Is waarschijnlijk één van de beste waar ik gegeten heb. De ambiance is dan ook echt Koreaans, dus Karaoke is ook één van de mogelijkheden. Je moet wel rekening houden dat de prijs van een etenje hier vlug boven de 50 kan bereiken.
De sfeer is typisch Koreaans, is minder gekend dan bovenstaande maar is zeker de moeite waard om iets te gaan eten net voor je naar de cinema ga of je een dagje Antwerpen afsluit. Het onthaal is hartelijk en niet verschieten als je door een Nederlander wordt verwelkomt. De eigenaar is Nederlander en is getrouwd met een Koreaanse. De zoon is Belgisch en spreekt vloeiend Nederlands en Koreaans. Qua budget moet je tellen tussen de 20 - 35. Het is iets duurder dan een pitta, pizza of andere zaken maar het is echt de moeite waard om te gaan!
Tot nu toe heb ik een beeteke van alle keukens gebracht, maar ben ik mijn eigen roots vergeten : Korea...
Vandaag de dag zijn er nog altijd discussies over het al dan niet eten van honden en katten in mijn geboorteland. In steden zoals Seoul, Inchon, Pusan en nog andere steden zul je waarschijnlijk in Mainstreet restaurants meer "westerse" gerechten krijgen. Eens je in de kleine zijstraatjes of op het platteland komt dan zou het best kunnen dat je hond en kat op je bord krijgt...nu zie ik jullie gezichten al : maar hier weet ik dat in Koreaanse restaurants, je zeker geen hond of kat zult krijgen.
Eén van de nationale recepten, zoals hier stoofvlees met friet bijvoorbeeld, is in Korea : Kimchi. De 1ste maal dat over dit gerecht wordt gesproken blijkt te dateren tussen 2600 - 3000 jaren geleden! Maar laten we het houden bij het klaarmaken. De meest voorkomende is die met witte kool, ramenas, aardappels en nog andere groenten.
Wat heb je nodig om Kimchi klaar te maken :
Een witte kool ( Chinese kool ) of ramenas rode pepper pasta pijpajuinen soja-saus zout pepper
Bereiding :
Haal de witte kool uit mekaar en spoel die héél goed of laat die weken in water met zout voor ongeveer 10 minuten. Het midden van de bladeren wegsnijden en niet gebruiken. De bodem van een pot bedekken met kool. Die besprinkelen met zout, pepper, de fijngesneden pijpajuintjes en de mix van de soja-saus en de rode pepper pasta. Daar terug een laagje kool opleggen en de handeling herhalen tot je aan de rand van de pot komt. De pot hermetisch afsluiten en in een donker, niet te vochtig maar ook niet te droge plaats plaatsen en dit bijvoorbeeld voor een week, een maand enfin naargelang je het wilt...Het opschrijven van dit recept doet mij al watertanden!
Velen zullen zich wel al es afgevraagd hebben wie ik ben en van waar ik kom en blabla...wel ik zal nu eindelijk es ietske meer zeggen over mijn verleden.
Zo ongeveer 33 jaar geleden nu bijna 34 werd ik geboren in Seoul, Zuid-Korea. Toen ik 3 was ben ik naar België gekomen en heb zodus de Belgische nationaliteit...jaja ik ben een legaal in het land. Ik heb een deel van mijn jeugd doorgebracht in Brussel maar heb lagerschool en het middelbaar in West-Vlaanderen gelopen...vandaar voor sommigen mijn licht over het water accent. In het middelbaar heb ik economie "gestudeerd" en daarna heb ik 2 jaar in Wallonië door gebracht waar ik Hotelmanegement gevolgd heb...was boring na 3 maanden gestopt en beginnen werken voor Holiday Inn en Accor. Heb in het Verenigd Koninkrijk gewerkt en gewoond en ben teruggekomen naar België.
