Inhoud blog
  • Intro & Food
  • Proficiat!
    agenda

    'Belangrijke' data in mijn agenda

    Zoeken in blog

    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben Aurélie
    Ik ben een vrouw en woon in Gent/Lokeren (België) en mijn beroep is student.
    Ik ben geboren op 30/11/1989 en ben nu dus 35 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken, Films, Fotografie, Cultuur,....
    Categorieën
  • Films (1)
  • Food (2)
  • Fun (0)
  • Rondvraag / Poll
    Welk eetpatroon sluit best bij de jouwe aan?
    Gewoon gezond, zonder veel uitzonderingen
    Eens zondigen mag, maar niet te veel..
    Fervent fan van frituur, pitta, pizza, ...
    Vegetariër, gezond (geen vlees of vis)
    Vegetariër, maar de frituur ea bezoek ik ook vaak (geen vees of vis)
    Vegetariër, gezond (af en toe wel eens vis)
    Vegetariër, minder gezond (af en toe wel eens vis)
    Geen vis, gezond
    Geen vis, minder gezond
    Macrobiotisch
    Andere
    Bekijk resultaat

    FoodFilms&Fun

    14-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Intro & Food
    Howdie mensen:-8),

    ik ga het in mijn blog dus vooral hebben over Food(receptjes), Films(aanraders) en Fun(dit is vanalles wat,
    leuke dingen om te doen/zien).

    Alvast een voorSmaakje:

    Scampi Pesto met Linguini:

    Benodigheden:

    Linguini
    Scampi
    Pesto (op basis van basilicum)
    Kleine aardappelen(kan je vaak in de supermarkt voorgekookt kopen)
    Peultjes of gewone boontjes
    Olie
    Peper & zout
    Rucola/raketsla
    Parmezan

    Recept:

    Als je geen voorgekookte aardappelen gebruikt kook dan eerst de patatjes. Als je voorgekookte koopt
    kijk wel of dit echt zo is anders kook je ook (even). Ik heb mij eens mispakt.
    Bak de scampi in een wokpan/grote pan (alles komt samen op het einde).
    Kook de linguini, je kan ook gewoon tagliatelli gebruiken, zoals aangegeven op de verpakking.
    Giet de aardappelen af als die klaar zijn, ze moeten wel vast zijn, en voeg deze bij de scampi's. Bak ze tot ze ook een bruin kortsje krijgen.

    Als je de aardappelen nog moet koken dan doe zet je ze al een tijdje op voor je aan de scampi en pasta begint. Wanneer je voorgekookte
    hebt dan laat je eerst de scampi's even en dan de aardappelen.

    Giet de pasta af als die al dente is(even voor de aangegeven kooktijd) en voeg die bij de rest.
    Roer om en voeg dan de pesto naar smaak toe, lekker veel is wel goed bij dit gerecht.
    Je kan ook nog wat olijfolie toevoegen als je wilt.

    Meng alles heel goed en zet van het vuur. Voeg er dan de raketsla bij en dien op.
    Je kan resterende raketsla gebruiken om samen met de parmezan te garneren.

    Smakelijk!

    Er staan geen maten bij maar ik doe ook alles op gevoel. Meeste mensen kunnen wel inschatten hoeveel men moet gebruiken.
    Herinner gewoon dat je naast de pasta ook de aardappelen hebt maar de pasta moet wel een grotere hoeveelheid hebben. Voor de rest
    kies je zelf hoeveel peultjes/boontjes je wilt... Het is ook wel de enige groente in dit gerecht. En natuurlijk lekker veel scampi's
    .:-D


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs