Inhoud blog
 • Sporten is dé trend van 2010 maar...
 • INFRAROODSAUNA'S: SUPER ACTIES TOT 31 DECEMBER!
 • Opendeurdagen Wellnessking! 17 & 18 oktober!
 • Doorzettingsvermogen om vol te houden bij sporten kun je leren! Fitnessking vertelt:
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  FitnessKing
  De n°1 voor al uw fitnessapparatuur
  25-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sporten is dé trend van 2010 maar...

  Wii vervangt sporten niet

  Wii vervangt sporten niet

  Wii vervangt sporten niet  Wie dacht dat een uurtje 'sporten' met de populaire spelconsole Wii van Nintendo gelijk stond met een uurtje gewoon sporten, slaat de bal mis. Wii maakt namelijk van een huismus geen topatleet. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Universiteit in Münster.

  De studie toont aan dat men veel minder energie verbruikt bij de Wii-spelconsole dan bij het gewone sporten. In het kader van dit onderzoek hebben veertig studenten van de sportopleiding van deze universiteit vier Wii-sporten uitgetest. Elke sessie duurde vijftien minuten, met telkens een pauze van 20 minuten.

  Vervolgens hebben de deelnemers hun fysieke inspanningen subjectief geëvalueerd en hun hartritme en melkzuurgehalte gemeten. Deze gegevens werden vergeleken met mensen die dezelfde sport 'gewoon' hadden uitgeoefend.

  Uit de resultaten blijkt dat Wii niet gelijk gesteld kan worden aan gewoon sporten.

  25-01-2010 om 17:59 geschreven door De FitnessKing  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:loopbanden, powerplate, powerplate kopen, powerplates, powerplate voor thuis, powerplate vermageren, hometrainer, hometrainers, crosstrainer, crosstrainers, crosstrainer Tunturi, crosstrainer Kettler, Tunturi, Kettler, Bremshey, loopband Kettler,
  17-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.INFRAROODSAUNA'S: SUPER ACTIES TOT 31 DECEMBER!
  Wegens het grote succes van de Infraroodsauna's van Healthmate kunnen we nu super condities aanbieden tot (hopelijk) eind december. We hebben 28 sauna's op stock die weg mogen tegen topcondities! Kom nu langs in de Hoogstraat 41 in Hamme en ontvang 2 gratis badjassen van Benetton bij aankoop van een Healthmate cabine!


  17-12-2009 om 13:54 geschreven door De FitnessKing  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
  Tags:Infrarood cabine, infrarood sauna, infrarood healthmate, infrarood cabine healthmate, infraroodsauna heathmate, healthmate cabine, healthmate sauna, healthmate kopen, healthmate infraroodsauna, vermageren, sauna voor thuis, sauna privé, sauna thuis, sauna
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Thuis sporten is in

  Waarom naar een fitnesscentrum gaan, als je ook in je living kan sporten?

  Steeds meer mensen kiezen ervoor om niet meer naar een fitnesscentrum te gaan, maar gewoon thuis een workout te doen. Sport jij al thuis?

  Waarom?

  Thuis sporten wordt al jaren gedaan, maar de laatste tijd kent het fenomeen toch wel een opleving. Enerzijds komt dit omdat er meer mogelijkheden zijn: draagbare fitnessapparatuur, sportprogramma's op tv, digitale coaches...
  Maar de economische crisis heeft er natuurlijk ook mee te maken. Want waarom zou je voor een fitnessabonnement betalen, als je thuis beweging kan krijgen? Toch zijn het vooral vrouwen die ervoor kiezen om thuis te sporten. Daar kunnen we gewoon onszelf blijven en hoeven we ons niet te schamen voor onze vetrolletjes.

  Geen smoezen meer, het is tijd om te gaan sporten!

  17-12-2009 om 13:44 geschreven door De FitnessKing  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  Tags:hometrainer, hometrainers, hometrainers kettler, hometrainer kettler, hometrainer kopen, hometrainers kopen, crosstrainer, crosstrainers, vermageren, kilo's verliezen, loopband, loopband kopen, powerplate, sauna, infrarood sauna, infrarood cabine, kettler
  13-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opendeurdagen Wellnessking! 17 & 18 oktober!

  Kom langs op onze HEALTH MATE opendeurdagen op 17 en 18 oktober in de Hoogstraat 41 - 9220 Hamme. Open van 10-17 uur! Kom langs en geniet van super condities!


  Een klassieke sauna kan deugd doen, maar is lang niet zo efficiënt als een infraroodcabine van Health Mate.

  De temperatuur in een Health Mate infraroodcabine is comfortabel en het effect is groter omdat de infraroodstralen direct op je lichaam inwerken. Je verliest niet alleen gifstoffen maar je verbrandt ook calorieën. Je lichaam komt tot rust, je spieren ontspannen en al na één beurt voel je je herboren. Geen wonder dat ook topsporters er graag gebruik van maken.

  Een Health Mate infraroodsessie kan bijzonderheilzaam zijn bij tal van ongemakken * :

   

  A_diversen/vink.jpg verbetert je algemene conditie   A_diversen/vink.jpg verzacht spier- en gewrichtspijnen
  A_diversen/vink.jpg verlicht nek- en rugklachten   A_diversen/vink.jpg vermindert hoofdpijn en verjaagt stress
  A_diversen/vink.jpg vedrijft afvalstoffen uit je lichaam   A_diversen/vink.jpg verlicht astma en bronchitis
  A_diversen/vink.jpg verbrandt calorieën
  A_diversen/vink.jpg vermindert cellulitis
  A_diversen/vink.jpg verbetert de bloeddoorstroming
  A_diversen/vink.jpg verhelpt huidproblemen
  A_diversen/vink.jpg verbetert je algemene weerstand   A_diversen/vink.jpg vergroot je immuniteit

  13-10-2009 om 16:40 geschreven door De FitnessKing  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Tags:infrarood sauna, infrarood cabine, infra rood sauna, IR cabine, health mate, health mate kopen, infrarood cabine kopen, infraroodsauna kopen, reuma, psoriasis, sauna voor thuis, sauna zelfbouw, infra rood sauna voordelen, loopbanden, hometrainers,
  07-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorzettingsvermogen om vol te houden bij sporten kun je leren! Fitnessking vertelt:

  Wilskracht om te sporten kan je trainen

  Geen zin om straks nog naar de sportclub af te zakken? De reden is een gebrek aan wilskracht, zo staat in 'Psychology and Health'. Gelukkig werkt wilskracht als een spier die je kan leren uit te rekken.

  Stress
  De vorsers stelden vast dat hoe meer emotionele of mentale problemen je overdag krijgt, hoe minder je 's avonds vastberaden bent om nog een fysieke inspanning te leveren. Die bevinding hoeft ons niet te weerhouden om te sporten. Volgens de experts werkt wilskracht net als een spier die je moet oefenen om aan tv- en andere smoesjes te weerstaan.

  Training
  Onderzoekster Kathleel Martin Ginis stelt dat we allemaal over een beperkte hoeveelheid wilskracht beschikken. Stress, cognitieve en emotionele taken putten je echter uit en knagen aan je wilskracht en je vermogen om te fysiek te trainen. Volgens haar zijn er duidelijke manieren om je fysieke vastberadenheid te onderhouden. Zo zwengelt je zin om te bewegen aan door naar muziek te luisteren of helpt het om met vrienden gezamenlijk te sporten.

  Zoek verleidingen

  Ook neemt de wilskracht toe door jezelf te verplichten aan verleidingen te weerstaan. Een stuk chocoladetaart afwijzen, bijvoorbeeld. Wilskracht is als een spier, dat moet worden uitgedaagd om sterker te worden.

  07-10-2009 om 18:46 geschreven door De FitnessKing  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:loopbanden, hometrainers, crosstrainers, infraroodcabines, vermageren, crosstrainers kopen, loopbanden kopen, hometrainers kopen, kettler hometrainer, tunturi hometrainer, kettler loopband, tunturi loopband, powerplate, powerplate kopen, powerplate thuis
  02-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen sporten net zo veel als mannen - bekijk ook www.fitnessqueen.be -

  Vrouwen sporten even vaak als mannen

  Start to run, to bike of to swim... Nooit eerder werd er in Vlaanderen zoveel bewogen als vandaag. Een Leuvens onderzoek aan de KU Leuven toont aan dat vooral vrouwen en 45-plussers vaker de sportschoenen aantrekken.
   
  Stijging

  Professor sportmanagement Jeroen Scheerder onderzocht het sportgedrag bij 1.400 Vlaamse gezinnen. Daaruit blijkt dat het aandeel actieve sporters de laatste jaren enorm gestegen is. Terwijl er in 1969 amper 21 procent van de bevolking minstens één keer per jaar sportte, steeg dat aandeel al tot 66 procent in 2007. Vooral vrouwen en ouderen bewegen nu al haast evenveel als de mannen.

  Alleen sporten
  Opmerkelijk is dat de Vlaming liever alleen sport. Club- en groepsporten lijken niet onze dada, het aantal leden van clubs neemt amper toe. Sporten als fietsen, lopen, zwemmen doen het supergoed, net omdat de Vlaming wil sporten met wie, wanneer en waar hij of zij dat wil. Sportclubs zijn wel gegeerd bij de jongeren, 7 op de 10 zijn er lid van.

  BV's

  Volgens de professor sporten dames even vaak als de mannen. Start to run heeft daar een flink aandeel in. Ook andere sporten nemen de formule over.  Het feit dat mediavrouwen als Martine Tanghe, Evy Gruyaert het voorbeeld geven, is volgens de kenner niet te onderschatten.

  Mooi lichaam

  Zowel fitnesscentra als grote sportevents speciaal voor de ladies, hebben de redenen gevonden waarom vrouwen willen sporten. Eén daarvan is een mooi lichaam. 1 op de 4 dames beweegt voor een mooier lichaam, terwijl dat slechts bij 1 op de 7 heren het geval is. (lvl)

  Bijlagen:
  http://www.fitnessking.be    

  02-10-2009 om 14:14 geschreven door De FitnessKing  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:vermageren, start to run, sporten, loopband, loopband voor thuis, loopbanden, crosstrainer, kettler hometrainers, powerplate, powerplate kopen, powerplate voor thuis, crosstrainer voor thuis, Kettler crosstrainer, roeier, roeier kopen, roeier voor thuis,
  25-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPENDEURDAGEN BIJ FITNESSKING IN HAMME - 26 & 27 SEPTEMBER!
  ZATERDAG  = DAG VAN DE KLANT! Bij Fitnessking vieren we het weekend van de klant!

  STUNTPRIJZEN EN SUPER ACTIES BIJ FITNESSKING IN HAMME! Tunturi, Kettler, Technogym, Powerplate, Waterrower, Bremshey, ProForm, Nordictrack, Starfitness, Weider en nog veel meer!
  Bij ons vind je alle grote merken onder 1 dak! Geniet van fantastische condities op ons ganse gamma wegens uitbreiding magazijn!

  Onze toonzaal wordt verdubbeld in grootte, ons magazijn wordt verviervoudigd! Dit allemaal om jullie nog beter en sneller te kunnen bedienen!

  Wij zijn zaterdag en zondag open van 10 uur tot 17 uur! Ook speciale condities op toonzaalmodellen! Hoogstraat 41 - 9220 Hamme - slechts 25 minuten van Gent/Antwerpen en slechts 45 minuten van Brussel!

  Nu ook infraroodcabines van Healthmate! Wereldleider in infrarood sauna's! Kom langs en bekijk ons uitgebreide assortiment!

  25-09-2009 om 10:02 geschreven door De FitnessKing  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:loopbanden, hometrainer, hometrainers, hometrainer kettler, crosstrainer, crosstrainers, crosstrainers kettler, powerplate, powerplate kopen, powerplate oefeningen, infrarood sauna, infrarood cabine, healthmate, healthmate kopen, healthmate cabine,
  09-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermageren? Fitnessking vertelt: zo verbrand je meer calorieën tijdens het lopen!

  Zo verbrand je meer calorieën bij het joggen

  "Veel mensen joggen niet graag, nochtans is dit de eenvoudigste vorm van lichaamsbeweging waarmee je de meeste calorieën verbrandt". Fitnesstrainer Matt Roberts, die Naomi Campell als klant heeft, geeft tips om het maximum uit je jogsessies te halen.

  Joggen is goed voor je ganse lichaam. Het traint niet alleen je beenspieren, maar het verbrandt ook vet aan je buik en heupen. Door regelmatig te lopen verhogen het zuurstofniveau en endorfines in je bloed. Dit alles heeft een positieve invloed op je stressniveau.

  Meer calorieën
  Als je wilt beginnen te joggen, maar je merkt dat je snel buiten adem raakt, kun je eerst vier minuten wandelen en dan één minuut lopen. Herhaal deze routine vijf keer. Naarmate je voelt dat het beter gaat, kun je langer aan één stuk joggen. Door buiten te lopen verbrand je 30 tot 40 procent calorieën meer dan binnen op de loopband omdat de wind en het oneffen terrein vermoeiender zijn. Het zorgt er ook voor dat je je achteraf energieker voelt. Maar afwisseling is eveneens belangrijk, zorg ervoor dat je de ene dag een lang, vlak stuk afwerkt en de andere dag op een kort, heuvelachtig stuk loopt. Experts raden aan nooit meer dan twee keer per week hetzelfde parcours te doen. Dit is mentaal minder vermoeiend en de variatie is beter voor je conditie.

  Nadenken
  Denk op voorhand goed na over je route. Hoelang zal je jogsessie duren, welk stuk is het makkelijkste en waar moet je een tandje bijsteken? Op voorhand een strategie bepalen zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren en je je voor 100 procent kunt geven.

  Houding

  Laat je schouders zakken en ontspan je armen terwijl je ze naar voor en achter beweegt. Dit zorgt ervoor dat je benen meer kracht krijgen. Door je armen te zwaaien voert je lymfesysteem sneller afvalstoffen af. Leun lichtjes voorover, want zo loop je efficiënter. Als laatste is het belangrijk je buikspieren en bilspieren op te spannen. Je mag geen lawaai maken tijdens het lopen. Als je voeten luid de vloer raken, zet je ze te plat neer, wat slecht voor je knieën is. Het is beter dat je hielen eerst de grond raken en dat je dan verder rolt op de bal van je voet. Hierdoor loop je namelijk sneller.

  Tempo
  Door op een gelijk tempo te lopen, verbrandt je sneller vet. Muziek helpt je daarbij, want dan kun je je passen afstemmen op de beat. Ook je ademhaling is een hulpmiddel voor een stabiel ritme. Adem gedurende drie of vier passen in en vervolgens adem je de volgende drie of vier passen uit.

  Bijlagen:
  http://www.fitnessking.be   

  09-07-2009 om 19:21 geschreven door De FitnessKing  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  Tags:Powerplate, powerplate kopen, loopbanden, loopbanden kopen, loopbanden kettler, loopbanden technogym, hometrainers, crosstrainers, crosstrainers kopen, hometrainers kopen, loopband, loopband kopen, loopband Tunturi, degelijke loopband, Power Plate
  03-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Nike schoen: Fitnessking vertelt

  Makkelijker sporten met de LunarGlide+

  Volgens Nike doet 43 procent van de vrouwen niet aan sport. Redenen om niet te sporten zijn een te duur abonnement en geen tijd. Of dat de reden is waarom ze de 'ideale loopschoen' lanceren, blijft de vraag. Zeker is dat alle dames zich goed zouden moeten voelen in de Nike LunarGlide+ .

  Vrouwenvoet
  Terwijl loopschoenen voor vrouwen in het verleden vaak een smallere versie van de mannenschoen bleek, is dat met het nieuwste paradepaardje van Nike niet meer het geval. Vrouwen hebben een bredere voorvoet, een hogere voetholte, flexibelere spieren en ligamenten en een grotere variatie in de hielbreedte. De vrouwelijke voet raakt het grondoppervlak op een andere plaats dan de mannenvoet. Al deze verschillen vragen een aangepast model.

  Elke loopstijl
  Bij de aanschaf van een nieuwe sportschoen, wordt vaak gevraagd om op de loopband de loopstijl te analyseren. Aan de hand daarvan wordt een gepaste schoen voorgeschreven. De LunarGlide+ heeft die analyse niet meer nodig, omdat het zowel stabiliteit als natuurlijke demping combineert. Daardoor is die geschikt voor elke loper, ongeacht zijn loopbeweging. Door gebruik te maken van speciale foammaterialen, zou de voet extra stabiliteit, een optimale veerkracht en een maximale energie return krijgen.

  Modellen
  De lichtgewicht schoen is verkrijgbaar in twee modellen, een witte voor dames en een zwarte voor heren. Te verkrijgen vanaf 1 juli 2009 in de sportwinkel. (lvl)

  03-07-2009 om 16:23 geschreven door De FitnessKing  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Loopbanden, loopband, loopband kopen, vermageren, start to run, sporten, fitness, Kettler, Powerplate, Powerplate kopen, Powerplate oefeningen, buikspieroefeningen, loopbanden kopen, Loopbanden Kettler, degelijke loopband, Technogym, Tunturi, Bremshey,
  01-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Powerplate blijft razend populair! Powerplate werpt uitstekende resultaten af! Fitnessking vertelt:

  Gebruikers moesten natuurlijk al lang niet meer overtuigd worden. Maar nu wordt het eens te meer wetenschappelijk bewezen: Power Plate® is de makkelijkste weg naar een slanker, gezonder en sterker lichaam.

  Als onderwerp voor zijn doctoraalonderzoek koos kinesitherapeut Dirk Vissers – verbonden aan de Artesis Hogeschool Antwerpen en aan de Universiteit Antwerpen – de Power Plate® uit. Hij wilde het verband nagaan tussen een actievere levensstijl en het metabool syndroom. Dat is een combinatie van een aantel factoren (hoge bloeddruk, suikerziekte, verhoogde cholesterol en overgewicht) die het risico op hart- en vaatziekten verhogen.

  Vissers deelde honderd obese vrijwilligers op in drie groepen: de eerste kreeg een streng dieet opgelegd. Een tweede werd daar bovenop aan een klassiek fitnessprogramma onderworpen. En een derde kreeg ook weinig of niets op het bord, maar ruilde de fitnesstraining in voor drie uur Power Plate® per week. De eerste drie maanden volstonden statische houdingen, daarna werd er nog eens drie maanden overgeschakeld op dynamische oefeningen op de trilplaat. Na nog eens zes maanden werden de resultaten vergeleken.

  Tot zijn eigen grote verbazing – Vissers was eigenlijk een non-believer – constateerde de onderzoeker dat de testpersonen op de Power Plate® het beste scoorden: ze hadden meer gewicht verloren dan de beide andere groepen en ze slaagden er in om dat gewichtsverlies na een jaar vast te houden.

  Het ei van Columbus

  Maar de grootste verrassing was te zien op de CT-scans die Vissers van de buik van de proefpersonen had genomen. Het meest opmerkelijke feit van deze studie was toch dat de hoeveelheid vet tussen de ingewanden en de buik opvallend meer was geslonken bij de ‘Power Platers’ dan bij de pure ‘diëters’ en de ‘fitnessers’. Dat was ook duidelijk te merken aan hun verminderde buikomtrek. Van groot belang, omdat net dit viscerale vet de gezondheid, en meer bepaald lever, hart en bloedvaten, zo nadelig beïnvloedt.

  Hiermee doet de onderzoeker een belangrijke ontdekking. Want wetenschappers waren al een tijdje op zoek naar een manier van bewegen om net op dat ongezonde vet in te spelen. Het ei van Columbus lijkt nu gevonden. En het heet Power Plate®.

  In zijn eindconclusie zegt de onderzoeker dan ook met stelligheid dat de trilplaat, mede door de lage instapdrempel, een zinvolle toevoeging vormt op een bewegingsprogramma en een gezond eetpatroon.

  Deze studie werd als meest interessante onderwerp gekozen voor het European Obesity Congres in Amsterdam in mei. Dirk Vissers zal daar dan ook zijn resultaten toelichten.

  Ondertussen kunt u voor meer inlichtingen over Power Plate®, beeldmateriaal, andere wetenschappelijke studies of een proefles contact opnemen met Power Plate Nederland, Lieke van Schijndel.

  Bijlagen:
  http://www.fitnessking.be   

  01-07-2009 om 16:54 geschreven door De FitnessKing  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Powerplate, Power plate, Powerplate kopen, Powerplaten oefeningen, Powerplate voor thuis, vermageren powerplate, platte buik, afslanken, trilplaat, loopbanden, hometrainers, crosstrainers, Kettler, Tunturi, Technogym, Technogym kopen, Powerplate vlaandere


  Archief per week
 • 25/01-31/01 2010
 • 14/12-20/12 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Startpagina !

  Zoeken in blog  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!