Eigentijds restaurant Bentinck
geopend in monumentale stallen Amerongen

Per 15 februari 2017 is restaurant
Bentinck in Amerongen geopend, een eigentijds en betaalbaar restaurant waar op
topniveau gekookt wordt en waar groenten uit de kasteeltuin een belangrijke rol
spelen. Bentinck heeft de sfeer en inrichting van een mondaine brasserie en is
gevestigd in de voormalige stallen van de historische Buitenplaats Amerongen.

Eigentijds restaurant in monumentale
stal
Restaurant Bentinck is gevestigd in de voormalige paardenstallen en is
gelegen op het voorplein van Kasteel Amerongen. Het monumentale pand heeft
een van de meest authentieke bewaarde stalinrichtingen van Nederland en heeft
de sfeer en inrichting van een grootstedelijk restaurant gekregen, waarbij de
historische elementen behouden zijn.
Eigenaar Peter-Paul Swijnenburg: Bentinck staat voor een gezonde
leefstijl en is een betaalbaar restaurant waar op topniveau gekookt wordt met
aandacht voor pure, eerlijke (streek)producten en smaken. Chefs Simon Verkerk
en Tommy Janssen en hun team koken met dagverse hoogwaardige ingrediënten.
Daarbij spelen groente, fruit en kruiden die worden geoogst uit de op het
kasteelterrein gelegen moestuin een belangrijke rol. Bentinck onderscheidt zich
daarnaast met een spectaculaire chefs table, bijzondere bordpresentaties en
kleine tafelbereidingen.

Warme materialen
Dat het hoge en imposante pand een van de meest authentieke bewaarde
stalinrichtingen van Nederland heeft, maakte de inbouw van het restaurant
uitdagend. Peter-Paul Swijnenburg: Overal zijn verhoogde vloeren aangebracht
voor leidingwerk en voor extra comfort is vloerverwarming aangelegd. Voor de
aankleding is gebruik gemaakt van warme materialen als leer, sisalkleden en een
houten vloer met doorkijkjes naar de oude stenen vloer. Kunstenares Claudy
Jongstra maakte speciaal voor de ruimte een wandtapijt, een echte eyecatcher.
Daarnaast zijn we trots op de spectaculaire chefstable op de vide die direct
uitzicht biedt op de keuken. Deze skybox is aan de keukenzijde voorzien van een
glazen wand van plafond tot vloer en is afsluitbaar, waardoor hij ook als
private-dining-ruimte kan worden gebruikt.
Brigade met sterrenervaring
De brigade van Bentinck heeft veel ervaring opgedaan bij sterren- en
toprestaurants. Peter-Paul Swijnenburg: We zijn blij dat we toppers als Tommy
Janssen en Simon Verkerk als chef konden aantrekken. Tommy was sous-chef bij De
Burgemeester * in Linschoten en werkte eerder bij La Rive in Amsterdam. Simon
Verkerk werkte onder meer bij restaurants in Azië en Zuid-Afrika en restaurant
Brass in Utrecht. Ook aan de voorkant staan we sterk, het bedieningsteam wordt
aangestuurd door Arnoud Pot van De Nederlanden * en Paul Sonnega van De
Salentein in Nijkerk.
Godard Graaf van Aldenburg
Bentinck
Restaurant Bentinck is van woensdag tot en met zondag vanaf 11.00 uur
geopend voor lunch, afternoon tea, borrel en diner. Bentinck beschikt over een
terras met een indrukwekkend uitzicht op kasteel Amerongen en verschillende
ruimten voor private dining.
Bentinck is vernoemd naar Godard Graaf van Aldenburg Bentinck, die zich in 1879
op Kasteel Amerongen vestigde, het kasteel opnieuw tot bloei bracht en de
bevolking van Amerongen steunde met agrarische projecten.
Gegevens restaurant Bentinck
Website: www.restaurantbentinck.nl
Facebook: BentinckAmerongen
Instagram: restaurantbentinck

|