Meervallen hebben een giftige stekel op hun rugvin en zijvinnen. Die stekel doet ongelooflijk veel pijn en zit verbonden met een gifklier. Kleine meervallen zijn giftiger dan volwassenen meervallen omdat kleine meervallen kwetsbaarder zijn en de volwassenen hebben al genoeg aan de pijnlijke steek van hun stekel. Er bestaan meer dan 2400 soorten meervallen. De meesten meervallen leven in rivieren en zoet water. De meeste meervallen hebben een hard pantser. Meervallen zijn bodemvissen en tasten met hun voeldraden.
Kogelvissen kunnen zichzelf opblazen om zich te verdedigen. Als ze zo opgeblazen zijn kan geen enkel dier er nog in bijten. Maar dat is goed ook, als ze hem wel beten kan hij ziek worden, of zelfs sterven. Ook voor mensen zijn kogelvissen dodelijk. In Japan kunnen mensen wel kogelvis eten maar dat komt omdat de koks in Japan een speciale opleiding krijgen. Er zijn maar een paar stukjes niet giftig van de kogelvis om te eten.
Paradijsvogels zijn misschien de kleurrijkste vogels ter wereld. Alleen mannetjes hebben een prachtig verenkleed. Er bestaan 40 soorten paradijsvogel. De wimpeldrager heeft 2 grote lange draadachtige veren. die wel een halve meter lang kunnen worden. De lintstaartastrapia heeft 2 staartveren van bijna 1meter lang. De raggi-paradijsvogel heeft veel lange oranje staartveren.
Arenden staan bekent om hun scherp zicht. Ze kunnen vanaf een appartement bijna een mier zien kruipen. Hun wapens zijn hun scherpe snavels, klauwen en hun grote ogen. De slangenjager eet vooral slangen en andere reptielen. Als de slangenjager een prooi ziet laat hij zich vallen op de prooi en dood hem met zijn vlijmscherpe klauwen. De zeearend eet het meest vis. Hij vliegt boven de zee op zoek naar vis. Als hij een prooi ziet duikt hij naar de vis en pakt hij de glibberige prooi op het land. De grootste en sterkste arend is de harpij. Hij woont in het regenwoud van Zuid-Amerika. De harpij vliegt van tak tot tak en zoekt naar prooi. De harpij jaagt op luiaarden, boomstekelvarkens en zelfs op apen.
Kameleons zijn misschien de meest bijzondere reptielen. Ze staan bekent doordat ze van kleur kunnen veranderen. Niet om zich te camoufleren maar om hun gevoelens te laten zien. Kameleons hebben een lange kleverige tong die supersnel zijn prooi binnenhaalt. De tong van de kameleon gaat zo snel, minder dan een twintigste van een seconden. Kameleons kunnen hun kleur ook donker en lichter maken om hun lichaamstemperatuur beter te regelen. Het mannetje van de Oost -Afrikaanse driehoornkameleon heeft drie hoorns op zijn hoofd. De kleinste kameleon ter wereld is zo groot als een vingernagel.
Dieren wonen in verschillende leefgebieden bv. tropische wouden (regenwouden), wouden in gematigd klimaat met bossen en naaldbossen. Dieren wonen ook in woestijnen, bergen, hooglanden en hellingen, graslanden, velden, savanne, mangrovebos, moerasland, rivieren, kustgebieden, oceanen, koraalriffen, toendra en poolgebieden.