Hobbies heb ik ook, buiten koken natuurlijk, lees ik graag biografieën, kranten, dvd's zien, liefst documentaires en soms ook een tekenfilm. Reizen behoort daar ook bij. Portugal, Zweden en de USA behoren tot mijn lievelingsbestemmingen, maar ik kan ook genieten van een week-end rustig aan de zee...Ik heb ook een hond die Sherpa heet en die ik voor geen geld in de wereld zou willen kwijtspelen...he is my buddy...sometimes a pain in the ass but he's my buddy. Ik kan genieten van een pint, maar liever een goede bordeaux, wishky, bourbon of een Calvados. Ik rook niet tenzij ik het zwaar heb...nog iets : voor de mensen die twijfelen aan mijn geaardheid...ik ben hetero en single.
Voilà, dus beste mensen in het vervolg als je mij tegenkom dan zou ik het liefst hebben dat er geen vragen meer gesteld worden van waar ik ben of welke origine...ik vind het vervelend en AUB...wees niet kortzinnig, niet alle Aziaten zijn Chinees hé of hebben een kleine..
2 kippefilets 1 pak tortilla ( in de winkel te vinden ) 2 blikken gepelde tomaten 2 bokalen Tortilla salsa look ajuin cheddar kaas iceberg sla 4 tomaten
Bereiding :
Snij de kippefilets in kleine reepjes of blokjes, is naargelang de goesting. Laten bakken met boter en look. Indien je de indruk heb dat je kip zal aanbranden, gewoon een klein beetje warm water erbij doen of een klontje boter. Als de kip gebakken is, de blikken gepelde tomaten en salsa erbij doen en alles laten sudderen. Intussentijd kan je de tortilla's opwarmen in de micro-oven of in een pan. Let wel : eerst nat maken vooraleer je die opwarmt. De ajuin, sla, tomaten en de cheddar in kleine reepjes of sneetjes snijden en alles in kommekes op tafel zetten en de gasten kunnen zichzelf bedienen.
Terug van geweest...Heb veel gedaan en het aanvullen van mijn blog was effekes op non actif.
Bon de vorig keer was het over een nachtelijke snack...vandaag zullen we het es hebben over Mexicaans eten...ay caramba
Chili con Carne Tortillas met kip
Benodigdheden voor de chili con carne :
1 kg gehakt Cayenne pepper of verse peppers 4 à 5 blikken red kidney beans 3 blikken gepelde tomaten 2 blikjes tomatenpuree Cheddar Cheese Gezouten crackers 2 Ajuinen
Bereiding :
Het gehakt op een zacht vuurtje laten bakken, met een klein beetje olie. Intussentijd de ajuinen grof snijden en in een kookpot laten bruinen met een mengeling van boter en olie, vermijd het spetteren. De blikken bonen en gepelde tomaten erbij doen en het geheel goed kruiden met cayenne pepper of de fijn gesneden peppers waar de pitten vanuit gehaald zijn...anders is het te aya caramba. Het gehakt is inmiddels gebakken. Die eventjes afgieten om de overtollige vetten niet mee in de chili te doen. Het vlees bij de rest voegen en goed mengen. Het geheel een 1/2 uur laten sudderen op een zacht vuurtje. Af en toe toch wel er in roeren en proeven...voor het pikante natuurlijk. Indien je de indruk hebt dat de saus te vluchtig is, de blikjes tomatenpuree erbij voegen en mengen. En klaar is kees.
Je kunt de Chili opdienen op borden of kommen...Serveer je gasten een bord/kom Chili met daarop de cheddar en gezouten crackers...Je zou dit kunnen serveren met een rode wijn. Een Australische of een Spaanse, maar de echte amateur zal er een Corona met limoen erbij nemen.
Je bent de hele nacht weggeweest, gedronken, goed geamuseerd maar je hebt nog honger en geen geld meer om een pitta of zo te kopen...Geen paniek ga naar huis en zie es naar de koelkast, de frigo voor sommigen.
Wat zie je er staan, bij sommigen zullen er zaken vanzelf beginnen bewegen, geen paniek je bent gewoon dronken...heb het al zelf meegemaakt. Heb je overschotjes, charcuterie of nog kaas en rauwkost...perfect! Neem 3 sneetjes brood, bruin brood is gezonder dan wit.
Snij de sla en eventueel ander rauwkost in grove stukken en leg er een deel op de 1ste snee. Naargelang je goesting leg je er salami, hesp of iets anders van vlees. Spreid er mosterd of ketchup op en leg dan een sneetje brood erop. Op deze leg je dan kaas en terug rauwkost en een sausje naar smaak. Bedek dan het geheel met je laatste snee brood en snij het geheel in diagonaal richting...
Voilà een lekker hapje om je avond te eindigen of om es mee te nemen naar 't school of naar het werk! En is zeker niet duur
Bij mij dat ik op die dag een medisch onderzoek heb...beuuh! Maar voor de meesten onder jullie is het inderdaad de dag van de geliefden! Aan de mensen die nog geen lief hebben, vrijdagavond is het Boysnight, dus ge kunt nu nie afkomen met de excuses dat je geen lief hebt hé!
Iets héél gemakkelijk om deze kookrubriek te starten, ook niet gevaarlijk...gecarameliseerde bananen met chocolade...mmm
Wat heb je daarvoor nodig?
Voor 2 personen :
2 rijpe maar ook niet te rijpe bananen. Suiker, melk en 100 à 150gr chocolade, liefst puur maar dit is naargelang jouw smaak of die van je vriend(in).
Bereiding :
Klop of breek de chocolade in kleine stukjes. Op een zacht vuurtje de chocolade in een pan laten smelten en net wanneer je ziet dat alles bijna weg is, de melk erbij voegen. Let wel op dat je de ganse tijd moet roeren anders riskeer je de chocolade te laten aanbranden is het al gedaan met je kook(versier)kunsten...Als de melk en de chocolade vermengd zijn, het vuur uitdoen en opzij zetten.
De bananen in 2 helften doormidden snijden in richting van de lengte. De 4 helften ,die je dan bekomt, met een klein beetje citroen inwrijven om het zwart worden te vermijden. Intussentijd laat je in een pan, liefst anti-plak bodem of zo, een klein beetje boter of olijfolie warm worden. De bananen in de pan leggen en laten bakken gedurende 3 à 4 minuten aan elke kant. Nu de bananen bepoederen met suiker en het geheel laten opwarmen totdat de suiker bruinachtig en melig wordt.
De chocolade-saus mag dan héél eventjes terug op het vuur gezet worden en dan kan je het geheel serveren. De bananen gelijkmatig op de borden verdelen en rijkelijk overgieten met de warme chocolade saus...en nu kan ik jullie enkel en alleen nog een fijne Valentijnsdag toewensen!
Een extra serveertip : een bolleke vanille-ijs maakt het nog beter!
Héhé eindelijk een hoekje waar de mensen die graag over eten spreken, soms ideeën zoeken of nog beter zelf graag koken! De bedoeling van deze blog is niet om van elk van de bezoekers ( hopelijk héél véél ) superchefs te maken maar wel om de producten die in de ijskast, de frigo of de freezer staan te kunnen verwerken in lekkere en goedkope maaltijden...of om je vriend(in) te impressioneren...als dat nog nodig blijkt.
Maar let's cut the crap en let's get to the point : Wie ben ik?
De naam is Frederic, sommigen kennen mij onder de naam Fred of nog den broer van Annick of de gokchinees...alhoewel de laatste tijden het gokken niet zoveel meer opbrengt zoals het vroeger deed...
Momenteel ben ik aan het uitrusten maar als ik dat niet doe dan werk ik voor een bedrijf in Vilvoorde. In mijn vrije tijd zit ik meestal op het internet of mijn I-pod. Boeken lezen, de wereld verbeteren behoren ook tot mijn hobbies en voor de mensen die vragen zouden hebben : ik ben nog altijd vrijgezel en ja ik hou van vrouwen maar heb de ware nog niet gevonden...dus nog een roddelke meer of misschien net niet.
Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt. Het is gewoon zoals je het zélf wenst. Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed. Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.
Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat. Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard.
Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig. Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.
Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.
Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".
Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen. In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.