Hey, ik heb een lekker dessertje gevonden
bereidingstijd: 50 minuten , exclusief opstijftijd
Ingredienten
1 zakje gelatinepoeder,wit
1 zakje gelatinepoeder,rood
750 g bosbessen
beetje citroensap
200 g gezeefde poedersuiker
6 eierdooiers
5 dl slagroom
BEREIDING
MENG : het gelatinepoeder met water in een pannetje en laat
de gelatine 10 minuten wellen
SORTEER : de bosbessen, was ze en laat ze goed uitlekken .
Pureer ruim de helft van de bosbessen met citroensap en de helft
van de poedersuiker .Verwarm de gelatine al roerend tot hij opgelost .
Laat de gelatine iets afkoelen en meng hem door de bosbessenpuree.
KLOP : de eierdooiers met water schuimig. Voeg langzaam de rest
van de poedersuiker toe en roer dit mengsel door de bosbessenpuree.
KLOP : de slagroom stijf .Schep hem door de bosbessenpuree zodra die
dik begint te worden.Vul met koud water omgespoelde puddingvorm
(inhoud 1,5 l) met puree en zet hem een paar uur in de koelkast .
SORT : het stijf geworden dessert op een schotel en
garneer dit met de rest van de bosbessen.
hopelijk is hij lekker !!!!!!!!! gr.femke
10-01-2014 om 21:27
geschreven door femkegeets 
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
|