Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
07-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ONTWIKKELINGSHULP IN WEST AFRIKA

Hart voor Gambia Westende helpt arm West-Afrika

 Kinderen droog naar school dank zij gloednieuwe Calum’s Road

Helena Clybouw uit Westende en drijvende kracht achter de Noord-Zuid-vereniging Hart voor Gambia is net terug uit het 38° graden warme Sambelkunda waar ze samen met een veertigtal vrijwilligers uit Engeland, Ierland , Wales en Schotland de officiële inhuldiging meemaakte van de door hen gesponsorde Calum’s Road. “Eindelijk kunnen de kinderen tijdens het regenseizoen met droge voetjes naar school”, zegt Helena “Mama Gambia” Clybouw.

 De Westendse vereniging verzamelde de jongste jaren via tal van plaatselijke acties, in samenwerking met het Noord-Zuid-Comité Middelkerke heel wat fondsen om er in het arme Sambelkunda, een broussedorp in Gambia, West-Afrika, een weg aan te leggen die de leefgemeenschap van de arme zwartjes verbindt met het naburige dorp. “Tijdens het regenseizoen moest iedereen, kinderen incluis, zich een weg banen tussen het kniehoge water dat de weg blank zette. Onmenselijke toestanden. Samen met enkele liefdadige verenigingen in Groot-Brittannië werden centen verzameld om een weg aan te leggen zodat men droog naar school of kliniek kon gaan. De weg werd verhard en verhoogd en is voor deze dorpsgemeenschap een geschenk uit de hemel. Ze zijn er letterlijk en figuurlijk meer in de wolken mee”, vertelt Mama Gambia.

 CALUM’S ROAD

 De officiële inhuldiging van Calum’s Road werd door de plaatselijke bevolking met een groots feest ingezet. “Het mag een wonder heten wat hier in zeer korte tijd is gebeurd. Onder ruime belangstelling werd de opgehoogde weg letterlijk en figuurlijk ingeblazen door Schotse doedelzakspelers. Aangrijpend. De dierenartsen Patrick en David streelden hun violen en brachten muziek, speciaal voor de gelegenheid gecomponeerd door Mairi Leach. Na de festiviteiten werd genoten van een partijtje ezelvoetbal en werden de nieuwe schoolklasjes bezocht. Alle vrijwilligers kregen een kleurrijke bloes als aandenken. De dag werd op de koer van de naaischool afgesloten met een concert van Jaliba Kuyateh, schooltje waar onder andere Emmanuel Colleyn uit Middelkerke een leerling sponsort”, vertelt Mama Gambia, bijzonder blij dat én de weg én de school nu op punt staan.

Naast het openstellen van Calum’s Road stond het bezoek aan Gambia volledig in het teken tot het opvolgen van de diverse projecten die Hart voor Gambia Westende er de jongste jaren op het getouw zette. Helena Clybouw hierover: “We focussen ons om de projecten van Heather Armstrong Brewer mee verder uit te werken, met daarbij onder andere de Horse and Donkey Farm die zich ontfermt over zieke dieren, Stella’s School en het Alexander Edwards Hospital.

 DWARS DOOR DE WOESTIJN

 Ook Westendenaar Eric Duhamel, die samen met een tiental andere Nederlandse vrienden de reis Westende-Gambia met diverse wagens maakte dwars door de woestijn, voegde zich intussen bij de hulpverleners. Hij was hierbij niet aan zijn proefstuk toen. “Het is intussen de vijfde maal dat ik hulpgoederen – samen verzameld met Mama Gambia – overbreng naar Gambia en Senegal. Dit is een stuk goedkoper dan de goederen in container met vlucht of schip over te maken”, zegt Eric Duhamel. “Als je je gaat inleven met de plaatselijke bevolking en de geplogenheden aan de grensposten kent, loopt het vlotter dan je denkt. Het is en blijft Afrika. Geduld is hier de mooiste gave”, aldus nog de gewezen marineofficier.

 SCHOOL VOOR DOVEN

 Pas terug in Westende of Mama Gambia pakt alweer uit met een nieuwe extra project. “Hart voor Gambia Westende zal de doofstomme 14-jarige Ismail in de toekomst steunen bij zijn studies in de Sint John School in Kanifing, gespecialiseerde school voor doofstomme kinderen. Hierbij kunnen we alvast rekenen op de steun van het Noord-Zuid Comité Middelkerke. Samen met Marieline Dobbels en Annick Keters kijken we nu al naar formules om fondsen bijeen te harken, want er wachten ook nog de projecten van de groentetuinen, de waterputten en het aanplanten fruitbomen”, besluit Helena Clybouw, het kloppend hart van Hart voor Gambia Westende.

Meer info over de projecten: 0486 20 19 44.

 Georges Keters






>> Reageer (0)
04-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EERSTE KOK VAN BELGIE - PRIJS PROSPER MONTAGE
Klik op de afbeelding om de link te volgen

58ste Culinaire Prijs Prosper Montagné

Lode De Roover Eerste Kok van België 2011

 

In de keukens van de Hotel- en Toerismeschool Spermalie Brugge wist Lode De Roover uit het restaurant Eyckerhof in Bornem zich na een spetterende finale te kronen tot de Eerste Kok van België 2011. Pieter Verheyde, sommelier in het Hof van Cleve in Kruishoutem, zag zich na een slopende dag op zijn beurt gekroond tot Eerste Wijnschenker van België 2011. De laureaten werden naderhand tijdens een schitterend banket in de Salons Saint Germain in Diksmuide in de prijzen gezet. De Culinaire Prijs Prosper Montagné is tot nader order nog steeds de meeste gegeerde prijs binnen de horecawereld.

 

Deze bekroning kwam er na de finale, in een wedstrijd op het scherp van de snee. De vijf finalisten gaven blijk van uitzonderlijk vakmanschap. Voor de laureaten betekent deze overwinning een belangrijke stap in hun gastronomische carrière. Lode De Roover uit restaurant Eyckerhof in Bornem won uiteindelijk met klasse voor Christophe Nachtergaele restaurant Privé en chef aan huis, Landegem. De derde podiumplaats was voor Jean-Philippe uit I Cook, Bergen. De laureaten werden in de Salons Saint Germain in Diksmuide overladen met prachtige prijzen. De winnaar ging met een Renault Kangoo naar huis, aansluitend een schitterend juweel voor de partner.

EERSTE SOMMELIER

In de schaduw – maar daarom niet minder verdienstelijk – van de finale Eerste Kok van België ging het er niet minder hard aan toe om de titel van Eerste Wijnschenker 2011 in de wacht te slepen.  Oud-leerling Hotelschool Ter Duinen Koksijde Pieter Verheyde, sommelier in het restaurant Hof van Cleve in Kruishoutem, wist iedereen achter zich te houden en won voor Steven Wullaert uit restaurant Jan van de Bon in Gent. De derde podiumplaats was voor Pieter Fraeyman, restaurant Hertog Jan in Brugge. Eerste Wijnschenker Pieter Verheyde was dan ook de koning te rijk en de ontlading als winnaar was dan ook zeer groot. Pieter werkte eerder al enkele jaren in de Verenigde Staten en verbleef in de beste huizen in Parijs en Monaco en is intussen met Het Hof van Cleve al aan zijn zesde driesterrenrestaurant toe. De man droomt er later van om een eigen zaak op te starten, maar dan wel een restaurant dat special aandacht wijdt aan het wijngedeelte. Er wacht hem beslist een mooie toekomst.

HISTORIEK

De Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952 door Georges de Ramée, toenmalig concessionaris van het Oostendse Casino-Kursaal, met de bedoeling enerzijds het wintertoerisme wat op te krikken en anderzijds promotie te voeren voor de Belgische gastronomie. Om die stellingen kracht bij te zetten werd uitgepakt met een wedstrijd, kookwedstrijd die bekroond werd met de titel van Eerste Kok van België. In een later stadium werden de titels van Eerste Wijnschenker van België en Eerste Pasteibakker van België hier aan toegevoegd. Stichter Georges de Rammée werd als voorzitter in 1974 opgevolgd door huidig president Manu Desutter, toen burgemeester van Knokke-Heist. Hij blies de vereniging nieuw leven in, geruggensteund door provoost-generaal Willy Verdonck en onder andere provoost Eddy Van Maele.

UITVOEREND COMITE

Intussen werd de Prijs Prosper Montagné meer dan een begrip binnen de wereld van de horeca. Het Uitvoerend Comité staat onder leiding van voorzitter Manu Desutter, bijgestaan door provoost-generaal Eddie Van Maele en de provoosten Jean Van Brabant (penningmeester en provoost Visconsulenten), Michel Coppens (provoost Keukenchefs), Pierre Saey (provoost Banketbakkers), Guy Van Neste (provoost Wijnschenkers), Paul Puissant (provoost Traiteurs), Frans Saint Germain (provoost Restauranthouders) en Michel Van Tricht (provoost Kaasmeesters).

PROVOOST GUY VAN NESTE

In opvolging van Frank Desmedt, ’t Oud Konijntje Waregem, werd Guy Van Neste de nieuwe Provoost Wijnschenkers. De patroon aan het fornuis van restaurant ’t Pandreitje in Brugge is al jarenlang de eminente voorzitter van de Vereniging Vlaamse Sommeliers, ’s lands meest gerenommeerde wijnvereniging. Zijn kunde en kennis zullen er zeker toe bijdragen dat de Prijs Eerste Wijnschenker van België naar de absolute top zal groeien.

Georges Keters






>> Reageer (0)
03-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FESTIVAL VAN HET VARKENTJE 2011

Antonius Award 2011 op Zwientjeskermis

Meesterkok Frans Saint Germain:

“ Met dank aan Jean Berquin”

Frans Saint Germain, de ongeëvenaarde Chef aan het fornuis van de gelijknamige Salons Saint Germain in Diksmuide, krijgt op maandag 7 februari 2011 de Antonius Award, trofee geschonken door de Broederschap Sint-Antonius en VLAM (Vlaamse Dienst voor Agro-Marketing), een tweejaarlijkse prijs toegekend aan een professionele kok die het varken in al zijn glorie weet te promoten. “Dit doet me vooral deugd omdat ik hierdoor meteen in de voetsporen van wijlen Jean Berquin mag treden, de man die zijn volk varkensvlees leerde genieten. Een groot man waar velen van ons zeer veel hebben geleerd”, zegt Frans Saint Germain, bijzonder gelukkig met de toekenning.

 

Om varkensvlees te eten ga je toch niet op restaurant. Meer moest je niet zeggen om de betreurde Jean Berquin “op zijn paard” te krijgen. Jean was dan ook onverstoorbaar: “Ik spreek dat 200% tegen. Als ik varkensstaartjes in een gerecht verwerk of hersentjes stoof, dan smult men zich te pletter. Men gaat van het standpunt uit dat een varken vies is. Niet lekker dus. En daar gaat men dus niet voor op restaurant. Totaal verkeerd, want alles van het varken, maar dan ook alles, is lekker. Van kop tot staart. Het is tevens het enigste dier die we volledig kunnen genieten. Varkensvlees, dàt is pas gastronomie”, stelde Jean Berquin honderden keren. En of hij gelijk had! Jean stak zijn liefde voor het varken nooit onder stoelen of banken. Deze liefde uitte hij meer dan dertig jaar na elkaar met een uitgelezen Zwientjeskerremesse. Zijn “Cochonaille” was tot diep over de grens bekend. Van heinde en verre kwamen lekkerbekken genieten van zijn schotels, gerechten waar hij weken op voorhand mee bezig was. Alles ging door zijn handen. Jean Berquin was een meester in artisanale varkensbereidingen.

ODE AAN HET VARKEN

Helaas, Jean is niet meer, maar zijn vrienden, boezemvrienden als Frans Saint Germain, Rudi De Volder, Geert Van Hecke, Rudy Pattyn, Christian Melis, Ronny Venus, Fernand Feys, Etienne Waterloos, Philippe Van Gele, Guy Van Neste, Willy Veeckman, Steven Dehaeze, André “Tonton” Sonneville, Ludwig Bouckaert, Robby van Toledo, Koen Devos, Peter Hermans, Guido Neirynck, Lieven Putteman, Xavier Dehoucke en onder andere Bert Vermoere dragen hem verder diep in het hart. Onder impuls van Frans Saint Germain wordt de Zwientjeskermesse verder gezet, maandag 7 februari al voor de derde keer in zijn Salons, goed voor ruim honderden smulpapen !

LAUREATEN

Op de lijst van laureaten treffen we dan ook niets anders aan dan Chefs die het varken in het hart dragen: Karel De Wolf, De Snip (Waasmunster); Luc Van Lierde, De Mirage (nu La Tourbière) Aalst; Jean-Marie Smets, De Eiken (Malle); Herman De Boeck, De Franse Kroon (Diest); Lieven De Meester, Arenberg (Heverlee); Jean Berquin (†), Rust Roest (Roesbrugge); Geert Van Hecke, De Karmeliet (Brugge); David Martin, La Paix (Anderlecht) ; Guy Van Cauteren, Het Laurierblad (Berlare) en Frans Saint-Germain, Salons Saint Germain, Diksmuide.

FESTIVAL VAN HET VARKENTJE

De Antonius Award 2011 wordt tijdens het 6de Festival van het Varkentje op maandag 7 februari 2011 in de Salons Saint Germain uitgereikt. Dit feest is een ode aan het Varken zoals wijlen Jean Berquin het steeds gewild heeft. Driesterrenkok Geert Van Hecke (Karmeliet, Brugge), sterkok Rudi De Volder (’t Convent, Lo-Reninge), Rudy Pattyn en Meesterkok Orde 33 Meesterkoks van België Frans Saint Germain himself staan aan het fornuis. Ze worden in de zaal bijgestaan door KTA Slagerschool Diksmuide en de leerlingen van Hotelschool Ter Duinen Koksijde. Deelnemen kan tegen de prijs van 63 euro, all in. Reservatie: Salons Saint Germain, tel. 051 50 25 20.

Met de medewerking van de VLAM, Color Match Printing, Magazine De Zeeparel en Magazine Gastronomie & Toerisme.

SALONS SAINT GERMAIN

Frans en Ria Saint Germain

De Breyne Peelaertstraat 12

8600 Diksmuide - Tel.: 051-50 25 20 – Fax: 051-51 01 59

frans@salonssaintgermain.be & www.salonssaintgermain.be

Georges Keters






>> Reageer (0)
30-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MET EUROSTAR NAAR PRINSELIJK HUWELIJK

Met Eurostar naar hét huwelijk van 2011

 

Sprookjeshuwelijk van Kate & William

 

Op 29 april 2011 vindt in Londen hét huwelijk van het jaar plaats. Prins William stapt in het huwelijksbootje met Kate Middleton. Wie deze hartstochtelijke gebeurtenis wil volgen kan vanaf vandaag al boeken en volgt alles van op de eerst rij. EUROSTAR brengt er u probleemloos heen met vertrek vanuit Brussel-Zuid. Er zijn al tickets heen en terug vanaf 88 euro. U hoeft helemaal niet te zoeken naar een schaarse hotelkamer om te overnachten, EUROSTAR zet u af in centrum Londen, zodat u de overvolle metro en treinen die vanuit de diverse luchthavens kunt vermijden.

Uurrooster: vertrek uit Brussel-Zuid om 6.51 of 8.29 uur met respectievelijke aankomst in London St. Pancras om 7.56 en 9.26 u. Terug dezelfde dag om 18.34 of 19.34 uur met aankomst in Brussel om 21.33 of 22.33 u.

EUROSTAR tickets voor 29 april kunnen  vanaf nu gereserveerd worden via NMBS Euope :  www.nmbs-europe.com

Alle info in de NMBS-stations.

(Georges Keters)






>> Reageer (0)
28-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIJNEN

Wijnen & Champagne Louise Brison

Uitsluitend Franse kwaliteit in het glas

 

Haar passie voor de wijnen kent geen grenzen. Of toch, want Regine Verhoye beperkt zich tot de betere en minder bekende, doch uitstekende flessen uit Frankrijk, tot nader order nog steeds hét wijnland bij uitstek. Haar specialisatie leidt haar naar het beste onbekende uit Champagne, Bourgogne, Fronton, Lorraine, Alsace, Loise, Gaillac en Cahors.

 

Dank zij het rechtstreeks contact met de wijnbouwers – die allen respect hebben voor de natuur en als familiebedrijf alleen kwaliteit vooropstellen – kan Regine Verhoye de wijnen met deskundigheid uitkiezen. Voeg daarbij een uitstekende verhouding prijs/kwaliteit en je weet dat wijnen, getekend Louise Brison, schoonheid en klasse in het glas waarborgen.

CHAMPAGNE

De Champagne Louise Brison (50% Pinot Noir, 50% Chardonnay) die men op tafel zet zijn uitsluitend millesimé’s. Toppers daarbij zijn de 2005, de magnum 2002, de 2003 en de 2000, Cuvée Tendresse (100% Chardonnay).

WITTE WIJNEN

Uit het rijke gamma wit schuift Regine Verhoye met plezier ook hier quasi onbekende, doch pareltjes van wijnen naar voor. Het is dan ook genieten van de Bourgogne Côtes d’Auxerre 2006, Saint Bris 2008 (Coup de coeur Guide Hachette) en onder andere de Chalbis 1er Cru Beauroy 2002, allen van Domaine Verret. Ook top zijn Quincy 2007 en 2009 van het huis J.C. Borgnat uit de Loire.

 

RODE WIJNEN

Bij rood zwaaien Givry 1er Cru 2007 en 2008 van het huis Monneret Père & Fils de plak bij de Bourgognes en weet Saint Nicolas de Bourgeuil (Domaine Rocheahouard) de liefhebbers zonder meer te bekoren. Probeer ook eens Château les Bouysses (Côte d’Olt) uit Carhors. Vooral 2000 en 2001 zullen in de smaak vallen.

Regine Verhoye staat ook ter beschikking voor persoonlijk wijnadvies en organisatie van private degustaties voor verenigingen.

 

Wijnen & Champagne Louise Brison

Regine Verhoye

Velodroomstraat 17 – 8000 Brugge

050 38 20 17 – 0478 21 19 58

info@louise-brison.be – www.louise-brison.be

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AAN TAFEL MET......

Aan tafel met coach Rode Duivels  

Georges Leekens:

“Heerlijk tafelen in OSTEND QUEEN”

Men mag van Georges Leekens zeggen wat men wil, een zaak moet je toegeven, hij is een optimist, puurt uit alles het maximum, blijft met zijn voeten op de grond en weet als niet een welk probleem dan ook te analyseren, te ontleden om tenslotte een oplossing naar voor te schuiven. Zo is het publiek geheim dat hij de Rode Duivels in 2014 in Brazilië naar de titel wil brengen. “We hebben opnieuw een enthousiaste ploeg en we moeten er in blijven geloven en alles proberen. We moeten ambitie tonen. Waarom geen wereldkampioen worden? Je moet het hoogste betrachten. En nu en dan eens dromen. Als je niet durft dromen ben je dood, zo simpel is dat”, zegt Georges Leekens, genietend van een parelend glas Champagne in de salons van het restaurant Ostend Queen, op het dak van het Kursaal in Oostende. Gastheer Yves De Ridder, rechterhand Patricia en Chef Koenraad Steenkiste halen het beste uit zichzelf om het de bondscoach Rode Duivels naar de zin te maken. “Niet nodig, want ik hou van de meest simpele dingen. Voor mij is het gezelschap en de sfeer al even belangrijk, zoniet primordiaal voor een leuke culinaire uitstap”, zegt Georges Leekens, in zijn rijke voetbalcarrière onder andere vijf maal Kampioen van België en Bekerwinnaar met Club Brugge.

EENVOUD OP HET BORD

Met Chefs heeft Georges Leekens nooit problemen. “Neen, want ik eet zo goed als alles en kies het liefst voor de simpele zaken. Mijn lievelingsmenu bestaat uit Garnaalkroketten, gevolgd door Kalfslever om af te sluiten met ijs met slagroom. Je mag dit alles ook vervangen door een serieuze portie Friet met mayonaise en – niet vergeten – ijs met slagroom. Of Softijs als het kan, want daar ben ik zot van. Als het dan eens exotisch mag zijn, dan kies ik graag voor een licht pikante Thaise schotel. Ook voor een avondje Japans tafelen ben ik wel eens te vinden. Voeg daarbij een leuk gezelschap en het feest is compleet. Neen, geen ingewikkelde toestanden, al ben ik uiteraard niet vies van een sterrenkeuken. Op dat vlak stel ik Danny Horseele in zijn gelijknamig restaurant in Lissewege als de absolute top, een grootmeester in het bereiden van langoustines en Sint-Jacobsnootjes. Héérlijk.”

COMMANDERIE IN HET GLAS

Als het over wijn gaat, dan zet Georges Leekens zich meteen recht. “Een groot wijndrinker ben ik niet, maar weet toch een mooi glas te waarderen. Ik ken vooral Château de la Commanderie uit Bordeaux en zeg niet neen tegen een glas Petrus. Ja, duur spul maar ik kan even goed genieten van een glas frisse rosé tijdens de zomer op een leuk terrasje. Een glas Chileense, Argentijnse, Australische of Californische wijn kan er ook wel in. Ik kies graag voor droge wijnen, want van nature ben ikzelf zoet hé. Champagne? Ja, maar niet direct dat ik het niet kan missen bij het aperitief. Ik proef graag eens van alles. En ja, geef me maar op tijd een frisse lekkere Vlaamse pint bier. Daar kan ik echt van genieten”, schuift de voetbalmonument Georges Leekens lachend naar voor.

GEEN VARKEN OP TAFEL

Dat onze nationale voetbal Numero Uno een (bijna) alleseter is mag dan wel zijn, is de waarheid geweld aan doen. Georges Leekens heeft een hekel aan alles wat van het varken komt: “Ja, dat mag je wel stellen. Voor mij zeker geen varkenspoten, oren, snuit, hersenen, dikke darmen of wat dan ook. Neen, dus ook geen hutsepot. Dat krijgt men er bij mij niet in. Ja, ik weet dat dit hét winters gerecht bij uitstek is, maar helaas, niet aan mij besteed. Jammer voor de Chef. Leuk voor het varken.”

BARBECUE: HAAT LIEFDE

Ook de klassieke barbecue is niet direct besteed aan onze voetbalcoach. “Alhoewel ik een speelse vogel ben – ik ben in feite student gebleven – kan je me niet aan het vuur van een barbecue krijgen. Daar wordt ik zot van. Maar... aanzitten aan dergelijk soort feest sla ik nooit af. Zelf worstelen met steaks, worst, gebakken banaan of gegrilde vis, neen dat laat ik over aan anderen. Dat roken en spoken is niet aan mij besteed. Al lust ik het wel graag, een frisse pint binnen handbereik. Of waarom niet een leuk rosé wijntje.”

KLEINE GEORGES

Onze lekkerbek verwijst tijdens het genieten van een flinke moot gegrilde tarbot, schitterend op het bord gelegd door Chef Koenraad Steenkiste, graag naar zijn jeugd. “Vader en moeder schonken mij een fantastische jeugd, ik kon me uitleven, studeren en wist elke schotel te waarderen. Per dag schoven we vier maal aan tafel: ontbijt, warm middagmaal, vieruurtje en avondeten. Het ontbijt, een spiegelei – wat een lekkernij ! – en of cornflakes (die ik nog dagelijks eet) en de dag kon niet meer stuk. Om 12 uur warm en om vier uur aten we pap. Bij het avondeten wachtte ons een berg belegde boterhammen. Hééérlijk. Als toetjes was ik ook zot van bananen met bruine suiker. Moet je eens proberen !”, vertelt Georges met fonkelende pretoogjes, wat de speelvogel in hem verraadt.

OSTEND QUEEN

Onder impuls van Bert Folens en Yves De Ridder, beiden doorgewinterd in de horeca, zetten een jaar terug Ostend Queen met grote klasse terug op de sporen. Ostend Queen kon eindelijk uitgroeien tot wat het dient te zijn: een leuke ontmoetingsplaats waar het gezellig kwalitatief tafelen is tegen een democratische prijs. De ganse equipe trok aan hetzelfde zeel. “Dergelijke mooie locatie – wellicht de mooiste van de kust – biedt zoveel mogelijkheden dat we alle middelen zullen inzetten om de Oostendenaar zowel als de toerist en fijnproever op zijn wenken te bedienen. Met een Chef als Koenraad Steenkiste zitten we sterk. Rondom hem is een team gevormd dat vooral oog heeft voor het hedendaagse, voor een eerlijke en smaakvolle keuken”, zegt Bert Folens, geflankeerd door Yves De Ridder.

ZICHT OP ZEE

Zij die er ooit al genoten hebben van de nieuwe Ostend Queen zullen het beamen : nooit eerder was het zo gezellig. De sterren liggen voortaan in het bord en zwemmen in het glas. Voeg daarbij het unieke uitzicht op zee en strand. Met wat geluk krijgt men er een adembenemende zonsondergang als toetje.

OSTEND QUEEN

Kursaal Westhelling

8400 Oostende

Tel. : 059 44 56 10

Reservations@ostendqueen.be

www.ostendqueen.be

Gesloten op dinsdag en woensdag tenzij voor banketten of feesten

Georges Keters

 








>> Reageer (0)
27-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

             Valle Aosta:  voor skiërs en niet-skiëers

 Nogal wat skiliefhebbers zouden maar al te graag hebben dat hun niet-skiënde partner of vrienden meegaan op winterreis. Maar in veel gevallen blijven ze thuis omdat je in de skioorden maar weinig kan uitrichten als je niet van skiën houdt. In het Italiaanse Valle d’Aosta is dat zeker niet het geval want voor niet-skiërs is er daar zoveel te beleven terwijl hun partner zich kan uitleven op de mooiste skipistes midden een subliem bergdecor.


Valle d’Aosta is makkelijk bereikbaar en niet eens zo ver als veel andere skioorden. Je moet trouwens over geen enkele bergpas. De autonome Italiaanse regio heeft enkele skistations met klinkende namen zoals Breuil-Cervinia en Courmayeur. Je kan er skiën tussen de hoogste toppen van de Alpen: Matterhorn, Mont Blanc, Monte Rosa. Maar er zijn ook tal van minder bekende, sympathieke, sfeervolle skidorpen met een degelijke infrastructuur voor eenieder die op zijn manier de skipret wil beleven.

 

Kenmerkend voor Valle d’Aosta is dat de niet-skiërs,  zowel in de skioorden met naam als in de kleinere stations, zich geen moment zullen vervelen. Daar zijn twee redenen voor. Eén: voor de niet-skiërs wordt van alles en nog wat georganiseerd. Twee: Valle d’Aosta is een kleine regio hetgeen betekent dat je vrij snel naar allerlei historische plaatsen kan rijden, naar de stad, met zijn musea, culturele activiteiten, winkelcentra, gezellige bars en restaurants.

 Alle skioorden in Valle d’Aosta investeren in wandelpaden die ook tijdens de winter goed worden onderhouden. Wie niet gaat skiën kan bijgevolg kijken naar zij die wel over de berghellingen glijden en vooral genieten van het imponerende landschap van de Alpen. De bergen, tot 4810 meter hoog, omsluiten Valle d’Aosta waardoor het gebied als het ware een imponerende arena wordt. Ook niet-skiërs zullen hiervoor in bewondering staan.

 Aosta is de hoofdstad van de regio, een historische plaats met tal van sporen van vroegere beschavingen, ondermeer Romeinse archeologische sites. Het is een levendig centrum met verkeersvrije straten waar het heerlijk is om te wandelen, te winkelen en te kijken naar de bergen in de verte.

 Het skioord Pila ligt op een steenworp van Aosta. Alpine skiërs genieten er van een moderne infrastructuur, van snelle liften die hen tot op een hoogte van 2700 meter brengen en van 70 kilometer sneeuwzekere pistes. Er is een rechtstreekse lift naar Aosta en dus kan je na de sportieve pret afspreken met je partner of vrienden voor een avondje uit, voor een diner met streekgerechten in een van de vele restaurants.

 Ook Cogne is een prima verblijfplaats waar je korte of lange wandelingen maakt, al of niet op sneeuwschoenen, en langlauft op de ‘gran fondo’, een cirkelvormige route van 45 kilometer lang. Cogne ligt in het hart van het natuurpark Gran Paradiso en in het stadje staan tal van typische huizen. De regio is ook bekend om zijn authenticiteit, oude gebruiken en tradities die tot op vandaag blijven bestaan.

 Als je naar Valle d’Aosta reist dan wil je uiteraard de Monte Cervino zien. Het icoon van de Alpen is 4478 meter hoog en ligt op de grens met Zwitserland. Terwijl de skiërs de avontuurlijke tocht maken naar Zermatt via het hooggelegen Monte Rosa plateau gaan de niet-skiërs de pracht van de omliggende dorpen ontdekken. Antey-St-André ligt op een zonnige bergflank en het dorp heeft een zeer lange geschiedenis, getuige de Romaanse kerk, de ruïnes van een fort en een aquaduct uit de zestiende eeuw. Van hieruit kan je naar andere pittoreske dorpjes wandelen, naar La Magdaleine bijvoorbeeld met zijn typische houten huizen en eeuwenoude watermolens. Wanneer ’s avonds de skiërs terug zijn van de onvergetelijke tocht naar Zwitserland kan je met zijn tweetjes of met de vrienden afspreken in een gezellig restaurant bij de knetterende open haard.

 De veelzijdigheid en de kleinschaligheid van Valle d’Aosta maken dat iedereen er aan zijn trekken komt, ook tijdens de winter. Een vakantie in de sneeuw is in deze Italiaanse regio ook voor niet-skiërs een boeiende aangelegenheid.

Info: www.visitaosta.be, www.lovevda.it : officiële websites van de regio Valle d’Aosta met informatie over bezienswaardigheden, evenementen, actieve vakanties, logiesaanbod, enz.






>> Reageer (0)
17-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastronomie aan Zee
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Gastronomie aan zee in Westende

Kerst in DE ROTONDE

Kerstmenu

Wachtbordje

Carpaccio van Sint-Jacobsschelpen met krokante venkel, dille en mierikswortel

Heldere bouillon van fazant en fijne groentjes

Gevuld kalkoenwit met speculoos, dadels, notenmengeling en ahronstroop, sinaassausje met roze peper en aardappelrösti

Biscuitrolletje met vers fruit en advocaatstroom

 

Prijs:  40 euro

 

DE ROTONDE

Brasserie – Charmehotel

Zeedijk 300

Westende

Tel.: 059 30 04 95

info@rotonde.be

www.rotonde.be


>> Reageer (0)
14-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REIZEN LAUWERS - 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen




 

Reisbeurs Reizen Lauwers:

wij informeren reizigers

 


 

 Reisbeurs Reizen Lauwers

Op zaterdag 15 en zondag 16 januari wisselen ruim honderdvijftig reisleiders, hoteliers en restaurateurs informatie en ervaringen uit met de bezoekers van de reisbeurs. Ze vertellen over hun favoriete bestemming(en), geven praktische info en bespreken de geplande reiswegen.

Op de Reizen Lauwers reisbeurs komen zowat alle Europese landen, heel wat reisformules en ook Verre bestemmingen aan bod.

Ideaal om ideeën op te doen en informatie te sprokkelen zijn de verschillende voordrachten en de doorlopende filmvoorstellingen.

Speciale aandacht genieten onze infosessies over Egypte met Nijlcruise & strandvakantie en Kroatië en Montenegro, de parels van de Middellandse zee. Hiervoor moet vooraf ingeschreven worden via: www.lauwers.be

In de reistaverne is een ruime keuze aan dranken, snacks en maaltijden voorzien.

WanneerZaterdag 15 en zondag 16 januari 2011, van 10 tot 18 uur

WaarGemeenschapscentrum Den Boomgaard Antwerpsesteenweg 57 te B-2520 Broechem/Ranst

Gratis shuttle

Vanaf het spoorwegstation Antwerpen/Berchem (Borsbeekbrug) vanaf 09u30 tot 10u30 elk half uur, vanaf 11u00 tot 15u00 elk kwartier, vanaf 15u30 tot 17u00 elk half uur.

Toegang: Gratis

Meer weten: www.lauwers.be


 


>> Reageer (0)
06-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPWIJNEN

Kustrestaurateurs duiken in beste wijnkelders van Bordeaux

Ambassadeurs

Cercle Amis de Barton & Guestier

Het is elke gastronoom en wijnliefhebber duidelijk, tot nader order is Bordeaux nog altijd het nec plus ultra als het om klassewijnen gaat. Een delegatie horecalui uit Oostende, Middelkerke en Gistel trok op studiereis naar het wijnparadijs Bordeaux en werd er na opgedane kennis prompt gebombardeerd tot Ambassadeur Cercle Amis de Barton & Guestier in Château Magnol, het oudste handelshuis van Frankrijk, deel uitmakend van Châteaux et Domaines Castel, de grootste Franse producent en de vierde wereldwijd.

Je hoeft niet noodzakelijk een wijnliefhebber te zijn, toch klinken de namen van Saint-Estèphe, Pauillac, Saint-Julien, Médoc, Sauternes en niet in het minst Margeaux je als muziek in de oren. Steevast wijnen die men – net als Champagne – met een dikke hoofdletter schrijft. Onder impuls van Francky Renty, wereldwijnkenner en zaakvoerder van Wijnhandel Renty-Vanhoutte in Oostende en Gistel trokken dertien fijnproevers naar Château Magnol, Blanquefort, Bordeaux waar het Huis Barton & Guestier zijn hoofdkwartier heeft. Ze verbleven er een week als volbloed kasteelheren, proefden van al dat lekkers dat de bodem er te bieden heeft, scherpten hun wijnkennis aan en doken in de mooiste kelders van Bordeaux.

PASSIE VOOR WIJNEN

Onder leiding van Cliff Vansteene (Wijnen Renty-Vanhoutte) spoorden Gina Dury en Lorenzo Dejonge (Diplomat, Oostende), Michèle en Bit Geeraerts (Poortershuyze, Sijsele), Vicky Helsmoortel en Kevin Vandromme (Nola, Oostende), Mike Willems (’t Hoeveke, Westende), Davy Buffel (De Molenhoeve, Gistel), Kevin Hinderyckx (Faro, Oostende) en Graziella Dewitte en Dries Cloet (Oud Steene, Oostende) via Rijsel naar het zonnige Bordeaux.  “Het werd een onvoorstelbare kennismaking met zoveel mooie wijnhuizen. Mijn wijnkennis werd sterk aangescherpt, wat me de kwaliteit ervan beter zal leren inschatten”,  zeggen Vicky Helsmoortel en Kevin Vandromme. “Zo’n kennismaking is effenaf schitterend, je leert in korte tijd en midden het hart van de regio alles over je favoriete wijnen. Heerlijker en leerrijker kan niet”, weet Michèle Geeraerts.

KELDERSCHATTEN

Het is onloochenbaar, Bordeaux is één grote wijnkelder. Nergens elders vindt men zo’n concentratie topwijnen in een regio. De heren en dames doken met genoegen in de kelders van Château Cantenac Brown (Margaux), Château Magnol (met gigantische wijncollectie) en Château Pape Clément (Grave), in de 14de eeuw ooit het optrekje en eigendom van Paus Clément V, een onmetelijke ondergrondse wereld vol kelderschatten. Directrice Solange Galan kreeg dan ook alle kustrestaurateurs aan haar lippen, voor expliciete uitleg omtrent het rijke gamma dat het bedrijf Barton & Guetier in portefeuille heeft.

AMBASSADEURS

De studiereis werd op de slotdag afgerond met een ingetogen ceremonie met wijnproeverij waarbij de kustrestaurateurs door Grand Maître Solange Galan tot Ambassadeur Cercle Amis de Barton & Guestier werden geslagen, ere-diploma en gepersonaliseerde fles Château Magnol er boven op. “Een uniek belevenis. Toch onvoorstelbaar wat er allemaal bij het maken van wijnen komt kijken. Het werd voor mij een bijzonder verrijkende week die ik niet vlug zal vergeten. Integendeel, Bordeaux heeft mijn hart gesloten”, weet Davy Buffel nog mee te geven. De intronisatie werd afgesloten met een sneeuwballengevecht. De eerste sneeuw in Bordeaux sedert tien jaar waarbij de kustdelegatie meteen geschiedenis schreef: Bit Geeraerts, Davy Buffel, Mike Willems, Cliff Vansteene, Dries Cloet, Kevin Vandromme, Kevin Hinderyckx en Lorenzo Dejonge, zittend: Michèle Geeraerts, Graziella Dewitte, Vicky Helsmoortel, Grand-Maître Solange Galan, Georges Keters en Gina Dury.

Gastronomie & Toerisme






>> Reageer (0)
24-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastronomie aan Zee

Gastronomie in Westende


Kerst en van Oud naar Nieuw in

Hotel-Restaurant SINT-LAUREINS

en ja we zijn open 
op kerstavond…

 
KerstMenu

24 – 25 – 26 december

 Cava met zijn hapjes

 Zeeduivel, krab en groentenmimosa in een krokant jasje

 Geroosterde melkkalfnootjes, oude portsaus met ganzenlever en gratin van schorseneren

  Kaasplank en nagerechtenbuffet

 Gepaste wijnen

 Prijs: 55 euro

 

Menu Oudejaarsavond

 

Vrijdag 31 december

Champagne met een bordje vol mondgeneugten



Winterslaatje met gemarineerde en gebakken tonijn

Cappuccino van kreeft

 Spoon

Fazantenfilet, gevuld peertje en saus "Fine Champagne"

                                     Kaas- en nagerechtenbuffet

 Mokka

 Prijs: menu + wijnen 95 euro

 

ARRANGEMENT

 

2 nachten + menu + wijnen + brunch

 200 euro per persoon

 

BRUNCH

 Op 1 januari 2011 om 11 uur

 

30 euro per persoon

  Hotel-Restaurant St-Laureins

Strandlaan 12

B-8434  WESTENDE – MIDDELKERKE

Tel.: 058 23 39 58

www.st-laureins.be

info@st-laureins.be

 






>> Reageer (0)
22-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastronomie in Middelkerke

 

Van Oud naar Nieuw in

 

