www.badhotelrenesse.nl

(Georges Keters – Culinair journalist)






>> Reageer (0)
04-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RIEZEN MET LUXE AUTOCARS

Luxebusreizen met vertrek aan zee

Q-Travel Oostende met eigen brochure

Q-Travel, de specialist in autocarreizen en gevestigd aan de Zwaluwenstraat 44 in Oostende, brengt in samenwerking met Q-Cars uit Lombardsijde voor het eerst in zijn jonge bestaan een eigen brochure op de markt. Voor zaakvoerder Neil Dutrieue een droom die werkelijkheid wordt. Hiermee wordt ook de slogan: “Q-travel, Uw droom, Onze passie” meer dan waarheid.

De brochure 2011 is gedrukt op kwaliteitspapier en geeft een bondig overzicht van de citytrips, rondreizen, gastronomische uitstappen, eendaags reizen en vlieg- en busreizen, allen met vertrek dichtbij de zetel: Oostende, Nieuwpoort, Middelkerke, Veurne, De Panne, Bredene, De Haan, Oostduinkerke en Loppem.

Toppers daarbij zijn de 5-daagse reis naar Berlijn en de geschiedenis om en rond de Muur, de 7-daagse reis naar Dresden, het Firenze aan de Elbe, de 8-daagse trip naar het muzikale Zillertal in Oostenrijk, de 9-daagse reis naar Slovenië en onder andere de 7-daagse trip naar de Gouden Stad Praag. Dat alles aan bijzonder scherpe en correcte prijzen.

En er is nog meer. Naast een greep uit genoemde knappe reizen pakt Q-Travel ook uit met dagreizen. Hierbij staan uitstappen naar de mosselgemeente Yerseke, Londen, bloemenstad Keukenhof, Boulogne en Nausicaa en onder andere Frans Vlaanderen op de agenda.

De Q-Travel brochure 2011 is gratis te bekomen bij je vertrouwde reisagent of rechtstreeks in het kantoor.

Meer info ook op www.Q-travel.be en www.Q-cars.be

Q-Travel – Zwaluwenstraat 44 – 8400 Oostende

Tel. 059 27 47 87 – info@Q-travel






>> Reageer (0)
01-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN ZEE IN MIDDELKERKE

Hostellerie RENTY  - MIDDELKERKE

 

BIB GOURMAND

Keuzemenu aan 30 euro

Suggestie aperitief + hapjes

Champagne Romeo & Juliette  9,50 euro

Champagne Prévoteau-Perrier Blanc de Blanc 8,50 euro

 

Keuze voorgerechten

Fijn slaatje met artisanaal gerookte zalm

Superano ham 15 maand gerijpt puur natuur

Terrine van ganzenlever Maxim (+ 8 euro pp)

In huis gemaakte garnalenkroketten

Scampi met verse kruidenboter

Halve kreeft met truffelsaus en verse pasta (+ 8 euro pp)

 

Keuze Hoofdgerechten

Zeetong gebakken in bioboter, salades en in huis gemaakte mayonaise, biofrites

Halve kreeft, preiroom met saffraandraadjes en bio Thaise rijst (min. 2 personen, + 7 euro pp)

Chateaubriand, driepepersaus met cognac, biofrites

Kwartels, bio appel, calvados, kroketten (min. 2 pers, + 7 euro pp)

 

Keuze nagerechten

Roomijscoupe

Illy Espresso mini patisserie

Soufflé glacé van Grand Marnier (+ 4 euro pp)

Assortiment kaas (+ 6 euro pp.)

 

Reservatie: 059 – 31 20 77

Hostellerie Renty – Louis Logierlaan 51 – 8430 Middelkerke

www.renty.be






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOOPGASTRONOMIE AAN ZEE

Topgastronomie in OOSTENDE

VALENTIJN in OSTEND QUEEN


Van zaterdag 12 tot en met maandag 14 februari 2011

 

Apero

Champagne Romeo & Juliette

Oostendse oesters, gefrituurd; crème van bloemkool & caviar Caspian; Quenelle van mouse pata negra Pico Veleta

 

Tartaar van Sint-Jacobsvrucht en zee-egel & Calamansi dressing

Feudo dei Fiori Madrarossa 2009 – Sicilië

 

Poperinges hoppescheuten, handgepelde garnalen, witbiersabayon

Pinot Gris Réserve Lorentz 2008 – Alsace

 

Bresse duif, Bekegemse eendenlever en zuiderspek, groene kool en getuffelde saus

Château Fonbel Saint-Emillion Grand Cru 2007

 

Moscovite van origine chocolade 80% Uganda

 

Mokka of thee + Iets voor de zoetemondjes

 

Menu: 75 euro.

Menu all in – aperitief, wijnen, water en koffie of thee: 99 euro

 

OSTEND QUEEN

Kursaal Westhelling – Oostende

Reservatie: 059 44 56 10

Meer info: www.ostendqueen.be






>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs