Inhoud blog
  • APERITIEFHAPJE
  • APERITIEFHAPJE
  • APERITIEFHAPJE
  • APERITIEFHAPJE
  • APERITIEFHAPJE
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    feesten in aantocht
    aperitiefhapjes
    01-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/fijne_feesten

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    01-03-2015 om 09:28 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    02-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.APERITIEFHAPJE

    Appeltoast met camembert

    Voor 12 stuks (Uit een Colruyt-kookboek Smakelijk ! 3 pag. 6)

    Ingrediënten

    • 12 toastjes
    • 1 camembert
    • 1 jonagoldappel
    • 1 citroen
    • 12 blaadjes basilicum
    • 1 eetl. olijfolie
    • 1 koffiel. paprikapoeder

    Voorbereiding

    - Snij de appel in vier en verwijder het klokhuis. Snij de stukken appel vervolgens in schijfjes van 2 mm en besprenkel met citroensap.
    - Snij de camembert in dunne plakjes.

    Bereiding 

    Leg op elk toastje enkele schijfjes appel en een plakje camembert. Versier met een blaadje basilicum en een snuifje paprikapoeder. Overgiet met een beetje olijfolie. Zet de toast gedurende 2,5 min. onder de grill. De kaas moet licht gesmolten zijn. U kan de toastjes vooraf al ovenklaar maken.

     


    02-03-2015 om 00:00 geschreven door gisch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.APERITIEFHAPJE

    Crostini’s met avocado en peterseliepesto

    Voor 12 hapjes (Uit een Colruyt-kookboek Pottenkijken pagina 17)

    Ingrediënten

    • 1 avocado
    • 0.5 limoen (enkel het sap)
    • 1 plantje platte peterselie
    • 2 tenen knoflook
    • 1 voorgebakken stokbroodje
    • 2 eetl. pijnboompitten
    • 1 dl olijfolie
    • zwarte peper (molen)
    • zeezout (molen)

    Voorbereiding

    Bereiding 

     (15 min.)

    1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
    2. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Zet opzij en laat afkoelen.
    3. Pel de knoflookteentjes en mix met de olijfolie en de platte peterselie (hou enkele blaadjes opzij voor de versiering) tot een gladde pesto. Kruid met zwarte peper en zeezout.
    4. Snij het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes. Besprenkel met het limoensap en kruid met zwarte peper en zeezout. Meng er de geroosterde pijnboompitten onder.
    5. Bak het stokbrood af in de oven en snij in 12 sneetjes. Besmeer met de peterseliepesto. Verdeel er het avocadomengsel over en versier met een blaadje platte peterselie.

     


    02-03-2015 om 00:00 geschreven door gisch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.APERITIEFHAPJE

    Lookbroodjes

    Voor 16 broodjes (Uit een Colruyt-kookboek Lekkere Hapjes pag. 26)

    Ingrediënten

    • 1 voorgebakken ciabatta
    • 2 teentjes knoflook
    • 80 g geraspte gruyère (of mozzarella)
    • 4 eetl. boter (op kamertemperatuur)
    • 3 eetl. olijfolie
    • 0.25 plantje bieslook (vers)
    • 1 plantje basilicum
    • 1 koffiel. tijm (gedroogd)
    • 1 koffiel. paprikapoeder
    • zwarte peper (molen)
    • zeezout (molen)

    Voorbereiding

    - Snij de ciabatta in schuine plakken van 1,5 cm dik.
    - Snipper het basilicum, bieslook en knoflook heel fijn. Meng met de tijm, boter en olijfolie.

    Bereiding 

    Verdeel de sneetjes ciabatta over een bakplaat en verdeel er het kruidenmengsel over. Zorg dat het volledige snijvlak van de sneetjes bedekt is. Bestrooi met de geraspte kaas en kruid met peper en zout. Werk af met wat paprikapoeder.
    Schuif 5 min. onder de grill tot de kaas gesmolten is en de broodjes goudkleurig zijn (let er op dat de broodjes niet aanbranden).

    Afwerking

    Ook lauw zijn deze lookbroodjes lekker.

     


    02-03-2015 om 00:00 geschreven door gisch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    03-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.APERITIEFHAPJE

    Avocadomousse met gazpacho

    Voor 9 glaasjes (Uit een Colruyt-kookboek Lekkere Hapjes pag. 48)

    Ingrediënten

    • 2 avocado's
    • 1 limoen
    • 200 g yoghurt natuur
    • 8 dl gazpacho
    • peper en zout

    Voorbereiding

    - Ontpit en schil de avocado.
    - Pers de limoen.

