Ik ben Ellen
Ik ben een vrouw en woon in (België) en mijn beroep is Student.
Ik ben geboren op 16/12/1996 en ben nu dus 28 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Toneel, koken, mode.
Zoeken in blog
Food & Fashion
Dé blog bij uitstek voor iedereen die alles te weten wil komen over mode en koken!
20-03-2012
The ultimate fasion battle!
Een tijdje geleden vroeg ik jullie te stemmen op mijn poll die jullie vroeg welk merk jullie het mooiste vinden. Spijtig genoeg hebben nog maar 3 mensen hierover hun mening gegeven! Mijn boodschap aan jullie: STEM! Op 22 januari heb ik een bericht op mijn blog gezet waarin ik de deelnemende merken aan jullie voorstel. Bekijk dat zeker nog eens! Op 1 mei loopt de stemactie af en zal het merk met de meeste stemmen een extra lange editie krijgen van 'Merk onder de loep'. Wil jij dus extra veel informatie hebben over jouw favoriete merk? Stem de snel!!
(Je stemt door te klikken op jouw favoriete merk. Kijk rechts van je scherm en daar zal je de poll zien!)
Een tijdje geleden vertelde ik jullie over de nieuwe rage op het gebied van patisserie, de whoopie. Alleen heb ik jullie geen recept gegeven! Sorry daarvoor. Zoals jullie weten bestaat de whoopie uit 2 koekjes met een vulling. Hieronder vind je het recept voor de koekjes. Ik heb gekozen voor koekjes met chocolade, omdat ik die het lekkerste vind. Je kan uiteraard voor de 'gewone' variant kiezen met vanille. Voeg dan wel het merg van 1 vannilestokje toe voor een optimale smaak!
Wat heb je nodig?
280 g bloem 115 g zachte boter 1 ei 210 g bruine suiker 30 g cacao poeder 1 eetlepel bakpoeder 1 snuifje zout 1 eetlepel vanillesuiker 115 ml melk 125 g yoghurt
Hoe maak je het?
1. Plaats de siliconen bakmat op de ovenplaat. Meng de gezeefde bloem, de cacaopoeder, het zout en het bakpoeder. Mix de yoghurt en de melk.
2. Klop in een andere schaal de boter met de suiker tot een luchtige massa. Voeg het ei en de vanillesuiker toe en meng opnieuw. Voeg de helft van de bloem en de helft van de melk en yoghurt toe. Blijf mengen en voeg de rest van de bloem en de melk en het yoghurtmengsel toe.
3. Giet het mengsel in de spuitzak met de grote, ronde spuitmond envoorzie elk vormpje in de siliconen bakmat van deeg.
4. Bak ze 10-12 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C tot ze goudbruin kleuren.
5. Laat ze voor enkele minuten afkoelen, neem ze daarna uit de bakvorm en plaats ze op een bakplaat tot ze helemaal koud zijn.
Dit was het recept voor de koekjes. Wat de vulling betreft: gebruik je fantasie! Ganache, Nutella, speculoos - of peperkoekpasta, opgeklopte room met rood fruit, confituur, gelei, gewone botercrème, ...
Het kledingmerk GAP bestaat al sins 1969 en is opgericht door Donald Fisher. Ondertussen is het een mega bedrijf en heeft het maar liefst 3139 winkels verspreid over de hele wereld! Zelf ben ik een erg grote fan! GAP staat vooral voor sportieve kledij met een stijlvolle, tijdloze toets.
Als het van Dior afhangt, kleuren onze nagels deze zomer in felle kleurtjes! Van flashy roos tot lichtgroen. I love it! Gekleurde nagels zijn een mooie afwerking van een zomerse outfit. Bovendien fleuren ze je onmiddellijk op!
Trouwen is iets wat ik later zéker ga doen! Mijn favoriete ontwerper voor een trouwjurk, is zeker Vera Wang. Deze ontwerpster is wereldberoemd, maar haar trouwjurken zijn dan ook peperduur! Eventjes sparen dus, maar als ik deze jurken hieronder zie, is het dat zeker waard.
Elke maand laat ik een soort groente in de kijker staan. En deze maand is dat: de Venkel.
Venkel is een niet zo populaire groente. Dit komt vooral door de sterke anijssmaak. Toch is de venkel een echte delicatesse! De knol wordt gebruikt als groente en het groene 'haar' helemaal vanboven, wordt vooral gebruikt als een kruid. De venkel is erg gezond. Hij bevat heel wat magnesium, calcium en vitamine B11. Redenen genoeg dus om de anijssmaak te trotseren en om van venkel een superlekker gerechtje te maken! Hieronder vind je het recept voor een citroenrisotto met venkel en groene asperges!
Ingrediënten
400 g
groene asperges
50 g
boter
1 el
olijfolie
300 g
arborio- of risottorijst
1
sjalotje
1/2
venkel
1
teentje look
100 ml
sherry
1 l
groentebouillon
sap en schil van 1 citroen
50 g
pecorinokaas (of parmezaan)
versgemalen peper en zout
Bereiden
Breng de bouillon aan de kook en houd warm. Was de venkel en snijd in kleine stukjes, samen met het sjalotje en de look.
Verhit 1 eetlepel boter en olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de sjalot, venkel en knoflook glazig. Voeg de rijst toe en laat even meebakken. Roer goed, zodat alle korrels bedekt zijn en glazig worden. Blus met de sherry en roer tot deze is opgenomen.
Voeg nu al roerend steeds een scheut hete bouillon en sap van citroen toe. Schenk er pas nieuwe bouillon bij als de rijst al het vocht heeft opgenomen.
Na 10 minuten voeg je de asperges toe. Laat nog 10 minuten sudderen tot alle bouillon is geabsorbeerd en de rijst smeuïg en beetgaar is.
Werk af
Roer er de citroenrasp, pecorino, het groen van de venkel en de rest van de boter onder. Proef en breng de risotto op smaak met zout en peper. Serveer onmiddellijk.
Elke maand laat ik een soort fruit in de kijker staan. En deze maand is dat de : Rabarber
De rababer is volgens mij een erg ongewaardeerd soort fruit. Oké, hij is zeer zuur. Maar met een flinke portie suiker, wordt de rabarber een lekker tussendoortje. Bovendien bevat hij heel wat kalium en vitamine C. Eigenlijk is de rabarber een groente (gezien de groeiwijze), maar omdat hij vooral in zoete bereidingen wordt gebruikt, noem ik hem deze maand dus een 'stuk fruit'. Hieronder kan je het recept lezen van rabarbertaart. Een superlekker vieruurtje! Om een blik op deze taart te werpen of om gewoon het hele filmpje te bekijken, surf dan naar volgende link: http://www.njam.tv/recepten/rabarbertaart-met-meringue
Ingrediënten:
250 g
rabarber
225 g
kristalsuiker
3
eitjes
50 g
boter
50 g
maïzena, gezeefd
125 g
zelfrijzende bloem, gezeefd
3 el
melk
extra:
keukenrobot / springvorm
Bereiden:
Was de rabarber en snijd in blokjes.
Meng 125 g suiker met twee eierdooiers in de keukenrobot (houd de eiwitten apart). Voeg de boter en 1 heel ei toe. Meng de bloem en maïzena erdoor. Doe als allerlaatste de melk erbij en klop nog eens goed door.
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een springvorm in en bestuif met bloem. Schep het deeg in de vorm en leg hierop de stukjes rabarber. Bak 40 minuten.
Klop het eiwit stijf. Blijf kloppen en voeg beetje bij beetje de rest van de suiker toe. Haal de rand van de springvorm en verdeel het eiwitmengsel over de taart. Zet nog 10 minuten terug in de oven tot het eiwit een mooi goudgeel laagje heeft.
Door mijn vele bezoekjes aan Parijs ken ik ondertussen al heel wat merken waarvan ik voordien het bestaan nog niet afwist. Tara Jarmon is er zo één van. Het is een supermooi merk, chic, niet al te duur en de pastelkleuren staan hier helemaal centraal deze zomer. Ik geef toe dat de kle(u)ren soms wat braafjes zijn, maar met de juiste accessoires creëer je een hele stijlvolle outfit!
Ik vind de collectie echt supermooi. De frisse kleuren, korte kleedjes en de zomerse kapsels zorgen ervoor dat ik helemaal in een zomerse bui geraak. Tara Jarmon is dus zeker een aanrader!
- 2 sinaasappels - 1 banaan - een handvol frambozen - 3 eetlepels magere yoghurt - 4 eetlepels cornflakes - een aantal ijsblokjes
Bereiding:
1. Hak de cornflakes fijn. 2. Snijd de banaan in stukjes en pers het sap uit van de 2 sinaasappels. 3. Rasp de schil van een halve sinaasappel. 4. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot je een gladde massa hebt. 5. Giet in een glas en werk af met wat cornflakes.
Deze overheerlijke smoothie is een gezond alternatief voor een 'gewoon' ontbijt. Ik voeg graag wat frambozen toe voor de kleur en cornflakes voor wat crunch. Ik gebruik magere, ongezskerde yoghurt omdat de suikers van het fruit deze smoothie al lekker zoet maken en omdat we de 'volheid' van de yoghurt niet nodig hebben om deze smoothie romig te maken. Door al deze gezonde extra's maken van een saai ontbijt een echt feestmaal! Smakelijk!
Sorry dat het alweer een tijdje geleden is dat ik nog eens iets op mijn blog plaatste. Ik ben op dit moment in Parijs en heb al heel wat inspirerende zomertrends gezien. Mijn absolute favoriet zijn de pastelkleuren: van babyblauw tot vuil roze en van licht grijs tot zuiver wit. Ik vind het allemaal fantastisch! Je moet je vooral niet beperken tot kleren, ook schoenen en talrijke juwelen en sjaals kleuren deze zomer in pastel. Voor een bleke huid zoals de mijne, is het niet zo gemakkelijk om mooi te staan met zo'n lichte kleuren. Mijn tip? Voldoende zonlicht voor een bruiner kleurtje en combineer bijvoorbeeld een roos t-shirt met een donkere jeans. Ga dus nooit helemaal in pastel, maar zorg altijd voor een donker accent.
Volgende kledij, sjaal en schoenen heb ik gevonden op de webshop van ZARA!
Een wat? Een W-H-O-O-P-I-E! Een soort van mix tussen een macaron en een koekje. Het ziet eruit als een macaron, maar het zijn gewoon 2 koekjes op elkaar met daartussen een héérlijke vulling. Dit kan echt van alles zijn: chocoladeganache, speculoospasta, witte chocolademousse, boterroom, roomkaas, ... Kortom, echt superlekker! Bovendien zien ze er héél schattig uit! Check zeker eens het boek 'Juliette's Whoopies' !
Een échte keukenmachine: het is mijn droom! Eiwit en room opkloppen, deeg kneden, in beslag roeren, ... zijn nog maar een paar van de handige vaardigheden die de keukenmachine van Kichenaid beschikt. Bovendien vind je deze prachtige keukenmachine in 27 verschillende kleuren! Je kan ook allerlei accesoires kopen die je kan bevestigen op deze keukenrobot: voedselmolen, roomijsmaker, droogrek voor pasta, pastaroller, roterende groentenschaaf, ... Kortom, met amper 1 keukenmachine en een heleboel accesoires vervang je eigenlijk (bijna) alle andere keukentools. I like!
Birkenstock is een Duits schoenenmerk uit 1774. Vroeger hadden ze nogal een ouderwets imago, maar vandaag is de Birkenstock weer helemaal in. Verschillende kleuren, motiefjes, ... maken Birkenstock weer helemaal in de mode. Zelf heb ik ook één paar Birkenstocks en ik gebruik ze voor thuis als pantoffel. Oké, ze zien er niet uit onder een rokje of kleedje, maar ze geven wel een leuke touch onder een lange broek. Bovendien zitten deze schoenen héérlijk!
Tijdens deze koude winterdagen snak ik meer en meer naar de zomer. Niet enkel van de warmere temperaturen, maar ook van de kledij begin ik stilaan te dromen. Mijn allernieuwste verslaving zijn peeptoes. De naam zegt het zelf: tenen die piepen = schoenen met een gaatje vooraan waar je dikke teen komt piepen. Verwar dit zeker niet met een sandaal! Peeptoes laten enkel je dikkte teen zien, bij een sandaal zijn al je tenen zichtbaar. Peeptoes vind je in alle soorten en maten: van platte naar torenhoge, van sober roze naar flashy groen, alles kan je vinden! Schaf je deze zomer dus zeker een paar peeptoes aan, of twee, of drie, ...
Elke maand laat ik een groente in de kijker staan. En deze maand is dat: Witloof
Witloof is een groente die niet iedereen lekker vindt vanwege de bittere smaak. Maar witloof is en blijft onze Belgische trots en verdient zeker een berichtje op mijn blog. Bovendien is witloof rijk aan vezels en calcium. Zorg er wel voor dat je grondwitloof koopt en géén witloof dat geteeld wordt in water. Vreselijk! Ben je echt niet voor die bittere smaak, voeg dan bij het bakken wat suiker toe of koop witloof met een lichtgroene kleur. Hoe groener het topje, hoe bitterder de smaak! Hieronder vind je het recept voor een superlekkere witloofsoep van Jeroen Meus. Hij geeft aan deze klassieker een fris tintje met wat curry en zalm. Op de volgende link kan je dit lekkere soepje zien klaarmaken door Jeroen zelf: http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/witloofsoep-met-curry-en-gerookte-zalm. Smakelijk!
Verhit een klontje boter in een ruime stoofpot op een matig vuur. Stoof hierin de stukjes ui aan, maar let erop dat ze niet kleuren.
Schil de aardappels en snij ze in grove stukken. Voeg ze toe aan de stoofpot met uien en laat alles een paar minuten stoven.
Zet het vuur lager en neem even de tijd om het witloof voor te bereiden.
Hou ongeveer een kwart van het witloof opzij, want dat gebruiken we later als garnituur voor de soep.
Snij het verkleurde uiteinde van de stronkjes witloof en snipper de groente grof. Voeg de stukjes witloof toe aan de stoofpot. Laat de groenten nog 5 minuten meestoven op een zacht vuurtje. Roer alles regelmatig even om.
Bind enkele laurierblaadjes, enkele takjes tijm en enkele peterseliestengels samen tot een bouquet garni. Laat het kruidentuiltje meestoven met de groenten.
Strooi het (zachte) currypoeder in de pot en roer al de groenten om.
Schenk de kippen- of groentebouillon in de pot en laat de soep 30 minuten sudderen op een matig vuur.
Verwijder het bouquet garni uit de soepketel.
Mix de soep glad met een staafmixer. Neem er de tijd voor zodat je een fluweelzacht resultaat krijgt.
Proef de soep en kruid ze naar smaak met een beetje peper en wat zout.
Schenk de room in de soep en mix ze nog een laatste keer.
afwerking:
Snipper de stronkjes vers witloof die je aan de kant hebt gelegd in flinterdunne reepjes. Snij rondom het taaie hart van de stronkjes witloof heen, want dat deel van het witloof gebruiken we niet. Doe de snippers in een schaaltje.
Snij de plakjes gerookte zalm in fijne reepjes.
Schenk een scheutje sherry in de soep voor extra aroma. Doe voorzichtig en proef de soep zodat je een resultaat krijgt naar eigen smaak.
Leg in elke soepkom of elk soepbord een portie van de fijngesneden zalm en het gesnipperd vers witloof. Schenk daarover een flinke pollepel van de warme soep en serveer onmiddellijk.
Elke maand laat ik een soort fruit in de kijker staan. En deze maand is dat: de Bloedsinaasappel.
De bloedsinaasappel is het minder populaire broertje van de 'gewone' sinaasappel. Vanbuiten ziet deze vrucht eruit als een normale sinaasappel, maar vanbinnen kleurt het vruchtvlees mooi rood. Deze bloedsinaasappel heeft nog meer voordelen: hij bevat namelijk 20 % meer vitamine C en kalium! Kortom meer dan voordelen genoeg om de gewone sinaasappel te ruilen voor zijn kleurrijke vriend! Hieronder vind je het recept voor een granité van bloedsinaasappel waar je géén ijsmachine voor nodig hebt! Smakelijk!
Ingrediënten:
- 1 bloedsinaasappel - 500 ml bloedsinaasappelsap - 150 g witte basterdsuiker - paar blaadjes verse basilicum, in reepjes en een kwartje bloedsinaasappel
Bereiding:
- Rasp van de sinaasappel de schil af. Doe dat in een pannetje met 100 ml bloedsinaasappelsap en de suiker. - Verwarm het mengsel al roerend tot de suiker is opgelost. (niet laten koken!) - Voeg nu de rest van het bloedsinaasappelsap hieraan toe. - Zet dit gedurende ongeveer 4 à 5 uur in de diepvriezer en schraap met een vork om het halfuur door de granité. - Werk af met een kwartje bloedsinaasappel en een blaadje basilicum
Ik ben verzot op horloges in allerlei kleuren en maten! Maar mijn échte favoriet is toch wel een Ice Watch. Voorlopig heb ik er nog maar ééntje, een witte, maar ik zou er erg graag nog vele willen in allerlei kleuren! In de zomer kan je kiezen voor felle kleuren: gele, knalrode, lichtblauwe,... In de winter kies je beter voor een donkerdere kleur: donkerrood, blauw,... Een Ice Watch vind je in 3 maten: small, medium en large. Ik verkies de medium, maar dit hangt uiteraard af van je smaak, stijl en pols. Veel succes bij het kiezen uit dit reusachtige assortiment!
Elke kok weet dat het belangrijk is om groenten en fruit klaar te maken in een maand waar ze op hun best zijn. Via volgende link vind je een dan ook een handig overzicht van groenten en fruit per maand die dan qua smaak en uitzicht op hun beste zijn. Surf dus zeker eens naar: http://kook.rubriek.nl/eten&drinken/groenten_seizoen.php . Veel succes!
Iedere vrouw gaat spontaan beginnen dromen bij het horen van het magische woord 'Birkin'. Voor degenen die dit fenomeen niet kennen: 'Birkin' is een type handtas van Hermès. Het is de bekendste én meest populaire tas van Hermès ooit. Helaas moet je voor deze tas wel wat eurootjes neer tellen. 'The Birkin bag' kan je kopen vanaf 6250. Ondertussen bestaan er al héél wat namaakversies, maar normaal ben ik daar absoluut niet voor. Behalve deze, eentje voor 30! Het is een stoffen zak met daarop 'The Birkin bag' afgebeeld. Toen ik vorige zomer naar New York ging, liep bijna elke vrouw daarmee rond. Een must have item voor deze zomer!