RESTAURANT THE LORD

Oudejaarsmenu

Vrijdag 31 december om 20 uur

 

Aperitief met huisgemaakt wachtbordje

Roomsoepje van tomaat

Gepocheerde zeeduivel met scampi en een beurr Blanc van witte wijn en brunoise van tomaatjes

Nootjes van ree meet een geurig Cabernat Sauvignon sausjs en wintergarnituur

Nagerecht Saint-Sylvestre

 

Menu: 49 euro

Aperitief 6 euro

 

Restaurant The Lord

Leopoldlaan 129

8430 Middelkerke

059 31 22 84

 


>> Reageer (0)
18-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REISWERELD - OOSTENDE AAN DE TOP

Valerie Peeters ( GlobalTravel)

is  Beste Reisagent van Vlaanderen 2010

 

 

OOSTENDE – De 33-jarige Valerie Peeters uit het reiskantoor GlobalTravel aan de Vlaanderenstraat 29 in Oostende werd door de jury van het vakblad Travel Magazine in het prestigieuze Hilton Hotel Antwerpen uitgeroepen tot Beste Reisagent van Vlaanderen. “Voor mij een schitterende bekroning voor mijn nooit afgeven en inzet voor de klant-reiziger aan wie ik graag een perfect voorbereide reis aflever”, zegt Valerie Peeters.

 

Geboren en getogen in Oostende is Valerie Peeters al van kindsbeen gebeten door de reismicrobe: “Samen met mijn ouders trokken we veel op reis met de auto, later werd dat het vliegtuig. Na mijn humaniora koos ik voor Toegepaste Wetenschappen aan de Gentse Universiteit. Bleek al spoedig dat dit mijn ding niet was. Ik herschikte mijn plannen voor de toekomst en koos voor de toerismehogeschool KHBO. Ik liep stage bij de Oostendse touroperator Travelworld van Thierry Rayée en behaalde mijn diploma. Het moet zijn dat ik het goed deed want ik kon na mijn studies onmiddellijk beginnen bij Travelworld. Dat was reizen voorbereiden en afwerken. Toen later bleek dat een plaats vrij kwam in het reiskantoor GlobalTravel, op hetzelfde adres, kreeg ik de kans zelf reizen te verkopen.”

 A  LA CARTE

Intussen zit Valerie Peeters al tien jaar in het kantoor en is een van de pijlers van het team onder directie van Carine Vens. “Reizen verkopen is een droom. En er is niets leuker dan naderhand te mogen horen dat alles goed verlopen is. Ik hou ervan reizen à la carte te verkopen. Volledig op maat, een specialiteit waarmee Travelworld zijn naam maakte. Da’s pas leuk. Een reis uit de brochure verkopen kan iedereen. Je kiest voor een vliegvakantie naar Eygpte, Turkije of de Canarische Eilanden, duidt die aan in de folder of brochure en hop, klaas is kees. Geef mij maar de vraag naar een op maat gesneden reis. Daar schuilt hem de echte verkoper. Misschien is het daardoor dat ik verkozen ben tot de beste reisagent van het jaar, titel die ik graag deel met het ganse team”, stelt een glunderende Valerie.

FINALE MET 15

Vlaanderen telt een paar duizend reiskantoren, goed voor zowat 10.000 arbeidsplaatsen. Iedereen kan zich kandidaat stellen voor de titel. Een mystery-jury komt naderhand uiteraard incognito in het kantoor polsen hoe men werkt. Naderhand kiest deze jury 15 man en legt hen diverse malen op de vragenrooster. Valerie Peeters: “Dan weet je dus al dat je bij de finalisten bent. Dit jaar waren er 120 kandidaten. Het vragenverhoor is werkelijk niet van de poes, maar ik had er toch goede hoop op. De finalisten werden uitgenodigd op het galafeest in Antwerpen. Ik dus met een bang en super nerveus hartje er naartoe. De ontknoping was evenwel fenomenaal. Voor mij is die titel een erkenning voor de inzet om de klant-reiziger tot in de puntjes te verzorgen. Eer halen van je werk is het einde. Ik wil hierbij dan ook graag al mijn collega’s uit het kantoor GlobalTravel én Travelworld danken, want zonder teamwerk kan je geen resultaten halen.”

KWALITEIT & LUXE

De Beste Reisagent van Vlaanderen 2010 zag in de tien jaar dat ze actief is het gedrag van de reiziger stilaan veranderen. “Waar men vroeger eerder koos voor een massaproduct, kiest men vandaag graag voor kwaliteit en luxe. Vandaar dan ook veel à la carte reizen en cruises. Men betaalt uiteraard iets meer dan de klassieke brochurereis, maar de belevenis van de vakantie ligt een stuk hoger in waarde. Vandaag liggen de à la carte reizen naar Amerika goed in de markt, net als de cruises van Seabourn. En wat uiteindelijk van groot belang is voor de toekomst, een goed verzorgde reis zorgt steevast voor een vaste klant mee. En dat is uiteindelijk ons doel: dromen omzetten in onvergetelijke mooie reizen”, besluit Valerie Peeters, Vlaanderens beste reisagent 2010.

(Georges Keters)






>> Reageer (0)
05-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastronomie aan Zee

Gastronomie In Oostende

Van oud naar nieuw in Ostend Queen

 

Oostende, Stad aan Zee, is ook dit jaar de badplaats bij uitstek om het oude jaar uit te wuiven en het nieuwe met brio binnen te halen. Naast enkele toeristische evenementen ligt het culinaire accent – net als vorig jaar – in het gastronomisch restaurant OSTEND QUEEN. Onder impuls van Bert Folens en Yves De Ridder rees deze eettempel met bravoure uit zijn as. Samen met een Chef als Koenraad Steenkiste en een uitstekende zaalbediening met opperhoofd Patricia wist Ostend Queen in het bijna voorbij jaar de lekkerbekken op hun hand te krijgen. Eendracht maakt macht is hier geen ijdel begrip.

Om dat alles in de kijker te stellen, wil OSTEND QUEEN dan ook met culinaire hoogstandjes de eindejaarsfeesten naar voor schuiven met twee succulente menu’s.  Het wordt nu al likkebaarden.

 

Kerstmis

Dit menu loopt van 23 december tot en met 30 december 2010

 

Mondgeneugten

 

Trilogie van Jamon de Trevelez Pico Veleta 24 messes Mousse - coppa - heldere bouilon

Champagne Moët & Chandon Brut Impérial

 

Ravoli van King Krab, vinaigrette «à l’orange»

Château Bel Air «Bordeaux» Sauvignon

 

Zeetongfilets, Champagnesaus & jonge uitjes

St-Veran «Domaine La chevêche» 2008

 

Jonge kalkoen uit Stasegem, Brussels lof - vossebessen - Bekegemse eendenlever

Barbera d’Alba DOC Poderi e Cantine Oderro 2007

 

“Pain perdue” & gebakken ananas, Bourbon vanille ijs - geconfijte schilletjes &  Pana cotta & bittere chocolade “80% Uganda”

 

Menu : 75 euro

 

All  in: menu,  aperitief, wijnen, water en koffie of thee: 105 euro

 

*******************

Oudejaarsavond

Aperitief

 

Proeverij rond zeevruchtjes

Gegrilde Sint-Jakobsvruchten - Oostendse oester - bisque van kreeft

Champagne “Moët & Chandon Brut Impérial“

 

Zeetongfilet “en medaillon”, Caspian Top Selection Caviar - knolselder

Château La Bastide “Corbières” 2009

 

 

Dubbele consommé van fazant, Quenelles pistache & morieltjes

 

 

Pomme crevettes Ostend Queen, handgepelde grijze garnalen - “Riesling” sabayon

Riesling “Hochheimer Hernberg“ Qualitätswein Trocken 2009

 

Spoom met citrus “Calamansie”

 

Hertenkalfnootjes, butternutsquash & ravioli van Bekegemse eendenlever

Château Petit Bocq «Cru Bourgeois» 2007

 

Gebakken schapenkaasje “Pérail” & rozijntjes

Menetou salon Rouge “Domaine Chatenoy“ 2007

 

Carpaccio van ananas & gember, bittere chocolade ijs 70%

 

Menu all in: 175 euro - Aperitief, wijnen, diner, koffie en glas champagne om middernacht

 

Muziek omkadering - aanvang stipt om 19 uur

 

**********

OSTEND QUEEN is gesloten op 24 december 2010 alsook op de middag van 31 december en van 1 januari 2011.

Reservaties voor oudejaarsavond zijn slechts gegarandeerd  na ontvangst van uw betaling op rekening nummer: 731-0032127-92 van nv New Ostend Queen

Meer proeven en details op www.ostendqueen.be

OSTEND QUEEN – Kursaal Westhelling

8400 Oostende

Tel.: 059 – 44 56 10 + 0475 55 23 93

Gesloten op dinsdag & woensdag – tenzij voor banketten of feesten

oooOOOOooo






>> Reageer (0)
04-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijnfeest in NIEUWPOORT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zaterdag 13 en zondag 14 november in  NIEUWPOORT

 

Frans Weekend

in

Wijnhandel GERARD

 

Luc Gerard & Detje nodigen u graag uit op zaterdag 13 en zondag 14 november, telkens van 11 tot 19 uur voor een uitgelezen degustatie

Franse Wijnen & Champagnes

Patrice Lamère laat zijn beste Champagnes proeven

Op zaterdag 13 november is Ludwig Cooreman present en stelt zijn domein Château Bertrand Braneyre uit de Haut Médoc voor

 

Wijnhandel Gerard pakt tijdens het Frans Weekend uit met promoties en kortingen op het ganse gamma Franse wijnen.

WIJNHANDEL GERARD – Oostendestraat 2 – Nieuwpoort

LucGerard@hotmail.com – gsm 0475 82 06 15

 

oooOOOOooo


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastronomie in MIDDELKERKE
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Gastronomie in Middelkerke

Restaurant  DE VLASCHAARD

Champagnemenu

 

Donderdag 11 tot en met zondag 14 november

 

 

Eén fles Champagne Guy Cadel voor twee personen

Wachtbordje

Filet van tonijn op Chinese kool en oester, sorbet van groene appel en wasabi

Op de teppanyaki gebakken Sint-Jacobsnootjes met crème van ganzenlever en artisjokkenmousseline

Gebakken grietfilet met zalfje van groene kool en gevogeltejus

Bakje van witte chocolade met bananenlikeur, brownie van pistache, crème brulée en sambasorbet

 

70 euro per persoon

 

Restaurant DE VLASCHAARD – Leopoldlaan 246 – Middelkerke

Reservatie: 059 30 18 37

www.de-vlaschaard.be

Bijlagen:
BLOGBLOGBLOG.JPG (414.1 KB)   


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastronomie aan Zee

Gastronomie in Middelkerke

Restaurant CHAPLIN

Oudejaarsavond

Vanaf 19.30 uur

 

Champagne Veuve Fourny & Fils en z'n hapjes

Kortgebakken St-Jacobsvruchten in waterkersroom

Kabeljauw met parmezaankorstje , zalf van knolselder

Sorbet van cassis

Hertekalfilet met stoemp van andijvie , gebakken oesterzwam en graanmosterdsaus

Verrassing 2010

Glas champagne rosé Veuve Fourny & Fils door het huis aangeboden

Braziliaans genot

Menu met gepaste wijnen110.00 euro

oooOOOooo

Nieuwjaarsdag 1 Januari 2011

Vanaf  12 uur

Champagne Veuve Fourny & Fils en z'n hapjes

Kort gebakken St-Jacobsvruchten in waterkersroom

Hertenkalfilet met stoemp van andijvie, gebakken oesterzwam en graanmosterdsaus

Verrassing 2011

Braziliaans genot

Menu 60 euro

Menu met gepaste wijnen 80 euro

Restaurant CHAPLIN – Leopoldlaan 95 – 8430 Middelkerke

Tel.: 059 – 31 06 38 – www.restaurantchaplin.be – info@restraurantchaplin.be






>> Reageer (0)
02-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WINTERPLEZIER IN OOSTENRIJK

Genieten in de hoofdstad van de Alpen

Kerst en winterpret in Innsbruck

 

Als er een land is waar Koning Winter voor gezelligheid zorgt dan is het Oostenrijk. Als hoofdstad van Tirol en de Alpen weet Innsbruck al uw winterse verlangens in te vullen. Zowel cultuurminaars als sporters komen hier ruim aan hun trekken. De troeven van de regio Innsbruck zijn onuitputtelijk. Met vakantiedorpen als Aldrans, Ampass, Rinn, Sistrans, Lans en onder ander Igls valt altijd iets te beleven.

 

Kerstmarkten vindt men in zowat alle Europese topsteden. Innsbruck daarentegen zorgt voor een apparte sfeer en is hiermee een van de koplopers in de Alpen. Of ken je een romantischer plek om een kerstboom te bewonderen aan het Gouden Dakje, aansluitend de kerstmarkt, een kleurrijk spektakel dat nog loopt tot en met zondag 26 december. Ideaal om de historische stad in al zijn glorie te ontdekken of te herontdekken. Hierbij wordt de Maria-Theresia-Straat omgetoverd in een verkeersvrije X-Mas zone, en dit tot en met donderdag 6 januari 2011.

VOLKSMUSEUM  & SPORT

Een bezoek overwaard is de Hofkirche, minder opvallend aan de buitenzijde, des te waardevoller binnenin waar men kan genieten van een der mooist gebouwde cenotafen ooit, deze van Maximiliaan I, ledig grafmonument omringd door een erehaag van 28 meer dan levensgrote beelden van vorsten en koninginnen.

Net naast de Kofkirche bevindt zich het Tiroler Volksmuseum, inhoudend een schat van waardevolle voorwerpen, dwars door de geschiedenis heen, met aandacht voor de folklore van elke streek en dorp.

Naast deze voornaamste bezienswaardigheden bezit Innsbruck nog tal van musea, stadspaleizen met het slot Ambras en zijn unieke collectie harnassen, een rariteitenkabinet en onder andere een portrettengallerij van de Habsburgers.

Innsbruck is evenwel ook een bijzonder sportieve stad. In 1964 en 1976 werden er de Olympische Winterspelen georganiseerd. Sportlui kunnen er dan ook terecht in het Bergiselstadion voor het schansspringen en in het Eisstadion voor het snelschaatsen. De Olympia-Bobbahn in Igls staat elke dinsdag en donderdag open voor het publiek, voor een duizelingwekkend ritje met de bobslee. Iets voor durvers.

OLYMPIA SKIWORLD PACKAGE

Een van de toppers is alvast het Olympia SkiWorld Package waarbij acht skigebieden, goed voor 280 km, voor ongekende winterpret kunnen zorgen. Dat pakket ligt al op tafel vanaf 350 euro, inbegrepen 4 nachten in 4-sterrenhotel, half pension an 3-dagen ski-pas. Het pakker in de formule 7 nachten met 6-dagen ski-pas wacht al op je vanaf 564 euro. Je kan kiezen tussen een verblijf in hartje Innsbruck of in een van de vele charmante vakantiedorpen. Meer info en on-line boekingen:  www.ski-innsbruck.info, tel. +43 512 56 2000.

Wie meer wil weten over Innsbruck zit goed bij Innsbruck Tourismus, Burggraben 3, A-6020 Innsbruck, tel. + 43 512 59 850, fax + 43 512 598 50 7 en www.innsbruck.info

Met dank aan Silvana Guiliani – Tourismusverband Innsbruck.

