Inhoud blog
 • Paasvakantie
 • Korte pauze
 • Spel der Tronen
 • Suggesties van onze bloggers
 • De Keizerrijktrilogie
 • Rad des Tijds
 • De Wetten van de Magie
 • Mopje
 • Update
 • Twilight
  Foto
  Fantasy Boeken
  De reis naar de wereld van de verbeelding, en terug
  20-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ok, hier gaan we dan!
  In het kader van mijn studie 'journalistiek' ben ik deze blog begonnen. Uiteraard kies je dan voor een onderwerp dat je interesseert en dus koos ik voor boeken. Niet alle boeken komen hier aan bod, slechts één soort: de fantasy-boeken. Het maakt niet uit of het over mannen of vrouwen gaat, paarden of honden, weerwolven of vampieren... Zolang er maar een flinke portie creativiteit, fantasie en verbeelding in het boek verwerkt zit.

  Het is de bedoeling dat er in deze blog goede boeken of series van boeken besproken zullen worden, samen met alles wat ermee te maken heeft (personages, eventueel verfilmingen, persoonlijke meningen etc...) Het zou ook leuk zijn moesten mensen deze blog gebruiken in hun zoektocht naar een goed boek. Suggesties zijn dus altijd welkom.

  Zelf ben ik een jongedame van 18 jaar, met een trouwe viervoeter aan haar zijde. Samen met mijn paardje galloppeer ik door de wereld van mijn eigen verbeelding. Literatuur heeft me gefascineerd vanaf de dag dat ik leerde lezen en sinds een paar jaar heb ik ook zelf de pen ter hand genomen. Zo, nu hebben jullie toch een beeld van de persoon achter deze blog!

  Het startschot is gegeven, let's read some books ;)

   


  20-12-2012 om 00:00 geschreven door The Bookkeeper  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overzicht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier is al een lijst met fantasy boeken/schrijvers die zeker nog aan bod komen en die ik zelf al heb gelezen:

  J.K.Rowling
  - Harry Potter (uiteraard een klassieker en uitermate geschikt voor de beginnende fantasy-lezer)
  Stephenie Meyer
  - Twilight
  Terry Goodkind
  - Wetten van de magie (Sword of Truth)
  - The Omen Machine
  Robert Jordan
  - Rad des Tijds
  Raymond E. Feist
  - de Keizerrijktrilogie
  George Martin
  - Spel der tronen (momenteel nog in bezig)

  Deze boeken/series van deze auteurs wil ik zeker nog lezen:
  Margaret Weis & Tracey Hickman
  Markus Heitz
  Peter V. Brett
  Steven Erikson

  En er zijn er nog zoveel meer!!!
  Als je op deze link klikt, kom je nog veel andere boeken tegen...
  http://www.fantasyboeken.be/Fantasyboeken/

  Veel leesplezier!

  20-12-2012 om 00:00 geschreven door The Bookkeeper  


  26-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harry Potter
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik heb gekozen voor de Harry Potterserie voor ons eerste onderwerp. De boeken van Harry Potter zijn voor mij de ideale boeken voor een nieuweling in de wereld der fantasie. Ze zijn niet té ingewikkeld geschreven, bevatten een mooie chronologische structuur, een sterk verhaal en een stevige portie humor. Zelf ben ik ook een grote fan van deze boeken en is J.K.Rowling een van mijn grote voorbeelden.
  Sommige mensen zijn radicaal tegen Harry Potter. Misschien omdat ze niet graag lezen, of omdat het zo bekend is... iedereen heeft zijn eigen mening, maar ik wil de pessimisten het tegendeel bewijzen.

  Het mooie aan deze boeken is dat het hele verhaal van de eerste tot en met de laatste zin in Rowling haar hoofd moet hebben gezeten. Alle elementen die in de eerste twee, drie boeken zitten worden verder uitgewerkt en ontplooien zich in de laatste boeken. Hoewel de meest vreemde wezens besproken worden en de meest ingewikkelde spreuken worden verzonnen, blijft het verhaal geloofwaardig. Elk karakter wordt zodanig besproken, dat we de films niet nodig hebben om een beeld van hen te krijgen.

  Ook is het leuk dat we het dagelijkse leven van Harry mee beleven. Zo zien we dat kleine jongetje opgroeien tot een jongeman. Er worden geen tijdssprongen gebruiken (Met uitzondering de tijdssprong vna 19 jaar in het laatste boek. Deze is echter niet storend omdat iedereen wilde weten hoe de hoofdpersonages hun leven eruitzag).

  Daarom raad ik dit boek aan iedereen aan, en nog het meest aan beginnende lezers, jong en oud. In deze boeken krijg je een stevige basis. Je leert de eerste vreemde wezens kennen en de eerste vormen van magie. Met deze basis kan je verder gaan en moeilijkere en nog rijkere boeken gaan lezen. Je eigen fantasie zal het van je overnemen tijdens het lezen en langzaam aan ontwikkel je een eigen wereld.

  Geniet ervan!

  * Favoriete scènes uit bepaalde boeken, of grappige quotes mogen altijd vermeld worden. Welk boek is jouw favoriet?

   


   

   

   

   

   

   


   

   

  26-12-2012 om 00:00 geschreven door The Bookkeeper  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twilight
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ons volgende onderwerp zijn de boeken van de Twilightserie. Alvorens ik mijn verhaal doe, wil ik alvast één ding duidelijk maken. Iedereen heeft zijn eigen mening over boeken en vrije meningsuiting staat in onze grondwet ;). Mijn excuses bij de Twilight-fans, maar ik vind de boeken niet goed. Jullie mogen me natuurlijk altijd van het tegendeel overtuigen!!

  Ten eerste vind ik het verhaal een beetje simplistisch. Vampieren die blinken in de zon, weerwolven die overdag als halfnaakte mannen rondlopen en een meisje dat de normale gang van zaken in de war stuurt? Begrijp me niet verkeerd, het verhaal is niet slecht, het kon alleen zoveel sterker, ingewikkelder, onvoorspelbaarder... De films zijn zeker mooi om naar te kijken, maar voor mij is 1 keertje kijken voldoende. Er is wat weinig actie naar mijn mening.

  In het vorige bericht over Harry Potter zei ik dat ik het zo knap vond dat alles wel in Rowlings hoofd leek te zitten. Alle elementen die ze nodig had, waren er al. Dat vond ik bij Twilight minder het geval. Meyer stuitte op een probleem: ofwel moest ze het hele leven van Renesmee beschrijven totdat ze oud genoeg was om te kunnen praten, ofwel moest ze iets anders verzinnen waardoor ze het kind al als interactief personage kon gaan gebruiken. En PLOTS, volledig uit het niets verschijnt daar een half-mens-half-vampier meisje dat razendsnel groeit en een gave heeft om met mensen te communiceren. Om dat verschijnsel te staven wordt er een door Alice een andere half-mens-half-vampier man opgespoord. Nog nooit eerder hoorden we van dit soort vampieren in het hele verhaal. Ik vind het mooier wanneer je in het begin een algemeen beeld krijgt van een wereld en dat verder in het boek die elementen worden uitgewerkt.

  Zo zijn er nog elementen die het verhaal wat verzwakken. Ook het hele Edward en Jacob gedoe heeft het verhaal wat verziekt. Het is mooi als je als schrijver zoveel bekendheid verwerft. Dat is uiteindelijk de droom van iedere schrijver, dunkt me. Alleen mag het niet té ver gaan. Ruzies tussen de Edward-fans en de Jacob-fans? Geniet gewoon van het verhaal als je het graag leest, maar heb respect voor iedereen zijn mening.

  Tot de volgende!

  26-12-2012 om 00:00 geschreven door The Bookkeeper  


  28-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Update
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo boekenfanaten

  Nadat ik elke serie globaal heb beoordeeld wil ik graag met jullie dieper ingaan op elk boek en elk personage... Wie zijn jullie favorieten en wie kunnen jullie niet uitstaan, waarom is dat boek je lievelingsboek en zo verder...

  Suggesties over goede series zijn nog steeds welkom. Momenteel ben ik de serie van Het Spel der Tronen aan het lezen :)
  Geniet nog van jullie vakantie en aan al diegenen die nog examens hebben: succes!!!  28-12-2012 om 19:20 geschreven door The Bookkeeper  


  02-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mopje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo bloggers

  Eerst en vooral een gelukkig nieuwjaar, de beste wensen en een goede gezondheid toegewenst!
  Dit kwam ik onlangs tegen en ik vond het wel grappig omdat het mijn standpunt rond Harry Potter en Twilight erg goed samenvat.

  http://roflzone.com/thats-why-hp-is-more-valuable/

  Groetjes en een zeer gelukkig 2013!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  02-01-2013 om 17:38 geschreven door The Bookkeeper  


  17-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wetten van de Magie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo lezers

  Sorry voor de lange stilte, maar soms zitten er te weinig uren in een dag ;)
  Volgende serie die ik met jullie wil bespreken is die van Terry Goodkind. Persoonlijk vind ik deze boeken een prachtige overstap naar de boeken van het Rad des Tijds.
  Toen ik de boeken voor het eerst las, kwam ik dus ook voor het eerst in contact met honderden personages... Allemaal namen om te onthouden en vaak hadden dezelfde wezens meerdere namen! Het verhaal duurt enorm lang (leg al die dikke boeken maar eens op elkaar) maar je wordt al vanaf boek 1 verliefd op de personages.

  De liefde tussen Richard en Kahlan lijkt haast een droom. De humor van Zed en Cara doet je vaak schaterlachen en de boeken houden je dan ook in hun greep totdat het verhaal meer dan 1000 pagina's verder eindigt. De wereld waarin ze leven is zodanig sterk beschreven dat de lezer zich perfect kan oriënteren in het verhaal. Haast automatisch ontwikkel je een haatgevoel jegens Darken Rahl en Jagang en droom je van de vele gevechten in het verhaal.

  Deze boeken zijn net iets meer geschikt voor beginnende lezers die naar het niveau van de geoefende lezer wil opklimmen. Ook zijn ze meer geschikt voor de jongere leeftijdscategorie omdat het toch vaak net ietsje 'over the top' gaat. De moorden zijn vaak onmenselijk gruwelijk en de verkrachtingen zo talrijk dat volwassenen zich minder aangetrokken zullen voelen tot deze boeken.

  Maar natuurlijk blijft de regel gelden: alle boeken voor iedereen ;)
  Tot de volgende


  17-01-2013 om 13:50 geschreven door The Bookkeeper  


  27-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rad des Tijds
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Dan zijn we eindelijk aangekomen aan de Koning der Fantasyschrijvers... De boeken waarvoor Robert Jordan zijn hele leven nodig had om ze te schrijven en zelfs toen, tijd tekort kwam. De laatste van zijn boeken (het allerlaatste wordt nog verwacht) zijn na zijn dood geschreven door een andere schrijver adhv de vele notities die Jordan achterliet.

  Deze boeken, die allemaal wel meer dan 600 pagina's bevatten, vertellen een prachtig verhaal dat elke Fantasyliefhebber wel kan bekoren. Het eerste boek is even worstelen en lees je best 2x. Er komen zoveel personages en plaatsnamen aan bod en elk wezen heeft wel 5 verschillende benamingen waardoor het in het begin nogal overdonderend kan zijn.

  Gelukkig word je al snel verliefd op de personages en zink je nagelbijtend weg in een wereld ver van de onze. Hoewel het nog wachten is op het allerlaatste boek, kan ik toch al aanraden aan deze serie te beginnen!!!

  Hoe is het mogelijk om een verhaal van wel bijna 10 000 pagina's te schrijven??? Wel Robert Jordan kon het en het resultaat is magnifiek!!

  De personages zullen ook nog apart aan bod komen, maar maak nu al kennis met Nynaeve, Egwene, Elaine, Min, Siuan, Moiraine, Rhand, Perijn, Mart en nog honderden anderen!

  Greetz, een absolute Rad-des-Tijds-FAN!!!

   

  27-01-2013 om 21:02 geschreven door The Bookkeeper  


  31-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Keizerrijktrilogie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo daar

  We gaan weer verder met ons overzicht van series :) Vandaag is de Keizerrijktrilogie aan de beurt. Laat ik wel eerlijk zijn, voor diegenen die van het Rad des Tijds komen is dit wel eventjes een stapje terug. De boeken liggen tussen Harry Potter en de Wetten van de Magie qua moeilijkheid en lezen dus best vlot. Hoewel het in het begin eventjes worstelen is (of was dat omdat ik net een steengoede serie uit had?) lukt het toch aardig om het verhaal te gaan 'liken'.

  Sommige elementen uit het boek zijn wel erg vernieuwend en maken dat het geheel toch sterker in zijn schoenen staat dan dat je in het begin misschien zou denken. Er is wel een minpuntje in de boeken en dat is dat de snode plannetjes van het hoofdpersonage altijd lukken, no matter what!!

  Al met al toch een serie die je eens gelezen moet hebben, maar het is zeker niet de sterkste in het lijstje...
  Aan jullie om te beslissen uiteraard :)

  Greetz!!

  31-01-2013 om 21:25 geschreven door The Bookkeeper  


  09-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suggesties van onze bloggers
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo daar!!

  Nadat er al een paar reacties verschenen zijn met goede tips heb ik besloten om deze meteen in een nieuwe lijst te zetten (Ik ga nogal kunnen lezen :D )

  Julliet Marillier - de 7 wateren
  Lucia Troisi - Oorlogen van de verrezen wereld
  Wim Gijsen (een schrijver uit ons eigen landje die veel Fantasy schreef)

  Nog meer tips zijn altijd welkom en deel deze blog met iedereen die je kent, iedereen die leest en vooral: iedereen die graag Fantasy leest :D

  Groetjes!!!!!

   


   

  09-02-2013 om 19:52 geschreven door The Bookkeeper    Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  chihuahualiefhebber
  www.bloggen.be/chihuah

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!