De reis op zondag 31 juli ging richting Diksmuide.
Eerst bezochten we het bedrijf 'Handsaeme Foie Gras' van Jan Deprez en Ingrid Dewulf. Hier worden ganzen en everzwijnen gekweekt met het doel er culinaire specialiteiten op ambachtelijke wijze te vervaardigen zoals foie gras, fijne terrines en pasteien, confits enz...Na een deskundige uitleg mochten we proeven van verschillende delicatessen met enkele glaasjes wijn. Ook de kinderen kregen een aperitiefje en konden nadien de benen strekken op de speelweide.
's Middags konden we proeven van een heerlijk middagmaal en verwenbord in 'De Pastorie' te Kaaskerke.
Om 14u30 waren we verwacht in de Ijzertoren voor een korte uitleg over de oprichting van dit monument, daarna konden we de verschillende verdiepingen van dit museum zelf bezoeken.
Als afsluiter mochten we boerengolf spelen in Houthulst op 'Het Fazantenhof' bij Rik Lattré. Op deze boerderij zijn er naast de 80 melkkoeien nog heel wat verschillende dieren zoals ezels, paardjes, struisvogels, eenden, kippen en nog veel meer. Jaarlijks kunnen kinderen hier een weekje kamp volgen, ze helpen dan de dieren verzorgen, leren hoe kaas en yohurt gemaakt wordt en nog veel meer.
Het was een leerrijke en vermoeiende dag met de zon van de partij!!!