ONDERNEMEN ALS MAATSCHAPPELIJKE VERANTWOORDELIJKHEID COMMAND is een vennootschap die commerciële concepten uitwerkt door het opvolgen van evoluties op economisch, sociaal, politiek, technologische en wetenschappelijk vlak. Doel is om uit de concepten ondernemingen te laten ontstaan door het aangaan van partnerships. COMMAND haalt haar inkomsten uit het opnemen van bestuursverantwoordelijkheid en het houden van aandelenpakketten in elk van de ondernemingen die uit haar schoot voortkomen.
ONDERNEMEN ALS NOODZAAK OM WELVAART EN WELZIJN VEILIG TE STELLEN
De Europese, economische groei wordt tot en met 2007 geschat op minder dan 2% terwijl deze op wereldvlak ongeveer 4% bedraagt. China en India nemen op dit vlak enorme voorsprong met een respectievelijke groei van 9% en 7%. De kans dat de onvermijdbare, economische ontsluiting van de Stille Oceaan tussen de Oosterse en Amerikaanse economieën de Europese economie naar het achterplan verwijst, is niet ondenkbeeldig. Dat onze economie het niet goed doet blijkt uit de negatieve evolutie van de handelsbalans. Als deze trend zich doorzet voeren we binnenkort meer in dan uit waardoor de opgebouwde rijkdom binnen de kortste keren is opgesoupeerd.
FLANDERS DREAM: AMBITIEUS EN STRUCTUREEL ONDERNEMEN
Onder structureel ondernemen wordt het starten van een onderneming begrepen die 3 jaar na oprichting minimum 30 mensen tewerkstelt en die goederen en/of diensten produceert met een grote toegevoegde waarde waardoor de hogere verkoopprijs het competitief loonnadeel ten opzichte van het buitenland opvangt. COMMAND richt zich naar ambitieuze durvers die de Vlaamse, archetypische bescheidenheid willen overstijgen. Vlaanderen heeft geen gebrek aan noeste zelfstandigen en hardwerkende kmoers, maar wel aan mannen en vrouwen die hun ondernemingen op een kaart willen zetten die groter is dan de gemeente, provincie of regio waar ze gevestigd zijn. Op een grenzeloze markt lopen meer dan 6 miljard potentiële kopers voor 6 miljoen Vlamingen. Gemiddeld kocht elke wereldbewoner in 2005 ongeveer 30 in Vlaanderen dat is ver beneden de mogelijkheden. COMMAND maakt er werk van om FLANDERS DREAM te promoten in de Vlaamse politieke en bedrijfseconomische wereld.
FLANERS DREAM: RISICOKAPITAAL OM AMBITIE WAAR TE MAKEN
Ondernemingen met grote aspiraties uit de grond stampen kost veel geld en daarom worden de FLANDERS DREAM-leningen geïntroduceerd. Voor elk concept dat binnen COMMAND wordt uitgewerkt worden geïnteresseerde, grote investeerders gezocht die naast geld ook ervaring meebrengen. Verder wordt nagegaan in welke mate samenwerking met de academische wereld tot stand kan worden gebracht zodat naast structureel ook innoverend wordt ondernomen. Hierop wordt een FLANDERS DREAM-lening uitgeschreven die ambitieuze ondernemers met weinig of geen financiële middelen, toelaat zelf risicokapitaal in te brengen waarmee ze van bij aanvang een sterke positie in hun onderneming innemen.
FLANDERS DREAM: EEN HOOGRENDERENDE BELEGGING
Een FLANDERS DREAM-lening heeft een looptijd van acht jaar, biedt een intrest van 7,5% op het uitstaand kapitaal, wordt per trimester afbetaald in 32 gelijke schijven en is niet-achtergesteld. In het financieel plan van elke onderneming waarvoor een FLANDERS DREAM-lening bestemd is, wordt een forfaitaire bestuursfee voorzien die volgens inbreng wordt toegekend aan de verschaffers van risicokapitaal. Dit garandeert aan de investeerders niet enkel een zeker rendement maar aan de inschrijvers op de FLANDERS DREAM-lening een verzekerde terugbetaling. Omdat de FLANDERS DREAM-lening wordt gebruikt als risicokapitaal worden de inschrijvers extra verwend want één derde van de dividenden die gedurende de looptijd van de lening voortkomen uit het aandeel dat de starter door de FLANDERS DREAM-lening in de nieuwe onderneming verwierf, komen ten goede aan de inschrijvers.
04-03-2006, 09:29
Geschreven door Jan Dupont 
|