Innsbruck Tourismus, tel. +43 512 59 850, office@innsbruck.info en www.ski-innsbruck.at

Georges Keters






>> Reageer (0)
01-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPGASTRONOMIE & CHAMPAGNE IN MIDDELKERKE

Gastronomie in Middelkerke

Champagne Prévoteau-Perrier

vaste waarde aan zee

Van vrijdag 12 tot zondag 14 november loopt in Middelkerke het intussen vermaarde Champagneweekend. Tien ambachtelijke Champagnehuizen laten er hun beste flessen proeven, in het Casino en aan de tafels van zowat alles restaurants. Een van de pioniers is alvast Champagne Prévoteau-Perrier uit het schilderachtige Damery op een steenworp van Epernay, al ruim veertig jaar verbroederd met de Europese badplaats Middelkerke.

Gesticht in 1946 door het echtpaar Henri Prévoteau-Perrier zetten Delphine Prévoteau en Christophe Boudard het pionierswerk vandaag met grote klasse verder. Intussen wist dit jonge echtpaar de harten van heel wat Vlamingen en Middelkerkenaars te winnen. Niet alleen bij de Middelkerkse horeca met onder andere De Zandbank, Zeebries, Taverne on the Beach in het Casino en Hostellerie Renty, maar ook bij de particulier die al ruim een decennia geniet van het parelende gelukzalig vocht dat Champagne Prévoteau-Perrier is. Het familiaal karakter van deze wijnbouwers is hier dan ook niet vreemd aan. “Een importateur in België hebben we niet en willen we ook niet. Het product dient voor zichzelf te spreken. Kwaliteit in de fles doet verkopen. We zijn de expliciete tegenpool van de supermarkt. Persoonlijk contact is voor ons heilig. Al onze klanten zijn intussen vrienden geworden”, vertelt Delphine Prévoteau, op stap in de wijngaarden van het gezellige domein, 21 ha groot en jaarlijks goed voor zowat 200.000 flessen.

FEESTELIJKE BUBBELS

Toppers zijn alvast de standaard cuvée Brut Tradition (85% pinot noir en 15% chardonnay) met de Brut Rosé als leuke tegenhanger met dezelfde samenstelling. Tweemaal subliem als aperitief. Bij de maaltijd is de Grande Réserve Brut (33% pinot noir, 33% pinot meunier en 33% chardonnay) dan weer niet te versmaden. Als eerbetoon aan de beroemde actrice Adrienne Lecouvreur, geboren op 5 april 1692 in Damery is er nog La Cuvée Adrienne Lecouvreur. Een delicatesse.

HOSTELLERIE RENTY

Wie de Champagne Prévoteau-Perrier alvast op zijn best wil proeven vindt ruim zijn gading in Hostellerie Renty, aan de Louis Logierlaan 51, aan de voet van de watertoren in Middelkerke. De familie Renty pakt er van vrijdagavond 12 november tot maandagmiddag 15 november tegelijk uit met een uitgelezen

Champagnemenu

Galantine van kip-konijn-kalf, curryvinaigrette, veldsla en linzen

Verse zalm Label Rouge, tomaat, basilicum en raviolini

Gebraden fazant, jus van eekhoorntjesbrood en girollen, puree van tartufada

Brochette van ananas, amandelroomijs met amaretto

Fles Champagne Prévoteau-Perrier per persoon

Prijs: 70 euro

Reservatie: 059 31 20 77 – mogelijkheid tot overnachten.

 

Meer info:

Champagne Prévoteau-Perrier

Champagneprevoteau-perrier@wanadoo.fr

www.champagneprevoteau-perrier.fr

Hostellerie Renty

www.renty.be en info@renty.be

 

Champagneweekend Middelkerke van vrijdag 12 tot en met zondag 14 november in Casino Middelkerke.  www.middelkerke.be

Georges Keters






>> Reageer (0)
30-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAKANTIE BEGING (bijna) AAN UW VOORDEUR

Q-Cars en Q-Travel denken aan uw vakantie

Zillertal, Dresden en Sloveense Riviera niet langer een droom

 

Xavier Desender en Neil Dutrieue, de wakkere ondernemers achter respectievelijk Q-Cars en Q-Travel werken nu al hard aan de realisatie van uw komende vakantie en uitstappen. In première lopen we even doorheen enkele knappe voorstellingen van niets dan droomreizen. Met vertrek uit de Westhoek, Brugge en Oostende. Binnenkort ligt een uitgebreide brochure op tafel.

CULTUUR & NATUUR IN DRESDEN

Van 22 tot 28 mei 2011 maken we kennis met het Saksische Zwitserland, een idyllisch natuurparadijs met de Elbe en Dresden, de cultuurstad bij uitstek, als rode draad. We brengen een bezoek aan Semper Opera, de schatkamer van Grüne Gewölbe, Köningstein en onder andere Pirna. Deelnemen kost 658 euro, vervoer in luxe car, verblijf in half pension met driegangenmenu, boottocht op de Elbe en nog zoveel meer.

ZILLERTAL OOSTENRIJK

8-Daagse reis van 19 tot 26 juni 2011. Nu eens geen sneeuw, maar niets dan gezonde berglucht in Zillertal, de Koningin der Dallen en tegelijk het meest muzikale dal van Oostenrijk. We verblijven in Uderns en maken prachtige uitstappen naar Kufstein, Kramsach, de Krimmler watervallen en onder andere een rit met de nostalgische stoomtrein naar het mondaine Mayerhofen. Deelnemen kost: 742 euro, vervoer in luxe car, verblijf in 4-sterrenhotel Pachmair in ¾ pension.

BEIERSE ALPEN

Trek in Beieren en Salzburgerland? Dan is de trip naar de Beierse Alpen van 21 tot 27 augustus 2010 uw kans. Ons verblijf in hartje Rohrdorp laat ons toe leuke uitstappen te maken naar Salzburg, Chiemsee, Koningsee en onder andere de legendarische zoutmijn  Alte Saline van Bad Reichenhall. Deelnemen kost 625 euro, vervoer in luxe car en verblijf in half pension.

JULISCHE ALPEN & SLOVEENSE RIVIERA

Een van de absolute toppers is de 9-daagse reis naar Slovenië, ex-Joegoslavië en buurland van Kroatië, klein landje met zoveel verscheidenheid. We trekken er van 2 tot 10 september 2011 naartoe en verblijven in Hotel Histiron, gezellig 4-sterrenhotel met binnen- en buiten zwembad en privé strand in Portoroz aan de Golf van Triëst aan de Adriatische Zee. We maken uitstappen naar de wereldberoemde grotten van Postojna, het oude Koper, Lipica met zijn Lipizanerpaarden, Bled en verkennen een stukje Kroatië met bezoek aan Rovinj, Porec en de hoofdstad Ljubljana. Een droom van een reis. Deelnemen kost: 825 euro, luxe bus, uitstappen en verblijf in half pension.

MEER INFO

Dit is uiteraard maar een kleine greep uit het rijke aanbod van Q-Travel en Q-Cars anno 2011, alwaar men je graag meer gedetailleerde info  kan bezorgen. En laten we het voor de lezers uit de Westhoek niet vergeten, men wordt zo goed als aan uw deur afgehaald in deze opstapplaatsen: Veurne, Koksijde, Oostduinkerke, Nieuwpoort, Middelkerke, Oostende en Brugge.

Het is meteen duidelijk, de Julische Alpen, de Sloveense Rivièra, Dresden en onder andere Zillertal zijn niet langer een droom. Ze liggen binnen handbereik, dank zij

Q-Cars – Xavier Desender

Schoolstraat 57 – Middelkerke (Lombardsijde)

Gsm – 0475 75 37 16

Q-Travel – Neil Dutrieue

Zwaluwenstraat 44 – Oostende

Tel:  059 27 47 87

                                   ooooOOOOoooo






>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs