Mijn naam is Cindy, mama van een flinke zoon en prachtige dochter. Ben afkomstig uit het West Vlaamse Zwevezele en werk bij Joris Ide als administratief bediende.
Velen zullen mij wel al kennen via mijn foodtruck Sweets on Wheels. Langs vlaamse wegen laat ik veel mensen genieten van mijn zoete lekkernijen. Ondertussen doe ik dit al sinds 2015. Het is een uit de hand gelopen hobby zeg maar
Ondertussen ben ik al vele Jaren bezig met experimentjes in mijn keuken ook. Soms al eens een success en soms al eens een tegenslag
En omdat de vragen er meer en meer komen om mijn receptjes te delen dacht ik dat het wel leuk zou zijn om deze in mijn blog te delen
Daarnaast zal je nog wel wat culinaire avonturen kunnen volgen ook.
Ik hoop dat mijn blog iedereen zal inspireren om ook aan het bakken/koken te slaan
Cupcakes. Je hebt ze wel in duizend verschillende smaken, zowel hartig als zoet. Voor idereen is er wel wat wils. ook qua toppings kan je je volledig laten gaan. Ga je voor een simple chocoladeglazuur, of heb je liever fondant decoratie? Het kan allemaal.
En het mag gezegd worden, er zijn echte kunstwerkjes als je rond kijkt. Sommige te mooi om te eten.
Maar laten we beginnen met iets wat simpel is en dat iedereen wel kan maken.
Zie hieronder mijn receptje van een simpel marmercakeje met een superlekkere frosting
Marbled Cupcakes met een cream cheese frosting: +/- 12 stuks
240 gr zelfrijzende bloem
240 gr zachte boter
4 eieren
200 gr suiker
40 gr vanillesuiker
200 ml melk
20 gr cacaopoeder
230 gr zachte boter
400 gr bloemsuiker
100 gr Philadelphia natuur
Beetje vanilla extract
Snuifje zout
20 gr cacao
- Verwarm de oven op 180 graden
- De zachte boter,zout, suiker en vanille suiker tot een romig geheel kloppen
- Doe afwisselend ei en bloem bij de boter en meng telkens goed door
- De helft van de melk mag hier al laatste bij gedaan worden
- 1/3 de van deeg mag in aparte kom gedaan worden en meng hieronder het gezeefde cacaopoeder.
- Hier mag de rest van de melk bij gedaan worden zodat het deeg even dik is als vanille deeg
- Bekleed een bakvorm met vormpjes
- Lepel een deel van het vanilledeeg in elk vormpje
- Hierop een lepel chocoladedeeg
- Werk af met nog een beetje vanille deeg
- Bak af gedurende +/- 20'
- Laat afkoelen
_ Maak ondertussen de frosting door de zachte boter romig te kloppen
- Doe hierbij in 2 à 3 keer de bloemsuiker en telkens alles er goed doormengen + zout
- De creamcheese mag er nu ook bij gedaan worden
- Verdeel in twee porties
- Meng bij 1 deel het gezeefde cacaopoeder
- Zet een spuitzak met spuitmond naar keuze in een maatbeker
- Langs de ene kant doe je de vanille frosting, en langs de andere kant de chocolade frosting
- Spuit toefjes op de afgekoelde cupcakes
TIP: Geen spuitzak of spuitmondjes? Geen problem, je kan van elke frosting een beetje op de cupcakes doen en die met een mes door elkaar mengen