Inhoud blog
 • De werkelijke 'astonishments'
 • Naar de climax
 • In Excelsis Spatium
 • Weer in zicht
 • ambities
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Ferdy Karto
  Literatuur
  16-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De werkelijke 'astonishments'
  Al kaartjes gereserveerd? Voor #Hunch - hét evenement om inspiratie op te doen. Talks van creatievelingen over verbinding, maakprocessen, ontmoetingen en vooral: ingevingen? Op www.bringtherapture.nl/hunch is het programma te vinden. Aldaar mag ik eindelijk 'The Astonishments of Stork Mayfield' presenteren. Met trots. En ik mag er meer doen: vertellen over de reis, hoe 1 zin je een nieuwe wereld brengt. Hoe het je iets leert over jezelf en hoe dit nog meer maakwerk teweegbrengt.
       Het artwork is er één om van te smullen, dankzij kundig werk van fotograaf, ontwerper en model. Ik zal het jullie 15 september allemaal vertellen.

  En dan meer schrijfwerk? Mag ik mezelf verhalensmid noemen? "Story constructor"? verhaalfabrikant? Het komt tot uiting in vooral ideeën voor nieuwe verhalen. Momenteel 2 projecten waar veel inspiratie naar uitgaat. Daarnaast ligt 'De Kroepoekmummie' nog bij een aantal uitgeverijen ter beoordeling. Maar het vizier is nu vooral gericht op #hunch en de publicatie van mijn Engelstalige roman. Ik hoop je daar te treffen!

  16-08-2018 om 00:00 geschreven door ferdykarto  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar de climax
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het werkt allemaal toe naar een climax... 
  15 september is HUNCH. Een evenement waarbij creatieve ondernemers over hun proces vertellen. Geen Sales-Tijger verhalen, maar echte verhalen over die rake ontmoetingen, die bizarre ideeën en ook over terugvallen. Klantstrategie-experts, schrijvers (ondergetekende), muzikanten en vindingrijke ondernemers. Daar mag ik 'The Astonishments of Stork Mayfield' presenteren. Koorenhuis in Den Haag, met binnenkort een online ticketsale. Fijn, dus wees erbij!

  Ondertussen de puntjes op de i met vormgevers en fotografe. 
  Zoals beloofd: ook Liquorice Man uit 2014 krijgt een nieuw jasje.

  Tijdens mijn reis door Oezbekistan en Kazakhstan ook weer verrast door een aanval van inspiratie. Ditmaal in een ongewone vorm. Meer nieuws hierover zeer snel.

  Eind augustus, de 30ste om precies te zijn, begin ik met 'frisse start' - een speelse en korte cursus om met tekst aan de slag te gaan. Voor mensen die vindingrijk willen schrijven, die hun pen willen laten excelleren, die ambiëren nieuwe schrijfperspectieven op te doen. Doe je mee? (www.plugoutandplay.blogspot.nl geeft meer info)

  Een zomer vol hoogtepunten gewenst!

  19-07-2018 om 19:28 geschreven door ferdykarto  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:HUNCH, hunch den haag
  >> Reageer (0)
  28-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Excelsis Spatium
  Thuiskomst uit een andere wereld. Na een reis door Centraal Azië weer terug op Nederlandse grond. Natuurlijk inspiratie, zingeving, ruimte... Schrijven was zeker het geval tijdens de indrukwekkende reis. Ditmaal was het medium poëzie. Verder enkele ideeën opgedaan voor verhalen.

  De afronding voor 'The Astonishments of Stork Mayfield' lijkt in zicht. De streefdatum is zo midden september. Informatie over dit evenement (in samenwerking met andere ondernemers) volgt nog.

  Veel plannen om ook nog met een boek verder te gaan omtrent mystieke opvatting binnen de levensbeschouwingen ('los van rede'). Maar eerst even pas op de plaats en de focus leggen op wat nu verwezenlijkt moet worden.

  Ruimte gewenst!
  (en een goede zomer!)

  28-06-2018 om 10:21 geschreven door ferdykarto  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer in zicht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ruimte, dat is geen gebied, geen mindset, geen arbeidsintensieve prestatie. Misschien overkomt het je, valt er weinig aan te doen. Maar het lijkt een voorwaarde om te komen tot maken. Ruimte is hoe je het noemen wilt: wire out, plug out, loskomen. In die ruimte mag iets groeien en kom je vaak tot inspiratie. Ik merk dat ruimte soms ontstaat in de kritieke engten van een volle agenda, terwijl je zou verwachten dat ruimte tot je komt in de zeeën van nietsdoen. Voor mij liggen er gelukkig punten aan de horizon, die op hun beurt weer veroorzaken dat er nieuwe inspiratie ontstaat - en dat weer het effect sorteert om te maken.

  'The Astonishments of Stork Mayfield' is officieel klaar. Naast het tekstuele is er natuurlijk ook de vormgeving. Dat heeft nog enige voeten in aarde. 'Zoutwatervrouwen' is nagenoeg gereed. Dat geldt in principe ook voor 'De Kroepoekmummie', hoewel dit manuscript bij uitgevers ligt.

  Het bijwerken van mijn website doet me stilstaan bij de ambities voor de komende tijd. Ja, een derde deel in de elementenreeks zit eraan te komen (vignettes), maar wanneer is nog de vraag. Ook ligt er een idee voor een memoires van een zeer excentrieke relatie tussen man en een bekendheid. Dan is er nog een novela, met 'Kruimelwerk' als titel. Ten leste is er 'Los van Rede', die gemakshalve maar even vooruitgeschoven is tot 2020. Werk aan de winkel.

  Echter; terugblikken is ook nodig. Daarom komt er een geheel nieuwe vormgeving van 'Liquorice Man' uit 2014. Een toepasselijke, kleurrijke omslag die mag opvallen.

  Ruimte gewenst!

  30-04-2018 om 18:32 geschreven door ferdykarto  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ambities
  Wat definieert een blog? Ik besef me dat ik al jaren op deze site update's geef over mijn werk. Kan dat goed en wel beschouwd worden als zijnde 'blog'? Gelukkig gaan de teksten verder dan 'binnenkort meer'; de geproduceerde werken zijn gewoon te bestellen (ferdykarto.nl!). In het moeras van de bloggers, het sterrenstelsel van blogcelebrities, het kanaal van blogstreamers; ik zal niet opvallen. Dat is mijn doel ook niet. Het gaat erom jou te vertellen over waar ik me momenteel in mijn werkproces in begeef. Geloof me, dat is ook zeker een impuls voor mijn eigen discipline. Iets met terugblikken...

  To the point: soms schiet er spontaan een artikeltje uit (zoals over 'Diversiteit' of Little Richard, op JOOP), maar het meeste werk zit 'm toch wel in de boeken. Met Jerney de Wilde gaat het volgende week dan echt komen tot een Dummy die verspreid gaat worden aan een select groepje uitgevers. Een manuscript verpakt in een mooi pakketje. Ik hoop daar nog een foto van te plaatsen. De Kroepoekmummie gaat dan zijn volgende fase in.

  Zoutwatervrouwen is gereed en er is toestemming om het beeldmateriaal van de cover te gebruiken. Ook 'The Astonishments of Stork Mayfield' gaat z'n laatste fase in. Binnenkort ontvang ik alle feedback van de redacteurs. Dan is het aanpassen geblazen. En de kunstenaar voor de cover verwittigen.

  Er liggen ook nog wat uitnodigingen m.b.t. toneelteksten. Daar wil ik me over buigen wanneer er weer ruimte is.
  Ik wens jou inspiratie toe. Tot vlug!

  08-03-2018 om 09:52 geschreven door ferdykarto  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een reeks en een boek
  Vers uit de States. Mijn reis naar de VS is goed verlopen. Ik heb kunnen schrijven, werken, ervaren en leven. Het zuidelijke leven beviel goed. Ik heb Louisiana, Mississippi en een puntje van Alabama kunnen aandoen. Dankzij de mensen daar, die hun vertrouwen en gastvrijheid etaleerden door deze Nederlander onder de vleugels te nemen, heb ik alle informatie kunnen noteren die nodig is voor de vervolmaking van mijn boek. En meer dan dat. De sfeer heb ik kunnen proeven. Het is niet anders dan gek te noemen als je daadwerkelijk fysiek op de plek bent waar je zo lang van afstand onderzoek hebt gedaan. Alles is te ruiken, aan te raken, te proeven. Stork's boek: dat komt dus wel goed.

  Maar er is meer. Natuurlijk. Want schrijven werd er gedaan. Toen de kou het laagst was, pijpen bevroren en de mensen zich geen raad wisten met dit fenomeen dat zich 70 jaar lang niet had geopenbaard, nam ik de pen ter hand voor nieuwe vignettes. Het resultaat: Zoutwatervrouwen. Een reeks schetsen over vrouwen in het Zuiden. Dit vormt het tweede deel van de elementenreeks (waarvan Land deel I was).

  Ook de Kroepoekmummie gaat gestaag verder. De schetsen zijn binnenkort beschikbaar voor de dummy die richting uitgevers gaat.

  Verder zijn er in oktober/ november van vorig jaar nog wat artikelen van mijn hand verschenen.

  'Kruimelwerk' [werktitel] is dankzij een boost in november en december flink aan het vorderen. De prioriteit ligt nu echter op de hierboven benoemde boeken.

  Ik hoop dat ook voor jou het jaar productief is begonnen. Een grote groet!

  31-01-2018 om 13:08 geschreven door ferdykarto  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo dus
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Dank allen!

  Optredens met verhalen uit de bundel:
  - Winterlicht (16 december), Weimarstraat Den Haag
  - Kerstmarkt (21 december), Lange Voorhout Den Haag

  14-12-2017 om 15:02 geschreven door ferdykarto  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 december: boekpresentatie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 9 december zal de boekpresentatie (13u Korzo theater, Den Haag) worden opgeluisterd met een origineel programma. Arjen van Veelen, Ruben van Luijk, Soesma Radja, Djeena Joy en muziek van Irene Gabarrón en Maite Neri. Het beloofd een prachtige lancering van 'Onze Mooie Zonden' te worden! Wees welkom op deze bijzondere middag.

  Volgende maand zullen ook de eerste schetsen van 'De Kroepoekmummie' verschijnen. Een verhaal met een persoonlijke grondslag; die van de Indische cultuur.

  Meer nieuws kan ik je meedelen op de 9e!

  14-11-2017 om 16:36 geschreven door ferdykarto  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De deugden van de Zonden
  Beste lezer,

  In tijden van drukte vlamt de inspiratie. Een gegeven dat voor mij van toepassing is. Eer ik het zelf in de gaten heb, ben ik al verbonden met projectplannen, commissies en zeer geestdriftige projecten. Gelukkig geldt dit ook voor de literatuur. Met veel verheuging stel ik dan ook de volgende boekpresentatie vast: 9 december 2017 in het Korzo Theater, Prinsestraat 42 in Den Haag. Een werkje dat ruim 3 jaar heeft mogen broeden. 

  Echter staat het daarmee niet stil. Hoewel er veel georganiseerd moet worden rondom de release van Onze Mooie Zonden in december, is er genoeg te doen. De Kroepoek-mummy is af - op een laatste revisie na - maar met de illustrator wordt er hard gewerkt aan een mooi vormgegeven boek. Een hartwerkje, waar aldus veel liefde in zit. Hopelijk lukt het de partners te vinden die het willen uitbrengen als zijnde een boek dat vele generaties - Indisch of niet - kan bedienen en vermaken.

  Voor 'The Astonishments of Stork Mayfield' staat een wel heel bijzondere ervaring gepland. Een reis naar de locatie, waar eens goed onderzoek kan worden gedaan naar cultuur, omgang, communicatie, sfeer, geschiedenis; kortom leven. Daarna zal de roman worden voltooid.

  In al die drukte bestaat er de gestage ontwikkeling van 'Kruimelwerk', een nieuwe Nederlandstalige roman. Een werk dat steeds meer vorm en inhoud krijgt. Een werk waarvan ik het niet erg vindt dat het suddert en langzaam gaar bakt. Tot zover de keukenterminologie. Aan het werk, en wel snel!

  26-10-2017 om 18:49 geschreven door ferdykarto  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Update
  Alle drie de projecten zitten in de koker voor publicatie. 'Onze Mooie Zonden' is publicatieklaar, maar niet nadat er een mooie cover geschoten is. Een samenwerking met een deskundige fotograaf en evenzo model levert ongetwijfeld een pakkend beeld op. Met 'De Kroepoek-mummy' zal de samenwerking worden aangegaan met een zeer begaafd illustrator. Een zogenaamde dummy zal later dit jaar worden opgestuurd naar uitgeverijen. 'The Astonishments of Stork Mayfield' is afgerond en ligt nu bij proeflezers. Daarnaast (tromgeroffel)... is er een nieuw boek in de maak. Een unieke en zeer originele vertelling over cijfers, mystieke figuren en het simpele concept van leven. Vervelende slagzin, maar binnenkort meer. Lees ze!

  10-07-2017 om 00:00 geschreven door ferdykarto  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie-vierde
  Een veelgestelde vraag voor kunstenaars is altijd 'wat inspireert je?' of 'hoe zet je een idee om in een vorm- hoe ga je te werk?' Meestal leg ik uit dat ik er niet veel mee te maken heb. Dat - in mijn geval - het werk zich manifesteert en ik simpelweg volg. Of beter gezegd: laat leiden. Wellicht klinkt dat zweverig, maar als ik alles in mijn leven zou kunnen plannen, dan was het nu een deceptie geweest. Wellicht houdt het vak van de kunstenaar in dat hij of zij zich kan laten leiden.

  Zo is het deze week ook verlopen. Mijn kinderboek is af! Nee, niet af-af, maar de laatste woorden zijn wel geschreven. Nu een hele rits aan herstelwerkzaamheden, het knippen, weer herstellen, het redigeren - maar het kernproduct is klaar. En dat is een goed gevoel.

  Nu is 'Los van Rede' het enige boek dat nog verwezenlijkt moet worden. Ook dit is niet geheel waar. Tijdens elk artistieke proces ontstaan er nieuwe ideeën die niet in de huidige vorm passen. Vandaar dat er een zeer concreet idee is voor een nieuw, Nederlandstalig verhaal. Daar ga ik aan werken wanneer alle processen (opsturen van manuscripten andere boeken, communicatie, administratie, etc etc) achter de rug zijn. Meer ruimte om te creëren, om het zo maar te zeggen.

  Maar dit werkje, dat een stevige voet in de Indische cultuur heeft, kent een doldwaas avontuur waar hopelijk volwassenen ook van kunnen smullen. Binnenkort meer info!

  12-04-2017 om 12:50 geschreven door ferdykarto  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op de duikplank
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het opsturen van Onze Mooie Zonden was een bijzonder moment. Ruim drie jaar na het schrijven van het eerste verhaal kon ik dan nu met een gerust hart de bundel opsturen naar de redactrice. Vele proeflezers en redacteurs hadden al delen gelezen en van commentaar voorzien, nu was het dan tijd om de volledige bundel op te sturen. Dankzij weergaloos werk kreeg ik enkele weken later de bundel retour, netjes voorzien van schriftelijk commentaar. Het grote puzzelen kon beginnen. Dit lag aan de sfeer van de verhalen, deze verschillen onderling nogal namelijk. Welk verhaal plaats ik vooraan - en de nieuwste denkkronkel: kan ik de verhalen niet opdelen in thema's? Die zijn er namelijk wel. Momenteel heb ik 5 categorieën waarbinnen de meer dan 30 verhalen passen. Met nog kleine aanvullingen op de verhalen (om het plot te verduidelijken of simpelweg om een zin nog beter te laten aansluiten) ga ik deze week aan de slag. Een heerlijk gevoel.

  Het crowdfunding-project van 'The Astonishments of Stork Mayfield' laat hierdoor enigszins op zich wachten. Het kost energie en tijd om hier een goede campagne voor op te zetten, maar vooral: middelen. Acteurs voor de promo-video zijn er, net als de tekst om het project mee te communiceren. Nu nog de praktische slag maken.

  De Kroepoek-Mummy gaat langzaam, maar gelukkig zorgt dit voor rijpe inspiratie. Ik ben toegekomen aan het laatste hoofdstuk. Daarna zal ik de tekst nalopen op inhoud, plot en fouten en dan gaat het naar de 1ste redacteur voor het redigeren. Genoeg te doen!

  14-03-2017 om 19:13 geschreven door ferdykarto  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.secure afwerking
  Het nieuwe jaar staat bol van mooie ontmoetingen, werkelijk inspirerende projecten, driftige projecten; kortom veel verrassingen.

  Eindelijk is 'The Astonishments of Stork Mayfield' klaar voor het redigeren. Voor de publicatie van dit niche-gevoelige boek wordt er een crowdfundingscampagne opgezet. Deze moet het uitbrengen van het Engelstalig boek verwezenlijken. En ja: 'Onze Mooie Zonden' wordt deze maand naar de redacteur gestuurd! Op de valreep het verhaal 'Begerigheden' aangepast, en hoe! Lees het binnenkort zelf. Met het opsturen naar redacties, kan dan verder gewerkt worden aan het kinderboek 'De Kroepoek-Mummy'. Schrijfplezier!

  Een mooie flow van betekenis, waarde, zijn, stilte en speelsheid. Meer mag ik niet wensen. Vertrouwen in overgave deel II!

  16-02-2017 om 21:14 geschreven door ferdykarto  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug aan het werk.
  Het laatste bericht van dit jaar - dus alvast de beste wensen! - maar geen tijd voor een terugblik. Dit jaar was enerverend en er waren vele obstakels te nemen. Echter is het een productief jaar geweest met diverse succesvol afgeronde projecten en 2 publicaties. Ach, heb ik toch een mini-terugblik gedaan...

  "Vol aan de bak" met schrijfwerk. Inmiddels is de eerste complete versie van 'The Astonishments of Stork Mayfield' klaar! Daar ben ik zeer blij om. Waarschijnlijk zullen er nog vele revisie-sessies volgen, maar de basis is (eindelijk!) gelegd. Er ligt een nieuw projectplan klaar voor 'Los van Rede', een boek over de vernauwing en beperking die de rede ons oplegt, met een uitweiding over de onzin van meditatietrends en het herstel van speelsheid. Het is een non-fictie boek dat filosofie van Locke, Wittgenstein, Kierkegaard en Hume gebruikt. Een document bestaande uit 8 hoofdstukken prettig leesbare en no-nonsense tekst over die verdomde rede van ons! Dan is er nog 'Onze Mooie Zonden.' De bundel is aangevuld met 2 recente verhalen. Met 36 verhalen is het een omvangrijk geheel. Te omvangrijk, dus schrappen, snijden en knippen is nu de volgende stap. De kroepoek-mummy vordert gestaag. Met tijd en inspiratie is deze binnenkort ook te volbrengen. Een lastig onderdeel van deze werken is wel het promotie-, maar vooral het financieringswerk. 'De Kroepoek-Mummy' zou mogelijk gemaakt kunnen worden door middel van sponsoring. Helaas gaat hier veel tijd en energie in zitten. 'Boes' zoals op mijn site is vermeldt, kent nu de werktitel 'De Prominente Dingen'. Deze staat laatste op de lijst, vanwege de prioriteit van de eerder genoemde titels. Ik hoop volgend jaar dus veel slagen te maken met kwalitatieve en inspirerende literatuur.

  Geestdrift mag rijkelijk bezaaid worden in het nieuwe jaar. De komende weken probeer ik zo veel mogelijk te realiseren. Mijn lijstje voor aan te schaffen boeken in het nieuwe jaar ligt al klaar, maar hopelijk liggen er vele verrassingen in het verschiet.

  02-12-2016 om 11:39 geschreven door ferdykarto  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voortgang.
  Op mijn vernieuwde site (of beter: bijgewerkt) is meer te lezen over opkomende projecten (net zoals mijn linkedin profiel). Kijk maar hier
  Momenteel is de HERZIENE VERSIE van 'LAND' beschikbaar. Erg blij met de reacties. Dank daarvoor. De verhalen zijn foutloos (!) voor je beschikbaar.

  'Onze Mooie Zonden' is weer langzaam aan opgepakt. Verhalen worden geredigeerd. Met veel dank aan mijn kritische proeflezers. 

  De Kroepoek-mummy is erg aangenaam om te schrijven. Het verhaal betreft een opgroeiend jongetje in een dorpje ergens in de Indonesische jungle. Zijn sterke band met zijn nenek leidt tot een bijzondere ontmoeting, van iemand die met zijn ingezwachtelde vingers niet kan afblijven van....

  The Power of Naivety heeft aandacht mogen ontvangen. Het is een non-fictie boek dat wellicht een mooi (praktisch) vervolg krijgt.

  Aan het werk...!

  18-10-2016 om 20:59 geschreven door ferdykarto  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeg stil.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoezeer ik ook de indruk heb dat het 'rustiger' is en ik de tijd neem om me te richten op mezelf, is het niet rustig. Hoezeer ik ook de indruk heb dat ik geduldig afwacht naar wat komen gaat en meer 'indaal' in wie ik ben (o-oh...), is het niet rustig. Aanstaande maandag 19 september is dan de officiële release van 'The Power of Naivety'. Alle informatie over dit Engelstalige non-fictie boek is te vinden op www.thepowerofnaivety.com. Een boek dat uitlegt waar creativiteit vandaan komt, hoe inspiratie werkt en wat intuïtie in vredesnaam te maken heeft met het verbinden van ideeën. Op amazon is het e-boek voor net iets meer dan drie euro te koop, echter stuur ik graag de PDF versie naar je toe voor een verrassend lage prijs (1,17 euro). Mail me op info [@] ferdykarto.nl voor een bestelling. Het proces rondom aanschaf van het e-book is te vinden via de website.

  LAND.
  Veel positieve reacties gekregen op 'Land'. Terecht? Ja. Zeker: er sluimeren altijd schrijffouten in, je kunt je wel voor het hoofd slaan. De verhalen zelf echter, zijn fris en kennen een ongebruikelijk einde. Ik ben zeer content met alle verhalen. Ik zoek nog naar een manier om er meer uit te halen: video's wellicht of een audioboek. Een werk uit mijn hart.

  Meer...
  Tja, veel meer. Onze Mooie Zonden is weer afgestoft en opgestuurd naar meerdere redacteurs. Ook staat 'The astonishments of Stork Mayfield' nog op het programma. Echter zijn er twee nieuwe projecten opgedoken. Een heus kinderboek (waarvan ik ook de werktitel even voor mezelf houdt) dat zich afspeelt op een dorpje op Kalimantan en een nog titelloos verhaal; een (waarschijnlijk) novelle over een alledaagse doch ongewone gebeurtenis. Een verhaal zoals zovelen, over een man en een vrouw.
  Wie had dat een maand geleden nog kunnen zeggen, toen ik de pen had weggelegd om even niet te hoeven schrijven? Wanneer inspiratie komt, laat haar niet wachten...

  17-09-2016 om 15:39 geschreven door ferdykarto  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Reisvignettes 'LAND' is uit. 
  Verkrijgbaar via: deze link. Of klik: hier...
  Land is een uitgave met korte fictieve impressies - een reisboek om bij weg te dromen. De verhalen zijn in het Engels en het Nederlands. Uitgedroogde landschappen wisselen elkaar af met dynamische stadstaferelen. De liefde van de mens, zijn interactie en al haar gewoonten is als een rode draad door het boek te volgen.
  Met een eigenzinnige schrijfstijl worden hier verhalen gepresenteerd die raken.

  ...tot zover het reclame praatje. Oordeel vooral zelf. Ik ben trots op dit werkje.

  05-08-2016 om 11:06 geschreven door ferdykarto  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LAND - bijna in zicht.
  Het duurt niet heel erg lang meer of de reisvignettes van LAND (Nederlands/ Engels) zijn verkrijgbaar. 
  Korte impressies (fictie) van reizen door Zuidoost-Azië en Zuid-Afrika.
  Een kleine pocket-uitgave met een bont en levendig scala aan verhalen van mensen van allerlei pluimage.
  Ik ben content.

  16-07-2016 om 22:00 geschreven door ferdykarto  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LAND te publiceren
  Beste lezer,

  inmiddels gezond en wel al een week in Nederland. Of ik blijf is nog niet duidelijk. Wat wel duidelijk is -of in elk geval een doelstelling waar ik behoorlijk doortastend in ben - is de uitgave van 'LAND'. Een serie van vignettes, zowel in het Nederlands als in het Engels, van impressies, observaties en verhalen tijdens mijn werkzaamheden en reizen over twee continenten.
  Ook 'onze mooie zonden' kent vorderingen. Proeflezers hebben het onder handen genomen. Binnenkort dus meer literair werk uit te geven. 'T.A.O.S.M.' (even afgekort!) zal zijn afronding kennen wanneer Mississippi daadwerkelijk bezocht is. U ziet; een volgende doelstelling gecombineerd met een reis.

   

  Zoete groet.

  03-06-2016 om 21:31 geschreven door ferdykarto  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.schets 'on a day'
  Uit de nog uit te komen bundel reisvignettes.


  It rained raspberries today.
  I saw two black horses - mother and daughter - fondle each other. On the rugged side of a beam that held a part of a veranda i saw an encarved literary masterpiece,

  I DO NOT FIND IT A HARD JOB

  TO KICK SOMEONE. IF YOU FAIL,

  I MIGHT.

  I saw the kitchen's chef humming a gospel while preparing tuna sandwiches. I saw a man yelling 'focus, Jenna, focus!' to his distracted wife when projecting on the empty wall of the bar the film he made during his mountain hike. I saw a woman squirm with pleasure after taking the first bite out of a chocolate flavored scone. 'A season,' resounded near the entrance of Park Station. It was an old man i saw in a clean white shirt that sat crouched down on the pavement. He cleared his sandpaper throat and quoted from his pocket size black book, 'and a time to every purpose under heaven'. I saw a man named Willem who had a small mole on his forehead. It looked like a tikka, which gave him the air of the patron of piety. I saw a woman smile, glow almost, when someone said 'that vest suits you excellently, Brooke' to her. I saw a pineapple standing upright on the freshly cut grass. It stood meticulously, as a dominant patriarch. Shovels danced above the surface, swinging off dirt by workmen below, digging a dam. Silhouets of teenagers, tall and small, walking to school against a background of clouds that portrayed their finest bronze encased jackets. I saw a woman look at me through the slots of her eyes, while putting on her bracelet that she took off before rinsing the plates and cutlery. I saw her doubtlessly approaching me. Her soft lips then teasingly brushed mine. It was all immaculate. That's when the rain started.

  25-04-2016 om 00:00 geschreven door ferdykarto  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 13/08-19/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 11/12-17/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 28/11-04/12 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 30/11-06/12 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 01/12-07/12 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 25/11-01/12 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 27/08-02/09 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 04/07-10/07 2011
 • 08/03-14/03 2010
 • 16/11-22/11 2009

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!