    Bereiding 

    1. Mix het vruchtvlees van de avocado met de yoghurt en 2 eetl. limoensap. Kruid met peper en zout.

    2. Vul 8 à 10 glaasjes voor 1/3 met de avocadomousse en overgiet met de gazpacho. Dien op met grissini (soepstengels).

    Minigratin Neptunus

    Voor 12 schaaltjes (Uit een Colruyt-kookboek Onder vrienden pag.8)

    Ingrediënten

    • 36 mantelschelpnoten (diepvries)
    • 2 sjalotten
    • 1 teentje knoflook
    • 3 eetl. paneermeel
    • 3 eetl. olijfolie
    • 1 eetl. peterselie (vers)
    • nootmuskaat
    • peper en zout

    Voorbereiding

    - Laat de mantelschelpnoten ontdooien en dep droog. Snij in 2 of 4 naargelang de grootte.
    - Snipper het knoflook en de sjalotten fijn.

    Bereiding 

    1 Meng de mantelschelpnoten met de fijngesnipperde sjalotten, het knoflook, de peterselie en de olijfolie. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
    2 Verdeel over 12 ovenschaaltjes en bestrooi met paneermeel.
    3 Zet gedurende 5 min. onder de hete grill. Opgepast: ze branden snel aan.

    Tip

    Verdeel de bereiding (dezelfde hoeveelheden) over 4 ovenschaaltjes en u hebt een voorgerecht.

     


    03-03-2015 om 00:00 geschreven door gisch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    04-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.APERITIEFHAPJE

    Bladerdeeghapje met appel en brie

    Voor 6 flapjes (Uit een Colruyt-kookboek Lekkere Hapjes pag. 36)

    Ingrediënten

    • 1 appel
    • 1 rol bladerdeeg (versmarkt)
    • 150 g brie
    • 1 ei
    • 0.5 citroen (alleen het sap)
    • 3 koffiel. tijm (gedroogd)
    • peper en zout

    Voorbereiding

    - Schil de appel, snij in blokjes en besprenkel met het citroensap.
    - Snij de brie in blokjes.
    - Klop het ei los.
    - Rol het bladerdeeg uit tot een vierkant en snij in 6 gelijke stukken van 15 cm op 15 cm.

    Bereiding 

    1. Verdeel de appel- en kaasblokjes over het bladerdeeg en kruid met tijm, peper en zout.
    2. Plooi dicht tot driehoekige flapjes en druk de randen goed aan. Strijk in met het losgeklopte ei. Schuif 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

    Tip

    Variant
    Vervang de appel door abrikozencompote.

    Sneltip
    U kan het bladerdeeg vervangen door kant-en-klare bladerdeegpasteitjes. Met de ingrediënten hierboven kan u 4 à 6 pasteitjes vullen. 10 min. in de oven volstaat.

     


    04-03-2015 om 00:00 geschreven door gisch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.APERITIEFHAPJE

    Kruidige gehaktballetjes

    Voor 25 balletjes (Uit een Colruyt-kookboek Lekkere Hapjes pag. 6)

    Ingrediënten

    • 300 g gehakt van rund en varken (beenhouwerij)
    • 1 sjalot
    • 1 sneetje brood (mag oud zijn)
    • 1 ei
    • 1 eetl. olijfolie
    • 1 koffiel. komijn
    • 1 koffiel. korianderbolletjes
    • peper en zout

    Voorbereiding

    - Plet de koriander fijn (tussen twee lepels bv.).
    - Snipper de sjalot fijn.

    Bereiding 

    1. Meng de fijngesnipperde sjalot met het gehakt, het verkruimelde brood, het ei, de komijn, de koriander, peper en zout.
    2. Rol balletjes van het gehakt en bak 4 min. aan elke kant in 1 eetl. olijfolie.

    Afwerking

    Serveer op een schaaltje of in papieren cakevormpjes.

    Tip

    Lekker warm of koud. Zorg zeker voor een dipsausje.

     


    04-03-2015 om 00:00 geschreven door gisch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.APERITIEFHAPJE

    Basiscrostini

    Voor 12 stuks (Uit een Colruyt-kookboek Lekkere Hapjes pag. 32)

    Ingrediënten

    • 1 stokbrood
    • 3 teentjes knoflook
    • olijfolie

    Voorbereiding

    Bereiding 

    1. Snij het stokbrood in schijfjes van 1,5 cm. Gril beide zijden.

    2. Pel de knoflookteentjes en snij in 2. Wrijf met het snijvlak over de geroosterde broodschijfjes. Besprenkel eventueel met olijfolie.

    3. Werk de crostini naar smaak af met bv. geitenkaas, roomkaas, tonijn, enz.


    05-03-2015 om 00:00 geschreven door gisch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.APERITIEFHAPJE

    Kleurrijk glaasje met garnalen

    Voor 8 glaasjes (Uit een Colruyt-kookboek Smakelijk ! 4 pag. 8)

    Ingrediënten

    • 150 g grijze garnalen (versmarkt)
    • 2 appelen (jonagold)
    • 1 eetl. citroensap
    • 2 eetl. zure room
    • 1 koffiel. kerriepoeder
    • 0.3 plantje dille (vers) (+ enkele takjes ter versiering)
    • peper en zout

    Bereiding 

    1 Meng de grijze garnalen met de zure room, het kerriepoeder, peper en zout.
    2 Rasp de appelen fijn en meng er het citroensap door.
    3 Snipper de dille fijn, u hebt 2 eetl. nodig.
    4 Verdeel de geraspte appel over de aperitiefglaasjes. Strooi er telkens wat fijngesnipperde dille over en vul aan met een laagje garnalen in zure room. Werk af met een fijn takje dille.

     

    Mozzarella-tomaatglaasje met hamprikkertje

    Voor 20 glaasjes (Recept van Colruyt)

    Ingrediënten

    • 10 sneetjes serranoham
    • 40 blaadjes rucola
    • 20 tapastomaatjes
    • 0.25 plantje basilicum (vers)
    • 20 halfgedroogde, gemarineerde tomaten (versmarkt)
    • 20 minimozzarellabolletjes
    • 2 sneetjes wit brood
    • 2 eetl. groene pesto
    • 2 eetl. olijfolie

    Voorbereiding

    (5 min. + minstens 30 min. marineren)
    - Snij de mozzarellabolletjes in 2 en meng er de groene pesto onder. Laat minstens 30 min. marineren in de koelkast.
    - Snij intussen de tapastomaten in 4 partjes.
    - Snij de halfgedroogde tomaten in 2.
    - Verwijder de korst van het brood en snij de rest in blokjes.
    - Snipper het basilicum fijn.
    - Snij de sneetjes ham in 2.

    Bereiding 

    (10 min.)

    1. Verhit de olijfolie in een pan en bak de broodblokjes goudbruin en krokant. Meng er het fijngesnipperde basilicum onder.
    2. Verdeel de rucola, de halve mozzarellabolletjes en de 2 soorten tomaten over 20 glaasjes. Werk af met de gebakken broodblokjes.
    3. Prik de sneetjes ham in accordeonvorm op cocktailprikkers en zet schuin in de glaasjes.


     

     


    05-03-2015 om 00:00 geschreven door gisch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    06-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.APERITIEFHAPJE

    Italiaans spiesje

    Voor 20 brochettes (Uit een Colruyt-kookboek Onder vrienden pagina 6)

    Ingrediënten

    • 20 minimozzarellabolletjes
    • 4 sneetjes Italiaanse ham (prosciutto)
    • 20 halfgedroogde kerstomaten (versmarkt)
    • 20 blaadjes basilicum

    Bereiding 

    (5 min.)

    1 Snij elk sneetje ham in 5 repen van ± 2 cm breed.
    2 Steek alle ingrediënten afwisselend op spiesjes.

     

    Pensenhapje

    Voor 12 hapjes (Uit een Colruyt-kookboek Lekker Feesten pag. 9)

    Ingrediënten

    • 1 Luikse pens (beenhouwerij) (of witte, of zwarte)
    • 6 eetl. appelmousseline
    • 2 blaadjes gelatine (1,6 g elk)
    • 2 eetl. sinaasappelmarmelade

    Bereiding 

    1. Laat de gelatineblaadjes even weken in koud water. Warm de appelmousseline op in een steelpannetje, voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en roer goed om. Lepel de appelmousseline 1/2 cm hoog in een kom of vorm en laat volledig opstijven in de koelkast.
    2. Verwijder het vel van de pens en snij in plakjes van 1 cm dik. Snij ook de opgesteven appelmousseline in plakjes en leg op de stukjes pens. Garneer met sinaasappelmarmelade.

     


    06-03-2015 om 00:00 geschreven door gisch  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)

    Archief per week
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs