Geniet van authentieke lekkernijen die onze
keuken rijk is
De titel laat vermoeden dat het vooral gaat om
langzaam koken, maar niets is minder waar. Wat is het dan wel? Slow Food is net
het tegenovergestelde van fastfood. In plaats van massaproductie en snelle
consumptie gaat het hier om het genieten van alle authentieke lekkernijen die
onze keuken rijk is. De wieg van de Slow Food beweging staat in Bra, Noord
Italië. Hun doel is streekproducten en streekgebonden kookwijzen promoten. Lokaal
geproduceerd voedsel en duurzame kwaliteitsvoeding staan centraal. Een lekkere
en gevarieerde keuken begint immers met schitterende producten en daar hebben
we in ons land geen gebrek aan, denk maar aan onze groenten: asperges, witloof
en spruitjes, maar ook aan onze kazen en bieren. Ze worden verwerkt in de
keuken en smaken uitstekend bij verfijnde gerechten. Met al die verfijnde
producten hebben we niet veel nodig om een typisch streekgerecht op tafel te
brengen: Vlaamse stoverij, Gentse waterzooi, tomaat met grijze garnalen,
witloofrolletjes met ham en kaassaus, fazant op Brabantse wijze, konijn met
bier, Mechelse koekoek, Asperges op zn Vlaams,
En zo past onze herwerkte
Koken voor elke dag ook in de Slow Food filosofie. In de workshop geven we de
keuken van eigen bodem een fijne plek en verwerken we producten van eigen bodem
in toffe gerechten.
Gelieve eetgerief mee te brengen.
Bij deze activiteit hoort het vernieuwde
kookboek Koken voor elke dag. Je kunt het boek aankopen tijdens de activiteit
of bestellen via de Boetiek op www.femma.be.
Wanneer: woensdag 29 maart 2017 van 19 u tot 22 u
Waar: Dienstencentrum, Deken De Bolaan 97 te POPERINGE
Prijs: 6 euro met femmapas en 12 euro voor de niet-leden en de bijdrage
voor de kosten wordt verrekend de avond zelf.
Inschrijving: vóór 15 maart
2017 door
overschrijving op de Femma Poperinge rekening BE21777554502903 GKCCBEBB met vermelding Kookdemo Slow Food, naam en femmapas nummer.
Inlichting bij Angelina Saesen tel. 057/333666.
BETAALD IS
INGESCHREVEN!
|