Mix de eieren met de suiker en vanille suiker tot deze luchtig wordt. Voeg nu de olie toe en mix het goed door. Voeg nu de melk toe en mix weer goed door. Voeg nu beetje bij beetje de bakpoeder en mix weer goed door. En als laatste voeg je de bloem beetje bij beetje toe en mixt 6 minuten lang, zodat de cake lekker luchtig word.
Giet dit in een de vorm, en klaar!!
Ik zelf giet eerst de helft van het mengsel in de vorm en de andere helft doe ik 3 eetlepels nesquik of cacao in, mix ik en giet dit door de naturel mengsel heen.
Oven voorverwarmen op 200 graden en bakken in ongeveer 50 min op 150 graden.
300 gr bloem halve theelepel bakpoeder 2 zakjes vanillesuiker 1 beker creme fraiche (ik heb kwark gebruikt omdat ik geen c.f. in huis had) 175 gr. koude boter in stukjes
kruimels:
250 gr bloem 75 gr suiker 1 zakje vanillesuiker 1 mespuntje kaneel 100 gr koude boter
vulling:
5 dl slagroom (500 ml) 25 gr suiker 2 zakjes versteviger 1 zakje vanillesuiker 1 pot jam (aardbei en als je wil kan je ook abricoos gebruiken)
Kneed alle ingredieten voor het deeg samen met elkaar tot een soepele gladde deeg. Is het deeg té zacht (plakkerig) doe je er wat meel bij maar deeg hoort wel heel soepel aan te voelen. (je kan het ook even in de koelkast zetten)
Verdeel het deeg in 4 porties. Maak ondertussen de kruimels; meng alle ingredienten voor de kruimels samen en kruimel het los met je handen (zoals je met de hand couscous los korrelt van elkaar).
Neem een bolletje deeg en rol die uit en vet een springvorm of ronde bakblik in (28 cm). Prik er met een vork gaatjes in en strooi er kruimels overheen en laat het voor 15 min bakken in de oven (200 gr, stand 4-5)
Bak zo achter elkaar de bollen af. De eerste bol die uit de oven haalt snij je meteen in 8 stukken (of 12 voor kleinere portie's) en laat je afkoelen. De rest van de lagen hoef je niet te snijden, die laat je heel.
Als de lagen afgekoeld zijn smeer je de 3 hele lagen in met jam en smeer je er slagroom op. Laatste laag spuit je toefjes op (of smeren) en leg je de 8 of 12 punten (die je als eerst gesneden hebt) op de taart, strooi er poedersuiker op en laat je het hard worden in de koelkast (paar uur).
500 gr bloem 1 glas olie (200 ml) 1 glas suiker (200 gr) halve glas mazhar (100 ml) 2 eieren 1 theelepeltje citroenrasp 1 vanille suiker 1 eetlepel venkelzaal (fijngehakt of gemalen) 1 eetlepel anijszaad (fijngehakt of gemalen) 1 eetlepel geroosterde sesamzaad (eventueel gemalen als je wil) 1 bakpoeder 1 zakje instantgist
1 pot jam (abrikozen of aardbei, eigen keus) kokos
Meng alle natte ingredienten samen, daarna droge ingredieten (de kruiden mag je ook samen hakken/malen). Voeg alles samen en kneed het tot een soepele deeg.
Je kan ervoor kiezen het te laten rijzen of gelijk klaar te maken en te bakken. Ik heb voor het laatste gekozen en heb er heerlijke krokante ka3k van gekregen (buitenkant hard, binnenkant lekker krokant en kruimelig)
Rol het deeg uit en sij er vormpjes uit met de cupjes en vul de cupjes met het deeg (vet voor de zekerheid de cupjes even in)
Maak daarna de vulling klaar; meng de jam met kokos tot je een stevig papje krijgt (niet té stevig), vul de cupjes ermee en bak ze af in de oven (2oo gr stand 4-5-) voor een kwartier.
Haal de koekjes uit de cupjes en strooi als ze wat afgekoeld zijn poedersuiker overheen.
Eet smakelijk!
__________________________
Aardbeien-vruchten-gebakjes:
ander decoratie:
Ze zijn héérlijk al zeg ik t zelf
Aardbeien-vruchten-gebakjes:
Stap 1
7 eieren 1 ½ glas suiker (mok) 1 glas melk ½ glas olie 3 glazen meel 2 pakjes bakpoeder In de oven doen 45 min tot 1 uur (150 graden)
Als het klaar is moet je er 1 glas limonade met prik (sinas) over de hete cake besprenkelen (dit is nodig zodat de cake smeuig blijft van binnen)
Stap 2:
Aardbeipudding van Saroma (of een ander smaakje, wat jij lekker vindt) en klaarmaken volgens gebruiksaanwijzing.
Stap 3:
3 zakjes van tartina (gelatine)
4 glazen limonade prik (sinas)
6 afgestreken lepels suiker
Laten koken totdat het dik wordt en dan laten koelen totdat het wat dikker is en dan over de cake heen gieten nadat je het versierd hebt! Wel voorzichtig over de cake gieten en uitsmeren voor een mooi resultaat!
Decoratie:
Je kan de cake zo laten zonder jam tussen te smeren maar ik heb de cake door midden gesneden zodat ie een jamlaagje (gepureerd) zou krijgen, is lekkerder en oogt mooier. Smeer de bovenkant met de pudding die je eerst hebt laten afkoelen in de koelkast! Verder kan je het versieren hoe je het maar wil!
Leef je uit en werk wel zorgvoldig. Het is even knutselen in het begin maar je krijgt er op een gegeven moment vanzelf de handigheid in
Donuts Je hebt nodig : 1 1/2 eet lepel droge gist of 30 gr verse 60 ml warm water 300 ml lauw /warm melk 100g suiker 1 thee lepel zout 500 tot 600 g bloem 100g boter 2 eieren
Bereiding: los de gist in een grote beslag kom in het warme water op, voeg de melk ,suiker ,het zout, en de eieren mix dit eventjes een paar tellen dan doe je de boter en de bloem er bij en dit goed kneden tot een soepele deeg. laat het deeg 60 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld. bestuif je tafel met bloem en leg het deeg op het tafel en draait voorzichtig rond in de bloem, daarna rol je het uit tot een lap van 1 cm dik, dan pak je een glas of een kopje en je snijt er rondjes uit en het gaatje doe je met een dopjevan een fles. dek ze af en laat ze 20 minuten rijzen tot hetvolume is verdubbeld en daarna bak je ze in warme olie mooi bruine en bestrooien metpoeder suiker.
ps het deeg moet niet te stevig zijn dus heel soepel
Koffiebroodjes:
(Recept heb ik van cuisinetje met een beetje aanpassing)
Ingrediënten voor het deeg:
400 gr meel 20 gr verse gist 2 eetlepels suiker 40 gr. margarine 1 eidooier zout 250 ml melk
de vulling: banketbakkersroom 50 gram rozijnen
doe het meel in een kom, los de gist op in de lauwe melk, maak een putje in het meel en giet dit erin, voeg nu aan de zijkant de margarine, suiker, zout en eierdooier toe..............kneed dit tot een soepel deeg.
Laat dit een uurtje rijzen. Maak ondertussen je banketbakkersroom.
Rol na het rijzen het deeg uit tot een vierkanten lap van ongeveer 30 bij 40 cm. Bestrijk deze dun met banketbakkersroom en leg er stukjes dadel op..........je kan ook rozijntjes gebruiken.
Rol de deeglap stevig op tot een lange rol en snijd plakjes uit van ongeveer 2 cm.
Vet een bestilla blik in en beleg deze met de plakjes brioche, laat wat plaats tussenin want ze moet nog een half uurtje rijzen..............
Bakken op 220 graden gedurende 30 min ( voorverwarmd) na het bakken bestrijken met warme abrikozenjam of suikersiroop (1 glas suiker koken met halve glas water en 2 eet. honing)
Breng het water met het zout en de boter aan de kook.
Voeg ineens alle bloem toe en blijf roeren tot een deegbal ontstaan is, die van de wand van de pan loslaat.
Haal de pan van het vuur en klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas het volgende ei toe als het eerste ei helemaal is opgenomen. Roer nog 5 minuten krachtig.
Verdeel het deeg in 8 bolletjes.
Beboter een bakplaat en leg daarop 8 bolletjes deeg (of gebruik bakpapier)
Bak de soezen gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C. Open de oven in deze tijd niet.
Temper de oventemperatuur (180) en bak de soezen nog 10 minuten. Laat ze op een rooster afkoelen.
Klop de room met de suiker en versteviger stijf en spuit hiermee de afgekoelde soezen vol (met een spuitzak via de zijkant de room naar binnen spuiten)
Giet met een lepen gesmolten chocola over de bollen heen (leg de bollen wel op een rooster) en laat het hard worden.
Vlak voor het serveren een toefje slagroom.
variatietip: je kan de bollen ook vullen met banketbakkersroom.
Eet smakelijk!
(Insanias recepten)
Vruchtentaartjes:
10 stuks
10 bladerdeegplakjes of zandtaartdeeg Banketbakkersroom verschillende fruitsoorten slagroom, klopfix en vanillesuiker taartina
Bekleed je vormpjes met het deeg, prik deze een paar keer in met een vork en bak deze blind ( stukje bakpapier op je deeg en hierop wat droge erwten of bonen) Bakken tot deze goudbruin zien.
banketbakkersroom maken en laten afkoelen.
Fruit schillen en mooi snijden.
Vul de taartjes met 2 lepels banketbakkersroom en leg hierop je fruit. Besmeren met taartina en versieren met slagroom.
Kokoscake
4 eieren 250 gr boter ( gesmolten) 200 gr suiker 2 vanillesuiker 150 gr koko's 200 gr zelfrijzende bloem
Dit in een ingevette bakvorm gedurende 25 min.
Eenmaal gaar besmeren met warm gemaakte abrikozenjam en cocosnoot en in ruitjes snijden en in papieren vormpjes zetten.
Recept muffins met chocoladestukjes
Ingrediënten
300 gr bloem
1,5 eetlepel bakpoeder
1 theelepel zout
100 gr suiker
1 ei
2,5 dl melk
45 gr boter
50 gr chocolade
Bereiding
De boter op een zacht vuurtje laten smelten.
De bloem samen met het bakpoeder boven een kom zeven en er de suiker en het zout door roeren.
Het ei loskloppen en samen met de melk en de gesmolten boter bij het bloemmengsel voegen en tot een luchtig beslag kloppen. Chocoladestukjes bij het beslag roeren
Het deeg over muffinvormpjes verdelen, 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C plaatsen.
Je kan ook bessen, noten, chocolade - of kokosschilfers onder het beslag mengen.
Wil je er appel bij doen, dan voeg je ook wat kaneel toe aan het deeg.
Heb een appeltaart gemaakt bestaande uit..............
Laagje bladerdeeg, daarop schijfjes appel, daarop een laagje banketbakkersroom en daarop cakebeslag....
3 eieren 120 gr suiker 120ml olie 120ml melk zelfrijzende bloem.............ongeveer 180 a 200 gr............tot je een middelmatig stevig beslag krijgt..............
........heb er fijngesneden appelstukjes opgelegd en bestrooit met wat suiker............
Heb hem al warm aangesneden omdat er straks visite is dus dan kan het niet.................en wou de binnenkant zowiezo laten zien aan jullie.....
Chocoladebrownie-taart
Voor een 20 cm vorm 4 eieren 200 gr suiker 150 gr zelfrijzende bloem 200 gr walnoten 200 gr boter 300 gr pure chocolade 100 gr melkchocolade 125 ml slagroom
Voor een 26 cm vorm 5 eieren 240 gr suiker 180 gr zelfrijzende bloem 240 gr walnoten 240 gr boter 360 gr pure chocolade 120 gr melkchocolade 150 ml slagroom
Neem een steelpan en doe hierin de boter, 200 gr pure chocolade en de 100 gr melkchocolade, laat dit samen smelten op een klein vuurtje, af en toe in roeren en eenmaal samen gesmolten laten afkoelen.
Klop de eieren op met de suiker en een snufje zout. Roer nu de chocoladeboter erdoor heen. Voeg nu de bloem toe en de gehakte walnoten.............
Doe dit in een bakvorm en laat deze in een voorverwarmde oven op 175 graden bakken gedurende 35 min.
Eenmaal gebakken haal je de taart uit de oven en laat je deze een uurtje afkoelen.
Na afkoelen op een bord draaien................neem een steelpan en doe hierin de resterende 100 gr pure chocolade en zet deze op een klein vuurtje, giet hierbij de slagroom en laat alles egaal smelten. Giet de glazuur op de taart en strijk ze mooi glad...........afwerken met walnoten en in de koelkast laten hard worden.
__________________________
Pain chocolat
Voor 12 broodjes
225 a 250 gr bloem 25 gr suiker 4 gr droge gist snufje zout 1 ei 25 gr gesmolten boter ongeveer 75 ml lauwe melk
Dit goed mengen en kneden............zeker een kwartiertje kneden. Laten rijzen voor een uurtje.
Daarna uitrollen tot een vierkan van 40 op 40 ( ongeveer) en met een pizzasnijder 12 stukken snijden.........dus eerst drie langen banen snijden en deze dan weer verdelen tot vierkantjes
Besmeer elk vierkantje met wat banketbakkersroom en leg hierop 2 chocoladestaafjes ( als je deze niet hebt dan breek je een reep in klein stukjes) Het vierkantje toevouwen zodat de naad aan de onderkant zit en deze leggen op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Besmeren met ei of melk.
40 min laten rijzen en bakken op 230 graden gedurende een 15 min.........pas op ze worden snel bruin!!!
Laten afkoelen en afwerken naar keuze!
Succes!
__________________________
Perzikcake
4 eieren 150 gr suiker 150 ml olie 2 zakjes vanillesuiker 200 gr perzikyoghurt Perzikken uit blik zelfrijzende bloem amandelen
Klop de eieren samen met de suiker, vanillesuiker en yoghurt op.............hou hier een glas van opzij. Doe nu de olie erbij en klop goed op.......daarna de zelfrijzende bloem.........
Laat de perzikken goed uitlekken en dep ze droog.
Giet het beslag in een ingevette bakvorm en leg de halve perzikken op het beslag.......strooi er nu de amandelen op. 160 graden gedurende 45 min...........na die 45 min giet je het glas dat je appart hebt gehouden erop..........laat nog 15 min verderbakken.
Deze cake is een beetje flanachtig.
Recept heb ik ooit eens gehad van Ceuta en heb het aangepast.
__________________________
De kersen tiramisu............hij is echt héérlijk dames!
Ik zal hier het receptje ook plaatsen is overzichtelijker...........
Kersentiramisu
1 pot kersen op nat 2 brikjes slagroom 1 pot mascarpone lange vingers kokosnoot klopfix ( facultatief) poedersuiker
Ledig de pot kersen in een vergiet en vang het sap op. Leg je lange vingers in een schaal en besprenkel ze met het nat van de kersen, bestrooi de lange vingers met poedersuiker.
Klop de slagroom op met klopfix en poedersuiker.............voeg de mascarpone toe en klop goed door...........doe hierbij kokosnoot ( hoeveelheid naar wens)
Leg de helft van de kersen op de lange vingers en doe hierop een laagje slagroom-mascarpone..........leg hierop terug de rest van de kersen en de rest van het slagroom-mascarpone..........mooi gladstrijken en bestrooien met kokosnoot..............in de koelkast voor 5 uurtjes..........