Als amateurkok maak ik graag eens een "speciaal" gerecht. Met speciaal bedoel ik de niet alledaagse kost zoals worst met rode kool, maar eerder iets in de stijl van stoofvlees of een pasta-gerecht maar net dat tikkeltje anders.
Hoe ik aan zo'n gerecht moest beginnen, wist ik niet, dus ging ik maar op zoek op het internet. Je vindt er heel wat informatie en recepten. Aan de hand hiervan ben ik mijn eigen gerechten beginnen samenstellen. En één van de eerste successen thuis was stoofvlees: een mix van twee recepten heeft mij tot een geliefd stoovlees creator gemaakt.
Als je zelf een recept hebt, laat het me gerust weten. Als het een succes is, verschijnt deze ongetwijfeld op mijn blog, al dan niet aangepast.
Alvast veel succes met het koken.
Fritz
24-10-2012, 15:42 geschreven door Fritz
Categorie:Welkom
kalk
Vraag:
Hoe verwijder ik kalk?
Antwoord:
Leuven is gekend om zijn kalk in het water. Wc, badkamer, lavabo, ... alles lijdt hieronder. Wanneer je last hebt van hardnekkige kalkaanslag kan je dure spullen kopen zoals Harpic. Of je kan azijn gebruiken.
Heb je kalkaanslag in de wc, doe er een scheut azijn in en laat het inwerken, desnoods een nacht. Je zal zien dat het help.
Ook kranen kan je hiermee kalkvrij maken. Doe wat azijn op een stuk keukenrol of wc-papier en wikkel dit rond de kraan op de kalk.
24-10-2012, 15:41 geschreven door Fritz
Categorie:Oh nee, hoe krijg ik dat proper!? Tips en tricks.
spaghetti-saus
Vraag:
Hoe krijg ik die rode schijn van bijvoorbeeld spaghetti-saus uit mijn witte pot?
Antwoord:
Doe wat olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie) op een stuk keukenrol. Wrijf hiermee over de saus. Je houdt gegarandeerd een witte pot over. Je kan er best niet te lang mee wachten om deze kleur eraf te halen, anders werkt het niet. Geldt ook voor wanneer je bijvoorbeeld wortelen geraspt hebt.
24-10-2012, 15:37 geschreven door Fritz
Categorie:Oh nee, hoe krijg ik dat proper!? Tips en tricks.