E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

Welkom op mijn blog!
Foto
Fietsen
Dagelijks fietsen
02-07-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stijn Devolder Kampioen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Stijn Devolder wordt na tien jaar nog eens Belgisch kampioen
'Een kilometer die eeuwen duurde'

'Rij jij nog even op kop, en daarna rij ik ze er allemaal af', zei 'Volderke' in de voorlaatste ronde tegen ploegmaat Gianni Meersman. En zo geschiedde.Even gooide Stijn Devolder in Ronse zijn imago van brave koorknaap overboord. Net na de streep rolde een immense oerkreet uit zijn geblokte lijf, en viel hij emotioneel in de armen van verzorger Geert Tyberghien. 'Pas dan voelde ik me zeker van die overwinning. Man, wat was die laatste kilometer lang. Het was de tijdrit van mijn leven, maar hij leek wel eeuwen te duren.'

Ondertussen werd Devolder door zijn collega's overstelpt met gelukwensen in het kwadraat. Terecht overigens; de manier waarop hij zijn concurrenten een pak voor de broek gaf, was ronduit indrukwekkend. Net zoals tien jaar geleden in Borgloon, toen hij de titel pakte bij de junioren. 'Dat speelde vandaag nog wel in mijn hoofd, hoor. Toen kwam ik ook solo over de meet. Het was tijd om nog eens een trui te pakken met zo'n stunt.'

02-07-2007 om 20:47 geschreven door dolf  


27-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kevin Van Impe beslist vrijdag over BK

 

Kevin Van Impe beslist pas vrijdag of hij naar het Belgisch kampioenschap in Ronse trekt. De Oost-Vlaming van Quick Step-Innergetic heeft nog last van de rechterknie. Vorige week kwam hij op training in het Spaanse Calpe in botsing met een openzwaaiende autodeur. (b)

27-06-2007 om 21:17 geschreven door dolf  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Devolder niet naar Tour
Klik op de afbeelding om de link te volgen


 

Stijn Devolder (Discovery Channel) heeft definitief beslist dat hij op 7 juli in Londen niet aan de start komt van de komende Ronde van Frankrijk. "Het is nu wel zeker dat ik niet start in Londen. De ploegleiding wou me nog wel overtuigen, maar ik houd aan mijn doelstelling die ik eerder dit jaar meegaf. Dat wil zeggen geen Ronde van Frankrijk, maar wel die van Spanje", vertelde de West-Vlaming.

"Ik wacht nog een jaartje om naar de Tour te trekken", aldus Devolder, die vorige week derde werd in de Ronde van Zwitserland. "Dan ben ik 28 jaar en ben ik weer wat sterker en meer ervaren. Ik hoop zondag nog een goed BK door te komen. Een loterij wordt het echter niet. Het parcours is daarvoor te lang en te zwaar, met daarin zestien beklimmingen. Ik hoop mijn vorm van de Ronde van Zwitserland verder door te trekken in Ronse".

27-06-2007 om 21:15 geschreven door dolf  


25-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stijn Devolder op podium
'Misschien toch naar Tour'
Zoals verwacht nam Vladimir Karpets zijn ploegmaat Vladimir Efimkin te grazen via de slottijdrit van de Ronde van Zwitserland. Dé sprong voorwaarts maakte echter Stijn Devolder: van de zevende plaats recht op het podium.

25-06-2007 om 20:05 geschreven door dolf  


19-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alessandre Proni wint in Zwitserland
Spanning maakt alles goed
Alessandro Proni, een 24-jarige neoprof, schonk Quick Step-Innergetic gisteren in de Ronde van Zwitserland een eerste ProTouroverwinning. De Romein met de lange bakkebaarden hield na een monstervlucht zeven seconden over maar kwam twee seconden tekort om leider Cancellara te onttronen.

19-06-2007 om 18:05 geschreven door dolf  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie dopeerd gaat er uit
Vanmiddag houdt de Internationale Wielerunie (UCI) in haar Zwitserse hoofdzetel een meeting met alle ploegmanagers van de ProTour. Op advies van AIGCP-voorzitter Patrick Lefevere reizen ook alle teamdokters naar het hoofdkwartier af. De UCI wil dopingzondaars nog meer de vijzen aanspannen. Zo zouden nieuwe reglementen worden voorgesteld waarbij een dopingdelict niet twee jaar maar minimum twee seizoenen is. Daarbovenop zou de fraudeur ook een boete moeten betalen die gelijk is aan een loon van één jaar. Mark Cavendish (T-Mobile) als lid van de nieuwe generatie en Sandy Casar (Française des Jeux) tekenen het voorbeeldprotocol. ProTour-renners zullen ook gevraagd worden een brief te signeren waarbij ze te kennen geven dat ze in geen enkele dopingzaak (gerechtelijke procedure) zijn betrokken. Blijkt nadien dat dit wél het geval is, dan komt er een fikse boete bovenop. Op die manier hoopt de UCI een 'proper' peloton te krijgen in de Tour die voor de deur staat.

19-06-2007 om 18:02 geschreven door dolf  


Een interessant adres?

Foto

Zoeken in blog


Zoeken met Google
Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!